Besparen op je energierekening op de simpelste manier

besparen op je energierekening

Automatisch besparen op je energierekening?

Dat kan!

Toen wij tien jaar geleden verhuisden naar het platteland, gingen we wonen in het deel van het huis waar vroeger mijn opa en oma woonden.

Dat betekende dat we water, gas en licht deelden met onze buren, oftewel mijn ouders. Mijn vader gaf mij maandelijks een rekening, en die betaalde ik dan braaf.

Water, gas en licht scheiden van onze buren

Maar het afgelopen jaar zijn we toch maar begonnen met het scheiden van het water, gas en licht met het oog op de toekomst. Mocht een van ons ooit het huis willen verkopen, dan is het wel zo handig als water gas en licht apart zijn van de buren.

Nu we zelfstandig zijn wat betreft ons energiegebruik, wordt het ineens veel interessanter om eens goed te kijken naar energieleveranciers. Op de site van de Consumentenbond staat niet voor niets:

‘Elk jaar wisselen van energieleverancier en daarbij kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven blijft de voordeligste keuze.’

Maar wat als je geen zin en tijd hebt om je elk jaar te verdiepen in de tarieven van verschillende energieleveranciers? Of als je bang bent voor ‘gedoe,’ maar je wilt wel besparen op je energierekening?

Joël schreef onderstaande post over besparen op je energierekening voor Huisvlijt!

Automatisch effectief geld besparen op je energierekening

Overal hoor en zie je reclames van energieleveranciers. Allemaal zeggen ze hetzelfde:

‘Als je overstapt kan je besparen! Tot wel honderden euro’s per jaar!’

Het klopt dat overstappen van energie geld kan besparen per jaar, alleen dan moet je dit wel elk jaar doen! Dat is nou net waar ik geen zin in heb. Elk jaar moet ik weer opzoek naar een nieuwe energiedeal om maar te kunnen blijven besparen. Gelukkig heb ik daarvoor nu een oplossing gevonden. Hierover verderop in het artikel meer…

Waarom je kan besparen op je energierekening met het overstappen

Het is heel gemakkelijk: energieleveranciers willen nieuwe klanten, het liefst zoveel mogelijk! Om deze nieuwe klanten te overtuigen klant te worden hebben energieleveranciers goede aanbiedingen en scherpe tarieven. Deze aanbiedingen en scherpe tarieven gelden alleen voor het eerste contracttermijn.

Doe je daarna niets?

Dan gaan je tarieven weer omhoog, juist daarom moet je weer overstappen om te kunnen profiteren van een nieuwe aanbieding met scherpe tarieven. Dat is de manier van besparen op je energierekening!

Maximaal besparen op energie?

Je kan het meeste geld besparen op je energierekening door elk jaar over te stappen via een vergelijk website of een aanbiedingen website voor energie. Je moet dit dan wel elk jaar zelf regelen. Als je het een keer vergeet kom je dus in die duurdere tarieven terecht.

Dit noemen ze ook wel het variabele tarief of het slaperstarief.

Je kan nu ook automatisch elk jaar overstappen! Je kan het dus gewoon laten regelen, hierdoor voorkom je dus altijd dat je in het zogeheten slaperstarief terecht komt.

Elk jaar automatisch overstappen

Ik heb de dienst SwitchHero gevonden! Een redelijk nieuwe service in Nederland waar iedereen zich gratis kan aanmelden. Na het aanmelden zoekt SwitchHero elk jaar voor mij een goede aanbieding. Wat ik op de website heb gelezen is dit niet het aller-goedkoopste, maar wel elk jaar een goede energie aanbieding. Dit is precies wat ik zocht! Ik wil elk jaar goed zitten maar niet er om hoeven denken.

Nawoord over besparen op je energierekening

Dankjewel Joël, ik had nog niet eerder van SwitchHero gehoord voor besparen op je energierekening. Het klinkt erg handig!

P.S. Denk ook eens aan ledlampen om energie te besparen.

Leestip: Is het goedkoper om ‘s avonds te wassen?

Hoe is het met jouw energierekening? Ben jij iemand die regelmatig overstap naar een andere energieleverancier?

33 Comments

  1. Marjolijn
  2. Frederique
  3. Joannes
  4. Felice Veenman
    • Claire
  5. Jouvence
  6. Mieke | Miek's Mind
  7. Tania

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh