Overstappen loont: bespaar 100 of meer euro's!

overstappen

Als het over onderwerpen als BTW, economie, overstappen naar een andere energieleverancier, pensioenen, auto's en moestuinen gaat ben ik net een huis waar spontaan alle lichten uit gaan.

Er is zelfs een omschrijving voor dit soort onderwerpen!

Ze zijn 'niet sexy'.

Ze trekken niet automatisch de aandacht, en worden door veel mensen als saai ervaren.

Onderstaand gastartikel van Rudi gaat over zo'n 'niet sexy'onderwerp.

Maar Rudi heeft er best iets leuks van gemaakt!

Dus ik zou zeggen, lees wat Rudi te vertellen heeft over overstappen naar een andere energieleverancier of provider!

Overstappen loont: word wakker!

Sommige producten roepen weinig of zelfs geen emotie op. Het product moet werken en betaalbaar zijn, meer niet. Energie en internet zijn zulke producten. Een energieleverancier doet de gemiddelde mens niets. Toegegeven, duurzaamheid speelt een rol maar alleen als dit even duur is. Energie = energie. Bij internet idem dito, hier kan alleen de hardware (modem en ontvanger) nog iets van emotie oproepen maar over het algemeen is de Nederlandse consument prijsgedreven op het gebied van internet en energie. En terecht.

Energie: overstappen naar een andere leverancier

Een besparing op het gebied van energie zit hem in de overstap naar een andere leverancier. Iedere leverancier probeert klanten te lokken met acties en cadeaus. Daarna is hopen ze dat de klant in slaap sukkelt, en gewoon blijft hangen.

Maar wil je besparen?

Dan is een jaarlijkse overstap op dit moment de beste keus.

Overstappen op het gebied van energie is een administratieve handeling. Je leidingen of energiemeter veranderen niet. Alleen de afzender van de maandelijkse factuur verandert (en de prijs als het goed is). Stroom is stroom en gas is gas. Overstappen naar een nieuwe leverancier scheelt geld,  terwijl je niets inlevert op kwaliteit. Doen dus. Energie vergelijken kan op bijvoorbeeld verandervanenergie.nl. Hier vindt je ook direct je besparing a.d.h.v. je huidige en nieuwe leverancier.

De gemiddelde besparing op energie is 245 euro per jaar. Dit werd berekend op basis van de overstappers op verandervanenergie.nl en gaat om een 1-jarig energieabonnement.

Internet: overstappen naar een andere provider

Ook internetproviders hanteren kortingen om klanten te lokken. En ook deze kortingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Het switchen tussen providers is dus goed voor je portemonnee.

De overstap naar een nieuwe internetprovider is wel wat meer werk in vergelijking met energie. Je moet namelijk nieuwe hardware installeren. Eigenlijk is ‘installeren’ een groot woord, het is meer aansluiten. Je krijgt een nieuw modem dat je moet aansluiten. Als je ook televisie afneemt bij je internet abonnement, krijg je ook een nieuwe televisie-ontvanger. De hardware is bij vrijwel alle providers gratis overigens.

Internetten kan al vanaf 10 euro per maand bij prijsvechters als Tele2 en Online.nl. Het betreft dan ADSL. Kabel en glasvezel zijn duurder. Als je puur voor prijs gaat, zul je bij ADSL uitkomen. Televisie erbij? Dit kan uiteraard ook en kost dan ongeveer 10 euro per maand meer. Gecombineerde pakketten zijn altijd goedkoper dan diensten los afnemen. Vergelijken kan bijvoorbeeld op verandervanprovider.nl.

N.B. Wees je er van bewust dat je bij internet het emailadres van de provider (bijv; [email protected]) kwijtraakt!

De gemiddelde besparing op een alles-in-1 pakket (internet, tv & bellen) komt uit op 176 euro per jaar. Ook dit werd berekend op basis van overstappers op verandervanprovider.nl.

Overstappen loont

Overstappen loont. Dat is zeker en blijft ook lonen. Kies altijd voor een 1-jarig abonnement om nooit te lang ergens aan vast te zitten en dus weer op tijd gebruik te kunnen maken van acties en kortingen. Houd desnoods een lijstje bij met data wanneer abonnementen aflopen en je betaalt nooit meer te veel!

Waar kun je allemaal bij overstappen?

Hieronder een lijst van diensten waarop je mogelijk kunt besparen door over te stappen naar een ander:

 • Zorgverzekering
 • Energieleverancier
 • Hosting voor je blog
 • Je bank (in termen van bankieren)
 • Internet provider
 • Hypotheek
 • Autoverzekering
 • Reisverzekering
 • Uitvaartverzekering
 • Tandarts
 • Betaalde WordPress plugins: zo stapte ik over van de Yoast plugin naar de RankMath plugin
 • Ik stapte over van Google Adsense naar Ezoic en verdien nu meer met mijn blogs.
 • Parkeer app

Leestip: Energiemeter Action

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Door verhuizing vorig jaar en tijdelijk 2 huizen te hebben gehad vond ik de overstap van provider en e-mailadres het meeste werk en het leverde de meeste moeilijkheden op. Adreswijzinging ging het makkelijkste, dat is overzichtelijk doordat de gemeente veel doorgeeft naar instanties dmv DigiD. Energie ging ook allemaal goed, maar van je e-mail heb je geen goed overzicht waar je dat allemaal hebt vermeld (nieuwbrieven, mededelingen van instanties etc.).

 2. Ik snap dat jij het geen sexy onderwerp vindt. Maar bedenk eens wat je kunt besparen door over te stappen. Dat is op jaarbasis al een flink bedrag. Tel je het voordeel van meerdere jaren bij elkaar op, dan heb je het over een smak geld. Geld wat je ergens anders aan uit kunt geven en je zonder over te stappen niet zou hebben.

  Bij dit soort onderwerpen gaat er bij mij juist een extra lampje branden om in jouw metafoor mee te gaan ;)

  1. Overstappen van energieleverancier geeft juist totaal geen gedoe. Net weer gedaan. Alleen aan de nieuwe leverancier de meterstanden doorgegeven en deze regelt het met de oude leverancier. Vandaag netjes de eindafrekening van Essent ontvangen en vanaf deze maand gaat het maandbedrag naar Energie direct.
   Volgend jaar 17 april staat al in mijn agenda. Half maart ga ik weer een nieuw contract aan, zodat de nieuwe levering start op 17 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.