Reacties

Ventilators effectief benutten: 8 handige tips en simpele life hacks — 63 reacties

 1. Wat een handige tips. Wij zetten hem standaard al in de deuropening ivm enige stekkercontact. Dus leuke bijkomstigheid, dat de kamer dan koeler wordt. In de zomer zetten wij er inderdaad een fles met bevroren water voor. Lekker koel.

 2. Wat een hoop manieren om de ventilator in te zetten. Ik kreeg ooit de tip in Ghana om een kleine ventilator naar mijn bed te zetten en deze lucht uit te laten blazen. Muggen zouden dan niet tegen de luchtstroom kunnen in vliegen

 3. Ik heb al jaren zo'n toren, die kan zwenken en een timer heeft en ik heb er in de vorige woningen veelvuldig gebruik van gemaakt.
  Sinds ik hier woon niet meer nodig gehad, omdat deze woning heel koel blijft, koud soms in vergelijking met buiten. Hij staat nog beneden, maar ik wil hem naar boven verhuizen.
  Ook op de slaapkamer wordt het niet extreem warm, omdat er geen volle middagzon op staat, dus dat is ook een pluspunt van deze woning.

  Groetjes Lily

 4. Ehm, wij hebben geen ventilator :)... Ramen die open kunnen, gordijn doe ik dicht. 's Morgens vroeg boel open, daarna alles dicht en rustig aan doen in de hitte. 'k Heb nooit een ventilator gemist tot nu toe.
  M'n ouders hebben een staande en zo'n tafelmodel en daarnaast een airco geloof ik.

 5. Al jaren twee tafelmodellen en een toren hier. In onze slaapkamer staat er eentje 's nachts voor het open raam op de vensterbank. We hebben daar airco, maar die gebruiken we alleen als het echt niet te harden is. Dan moet het toch richting 30 graden gaan. Deze zomer hebben we hem slechts twee keer aan gezet voordat we gaan slapen, daarna neemt de ventilator het werk over. De toren staat in de huiskamer en de andere tafelstaander verhuist naar de plekken waar hij op dat moment nodig is. Toevallig heb ik ze gisteren allemaal weer opgeborgen op zolder.
  Ik vind het geweldige dingen en zou zeker niet zonder kunnen. Op hotelkamers is het vaak warm en dan is die truc met de plastic flessen heel fijn. Gewoon in de keuken vragen of je waterflessen in de vriezer mogen. Mag altijd.

 6. Ik heb gewoon een standaard ventilator, zoals op het eerste plaatje. Maar heb niet het idee dat de zomers warmer worden in Nederland, juli en augustus waren echt om te huilen dit jaar met weinig zomerse dagen. Waar het wel op lijkt is dat de seizoenen aan het verschuiven zijn, vorig jaar was het in september nog 30 graden en dit jaar in mei/juni al..

 7. Ik gebruik eigenlijk helemaal geen ventilatoren omdat ik me erger aan de 'briesjes' die je steeds voelt. Alsof iemand me de hele tijd op mijn schouder aan het tikken is. Ik vind wel de tip van hem andersom neerzetten superhandig en dan zou het misschien nog wel kunnen werken voor mij. Dan is alleen het geluid nog irritant. Het kan bij mij in huis echt superwarm worden vanwege de grote ramen waar de zon op staat (wat in de winter overigens ook voor heerlijke warmte zorgt als de zon schijnt). Misschien dat ik dan toch ooit nog overstag ga. Ik wilde eigenlijk zonwerende folie voor in de zomer, maar het nadeel is dat je dan 's avonds niet meer naar buiten kunt kijken en mensen van buitenaf wel naar binnen. :S

 8. Ik heb momenteel geen ventilators in huis, gelukkig een koel huis en geen muggen. In Zuid Amerika had ik op de meeste plekken een plafondventilator en soms een staande. Vond de plafondventilator het fijnst.

