Reacties

Besparen op je energierekening op de simpelste manier — 33 reacties

 1. Wij stappen elk jaar (zowat) over. Mijn gasrekening is altijd aan de hoge kant terwijl elektra juist altijd ondergemiddeld is. Het is elke maand een behoorlijke hap uit mijn inkomen dus ik probeer echte de beste deal eruit te halen.

  • Wat goed Frederique. En hoe pak je het aan om de voordeligste te vinden? Heb je daar een bepaalde aanpak voor? Hoeveel tijd kost je dat elk jaar?

 2. Ik ben al 50 jaar bij dezelfde energieleverancier. Al die tijd hebben ze mij correct behandeld, geen rompslomp of andere vervelende dingen. Allemaal factoren die ertoe bijdragen dat je mij voor het leven hebt. Veranderen om op jaarbasis enkele Euro's te kunnen besparen geeft alleen maar onrust en daar hou ik niet van. Mijn relatief hoge gasverbruik werd veroorzaakt door een permanent brandende waakvlam van de geiser die het recentelijk na 60 jaar begeven heeft. Na het plaatsen van een HR keteltje met warm watervoorziening zonder waakvlam verwacht ik mijn jaargebruik van circa 200 m3 terug te kunnen brengen tot ongeveer de helft. Met mijn maandelijkse voorschot van € 56,- ben ik tevreden.

 3. Het is helaas zo dat jaarlijks overstappen loont. Ik doe dat dan ook gewoon via gaslicht.com. Paat muisklikken en klaar. Dwz ik stap over tussen HVC en Greenchoice die behoorlijk milieuvriendelijk zijn en bij laag verbruik niet duur. Tussen de tarieven zit overigens niet zoveel. De overstapbonus is veel interressanter. Een groot deel is belasting en van de netbeheerder. Die prijzen zijn vast en bij mij is dat meer dan de helft van de kosten.

  Met 2 huishoudens op 1 meter bespaart tot een paar honderd euro per jaar. Dwz vastrecht gaat per meter en dat hakt er flink in.

  • Paat moet natuurlijk Paar zijn. ;-)

   Die jaarlijkse overstapbonus voor gas en elektra is circa 140 euro per huishouden. En helaas wordt die opgebracht door mensen die niet overstappen. Vind het dus een asociaal systeem waar vooral ouderen de dupe van zijn.

 4. ha Nicole,

  ja... ik heb een neef, die dit elk jaar doet. Hij is er ook heel enthousiast over.
  Maar ik begin er niet aan.
  Ik betaal al heel weinig voor mijn gas, licht en water.
  Ik hou het zo!!

  groetjes van Marlou

  • Wat fijn dat je al zulke lage kosten hebt Marlou. Heb je daar nog een speciale aanpak voor? Met ons huis op het platteland en nog twee kinderen in huis, zou ik onze kosten best omlaag willen hebben.

 5. Ik zit al sinds ik hier woon bij dezelfde leverancier en dat bevalt me prima. Ik vind het overstappen toch altijd weer een hoop gedoe en ben bij zo'n dienst bang dat er ergens een addertje onder het gras zit. En zo heel veel scheelt het meestal niet, dus ik koop liever een keer een jurkje in de uitverkoop dan dat ik hierop moet letten;).

 6. Wij hebben niet gedaan overstappen. Wij hebben altijd de dezelfde. Ik maakt ook nergens meer druk om. Anders krijgen te veel op ons af. Wij houden zo is....Wij betalen al weinig. Gas en stroom.

 7. Ik krijg bij mijn huidige leverancier een jaarlijks oplopende korting. Ik heb dat overstappen een paar keer gedaan, maar het is een geloop en gedoe om alles voor elkaar te krijgen dat ik het bij de huidige leverancier hou.

 8. We hebben een systeem van groepsaankopen ofwel kan je eveneens diverse websites consulteren die op basis van je laatste factuur, jou de beste opties op een rijtje zet.

  • Honderden euro's besparen, dat klinkt fantastisch! Ik ga er toch maar eens induiken. Ik ben benieuwd of wij ook iets zouden kunnen besparen.

 9. Overstappen ieder jaar? Oh nee. Ik moet bekennen dat ik ooit - toen we nog bij Nuon zaten - een enorm punt heb gemaakt van een te hoge rekening. Dat bleek hun fout te zijn en als een ware pitbull heb ik een enorme korting weten te bedingen. Dat was wel een overwinning. Heel eerlijk - en wat klinkt dit cliché - bemoei ik mij er helemaal niet mee en regelt H. alles voor wat betreft dit soort zaken. Niet zo handig denk ik. Maar het is nu eenmaal zo gelopen.

  • Soms kan het gewoon een kwestie van talent zijn denk ik dan. Dat de ene in een relatie gewoon handiger en beter is in bepaalde regelzaken.

 10. Momenteel hoef ik hier niet op te letten aangezien ik een huurwoning heb en alles incl is. Maar wel goed om rekening mee te houden.

 11. Toevallig had mijn man het hier laatst over dat hij wilde overstappen. Ik zit al jaren bij dezelfde dus voor mij hoeft het niet perse. Maar als hij wilt kijken zodat we kunnen besparen, prima! :P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder