Ventilator Hema in retrostijl voor op tafel: review

IMG 20200813 102556
Zie ons gras eens pittoresk dood zijn…*

Gedurende deze langdurige hittegolf prijzen mijn man en ik ons dagelijks gelukkig dat we airco in huis hebben. In onze slaapkamer om precies te zijn. De aanschaf van airconditioning is echt één van onze betere beslissingen geweest.

Maar het kan niet overal feest zijn.

In mijn kantoortje werd het onderhand vervelend warm.

Dus wat doe je dan?

Dan ga je op zoek naar een ventilator. En dat werd bovenstaande Hema ventilator in retrostijl.

Hema ventilator retro

Deze Hema tafelventilator in retro stijl is 25,8 groot en heeft een vermogen van 25 Watt.

Zelfs het aan- en uitknopje is pittoresk retro : )

Hij blaast me een welkom briesje toe, terwijl ik dit type.

Deze retro Hema ventilator kost maar liefst 30 euro. Dat vind ik relatief duur voor wat hij nu staat te doen. Ik vermoed dat ik flink heb betaald voor de leuke ‘look’. Maar goed, zoals het spreekwoord gaat: ‘Het oog wil ook wat.’

En ik vind hem erg leuk staan op mijn bureau : )

*Wij geven netjes gehoor aan de oproep om je gras niet te sproeien vanwege het watertekort.

Similar Posts

24 Comments

 1. Helaas geen airco in huis, mag niets op de gevel plaatsen, wel een plafonventilator.
  De retro Hema ventilator ziet er leuk uit en is niet duur.
  Denk dat ze wel verkopen. Hans

 2. Ik had deze ook tot voor kort. Hij is dit jaar gesneuveld. Daar ben ik niet rauwig om, want hij gaf maar weinig koelte. Ik koop deze dus nooit meer.

 3. De mijne staat hier nu ook lekker op mijn bureau te werken. De kunst van het ventilator gebruik is om hem zo’n beetje langs je heen te laten blazen.
  Voor de andere woonruimtes hebben we van die moderne ventilatoren, maar dit vond ik zo’n leukerdje, dat ik het maar op gewaagd heb. Een blauwe is het, maar ik vond die rode ook erg geinig. Hij doet het prima en je hebt gelijk: het oog wil ook wat :-)
  Sterkte met de hitte!

 4. Zoet er leuk uit.
  Naast me staat een klein waterventilatortje. Een kubus van 15x15x15.
  Bovenop licht hij rood en groen op. groen en rood, grappig ding.

 5. Een tafelventilator heb ik niet wel een gewone die op grond staat, enigszins naar beneden gekanteld zodat hij niet recht in het gezicht blaast maar over de grond op de voeten en benen. Dat is al voldoende om het gevoel van wat koelte te krijgen. Als hij op het gezicht blaast drogen mijn ogen zo uit. Deze ventilator komt nog bij mijn vader vandaan en de goede man is al 25 jaar geleden overleden. En wie weet hoelang hij hem al had. Ik heb toch het idee dat spullen van vroeger veel degelijker waren. Ahum, wel even afkloppen nu .

 6. Heb deze vorig jaar gekocht in een jaren-vijftig kleur groen. Heb een fles met bevroren water ervoor staan. Heerlijk nu even, want nog steeds 29 graden in mijn woonkamer. De eerste keer dat ik ‘m gebruik dit jaar. De regenbuien drijven over, dus nog geen verkoeling zo te zien.

 7. Ik vermoed dat je inderdaad flink hebt betaald voor de look, maar persoonlijk vind ik die look ook wel een extra eurootje waard. Heel leuk ding!

 8. Airco schaf ik niet aan. Tenzij het in de toekomst alleen maar heter wordt. De zonnepanelen leveren iig genoeg stroom om het stroomnet er niet mee te belasten.

  1. Wij wilden eerst ook geen airco, maaar op onze slaapkamer op zolder wordt het echt ondraaglijk heet. Dankzij de airco kunnen we er nu toch weer slapen gelukkig.

 9. Ziet er inderdaad erg leuk uit. Ik heb een goedkopere en minder mooie gekocht bij de Blokker maar wel efficiënt alsnog :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.