Reacties

Kinderkapsels: inspiratie, ervaringen uit de praktijk en tips! — 53 reacties

 1. Zelf ga ik eenmaal per jaar naar de kapper en dat is voor mijn verjaardag :-), een kadootje dus. Laat ik het lekker wassen en fohnen ( de puntjes op de o komen er niet op....). Maar als ik ga betaal ik ongeveer 25 euro. Mijn man gaat naar een buurtkapster en is 12 euro kwijt. Mijn dochter knipte ik altijd zelf, alleen nu heeft ze laagjes en dat kan ik niet. Zij gaat 2 maal per jaar naar de kapper en daar betaal ik 17,50 euro voor. Mijn zoon van 18 betaald zelf en gaat ( veel te ) vaak!
  Tineke

  • Hier het geluk dat zwager eerder een kapsalon had en nu nog in de branche werkzaam is. We worden gratis door hem geknipt. Jongste heeft het haar nog lang de oudste heeft het sinds twee maanden korter. Ik vond van de oudste echt overal plukken haar en werd er een beetje moedeloos van. Het leken wel complete spinnenwebben tussen de was, op t vloerkleed echt alles zat vol. Ze heeft echt een hele dikke bos haar. De jongste is niet helemaal vrij te spreken van haaruitval als ik kijk wat ik uit t zwembad. An haar opzuig is dat ook t nodige. Man en ik hebben t t allebei t liefste kort en opgeschoten. Maar na 6 weken ziet man er echt niet meer uit en is hij hard aan een knipbeurt toe..

 2. Ik heb een kort kapsel en moet het echt wel om de 6 à 7 weken, laten knippen. Mijn kapster, heeft een éénmansbedrijfje en daardoor, kan ze de kosten laag houden. Voor knippen betaal je bij haar 11 euro.

 3. Er is hier een 10 euro kapper in het centrum, dus ik betaal dat ervoor. (Reguliere kappers hier (noord-oost Groningen zijn rond de 17 euro.) Voor de kinderen betaal ik 7,50 euro.)

  • Haha te grappig, het Efteling truukje. Mijn middelste had altijd lang haar, wilde het nooit knippen en toen, op de valreep vóór de middelbare, wilde hij kort haar. Ik vond het zo jammer maar hij heeft het daarna nooit meer lang gedragen.

 4. Hihi, bij mij was het kort, vooral omdat mijn moeder niet kon vlechten en dat soort dingen en die palmboom is inderdaad na een bepaalde leeftijd toch niet meer zo handig;). Mijn zusje had trouwens wel lang haar, maar dan was ik degene die de vlechten verzorgde. Het voordeel van een zus die een stuk ouder is dan jij:).

 5. Ik deed - toen ik zelf mocht bepalen wat ik met mijn haar wilde - altijd heel veel ermee qua staarten en vlechten. Ik kon dat dus al vrij jong heel goed bij mezelf. Zat ik 's avonds allemaal kleine vlechtjes te maken bijvoorbeeld.

 6. Ha ha, ik zie het al zo voor me in de efteling. Maar hij heeft groot gelijk.
  Mijn kinderen knipte ik altijd zelf. Er waren niet veel kappers die een kind al liggend en schreeuwend op de grond konden knippen..... (Autisme) ik had er alle tijd voor. Kind op de grond en een film op, soms deed ik er dagen over om het toonbaar te maken. Pas in de pubertijd lukte het om een kapper te bezoeken. Nu ze groter en volwassen zijn, (op jongste na dan die is 16 ) wilden ze het laten groeien. Ik heb nu 3 jongens met heel lang haar en een meisje met haar op de schouders. Hubbie knip ik al sinds ik hem ken. 38 jaar dus. Zelf ging ik een keer in de 2 maanden sinds ik mijn haar kort had. In de corona tijd heb ik besloten om het te laten groeien. Vlak na de kappers weer open mochten heb ik een bob laten knippen en nu laat ik het maar zo. Hopelijk kan ik het met kerst weer opsteken.

 7. Leuke tips! Ik heb het ooit eens geprobeerd en was grote mislukking. Gelukkig is mijn schoonbroer (en tevens peter van de oudste) kapper en knipt hij de haren van onze kids regelmatig zodat kindjes altijd mooie coupe hebben.

 8. Goede tips. Ik ben gek op kapsels. Vroeger had ik iedere dag een andere kapsel. Van vlechten tot staartjes en rastavlechten. Haren gekruld echt van alleen.

 9. Goede tips. Ik ben gek op kapsels. Vroeger had ik iedere dag een andere kapsel. Van vlechten tot staartjes en rastavlechten. Haren gekruld echt van alleen.

 10. Mijn dochter wilde ook altijd lang haar. Gelukkig kan ik goed invlechten! Je had toen ook van die hele kleine elastiekjes (leken wel beugel-elastiekjes). Daar kan je dunne plukjes haar mee aan elkaar maken. Dan kreeg je een soort ‘netje’. Ik kan me wel voorstellen dat je met jongens veel duurder uit bent.

 11. Ik had als kind lang haar en droeg het dan meestal in een staart of een vlecht. Verdere variaties had mijn moeder niet haha. Later op de middelbare school ben ik naar half lang gegaan en toen kon ik er zelf ook veel meer mee.

 12. Wel netjes dat je, leuk of niet, je kinderen zelf op een bepaalde leeftijd hun kapsel liet bepalen. Mijn moeder had daar wat hulp bij nodig...
  Meestal gingen mijn zusje en ik tegelijk en liep mijn moeder van de ene stoel naar de andere om te vertellen hoe ze het wilde hebben (zijne: behoorlijk kort). Deze woensdagmiddag (ergens in groep 7 ofzo) was mijn zusje ziek en moest ik alleen naar de kapper (aan het einde van de straat, niet echt spannend). Daar vroeg de kapster (Marja, heeft mij jarenlang geknipt) hoe ik het wilde hebben. Mijn antwoord was: daar heeft mijn moeder al over gebeld. De reactie van de kapster: ja maar die is mijn klant niet, het zijn jouw haren. Ik was nogal in vertwijfeling, dit ging mijn moeder nooit goed vinden... De eigenaresse van de zaak (Rini, ik zie haar nog zo voor mij) kwam naar mijn stoel en verzekerde mij: ik heb al vele moeders geholpen met loslaten, de jouwe kan er ook nog wel bij! Dus kwam het boek met kapsels erbij en ik koos een langer kapsel met een veel meer trendy pony (begin jaren '90, toen was dat 'normaal'!) dan ik tot nu toe had gemogen, want discussies waren en thuis zat gevoerd. Eenmaal thuis werd ik (zoals verwacht) linea recta terug gestuurd, er was te weinig af en vooral mijn pony was veel en veel te lang (naar de mening van mijn moeder althans). Bij de kapper aangekomen zei de eigenaresse: ik had je moeder al aan te telefoon en ik heb haar verzekerd dat jouw kapsel precies is zoals het moet zijn en dat wij daar niets aan gaan veranderen dus je kunt weer naar huis. Ik wist zeker dat ik dan vast naar een andere kapper in de stad zou worden gestuurd maar dat gebeurde tot mijn verbazing niet. Mijn moeder liet het erbij. Toch mooi 1-0 voor de kapper..

 13. hier gaan we om de 4 en 6 weken naar de kapper en ik vind kids met een lekker vlot kapsel super!! want kom alsjeblieft niet aan bij mij met van die bloempot kapsels haha dat vind ik oprecht ook gewoon zielig ;)

 14. Hier twee zonen met dik haar dus een kappersbezoek is maandelijks wel een vereiste. Die leuke jongenskapsels hebben inderdaad een beperkte houdbaarheid. Als ze van bij de kapper komen neem ik dus een leuke foto want de dag nadien zit het nooit meer op dezelfde manier :-D.

 15. Mijn jongens willen het minst mogelijk naar d kapper, ik stelde het gisteren nog voor maar het was een grote nee, pas als de pony in d eigen valt willen ze, ze zijn er ook helemaal niet mee bezig, als ik er in de ochtend geen gel in zou doen, dan zouden ze zo de deur uit lopen.

 16. Vaak krijg ik te horen dat ik kapster had moeten worden. Ha ha, nee niets voor mij met mijn handen in de haren van vreemde mensen. Maar het knippen van de haren van mijn kinderen toen ze nog klein waren, en het knippen van mijn eigen haar, in Corona tijd kwam dat weer extra goed van pas, is echt een favoriete bezigheid. Op Pinterest dwaal ik graag rond op zoek naar nieuwe inspiratie, tips en trucs.

 17. Wat je zegt klopt idd wel. Hier drie dames en we gaan nauwelijks naar de kapper. De jongste heeft lange lokken tot op haar billen bijna. De middelste prachtige krullen. Alleen de oudste is laatst geweest en heeft wat blonde plukjes nu, toch weer een nieuwe fase.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>