Kinderkapsels

Enigszins tot mijn verwondering zijn mijn jongens duurder in het onderhoud dan de meisjes. Jongens hebben namelijk echte kapsels, terwijl de meisjes hun haar simpelweg lang willen laten groeien, en dus massa’s geld uitsparen.

Zelf draag ik ook alweer zo’n jaar of vijf Coupe Goedkoop, ook bekend als Lang Haar. Eén keer in de drie maanden als de overeenkomst met een hooiberg echt te groot wordt ga ik naar de kapper en laat de puntjes bijknippen.

Als klant ben ik snel beledigd of ontevreden over geboden service, maar te laf om er wat van te zeggen, en dus ben ik volstrekt trouweloos. De ene kapper helpt een kwartier te laat, een andere serveert van die smerige koffie uit zo’n goedkoop automaatje, weer een ander wast mijn haar beurtelings met ijskoud en gloeiend heet water. Dan reken ik vriendelijk af, en neem me stellig voor noooooit meer terug te komen.

Hierdoor heb ik een aardig beeld over de verschillende prijzen die kappers hanteren. De goedkoopste die ik hier in Doetinchem heb ontdekt rekenen 18 euro voor een knipbeurt, terwijl een duurdere 27 euro rekent.

Maar het allergoedkoopst is Floris: de scheert zich gewoon kaal met een tondeuze van de Blokker.

Hoeveel betalen jullie bij de kapper?

4 Responses to Kinderkapsels

  1. Zelf ga ik eenmaal per jaar naar de kapper en dat is voor mijn verjaardag :-), een kadootje dus. Laat ik het lekker wassen en fohnen ( de puntjes op de o komen er niet op….). Maar als ik ga betaal ik ongeveer 25 euro. Mijn man gaat naar een buurtkapster en is 12 euro kwijt. Mijn dochter knipte ik altijd zelf, alleen nu heeft ze laagjes en dat kan ik niet. Zij gaat 2 maal per jaar naar de kapper en daar betaal ik 17,50 euro voor. Mijn zoon van 18 betaald zelf en gaat ( veel te ) vaak!
    Tineke

  2. Ik heb een kort kapsel en moet het echt wel om de 6 à 7 weken, laten knippen. Mijn kapster, heeft een éénmansbedrijfje en daardoor, kan ze de kosten laag houden. Voor knippen betaal je bij haar 11 euro.

  3. Er is hier een 10 euro kapper in het centrum, dus ik betaal dat ervoor. (Reguliere kappers hier (noord-oost Groningen zijn rond de 17 euro.) Voor de kinderen betaal ik 7,50 euro.)

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.