6 Jongenskapsels: voor en na!

jongenskapsels

Tegenwoordig is de keuze in jongenskapsels enorm!

In 2011 schreef ik over het nieuwe kapsel van mijn jongste zoon Piet. Daarna volgt een update over jongenskapsels nu!

Jongenskapsels: tijd voor een korte coupe

Nadat ik mij, voor de jongens, jarenlang liet inspireren door de halflange jongenskapsels van verwende soapacteurtjes, was ik lange manen ineens helemaal beu. Bovendien klaagde Piet dat zijn haar in z'n ogen viel, en met een weersverwachting van ruim dertig graden, wist ik:

'Het is tijd voor een kórt jongenskapsel!'

jongenskapsels

En dus stonden we vanochtend voor een dichte deur bij Knip & Go, ook al zei het bord bij de deur dat ze om 9.00 uur open gingen. Gelukkig ging om 9.05 de deur alsnog open, en werd Piet geknipt. En hieronder zie je het resultaat! Het is een heel ander jongetje! Maar wat een schatje : )

Kapsels voor jongens inspiratie 2024

Anno 2024 vind ik langer haar juist weer mooier. Smaken verschillen en veranderen voortdurend. Hieronder een paar voorbeelden van kapsels voor jongens.

Stoer jongenskapsel

jongenskapsels

Lang jongenskapsel

lang jongenskapsel

Halflang jongenskapsel

Halflang jongenskapsel

Half lang kapsel

jongenskapsels

Hip jongenskapsel

hip jongenskapsel

Jongenskapsel met opgeschoren zijkanten

jongenskapsel met opgeschoren zijkanten

Hoe kies je een kapsel voor je zoon?

Er is een (korte!) tijd waarin je het als moeder nog voor het zeggen gaat als het gaat om het kapsel van je kind. Ik zou zeggen: 'Geniet ervan, want het duurt maar even.' Voordat je het weet tast je de persoonlijke integriteit van je zoon aan als het gaat om zijn kapsel. Zelfs al ben jij degene die de kapper betaalt....

In het algemeen vind ik het advies van de kapper als het gaat om de keuze voor een kapsel heel belangrijk. Die heeft er immers voor geleerd. Dus als de kapper een bepaald kapsel afraadt, of juist aanraadt, dan vind ik dat bijzondere informatie.

Hieronder een aantal overwegingen als het gaat om de keuze voor een leuk jongenskapsel

  1. Wat voor soort haar heeft je kind? Denk aan de textuur, dikte en lengte. Sommige kapsels werken nu eenmaal beter met bepaalde haartypes dan andere. Dun haar kan bijvoorbeeld goed met kortere kapsels, terwijl dikker haar meer mogelijkheden biedt.
  2. Kijk ook naar de vorm van het gezicht van je kind.
  3. Het karakter van je kind speelt ook een rol bij de keuze voor een kapsel. Voor een kind dat elke dag zwemles heeft is kort haar wellicht praktischer.
  4. Een foto zegt meer dan jezelf kunt overbrengen aan de kapper. Laat foto's zien van kapsels die je mooi vindt.
  5. Wees niet te bang! Het fijne aan haren is dat ze vanzelf weer langer worden. Dus valt het resultaat tegen? Weet dan dat dit nou eens een probleem is dat zichzelf oplost ; )
  6. Wat wil je kind zelf?

Leestips

Wat is jouw favoriete jongenskapsel?

Similar Posts

17 Comments

  1. Ja, leuk hoor!
    Ik wil onze jongste ook knippen, maar de meiden vinden zijn haar zo cute zo... maar 'k ga het toch doen, anders krijgt -ie een witte streep (want zonder zon) als het er uiteindelijk toch eens af moet.

  2. Ik vind het bij iedereen weer anders wat het beste staat, dus ik heb niet echt een favoriet jongenskapsel. Lang haar houd ik niet van bij jongens, maar dat halflange vind ik dan wel weer leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.