Reacties

Dynamisch energietarief ervaring! — 18 reacties

 1. O, dit lijkt me best een spannende stap. Ik heb gelukkig nog een vast contract tot 1 april 2024. Ik hoop dat daarna de prijzen een beetje normaal zijn en ik weer een vast contract af kan sluiten.

 2. Onze zoon heeft het ook.
  Ik heb het idee dat het voor ons niet veel uitmaakt omdat we zoveel zonnepanelen hebben, dat we iets elektriciteit over houden.

 3. Ik heb soms niet de energie meer om het allemaal bij te houden.
  Als de zon schijnt gebruik ik meer energie omdat de zonnepanelen die opwekken.
  Maar verder zit ik wel goed met tarieven. Hans

  • Zolang salderen nog mag maakt het niet uit wanneer je de zonne-energie gebruikt. Met een dynamisch tarief dan weer wel, omdat de stroom dan goedkoper wordt.

 4. ik heb zonnepanelen, dus dat kijken naar energieproductie herken ik wel een beetje. Maar hierdoor denk ik niet dat het voor mij interessant is want als de elektriciteit goedkoop is, ben ik ook zelf aan het produceren... Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat als meer mensen dit zouden doen, er meer energie wordt gebruikt op het moment dat er meer geproduceerd wordt (= goedkoop) en minder als het schaars is. Dit zou een goede oplossing zijn voor een energieschaarste...

 5. Toevallig had ik het hier laatst met een collega over, zij heeft ook zo'n contract. Voor mij gaat het denk echter niet heel erg werken omdat ik vaak aan het werk ben en dan dus niet even thuis de wasmachine kan aanzetten op een goedkoop moment.

 6. Ik wist niet dat je ook voor een dynamisch tarief kunt kiezen. Dat lijkt me best handig voor sommige mensen. Ik zoek het niet om regelmatig op het tarief te letten, dus voor ons is het niet handig.

 7. Ik ken iemand die dat ook heeft maar die laadt ook zijn elektrische auto op met een eigen laadpaal. Dan maakt het wel verschil, lijkt me. Voor mij is het de moeite niet. Bovendien ben ik weinig thuis dus tja..

 8. Het lijkt mij vermoeiend om steeds te kijken wat de tarieven zijn. Daaromheen moet je het wassen en drogen regelen. Dat kan alleen wanneer je veel thuis bent. Althans, ik ga de deur niet uit wanneer mijn droger draait. Geef mij maar vaste tarieven. Gelukkig is er veel keuze tegenwoordig. Of teveel keuze?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder