Reacties

Opzegvergoeding energie oftewel een energieboete? — 10 reacties

  1. Op dit moment geen issue voor mij. Mijn gasverbruik in de zomermaanden is 2,5 m3 per maand. Elektrisch 25 kWh/mnd. Daar valt niet echt op te besparen en ik laat m'n variabele direct opzegbare 'contract' dan ook doorlopen tot er een goede aanbiedeing voorbij komt en niet zo'n flutaanbieding voor de 6 zomermaanden. Tot die tijd betaal ik gewoon het prijsplafond. Rond september is het zaak om een leverancier met een lage gasprijs en een hoge overstapvergoeding te vinden. Helaas is het zo dat overstappen loont vooral bij een laag verbruik. De reden dat ik het afgelopen jaar niet meer dan 80ct/m3 gas en 30ct/kWh heb betaald.

  2. Goed artikel, fijne tips! Ik stap eigenlijk nooit over, vooral omdat wij stadswarmte hebben dus niet echt een keuze. Maar overstappen loont soms zeker! In ons geval dus enkel voor gas..

  3. Wij hebben er in het verleden wel eens naar gekeken, maar het scheelde toen maar iets van 20 euro en dat op een maandbedrag van 500, dus dat vonden we toen niet interessant. Nu is onze woonsituatie anders geworden en zou het weleens raadzaam zijn om deze kosten grondig onder de loep te nemen. We hebben iig een variabel contract, dus overstappen tussentijds zal geen probleem zijn.

  4. Heel eerlijk laat ik dat altijd over aan mijn man. Stom, I know, want ik ben volgens mij veel 'gehaaider' dan hij is. Maar ik vind het ook wel een gedoe. Grappig, want vroeger was ik enorm actief en bepalend bij het regelen van onze hypotheek, mijn pensioenregeling en meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder