Graszaad Action: bekijk nu het resultaat in onze tuin

Graszaad Action

Wie wat bewaart, heeft wat. Graszaad van de Action bijvoorbeeld.

In 2014 gebruikten we Action graszaad om onze tuin van gras te voorzien.

Maar een paar jaar geleden kregen we glasvezel. Daardoor werd er gegraven in het stukje gras bij mijn kantoor. Na de werkzaamheden bleef er een lelijke plek in de tuin achter. Mijn man besloot om het helemaal om te spitten, en er opnieuw graszaad van de Action in te strooien.

Hieronder onze ervaringen met het zes jaar oude graszaad…

Graszaad Action

Het graszaad bij de Action is van het merk Green Boots. Op de doos staat:

‘Speciaal graszaadmengsel voor nieuw in te zaaien gazons, speciaal voor sport- & speelgazons. Geschikt voor alle grondsoorten.’

De specificaties zijn 50m² en Sport & Speel gras.

Resultaat graszaad Action

Het gras dat opkwam ziet er prachtig groen uit. Het probleem is alleen dat het een beetje eenzijdig is opgekomen. Zoals je op foto bovenaan kunt zien is het rechts kaal gebleven.

‘Volgens mij is het mislukt,’ vertrouwde ik mijn man toe. ‘Wat vind jij?’ Mijn man zei niets, maar keek mismoedig. ‘Misschien moet je het gewoon nog een keer opnieuw helemaal omspitten en opnieuw inzaaien,’ vond ik opgewekt. ‘Heb je ook mooi meteen je beweging gehad!’

Maar ik kreeg niet de indruk dat mijn man dit een heel leuk plan vond.

Advies van een expert

We besloten om eerst eens advies te vragen aan iemand die wel verstand heeft van tuinieren, namelijk een heuse tuinman. Die sprak gelukkig geruststellende woorden. Volgens hem is een deel van het graszaad van de Action door regen en wind weggewaaid en gespoeld, waardoor het rechts kaal is gebleven. Het is dus niet persé een complete mislukking.

Zijn advies:

‘Hark de grond even goed los, doe er wat potaarde op, en strooi er daarna opnieuw het graszaad van de Action overheen.’

Dus dat gaan we nu eerst proberen.

Conclusie

Aangezien het graszaad van de Action 6 jaar oud is, vind ik dat het eigenlijk nog goed presteert. We kochten de doos destijds voor 4 euro bij de Action.

Even ter vergelijking, bij bol.com kost 1 pak van dit graszaad van het merk Green Boots maar liefst 24,95!

Lees ook: Graszoden of gras zaaien.

Wat voor soort tuinbedekking heb jij?

Similar Posts

13 Comments

  1. Kon slechter! Ik ga het ook zeker in gedachten houden. Wij willen volgend jaar namelijk de kiezels uit onze voortuin halen om ook die groener te maken. Voor 4 euro is dit graszaad dan een prima investering.

  2. Je kunt het zaad ook laten voorkiemen in een emmer vochtig zand. Voordat het gaat wortelen moet je het dan wel zaaien en dat kan gewoon met zand en al, dat strooit nog makkelijk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.