Tv kijken via de laptop: kijken zonder reclame 5 stappen

kijken zonder reclame

Kijken zonder reclame?

Het is mijn ervaring dat dit goed kan door middel van tv kijken via je laptop! Op z’n minst heb je mínder reclame.

TV kijken zonder reclame

Mijn man en ik kijken bijvoorbeeld graag het programma  Een dubbeltje op zijn kant. Het doet een mens soms goed om veilig vanaf de bank te kijken hoe andere mensen er financieel een zootje van hebben gemaakt. Niet eens uit leedvermaak, maar om het gevoel te krijgen dat je het zelf niet eens zo slecht doet.

‘Veertienhonderd euro per maand gepind voor boodschappen!’ roep ik dan ontzet.
‘Dat geven wij nog niet eens uit,’zegt mijn man dan. ‘En wij hebben 4 meer kinderen dan zij!’

En dan kijken we elkaar aan in een zeldzaam moment van eensgezindheid en morele superioriteit.

Kijken zonder reclame: Uitzending gemist

Maar wel vervelend dat er zoveel reclames in dit programma zitten. Gelukkig wilde het toeval dat ik niet goed had opgelet. Daardoor hadden we de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gemist. Door de laptop aan te sluiten op de tv, konden we via de computer ‘n Dubbeltje op z’n kant inhalen op de tv. Iets wat onze 17-jarige zoon ons geleerd heeft.

TV kijken via laptop

En het enige dat je nodig hebt voor tv kijken via de laptop is een hdmi-kabel, die je voor een paar euro bij de Action koopt.

‘Where else,’ zou George Clooney zeggen.

En het fijne van een uitzending inhalen is dat je dan geen, of in ieder geval veel minder reclames hebt!

Een programma kijken zonder reclame: hoe doe je dat?

Voor tv kijken via je laptop heb je het volgende nodig:

 • Laptop
 • HDMI-kabel
 • Tv met aansluiting voor HDMI-kabel

Tv kijken zonder reclame: 5 stappen

1. Op de laptop zoek je het programma dat je hebt gemist op. Meestal google ik de titel van het programma met het woord ‘gemist’ erbij.
2. In het geval van ‘n Dubbeltje op z’n kant kom je dan uit bij RTL-XL.
3. Sluit de hdmi-kabel aan op de tv en de laptop

tv kijken via laptop

4. Zet de tv op het juiste scherm, zodat je het bureaublad van de laptop ziet. (Wij hebben een Samsung.)

5. Druk op play, en klaar! Nu kun je tv kijken via je laptop!

Kijk zonder reclame

Andere manieren om te kijken zonder reclame is natuurlijk via de bekende streaming zenders als Netflix. Ook op Youtube kun je kijken zonder reclame, mits je een premium abonnement neemt. Voor mij betekent dit dat ik dan toch maar zuchtend de reclames kijk, want ik ben te beroerd om te betalen voor youtube.

TV kijken via laptop: per tv verschillend

Ongetwijfeld zal de methode tv kijken via laptop per tv verschillend zijn. Maar dit is toch wel in het algemeen hoe je tv kijken via de laptop aanpakt.

TV kijken via je smartphone

Bovenstaande blogpost schreef ik in 2014, en we kijken nog steeds op deze manier tv via de laptop. Maar daar is bijgekomen dat we tv kijken via onze smartphone. Met behulp van ‘casten’ kan ik via mijn iPhone tv programma’s afspelen op onze tv! Is het niet wonderlijk? Wat kunnen ze toch veel tegenwoordig!

Kijk jij wel eens tv via de laptop/computer?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik kijk wel eens een programma terug via uitzending gemist, RTL gemist oid.
  Maar dat doe ik dan gewoon op de laptop. Laptop op schoot en oordopjes in. De rest kijkt wat anders en ik mijn eigen programma.
  Maar als je met meerdere terug wil kijken is dit wel een goed idee!

 2. Ja, ik doe het nog best regelmatig. Helaas zit er tegenwoordig wel wat reclame in bij rtl-gemist, maar het is nog steeds bijna niets vergeleken met wat ze op de tv uitzenden.

  Bij Dubbeltje op z’n kant vind ik dat sloop de crisis wel een lachertje trouwens. Je merkt dat het een standaard verkooppraatje is zoals het gesprek loopt, en tot nu toe bespaart élk gezin precies 80 euro per maand xD

 3. Nee niet via de laptop maar gewoon via de tv. We hebben een smart tv die aangesloten is op internet. Je kunt dus alles bekijken van internet ook you tube filmpjes etc. Heel fijn vooral voor onze pubers.
  Ilse

 4. Herkenbaar dat het best fijn is om te weten dat je het zo slecht nog niet doet. Wij volgen hier eigenlijk helemaal niks dus kijken gewoon wat er is en of dat leuk is en zo niet dan doen we wat anders. Heerlijk :)

 5. Slim! Wij gebruiken daar de Apple tv voor. Toen we die nog niet hadden deden we hetzelfde als jullie met een HDMI kabeltje. Echt ideaal.

  Als schuldhulpverlener/budgetbeheerder erger ik me wel eens aan programma’s als dubbeltjes op z’n kant hoor. Persoonlijk vind ik niet dat ze goed in beeld brengen hoe zwaar het is je leven met een traject weer financieel op de rails te zetten.

  1. Ik krijg ook wel de indruk dat het allemaal nogal kort door de bocht gaat. Daarom ben ik altijd wel blij dat ze meestal nog een jaar een budgetcoach krijgen. Want dat is volgens mij wel nodig!

 6. Wij doen het inderdaad ook wel eens; bijvoorbeeld als er weer eens geen sesamstraat wordt uitgezonden vanwege een sportevenement. Of als we een film willen kijken via netflix of de laptop als dvd-speler gebruiken. Die is namelijk bij de verhuizing overleden en nooit de behoefte gehad die te vervangen. Zitten alleen nog altijd wel te … met de geluidsaansluiting. Daar hebben we een apart kabeltje voor nodig.

 7. Ik heb sinds een half jaar zo’n smart-tv, maar moet nog steeds eens uitzoeken hoe het precies werkt. Geen kinderen in huis….. ; -)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.