Tv kijken met chromecast

chromecast

Aan het eind van de dag, als alle werk gedaan is, mag ik graag een serie kijken op Netflix.

Op het moment is dat de serie Gilmore Girls.

Tv kijken via de laptop van mijn man

Om de Gilmore Girls te kijken op onze tv via Netflix, maakte ik de laptop van mijn man vast aan de televisie. Dat deed ik met behulp van een zogenoemde hdmi-kabel. Op de laptop ging ik vervolgens naar www.netflix.nl en koos daar de Gilmore Girls.

Vervolgens moest ik met de afstandsbediening naar een speciaal kanaal gaan, en voila! Daar verschenen de Gilmore Girls op de tv : )

Maar in het weekend wilde mijn man zijn laptop eigenlijk niet afstaan. Sterker nog, hij wilde daar stomme series op kijken zoals Star Trek : (

Daarom kochten we bij de Mediamarkt een apparaatje dat chromecast heet.

Chromecast: wat is het?

De chromecast wordt omschreven als een HDMI-dongle van Google. Tsja, daar snapte ik nog niet veel van. Duidelijker vind ik deze definitie:

Chromecast is een soort minicomputertje waarmee je series en films kunt afspelen op de tv!

En dat is dus wat ik nu doe. De laptop van mijn man heb ik niet meer nodig.

chromecast
Dat ronde dingetje is de chromecast

Chromecast setup

De chromecast hebben we aan de zijkant in een HDMI opening van de tv geduwd. Vervolgens verschijnen er instructies op het tv-scherm die je moet volgen. Ik moet bekennen dat mijn oudste zoon me heeft geholpen. Maar ik denk wel dat ik het zelf had gekund. Het is niet zo moeilijk gelukkig.

chromecast

Vervolgens moet je een bijbehorende app downloaden. Daarmee bedien je de chromecast en kies je het programma dat je wilt kijken.

Ik vond het maar apart. Zat ik gisteren ineens de Gilmore Girls te kijken via dat kleine apparaatje in de tv. Ik snap er niks van, maar het werkt! Wat is de techniek toch wonderlijk.

Chromecast versus kijken via de laptop

Het voordeel van de chromecast ten opzichte van de laptop is dat het een veel kleiner apparaatje is. Je ziet het niet eens. En als je geen laptop hebt, is het natuurlijk helemaal handig.

Met de chromecast maakt je feitelijk van een gewone tv een zogenoemde ‘smart tv’.

Meer weten over de chromecast?

Op de website androidworld.nl geven ze een goede uitleg vind ik.

Praktische informatie over de chromecast

Wij kochten onze chromecast voor 35,- bij Mediamarkt. Bij bol.com kost hij maar liefst 39,-! Het is dus wel slim om even te kijken waar hij het voordeligst is.

Hoe kijk jij Netflix? Of programma’s die je via internet kijkt?

Similar Posts

17 Comments

 1. Wij kijken nu gewoon via kanaal 200 (kpn digitale televisie) naar Netflix. Maar voordat wij dat hadden keken we Netflix via de PS3 van onze zoon.

 2. We hebben al een paar jaar de chromecast. Ideaal. Dat je het zo lang hebt volgehouden met zoveel gedoe met de laptop van je man met zo’n relatief simpele oplossing;-)
  Onze zoon heeft een smarttv op zijn kamer dus geen apparaatje nodig. En kunnen ze op zijn kamer netflix kijken als ik ook wil kijken of gewoon rust wil hebben:-)
  Geniet ervan!

 3. Chromecast hebben we al een jaar of 2 denk ik. In het begin vaak films/netflix gestreamd van laptop of pc. Nu hebben we een pc op de tv aangesloten staan en netflix zit bij KPN op het itv kastje.
  Chromecast gebruik ik nu vooral nog om youtube filmpjes vanaf mij telefoon af te spelen.

 4. Naast KPN is dit met de nieuwe zenderindeling van Ziggo voor de
  abonnees van ZIGGO de chromecast ook niet meer nodig.

  Via ziggo download je een app. op je ontvanger en je kunt nu gewoon
  via je eiegen ziggo digitale ontvanger naar de content van Netflix en
  videoland kijken.

  Uiteraard heb je hier nog wel steeds de seperate abonementen
  nodig van een van deze twee hierboven genoemde aanbieders.

 5. Zo’n chromecast zou hier ook een idee kunnen zijn. Alleen jammer dat ie van google is, ben niet zo fan van dat bedrijf.
  Wij hebben de tv uit de woonkamer gehaald en die is nu in gebruik als beeldscherm bij een laptop. Wij kijken alleen tv op een tablet. Van mij mag het abonnement sowieso weg, maar manlief wil het graag houden vanwege bepaalde sportuitzendingen die hij graag live wil zien.
  Bedankt voor de tip. Ga ik aan manlief voorstellen. En na gebruik gaat het apperaatje in een bakje met alufolie. Ik heb het niet op zgn ‘smart’spullen ivm privacy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.