Reacties

Graszoden of gras zaaien? — 15 reacties

 1. Uhm wij hebben kunstgras... wij hadden graszoden, maar dat sloeg in onze tuin echt niet aan, dan weer inzaaien en weer allerlei bruine plekken, veel mos er tussen etc etc. En niet alleen bij ons maar ook bij de buren, niemand heeft meer gras hier alleen wij dan, weliswaar kunstgras, blijft mooi, geen mos er tussen of ander onkruid en onderhoudsvrij, ik kan het een ieder aanraden.

  • De oma van mijn man had een plaatsje met tegels en die had ze in pasteltinten geverfd. Dat stond erg leuk en fleurig moet ik zeggen. Maar graszoden zijn natuurlijk wel natuurlijker en zachter ook aan de voeten.

  • Het grote voordeel van graszoden is inderdaad dat je meteen resultaat ziet. Het is echt een make-over van je tuin in een middag. En een beetje bijzaaien is niet moeilijk gelukkig.

 2. Nee toch, is het nu al de tijd om gras te gaan zaaien (of leggen)?
  Vroeger had ik een enorm grote tuin naar Amsterdamse begrippen. Jarenlang mee in de weer geweest om er een mooi 'grastapijt' van te maken. Inderdaad vogels die de zaadjes telkens weer uit de grond pikten.
  Uiteindelijk ben ik ertoe overgegaan om de helft van die tuin te laten betegelen. Dat scheelde de helft aan ellende. ;-)

  • Graszoden kun je het hele jaar door leggen Sunny Mama. Dat is het handige vind ik. Balen dat het niet lukte om een mooi 'grastapijt' te maken. Onze tuin is ook niet heel elegant moet ik zeggen. Er zit gras in. Laten we het daar maar op houden. Maar het hoeft van mijn ook niet zo glad, dat scheelt.

 3. Wij hebben goede ervaringen met gras zaaien. Zoden vonden we te duur.
  Bij ons nieuwe huis hebben we een piepklein stukje gras in de tuin en geen grasmaaier meer. Die hebben we bij ons vorige huis gelaten. Die was veel te groot voor dit kleine stukje bij de vijver.
  Bij de vijver is sowieso lastig want het gras ligt zo in het water als je met een strimmer werkt.
  Waarschijnlijk gaat komend voorjaar het gras eruit en doen we er kunstgras in. Om nu voor 3,5 m2 een grasmaaier te kopen ;-P

  • ..kunstgras...vreselijk! Waarom geen kruiptijm o.i.d. Is bodembedekkend, je loopt er gewoon over, soms een beetje bijknippen.
   Bij een vijver kies je voor penningkruid, stekelnootje , vederkruid ofzo.

  • Ik ben het met je eens dat kunstgras niet de schoonheidsprijs krijgt. Maar op deze manier kan ik er wel de droogmolen op kwijt en die kan alleen maar daar staan.

  • Vandaag even gekeken naar kunstgras bij l.een b.akker. Tjonge, dat was nog best aan de prijs. We kunnen beter een goedkope maaier kopen en het gras er lekker in laten zitten.

  • Leenbakker is doorgaans een goedkope winkel inderdaad. Jammer dat het kunstgras toch nog zo prijzig was. Qua gemak in het onderhoud lijkt het me wel ideaal.

 4. Ik blijf toch echt gras het mooiste vinden. Kunst is heel prachtig en je hebt zeker groot verschil erin. Goedkoop beetje nep achtig en de duurdere die er behoorlijk echt uit zien. Gras is erg mooi maar het maaien steeds vooral als je een goede zomer hebt met veel zon en regen. De geur van gras is daarin tegen wel heerlijk!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder