Reacties

Luizen bestrijden: de 5 nieuwste inzichten! — 19 reacties

 1. hmmm, nadat ik 2 weken geleden weer onaangenaam verrast werd door deze bezoekers, en ik ehm er ook al een eeuwenlange ervaring kwa behandeling mee heb, geloof ik toch niet dat ik er nog een boek over zou willen lezen ook ;-)
  Ik zou het boek zelf geschreven kunnen hebben ;-)
  Daarbij, kunnen wij niet aan de kammenthearpie gezien de enorme dikke bossen wild haar die pubermeisje en ik bezitten, wij zweren bij een luisdodende lotion, die een nacht laten zitten en dan wassen, dan zijn we er ook gewoon gegarandeerd van af...

  • Sillie, ik ben het eigenlijk helemaal met je eens: twee weken dagelijks kammen is een crime!!!! Zeker met krullerig haar. En ik vraag me ook af hoe al die drukbezette ouders dat kammen ook nog eens in hun leven moeten integreren.

   Ik snap helemaal dat kammen de meest milieuvriendelijke methode is, maar het kost ook ontzettend veel tijd. En je zal maar veel kinderen hebben!

 2. Het kammen is niet 2 weken maar dagelijks tot 2 weken NA dat je de laatste levende luis hebt aangetroffen. Dat kan veel langer dan 2weken zijn.

 3. Op één of andere manier zijn wij er altijd aan ontkomen. Maar ik kan me nog herinneren dat de kinderen van mijn schoonzus altijd de pineut waren en inderdaad, wat een ramp: alle knuffels, jassen, beddengoed wassen en in de vriezer. Vreselijk leek me dat. Geen idee waarom onze kinderen nooit luizen hebben gehad, wij hebben het er maar op gehouden dat ze ons niet lusten... Feit is dat Man en ikzelf ook rustig in een kamer met muggen kunnen slapen zonder gestoken te worden. We meppen ze alleen maar dood omdat ze zo'n herrie maken...

 4. Vroeger gingen we met een doek petroleum op ons hoofd naar bed en inderdaad veel kammen. Maar ik geloof ook wel dat warmte veel doet. Je zou eens de fohn kunnen gebruiken?

 5. hier 1x gehad, vorig jaar, en heb 2x per dag de haren nat gekamd (waarbij de netenkam nog te grof was voor sochters haren) en daarnaast de lotion, mousse (aanrader!) en shampoo gebruikt en gewoon alles 2x op 60 graden gewassen. En... de luizenzak op 60 graden uitgewassen. Ze heeft het niet meer teruggehad in tegenstelling tot klasgenootjes.
  En preventief dagelijks even de luizenkam erdoor als ze weer naar school zijn na een vakantie.

  bedankt voor de jeuk by the way.. ;)

 6. Ik kan mij herinneren dat bij jongste zoon in de klas maanden lang de luizen op bezoek waren, knap vervelend, was steeds bij hetzelfde meisje. Regelmatig was toen de GGD in de klas! De ene brief na de andere sleepten ze mee naar huis. En toen dacht ik dat ik bij dochter zo´n beestje had gezien, hup gelijk hoofd in de lotion gezet (uit voorzorg was zo´n fles in huis), veel gekamd en nooit meer wat gezien..., gelukkig.

 7. Oh, brrr, ik krijg weer spontaan jeuk. Net als wanneer ik wist dat er hoofdluis in mijn klas was gevonden. Kammen schijnt inderdaad de beste (en enige?) remedie te zijn, maar wat is het irritant zeg.

 8. Vroeger was hoofdluis bestrijden geen pretje: men wreef de haren in met zuivere petroleum. Het hoofd werd vervolgens maximaal twee uur in een katoenen doek gewikkeld. Deze methode was wel pijnlijk voor de hoofdhuid en alleen al daarom af te raden, maar werkte wel. De hoofdluis werd er inderdaad mee gedood.
  De methode die mijn opa hanteerde...

 9. Ik heb er ooit een log over geschreven. Mijn dochter had al een paar keer hoofdluis gehad. En op een zaterdagavond had ze wéér luizen. De winkels waren toen nog dicht op zondag en op maandagochtend. En ik had geen zin om mijn kind een heel weekend rond te laten lopen met luizen. Complete wanhopig zette ik mijn dochter in bad en zeepte haar haar in met hondenshampoo. Tegen luizen én teken! Wat wil je nog meer? "Hé!" zei mijn peuter "Deze shampoo ruikt net als die van Toby (onze hond)". Ahum, dat klopte dus. Ze heeft drie dagen pluizend haar gehad. Maar (en dat kan toeval zijn) ze heeft nooit meer luizen gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder