Besparen op internet en tv, waar moet ik op letten?

besparen op internet en tv

Kun je besparen op internet en tv?

Een paar weken geleden schreef ik een post waarin ik me afvroeg of we ons tv-abonnement niet beter kunnen wegbezuinigen, omdat we toch amper 'gewoon' tv kijken. Maar het is nog best lastig om in de wirwar van aanbieders en mogelijke pakketten de beste en voordeligste optie te vinden. Zo probeer ik ook te bezuinigen op Netflix. Zie ook mijn artikel over Netflix prijzen.

Daarom ben ik blij met onderstaande informatie van Dominique, over besparen op internet en tv, en waar je op moet letten!

Besparen op internet en tv, waar moet ik op letten?

Meer dan 10 providers, allemaal bieden ze internet en tv aan, maar waar moet je nu op letten? Dat is echt niet alleen het basis maandtarief. Internet vergelijker Breedbandwinkel.nl heeft een aantal tips op een rijtje gezet om onder de streep voordelig, maar toch snel te kunnen internetten!

Goedkoop tv kijken

Kies je voor een internet en tv pakket of alles in 1, dan kijk je tv via je internetprovider, maar kijk je eigenlijk nog wel genoeg tv?

Je bespaart zo een tientje per maand als je het tv gedeelte laat vervallen en kiest voor los internet.

Dat tientje kun je dan weer besteden aan Netflix of bijvoorbeeld Videoland.

Wil je toch gewoon ‘ouderwets’ tv kijken en kies je voor kabelinternet? Dan heb je het voordeel dat je de basiszenders (een stuk of 30) digitaal ontvangt via de COAX-kabel en dus op iedere tv in huis tv kunt kijken, waar je een kabel in plugt. Kabel via bijvoorbeeld Ziggo, Caiway of Delta is meestal wat duurder, maar als je bij een VDSL abonnement via de telefoonlijn of glasvezel bijvoorbeeld drie tv-ontvangers bij moet huren ben je ook al snel meer dan tien euro extra kwijt per maand.

Kijk je graag eredivisie voetbal via Fox Sports? Let dan goed op, een aantal providers levert deze betaalzender namelijk gratis mee, zoals T-Mobile, Youfone en Online.

Kabel, VDSL of glasvezel

Naast de verschillen in tv, zijn er ook snelheidsverschillen tussen kabel, VDSL via de telefoonlijn of glasvezel internet. Deze laatste is het snelst, maar daardoor ook flink aan de prijs.

De goedkoopste optie is VDSL.

Dit wordt aangeboden door bijna alle providers. Zij kopen het signaal in bij KPN, de eigenaar van het kopernetwerk aan telefoonlijnen. Tegenwoordig zijn snelheden te behalen tot 200Mb over deze lijn. Dat is praktisch net zo snel als kabelinternet. De goedkopere abonnementen gaan vaak tot 50Mb of 100Mb. Dat is voor een normaal gezin, dat niet dagelijks grote bestanden downloadt, ruim voldoende. Dit kan dus een goede manier van besparen op internet zijn.

Let vooral op de te verwachten internetsnelheid bij VDSL. Dit is de snelheid die je uiteindelijk gaat behalen op jouw adres. Controleer dit even met de postcodecheck op Breedbandwinkel.nl. Dan zie je na het invullen van je postcode en huisnummer direct per abonnement wat de snelheid in de praktijk gaat zijn. Op die manier kun je een goede afweging maken tussen wat je betaalt, en welke snelheid je gaat krijgen.

Besparen op internet en tv: tijdelijke aanbiedingen

Bijna alle providers geven nieuwe klanten een korting voor de eerste paar maanden. In sommige gevallen kan dit zo 100 euro schelen in het eerste jaar. Maar dat houdt dus ook in dat je na het eerste contractjaar gewoon de normale prijs betaalt. Het loont, net als bij energie, jaarlijks even te kijken waar je het goedkoopst uit bent. Acties wijzigingen doorgaans maandelijks, en soms met hoge extra kortingen

Nawoord over besparen op internet en tv

Omdat wij hopelijk binnen een jaar glasvezel krijgen, heeft mijn man daarvoor een 3-in-1 pakket besteld. Ik hoop dat de overgang naar glasvezel soepel verloopt, en dat we niet wekenlang zonder internet komen te zitten. Ik houd mijn hart vast!

Maar als alles goed loopt, dan wil ik na een tijdje dat 3-in-1 pakket nog eens kritisch bekijken. Ik hoop dat we kunnen besparen op internet.

Ook een goede manier om te besparen op internet en tv is door te kiezen voor een Netflix account delen.

Heb jij nog handige bespaartips voor internet en tv?

Vergelijkbare berichten

20 reacties

  1. Handige tips. Eigenlijk nooit zo bij stil gestaan om daarop te besparen. Ik hoop ook dat wij glasvezel gaan krijgen, maar voorlopig zijn daar nog geen plannen voor

  2. Toch wel goed om hierover na te denken. Ik kreeg overlaatst ook een interessant aanbod in de brievenbus om het me allemaal goedkoper te maken.

    Ik kijk ook weinig tv, is eerder voor de kids en de tekenfilms dat ik het doe.

    Groetjes,Eva

  3. Wij hebben sinds kort ook glasvezel en ben zeer tevreden. Niet zonder internet gezetten omdat Ziggo is doorgelopen tot kpn geïnstalleerd was en door de Overstapservice zijn die kosten neem ik aan onderling verekend want ik heb er nooit weer wat van gehoord. Ik vond het wel even een stap, maar heel blij dat we het gedaan hebben.

  4. Wij vergelijken hier ieder jaar weer opnieuw, welke de goedkoopste is, maar kwaliteit is ook belangrijk. Een tijd geleden hadden wij Ziggo & dit was een groot drama... nu overgestapt naar een andere provider en nergens geen problemen meer mee!

  5. Ik heb niet echt bespaartips, want ik heb dit mijn vriend allemaal laten uitzoeken. Hij heeft er veel meer verstand van haha, maar deze tips had hij vast en zeker kunnen gebruiken!

  6. Hier liep de overgang naar glasvezel heel soepel. We hebben een hele tijd een 3-in-1 pakket gehad omdat onze provider geen los internet aanbood; en ze zijn de enige met glasvezel hier om de omgeving. Inmiddels hebben ze wel een alleen-internet pakket en daar komen we prima mee uit de voeten. Het scheelde op ons abonnement gewoon 25 euro, dus dat stoppen we nu dus inderdaad in videoland en netflix haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.