 9. Wij hebben helemaal geen ventilator in huis. Lekker alle ramen en deuren open is voor ons voldoende. Tuurlijk is het in de zomer wel echt warm, alleen wij zijn dan weer zulke mutsen die ook wel aan de energie rekening denken, anders hebben die zonne panelen helemaal geen nut haha

 10. Wij hebben een paar jaar geleden een mobiele airco aangeschaft. Die is hemels! Ik zag een ventilator ook altijd een beetje als 't sneue broertje van de airco dus ik heb zeker iets van dit artikel geleerd.

 11. Wat een hoop handige tips, ik heb hier nooit zo bij stilgestaan. Ik heb alleen een tafelmodel en die zetten we in de zomer snachts aan het voeteneind van het bed. Werkt goed <3

 12. Goeie tips dat van die omgekeerde ven wist ik niet! Wat wij wel doen is een bak met ijsklontjes en water neerzetten en hier de ventilator op richten. Dit doen wel al sinds ik klein ben zo!

 13. Hier ook een tafelmodel in de slaapkamer. Wat ik trouwens veel handiger vind als bevroren flessen is met een postelastiek een koelelement op de ventilator vast maken. Kan alleen bij dichte modellen natuurlijk, maar werkt veel makkelijker en langer.

 14. Wij hebben alleen tafelventilators in huis, doch vanwege het lawaai gebruik ik ze bijna nooit, moet het wel heel heet weer zijn.
  Wat een handige tips staan erbij.
  Ik kom regelmatig met een ventilator in aanraking, dus ga ze zeker gebruiken.
  Dat het tegen hielp muggen en het gebruik flessen met bevroren water, nooit van gehoord!!
  Aan welke hoeveelheid flessen met bevroren water moet ik denken, wil het echt een beetje koelen?

 15. Bedankt voor deze handige tips. Wij wonen op de bovenste verdieping in een jaren 30 appartement en in de zomer wordt het hier dan altijd zooooooooo warm. We zitten we aan te deken op zo'n staande ventilator aan te schaffen!

 16. Wat handig tips! Met die flessen voor moet ik zeker proberen als het weer erg warm is. Het lijkt mij heerlijk afgekoeld. Van mij mag de staande ventilator zacht geluid hebben.

 17. Handige tips! Ik heb een zomer behoefte gehad aan een ventilator, toen was ik hoogzwanger en was het overal uitverkocht. Verder ventileren wij op de natuurlijke manier en heb ik het nog niet gemist ;-)

 18. Wij hebben thuis - natuurlijk - ook een ventilator, maar dan hoor ik liever het geluid van een mug dan dat van die ventilator, haha! Die van ons maakt echt zó'n hard geluid! Maarja, het probleem van de muggen blijft natuurlijk altijd.

 19. Gebruik die dingen nooit. Dwz met een ventilator pomp je zo warme lucht je huis in zonder het door te hebben. Het verkoelende van een ventilator is de doorstroming. Echt koelen doet het niet. Je moet dus oppassen dat de buitentemperatuur niet hoger is dan de binnentemperatuur en vaak is dat wel zo. In mijn huis was het de afgelopen nacht 22 graden (warmer werd het niet in m'n huis, omdat bij warmte buiten alles dicht heb en vertrouw op m'n isolatie. Nu (tussen 7 en 8 's-ochtends) staan alle deuren open en laat ik het afkoelen naar 21 graden en daarna gaat alles weer hermetisch dicht.

  Ik kan ook slecht tegen airco's omdat die de lucht drogen. Voor mij moet er weinig verschil zijn in luchtvochtigheid binnen-buiten, anders krijg ik last van bronchitis. Ik denk er al langer over om een airco voor de winter aan te schaffen als warmtepomp. Ben er alleen nog niet uit of zo'n ding bij omgekeerde weerking je huis vochtiger maakt. Op hogere luchtvochtigheid zit ik in de winter niet te wachten.

  Dat een airco bij warmte je huis ontvochtigd en buiten de lucht vochtiger maakt kan je goed zijn in landen waar bezopen veel airco's zijn. Uit al die dingen pist water op de trottoirs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder