Netflix tips: zo haal je meer uit je Netflix account

Netflix tips

Lees nu 6 handige Netflix tips, en haal meer uit je account.

Zit jij wel eens op Netflix te kijken, en dat je dan denkt: 'Ik zie niets leuks!'  Het is te vergelijken met een volle kledingkast hebben, en toch zeggen: 'Ik heb niets om aan te trekken!'

Een beetje genant, en eigenlijk te gek voor woorden. Maar toch is het zo.

Daarom hieronder 6 tips om nieuwe mogelijkheden te verkennen!

Netflix tips om meer uit je Netflix account te halen

Netflix tip 1: Maak gebruik van speciale codes

Net als Google schotelt Netflix je het liefst dingen voor op basis van je eerdere interesses en gedrag. Dus als je altijd comedy series kijkt op Netflix, of horror films dan wordt jouw aanbod daarop afgestemd.

Maar wat als je dat helemaal niet wilt?! Stel dat je juist eens heel 'wild' wilt doen, en iets compleet anders wilt kijken. Bijvoorbeeld Koreaanse drama's ; )

Zo gebruik je zo'n code

Dan kun je met behulp van codes verschillende genres als het ware 'openen' op je Netflix account. Dat doe je met behulp van deze url:

https://www.netflix.com/browse/genre/###

Waar de hashtags staan, vul je dan de code in van het genre dat je wilt bekijken. Laten we zeggen dat je Koreaanse drama's wilt zien. Dan heb je de code 67879 nodig. En dan krijg je dit:

https://www.netflix.com/browse/genre/67879

Tataaa! Het Netflix scherm vult zich met allemaal mooie Koreaanse drama's.

Er zijn diverse websites waar je deze codes kunt zoeken. Er zijn ook codes waarmee je op 'geschikte leeftijd' kunt zoeken. Handig voor als je kleine kinderen hebt.

Ik gebruikte netflix-codes.com.

Netflix tip 2: Gebruik een speciale browser extension

Een browser extensie is een programma-tje dat je installeert in je browser, dat je allerlei mogelijkheden geeft.

  • Misschien heb jij wel een hekel aan de Netflix originals. Met behulp van de extension No Netflix originals zorg je dat ze er nooit  meer mee geconfronteerd wordt!
  • Wil je samen met iemand anders kijken die ver weg woont. Met de extension Netflix Party kan dat! Sterker nog, er verschijnt dan ook een chatvenster naast het programma dat jullie kijken, zodat je het er over kunt hebben.

Netflix tip 3: maak gebruik van VPN

Ik ben helemaal dol op VPN. Mijn man en ik gebruiken het regelmatig om Netflix series te kijken die in Nederland (nog) niet beschikbaar zijn.

Netflix 4: Zet 'Play next episode automatically' uit

Komt bij jou van het één het ander? Kun je niet goed stoppen met tv kijken omdat aan het eind van een aflevering, de volgende automatisch start? Je kunt dit uitzetten.

Ga hiervoor naar je profiel. Dat staat rechtsboven in de hoek van het scherm. Als je daarop klikt openen zich verschillende mogelijkheden. Je kiest account.  Op de pagina waar je nu komt zie je onderaan 'Instellingen voor afspelen' staan. Klik daarop.

Zie je onderaan 'Automatisch afspelen' staan? Klik op het blauwe vinkje om het te verwijderen, en klik daarna op opslaan. Voortaan houdt het na een aflevering gewoon op, en zal hij meer automatisch naar de volgende aflevering aan.

Screen Shot 2019 10 05 at 14.43.33

Netflix tip 5

Pas je profielfoto aan. Ik had altijd zo'n standaard plaatje bij mijn Netflix profiel. Dit is heel eenvoudig aan te passen. Klik op je profiel plaatje op Netflix en kies Profielen beheren. Nu verschijnt je standaard profiel plaatje met een potloodje er op. Klik daarop en kies een ander plaatje. Kijk hier zie je mijn voor en na:

Screen Shot 2019 10 05 at 14.39.13
Mijn nieuwe pictogram weerspiegelt veel beter hoe ik me vaak voel ; )

Netflix tip 6: Gebruik Reelgood Netflix roulette

Een andere manier om 'out of the box' kijktips te krijgen is via de website reelgood.com. Je kunt daar een roulette wiel draaien en dat laten bepalen wat je gaat kijken.

Samenvattend

In deze post las je 6 manieren waarop je meer uit je Netflix account kunt halen. Het zijn allemaal gratis methodes, hoewel ik zelf wel voor mijn VPN betaal.

Leestips

Wat is jouw favoriete genre als het gaat om tv kijken?

Similar Posts

16 Comments

  1. Ik was net een beetje uitgekeken op netflix, dat met die codes ga ik eens proberen. Vpn lijkt me ook fijn, maar best prijzig voor alleen netflix, voor mij dan.

  2. Alles over de Tweede Wereldoorlog en daarnaast wat waargebeurde dingen en docu's. Netflix heb ik na 2 maanden weer opgezegd, ik was het zoeken zat en vond dat ik beter wat met het mooie weer van toen kon gaan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.