Reacties

Afrikaantjes in de moestuin: waarom zou je? — 27 reacties

 1. Ja dat wist ik al lang en het helpt ook nog eens...
  Al zal ik ze vrijwillig niet in de tuin planten net als de begonia's, vind ze gewoon niet mooi genoeg haha
  Groetjes

 2. Afrikaantje hou je ook mieren tegen. Heb ik wel eens gehoord. Heel goed beschermd deze bamboe stokken omheen. Je tuin word dan mooi met mooie afrikaantjes. Aaltjes apart om te lezen hoe werkelijk tegen houd.

 3. Als de afrikaantjes die ik zie het zijn dan is dat zeker wel voldoende,elk plantjes zal een flinke bos met afrikaantjes worden.als een bloem uitgebloeid is er af halen dan blijven ze mooi,als je er een paar laat zitten en drogen heb je van 1 bloem heel veel zaden die in het voorjaar in een bakje voor zaaien en je kan je tuin gratis vol zetten ermee.van 1 afrikaantje heb je tientallen nieuwe plantjes zonder dat je ooit nog zaad of plantjes behoeft te kopen,gewoon een beetje geduld hebben.

 4. Ik had ze ook in de moestuin gezet maar zijn opgevreten....geen idee door wie of wat maar heb wel slijmsporen gezien dus vermoed door slakken 🤨👎

 5. Slakken eten ook mij 'afrikaantjes' op...
  'k Stop vaak enkele lookteentjes bij wat al dat kleine grut lust. Blijkbaar helpt het 'een beetje'...
  Lie(f)s.

 6. Nu ga ik Echt Afrikaantjes halen!
  Al een paar jaar achter elkaar zeg ik tegen mezelf dat ik ze in de tuin wil, maar telkens komt het er niet van. Ik associeer ze met mijn oma, die had er altijd heel veel in haar borders. Zonder groentes overigens.

 7. Goeie tip. Niet dat ik een moestuin heb maar ik geloof dat dochterlief wil gaan moestuinieren. Als ik dan zo'n weetje roep, kom ik weer heel slim over. Dus bedankt! :-)

 8. Ik heb geen Afrikaantjes in mijn tuin, maar vroeger had volgens mij iedereen ze in de tuin staan.
  Wist je dat Afrikaantjes verfplanten zijn, ik heb zelf nog nooit geprobeerd om wolvilt te verven, maar wil dat zeker in de toekomst nog wel een keer doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder