|

Tv kijken via de laptop: kijken zonder reclame

tv kijken via laptopMijn man en ik kijken graag het programma  ‘n Dubbeltje op z’n kant.

Het doet een mens goed soms goed om veilig vanaf de bank te kijken hoe andere mensen er financieel een zootje van hebben gemaakt.

Niet eens uit leedvermaak, maar om het gevoel te krijgen dat je het zelf niet eens zo slecht doet.

‘Veertienhonderd euro per maand gepind voor boodschappen!’ roep ik dan ontzet.
‘Dat geven wij nog niet eens uit,’zegt mijn man dan. ‘En wij hebben 4 meer kinderen dan zij!’

En dan kijken we elkaar aan in een zeldzaam moment van eensgezindheid en morele superioriteit.

Uitzending gemist

Maar wel vervelend dat er zoveel reclames in dit programma zitten. Gelukkig wilde het toeval dat ik niet goed had opgelet, waardoor we de eerste aflevering van het nieuwe seizoen hadden gemist. Door de laptop aan te sluiten op de tv, konden we via de computer ‘n Dubbeltje op z’n kant inhalen op de tv. Iets wat onze 17-jarige zoon ons geleerd heeft.

En het enige dat je er voor nodig hebt is een hdmi-kabel, die je voor een paar euro bij de Action koopt.

‘Where else,’ zou George Clooney zeggen.

En het fijne van een uitzending inhalen is dat je dan geen reclames hebt!

Een programma kijken zonder reclame: hoe doe je dat?

Allereerst heb je er het volgende voor nodig:

 • Laptop
 • HDMI-kabel
 • Tv met aansluiting voor HDMI-kabel

De stappen

1. Op de laptop zoek je het programma dat je hebt gemist op. Meestal google ik de titel van het programma met het woord ‘gemist’ erbij.
2. In het geval van ‘n Dubbeltje op z’n kant kom je dan uit bij RTL-XL.
3. Sluit de hdmi-kabel aan op de tv en de laptop

hdmi
Linksonder zie je de hmdi-kabel

4. Zet de tv op het juiste scherm, zodat je het bureaublad van de laptop ziet. (Wij hebben een Samsung.)

5. Druk op play, en klaar!

Per tv verschillend

Ongetwijfeld zal de methode per tv verschillend zijn. Maar dit is toch wel in het algemeen hoe je tv kijken via de laptop aanpakt.

Kijk jij wel eens tv via de laptop/computer?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik kijk wel eens een programma terug via uitzending gemist, RTL gemist oid.
  Maar dat doe ik dan gewoon op de laptop. Laptop op schoot en oordopjes in. De rest kijkt wat anders en ik mijn eigen programma.
  Maar als je met meerdere terug wil kijken is dit wel een goed idee!

 2. Ja, ik doe het nog best regelmatig. Helaas zit er tegenwoordig wel wat reclame in bij rtl-gemist, maar het is nog steeds bijna niets vergeleken met wat ze op de tv uitzenden.

  Bij Dubbeltje op z’n kant vind ik dat sloop de crisis wel een lachertje trouwens. Je merkt dat het een standaard verkooppraatje is zoals het gesprek loopt, en tot nu toe bespaart élk gezin precies 80 euro per maand xD

 3. Nee niet via de laptop maar gewoon via de tv. We hebben een smart tv die aangesloten is op internet. Je kunt dus alles bekijken van internet ook you tube filmpjes etc. Heel fijn vooral voor onze pubers.
  Ilse

 4. Herkenbaar dat het best fijn is om te weten dat je het zo slecht nog niet doet. Wij volgen hier eigenlijk helemaal niks dus kijken gewoon wat er is en of dat leuk is en zo niet dan doen we wat anders. Heerlijk :)

 5. Slim! Wij gebruiken daar de Apple tv voor. Toen we die nog niet hadden deden we hetzelfde als jullie met een HDMI kabeltje. Echt ideaal.

  Als schuldhulpverlener/budgetbeheerder erger ik me wel eens aan programma’s als dubbeltjes op z’n kant hoor. Persoonlijk vind ik niet dat ze goed in beeld brengen hoe zwaar het is je leven met een traject weer financieel op de rails te zetten.

  1. Ik krijg ook wel de indruk dat het allemaal nogal kort door de bocht gaat. Daarom ben ik altijd wel blij dat ze meestal nog een jaar een budgetcoach krijgen. Want dat is volgens mij wel nodig!

 6. Wij doen het inderdaad ook wel eens; bijvoorbeeld als er weer eens geen sesamstraat wordt uitgezonden vanwege een sportevenement. Of als we een film willen kijken via netflix of de laptop als dvd-speler gebruiken. Die is namelijk bij de verhuizing overleden en nooit de behoefte gehad die te vervangen. Zitten alleen nog altijd wel te … met de geluidsaansluiting. Daar hebben we een apart kabeltje voor nodig.

 7. Ik heb sinds een half jaar zo’n smart-tv, maar moet nog steeds eens uitzoeken hoe het precies werkt. Geen kinderen in huis….. ; -)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.