Netflix Nederland

wanneer kwam Netflix in nederland

Wanneer kwam Netflix in Nederland?

Weet jij het nog?

Inmiddels is ‘netflixen’ zelfs een heus werkwoord geworden.

Netflix in Nederland

Toen ik hoorde dat Netflix in Nederland beschikbaar kwam haalde ik mijn schouders op.

Want het leek me veel te ingewikkeld.

En mijn man zei dat ons internet toch te traag was, hier op het platteland.

Maar toen nam mijn oudste dochter een Netflix abonnement. En ondanks mezelf leerde ik Netflix Nederland kennen.

En weet je, het is hartstikke leuk. Je hebt toegang tot een eindeloze reeks series en films, die je kunt kijken waar en wanneer het jou uitkomt. En, en nu komt het, dat alles zónder reclame!

Netflix wat is dat nou weer?

Netflix begon in 1997 in de VS als een soort online Videoland. Mensen konden bij hen dvd’s bestellen.

In 2007 kwam Netflix met ‘streaming’. Voortaan konden mensen een film of serie kijken zónder dat ze daarvoor een dvd nodig hadden. Inmiddels hebben ze 50 miljoen abonnees! Geen idee wat streaming is? Hier onder leg ik het uit:

Streaming = het afspelen van bestanden zonder deze eerst op te moeten slaan op de harde schijf. Dat betekent dat je bijvoorbeeld al een film of serie kunt kijken voordat die helemaal naar je computer is gestuurd.

Streamen kan via internet, via een kabeltje of een usb-stick. Netflix Nederland doet het via het internet! Voor streamen heb je maar 3 dingen nodig: een verzender, een ontvanger en een verbinding. In het geval van Netflix Nederland is Netflix de verzender, jij bent de ontvanger, en je verbinding loopt via internet.

De voordelen van streaming zijn:

 • Je hoeft niet te wachten en kunt meteen gaan kijken
 • Het is niet illegaal, zoals een film of serie downloaden.

Wanneer kwam Netflix in Nederland?

Sinds 11 september 2013 is Netflix in Nederland. Het aanbod van Netflix Nederland schijnt anders te zijn dan Netflix in de VS. Dat heeft te maken met de vraag of Netflix Nederland de rechten van bepaalde films of series voor Europa al heeft of niet.

Hoe krijg je Netflix Nederland op jouw tv?

Dankzij mijn dochters abonnement op Netflix kunnen wij nu via de laptop van mijn man films en series op onze tv kijken. Dat doen we door de laptop met een hdmi-kabel te verbinden met de tv. Een hdmi- kabel koop je voor een paar euro bij de Action. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op je laptop tv kijken. Of op je tablet of smartphone.

Heb je geen dochter die een abonnement heeft, dan kun je zelf een abonnement nemen. Het fijne is dat Netflix de eerste maand gratis is. Wel moet je je creditcard of bankrekeningnummer opgeven. Daarna betaal je per maand 7,99. Voor dit bedrag heb je onbeperkt toegang tot een enorm aanbod van series en films. Als je 2 dvd’s huurt bij Videoland ben je al duurder uit.

Netflix Nederland aanbod

Je vindt op Netflix series en films. Sommige zijn al hartstikke oud, maar er zijn ook recente films en series.

Netflix maakt inmiddels zélf ook series. Twee enorm succesvolle series die Netflix zelf heeft geproduceerd zijn Orange is the new black en House of Cards. Twee series waarvoor ik inmiddels al ben gevallen. Beide series zijn van uitstekende kwaliteit. Hier onder zie je de trailer van House of Cards. Ik zit nu in het tweede seizoen van deze serie. Ik kijk hem gezellig ‘s avonds met mijn man. En ik houd niet eens van politieke series, kun je nagaan!

Als je naar Netflix gaat vind je daar series en films keurig geordend op genre. En ook zijn er Nederlandse series.

Hoe neem je een abonnement op Netflix Nederland?

1. Surf naar https://www.netflix.com

2. Klik op de blauwe knop met de witte letters ‘start je gratis maand’

netflix 1

3. Geef een email adres op en een wachtwoord en klik op registreren

4. Kies het abonnement dat je wilt.

Standaard staat de twee optie aangevinkt, maar de eerste optie is het goedkoopst.

5. Kies je betaalwijze

Hier kijk je misschien even raar op, want Netflix is de eerste maand toch gratis? Dat is ook zo, maar ze willen toch je credicard, Paypal of bankrekening gegevens. Hier zijn verder geen verplichtingen aan verbonden, en als je tijdens de eerste maand opzegt, betaal je niets.

Met meerdere mensen op één Netflix Nederland account: profielen

Per gezin hoef je maar één Netflix abonnement te nemen. Vervolgens kun je profielen aanmaken per gezinslid. Het voordeel hiervan is dat de suggesties die je krijgt bij jouw smaak passen. Hier onder zie je de profielen in ons gezin. Het worden er steeds meer!

hcbdehfa

Mijn conclusie over Netflix Nederland

Ondanks mijn aanvankelijke weerstand, vind ik Netflix nu helemaal geweldig. Je kunt uit heel veel series en films kiezen, en door Netflix heb ik al diverse mooie series ontdekt. Zoals eerder genoemde House of Cards. En dat er geen vervelende reclames in zitten waardeer ik ook enorm. Daarnaast is er natuurlijk het voordeel dat je het kunt kijken wanneer het je uitkomt. In de zomerperiode is er vaak weinig op tv. Dankzij Netflix maakt me dat niets meer uit. Ik kijk nog maar zelden in onze tv-gids. Sterker nog: misschien ga ik ons abonnement wel opzeggen.

En last but not least, door Netflix wordt er minder (illegaal) gedownload.

Kortom: ik vind Netflix een aanrader.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat vind jij van Netflix?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik ben DOL op netflix! Kijken wanneer je wilt en wat je wil, zonder reclame. Ideaal!
  En nog goedkoper dan een kabelabonnement ook…

 2. Hier ook vele fans in huize williams! We hebben het sinds een half jaar denk ik nu al weer en we zijn er blij mee. In het begin vond ik alles op netflix wat gedateerd (lees hier een enorme seriedownloader ;-) maar nu is dat niet meer zo. Dus een echte aanrader!

 3. Wij zijn ook sinds een maand of drie dol op Netflix! In het weekend een filmpje, doordeweeks volgen we Mad Men en Breaking Bad en dochterlief kijkt af en toe naar één van de vele kinderprogramma’s. Ideaal!

 4. Voor de B&B heb ik al een vraag gehad van een gast. Helaas voor hem, het gaat niet. Ik ga mijn tv die ik in 2008 kocht niet nu al vernieuwen en buiten dat. Ik woon in de buurt van een rails dat de ontvangst van tv slecht maakt wanneer ik over ga op internet tv. Verplichte klantennering bij de kabelboer.
  De kabels zijn toen vernieuwd in huis, een versterker in de meterkast. Tv kijken is prima, ik heb meer kanal in de gastenkamer.

  Mijn tv is naar beneden gekukeld, besloten om hem niet te vernieuwen. Ik heb tv in de slaapkamer.
  Soms denk ik, zal ik tv nemen in de woonkamer, maar ik vind een tv in de kamer een lelijk gezicht.
  Ik heb een Pathe filmabonnement, al vanaf dag 1 en ik woon een kwartier of een half uur scooteren van twee Pathe’s. De Pathe De Kuip is groot, wel 14 zalen, maar de omgeving vind ik minder.
  Liever scooter ik via Midden Delfland naar Delft. Het filmabonnement is minder, dus af en toe toch naar de kuip. Het kost nu 19 euro per maand en ik heb nog steeds alle kosten er uit gehaald.

  Maar misschien, oit, als ik de tv op de gastenkamer vernieuw voor een andere tv. Het glasvezelnetwerk is al gratis aangelegd. Misschien dat ik dan een nieuwe tv neem op glasvezel. Zal minder storen hoop ik met de rails dichtbij.

 5. Aangezien ik alleen naar de publieke omroep (ned. 1,2,3) en Canvas kijk heb ik totaal geen last van vervelende reclames tussendoor. We hebben, meen ik, iets van 80 zenders ;-)

 6. Hier ook gezin dat gek is op Netflix. Wij kijken ook House of Cards, super! De kinderen hebben een eigen account en daar kunnen ze alleen kinderseries kijken. Onze zoon van net 6 weet precies hoe het allemaal werkt dus ideaal op zondagochtend en die vind Pokemon helemaal geweldig, maar ook de troetelbeertjes en dan soms samen met zijn zusje. Maar zij is 2 en nog geen zitvlees :-)
  Wij kijken via de PS3 op de tv. De gewone tv kijken we bijna nooit meer, want echt zo ideaal kijken zonder reclame. Hopelijk komen er snel meer goede series of een vervolg van House of Cards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.