Graszaad Action: bekijk nu het resultaat in onze tuin

Graszaad Action

Wie wat bewaart, heeft wat. Graszaad van de Action bijvoorbeeld.

In 2014 gebruikten we Action graszaad om onze tuin van gras te voorzien.

Maar een paar jaar geleden kregen we glasvezel. Daardoor werd er gegraven in het stukje gras bij mijn kantoor. Na de werkzaamheden bleef er een lelijke plek in de tuin achter. Mijn man besloot om het helemaal om te spitten, en er opnieuw graszaad van de Action in te strooien.

Hieronder onze ervaringen met het zes jaar oude graszaad…

Graszaad Action

Het graszaad bij de Action is van het merk Green Boots. Op de doos staat:

‘Speciaal graszaadmengsel voor nieuw in te zaaien gazons, speciaal voor sport- & speelgazons. Geschikt voor alle grondsoorten.’

De specificaties zijn 50m² en Sport & Speel gras.

Resultaat graszaad Action

Het gras dat opkwam ziet er prachtig groen uit. Het probleem is alleen dat het een beetje eenzijdig is opgekomen. Zoals je op foto bovenaan kunt zien is het rechts kaal gebleven.

‘Volgens mij is het mislukt,’ vertrouwde ik mijn man toe. ‘Wat vind jij?’ Mijn man zei niets, maar keek mismoedig. ‘Misschien moet je het gewoon nog een keer opnieuw helemaal omspitten en opnieuw inzaaien,’ vond ik opgewekt. ‘Heb je ook mooi meteen je beweging gehad!’

Maar ik kreeg niet de indruk dat mijn man dit een heel leuk plan vond.

Advies van een expert

We besloten om eerst eens advies te vragen aan iemand die wel verstand heeft van tuinieren, namelijk een heuse tuinman. Die sprak gelukkig geruststellende woorden. Volgens hem is een deel van het graszaad van de Action door regen en wind weggewaaid en gespoeld, waardoor het rechts kaal is gebleven. Het is dus niet persé een complete mislukking.

Zijn advies:

‘Hark de grond even goed los, doe er wat potaarde op, en strooi er daarna opnieuw het graszaad van de Action overheen.’

Dus dat gaan we nu eerst proberen.

Goedkoop graszaad Action update

Nog steeds kun je goedkoop graszaad kopen bij de Action. Voor maar 1,99 koop je een doos met 250 gram Green Boots graszaad herstelgazon. Zoals de naam al zegt is dit Action graszaad vooral bedoeld om kale plekken in je tuin en gazon te herstellen.

action graszaad

Een kilo Green Boots speelgazon graszaad kost 4,99.

action graszaad

Gazonmest Action

Je kunt ook Gazonmest kopen bij de Action van het merk Green Boots. Het wordt omschreven als ideale, biologische voeding voor gras en gazon. Een doos van 3 kilo kost 4,14. Bij bol.com betaal je 17,89!!!

Gazonmest Action

Gazonmest Action ervaringen

Is de gazonmest van de Action goed? Een korte speurtocht op internet levert positieve ervaringen met de Action kunstmest op. Bovendien is het ook geschikt voor biologisch tuinieren.

Volgens Milieucentraal betekent dit trouwens niet dat de meststoffen zélf biologisch zijn. Het betekent dat: ‘het is toegestaan als bodemverbeteraar/meststof in de biologische landbouw.’

Conclusie

Aangezien het graszaad van de Action 6 jaar oud is, vind ik dat het eigenlijk nog goed presteert. Het Action graszaad komt goed op! We kochten de doos destijds voor 4 euro bij de Action.

Bij bol.com kost 1 pak van dit graszaad van het merk Green Boots een stuk meer! Wil je de huidige aanbiedingen en prijzen van de Action bekijken? Bekijk dan hier de nieuwste folders van de Action.

Graszaad kopen Action voor 1,99

Action graszaad is te koop in de Action winkels. In de Action webshop zie ik het niet.

graszaad action

Lees ook: Graszoden of gras zaaien en onkruid wieden.

Wat voor soort tuinbedekking heb jij?

Similar Posts

16 Comments

  1. Kon slechter! Ik ga het ook zeker in gedachten houden. Wij willen volgend jaar namelijk de kiezels uit onze voortuin halen om ook die groener te maken. Voor 4 euro is dit graszaad dan een prima investering.

  2. Je kunt het zaad ook laten voorkiemen in een emmer vochtig zand. Voordat het gaat wortelen moet je het dan wel zaaien en dat kan gewoon met zand en al, dat strooit nog makkelijk ook.

  3. Interessant dit! Wij hebben helaas geen tuin maar als dit wel het geval zou zijn, dan zou ik het zeker uit willen proberen!

  4. Ook graszaad heeft een beperkte levensduur, maar ik heb ook de ervaring dat een vergeten zakje graszaad toch tot goede resultaten kan leiden.
    Gras is sterk en zogroeit de kale plekken wel weer dicht. Hans

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.