Tv abonnement: 11 maanden tv kijken zonder abonnement

tv abonnement

Door een onfortuinlijke combinatie van naïviteit en misplaatst optimisme zegde mijn man in januari 2019 alvast ons tv-abonnement op, want we zouden immers glasvezel krijgen. ‘En ik wil natuurlijk niet dubbel betalen,’ verklaarde mijn man.

Inmiddels is het december, oftewel 11 maanden later.

En glasvezel hebben we nog steeds niet.

Wanneer komt die glasvezel in de Achterhoek nou eindelijk?

Wel steken overal in het Achterhoekse landschap futuristische stukken tuinslang, met daarin allerlei felgekleurde draadjes. Dat zijn de voorbodes van glasvezel internet. Maar wanneer het nu precies komt, ja, dat weet niemand. Op gezette tijden verschijnen er mannetjes die dingen doen met die stukken tuinslang.

Maar ik heb er nog niet één ontmoet die de Nederlandse taal machtig was. Mijn laatste conversatie bestond uit de dringende vraag ‘Extra?! Extra?!’ van één van de mannen aan mij, waarop ik het antwoord schuldig moest blijven. Ik had namelijk geen idee waar de beste man het over had.

Tv kijken zonder tv abonnement: al 11 maanden

Hoe dan ook, inmiddels leven we dus al bijna 11 maanden zonder tv-abonnement. En weet je wat nou blijkt? Ik mis het eigenlijk helemaal niet! Als ik al eens iets wil zien, zoals Chateau Meiland, dan kan ik het een dag later prima alsnog kijken via tvblik.nl. Hetzelfde doen mijn man en ik met de serie Expeditie Robinson . Er gaat niets boven samen vanaf de bank kijken naar die vreselijke groepsprocessen. En verder kijken we toch vooral series via Netflix.

Hoe tv kijken zonder een tv abonnement?

Leef jij net als wij zonder een tv abonnement? Of overweeg je om je tv abonnement weg te bezuinigen, en vraag je je af hoe je tv kunt kijken zonder een tv abonnement? Hieronder hoe wij tv keken zonder een tv abonnement.

 1. Sluit je laptop met een kabeltje aan op je tv. Zo kijken wij via de laptop tv.
 2. Een andere optie is gebruik maken van Google Chromecast. Daarmee kun je programma’s via je smartphone op je tv kijken.
 3. Neem een Netflix abonnement. Wij kijken veel series en films met behulp van Netflix.
 4. Gebruik uitzendinggemist.nl en tvblik.nl om programma’s terug te kijken. Het enige nadeel is dat je het programma dan niet op het moment zelf kunt kijken. Daarnaast moet je meestal niet te lang wachten met terugkijken. Zo zijn de afleveringen van Expeditie Robinson maar 1 week gratis beschikbaar. Daarna moet je betalen om terug te kijken.

Toch weer een tv-abonnement..

Dus zei ik op mijn beurt tegen mijn man: ‘Zeg, kunnen we dat tv-abonnement dat je hebt geregeld als we glasvezel hebben, niet wegbezuinigen? Ik vind het zonde van het geld!’ Maar mijn man wil vooralsnog toch weer een t-abonnement. Dit kost ons 9,95 per maand oftewel zo’n 120,- per jaar.

Ik vind het zonde, maar nou ja. Dat krijg je ervan als je je man het glasvezelgedoe en tv abonnementen laat regelen. We kunnen het altijd nog opzeggen.

Mijn conclusie

Hoewel ik het eerst vervelend vond, heb ik ons tv abonnement uiteindelijk amper gemist. Dankzij internet kun je veel programma’s prima alsnog kijken via laptops en smartphones. De belangrijkste reden dat ik het fijn vind als we weer een tv abonnement hebben, is dat ik dan de avond zelf meteen Boer zoekt Vrouw kan kijken, want dat komt binnenkort weer.

Kijk je liever op het grote scherm? Dan is een bioscoop abonnement misschien wel iets voor jou!

Similar Posts

30 Comments

 1. Wij hebben toevallig net onze kabel TV opgezegd… Alleen maar internet en dan ook nog een hogere snelheid (glasvezel).
  Tegenwoordig is het inderdaad goed te doen om programma’s via internet te bekijken.

 2. Heel herkenbaar! Ik heb ook sinds januari geen abonnement meer. Moet overigens zeggen dat ik nog steeds gewoon prima tv kon kijken, daarna. Sinds een paar weken is de tv echt de deur uit en ik heb hem geen seconde gemist. Daarvoor stond hij ook al nooit meer aan. Ik kijk alles (meestal achteraf, want geen reclame) via NLZIET. Ik betaal €7,95 per maand. Daarmee kan ik live kijken, soms vooruit en sowieso terug. En dat allemaal zonder reclame én eindeloos. Ik ben groot fan!

 3. We kijken graag en veel TV. Tot een jaar gelden Digitenne KPN en daarop konden we via recorders alles opnemen. Na een omschakeling kan dat niet meer. Nu hebben we ook Free to Air kastje met opname mogelijkheid alleen Net 1, 2 en 3.
  We kijken ook graag Belgie en BBC, voor Belgie heb ik de mogelijkheid een soort uitzendinggemist mogelijkheid omdat mijn dochter in Belgie woont.
  Alleen de BBC hebben we geen oplossing nog voor.

  Ja we kunnen natuurlijk een duurder tv abonnement nemen maar dan zit daar ook meteen internet en bellen aanvast en dat willen we dan weer niet

 4. We hebben al jaren geen regulier tv abonnement meer. Nooit gemist. Soms kijken we iets terug via uitzending gemist, maar zelfs dat vrijwel nooit. Netflix hebben we wel, al kijk ik dat alleen met de man, zelf zet ik de tv vrijwel nooit aan.

 5. Er zijn tegenwoordig veel alternatieven dat maakt het makkelijker om geen tv abonnement te hebben.
  Hier gewoon een compleet pakket met internet, tv en vaste telefoon. Hans

 6. Hier zijn we er wel over aan het nadenken, want ik heb de tv al meer dan anderhalf jaar niet aangehad.. owh ja, toch wel.. finale damesvoetbal. Dat was dit jaar toch? ;-)

  Love As Always
  Di mario

 7. Uit bezuinigingsredenen overweeg ik dit ook. Heb nu al een half jaar fikse korting op mijn abonnement gehad (ook fijn) omdat ik dreigde op te zeggen. Maar geen abonnement is dan nog altijd nog goedkoper uiteindelijk. Online kan je via NPO Start ook live kijken naar hun uitzendingen, dus Boer zoekt vrouw kan je zo bekijken.

  Als er iemand een online oplossing heeft voor BBC kijken online dan ben ik om denk ik.

 8. Ik heb al jaren geen tv-abonnement meer en dat bevalt prima. Er blijft meer tijd voor andere dingen. Soms kijk ik nog wel eens een programma via uitzending gemist op de laptop. Dit om een beetje bij te blijven om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik niks mis.
  De tv gebruik ik alleen nog om in de winteravonden DVD’s te kijken. Niks geen Netflix maar heel ouderwets (tweedehands) dvd’s kopen. Een tv-avond blijft op deze manier iets bijzonders.

 9. De tv mag van mij zo het huis uit; we kijken zelden. We hebben een tijdje Netflix gehad (m’n dochter deelde een abonnement met haar vriendin) maar zelfs dat kon mijn man en mij niet verleiden. Ik kijk alleen tv wanneer de Giro en Tour de France e.d. wordt uitgezonden. En meestal nog via de live-app van de NOS.

 10. de problematiek is bij ons toch enigszins anders

  je hebt twee grote groepen , die zowat het monopolie hebben

  mogelijk kan het internet kijken, daar enige verandering in brengen

  maar daarvoor met je wel terug bij dezelfde groepen zijn

  zelf heb ik het ganse pakket bij telenet

  groeten

 11. Ik gebruik via het kastje van KPN vooral Youtube om dingen te kijken. Staan ook wat gratis films en series op. Als we al tv kijken dan alleen de zneders waar we achteraf door kunnen spoelen ik heb geen tijd voor reclame.

  1. Geen last hebben van reclame vind ik ook prettig. Daarom vond ik het bijvoorbeeld ook helemaal niet erg dat we Expeditie Robinsons pas later via de computer konden inhalen. Dat scheelde zo 20 minuten kijken omdat de reclames dan veel korter zijn!

 12. Ik zou ook heel goed zonder kunnen. Via internet is inderdaad genoeg te kijken, mocht je dat willen. Helaas zit mijn wederhelft zo ongeveer aan de buis vastgeplakt. Dus we houden ons abonnement maar.

 13. Ik kijk graag televisie als ik alleen ben. Ik ben geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt. En kom zo goed aan mijn trekken ! Mensen interesseren mij , ook situaties waar ik zelf niet in beland. Ik ben blij met de televisie en betaal graag hiervoor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.