Netflix alternatieven: welke is goed voor jou?

Netflix alternatieven

Nog niet eens zo heel lang geleden was Netflix uniek. Maar inmiddels zijn er talloze Netflix alternatieven oftewel streamingdiensten.

Ooit was Netflix echt iets nieuws!

Een streamingdienst waarmee je thuis films, series, documentaires etc. kon kijken. Zonder irritante reclames!

Je hebt er feitelijk niet eens een tv voor nodig. Je kunt het kijken via je smartphone of laptop. Voor menigeen was Netflix reden om het tv-abonnement op te zeggen.

Maar wat gebeurt er als je een goed idee hebt?

Andere mensen gaan dat nadoen. Of ze laten zich door jouw idee inspireren en komen met hun eigen versie. En tsja, soms is die beter en leuker…

Netflix alternatieven

Dat is ook gebeurd met Netflix. Er zijn inmiddels aardig wat Netflix alternatieven. Hieronder een overzicht van de belangrijkste concurrenten van Netflix.

 1. Netflix: prijs 7,99 per maand. Wij betalen 10,- per maand omdat het hele gezin meelift op mijn Netflix abonnement.
 2. Ziggo Movies & Series: je kunt hier naar series van HBO kijken. 11,95 per maand. Maar HBO Max komt naar Nederland, dus het is de vraag of je tegen die tijd niet beter daar HBO series kunt gaan kijken.
 3. Disney Plus 7,- per maand
 4. Videoland 8,99 per maand
 5. Amazon Prime 2,99 per maand
 6. Apple+ tv 4,99 per maand.
 7. NPO Start Plus 2,95 per maand
 8. Thema streamingdiensten zoals Horrify en With Love. Hier vind je horror films of romantische films.

Andere diensten die ook wel concurrenten van Netflix worden genoemd zijn NLZiet en Youtube Premium, maar ik noem ze niet in het rijtje, want ik vind het eigenlijk geen echte alternatieven.

Nadelen van deze Netflix alternatieven

Ik ben  eigenlijk niet zo blij met de Netflix alternatieven. Het kan namelijk betekenen dat het aanbod van Netflix kleiner wordt. Zo heeft Disney al hun films en series bij Netflix weggehaald! Wil je die zien, dan zul je een abonnement op Disney Plus moeten nemen. Terwijl je eerst met een abonnement op Netflix kon kijken.

En HBO Max heeft de uitzendrechten voor Friends gekocht in Amerika. Wij kunnen Friends voorlopig nog gewoon kijken via Netflix, maar in de toekomst misschien niet meer. Ook verliest de Amerikaanse Netflix de rechten op de serie Pretty Little Liars aan HBO Max.

Wat betekent dit voor ons?

Wat betekenen de Netflix alternatieven voor ons als Netflix gebruikers? Tsja, het kan dus zo zijn dat je in de toekomst minder kunt kijken met Netflix omdat één van hun concurrenten de rechten van een serie of film heeft gekocht. Wat kun je dan doen?

Het simpelst is om dan ook maar een abonnement te nemen op die Netflix concurrent.

Maar zelf vind ik dat een  onaantrekkelijke optie. Ik wil juist zo min mogelijk abonnementen! En ik vind Netflix al duur zat. Ik wil niet ook nog eens 4 euro per maand aan Amazon Prime uitgeven. Dat voelt als een geldlek.

Tenzij ik Netflix laat vallen voor Amazon Prima natuurlijk. Dan ben ik ineens weer goedkoper uit.

Welke dienst is het beste voor jou?

Als het aanbod van Netflix wordt uitgedund door de concurrentie, dan kan het zijn dat een andere dienst voor jou aantrekkelijker is.

Kijk je vaak en veel naar Disney? Dan is een overstap naar Disney Plus voor jou een goede keuze.

Houd je van Nederlandstalige series en films? Denk dan eens aan Videoland.

Ben je dol op alles van HBO? Dan is Ziggo een goede keuze, hoewel ik die wel erg duur vind.

Trouweloze en trage consument

Anderzijds ben ik iemand die meestal achter nieuwe ontwikkelingen komt aanhobbelen. Ik ben een zogenoemde laggard.  En ik ben ook een vrij trouweloze consument moet ik bekennen.

Als het aanbod van HBO Max beter wordt dan dat van Netflix, dan is de kans reëel dat ik Netflix de bons geef.

‘Sorry Netflix. Het lag aan jou. Had je maar de series moeten hebben die ik wilde kijken.’

Leestip

Netflix prijzen 2022

Wat vind jij van de hoos aan Netflix alternatieven?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik ben blij met de alternatieven. Ben zelf heel blij met NLZIET. Echt alles zonder reclame, op één website, voor een lief prijsje. Dus eh…sorry, ik ben één van die mensen die jouw plezier aan het verpesten is;).

 2. Heb via mijn zoon een gratis Netflix abonnement en geniet daar enorm van. Maar om daar ook nog een extra streaming dienst bij te nemen dat is budgettair niet verstandig. Soms krijg ik met Netflix al het gevoel dat er zo enorm veel is om (nog) naar te kijken.

 3. Zelf heb ik een basis pakket, waar ik de helft van de kanalen heb verborgen.
  Ik ben gewoon geen film kijker, maar vind je uitleg en informatie wel goed samen gesteld. Hans

 4. Ik moet er toch niet aan denken om al die streamingdiensten of een deel daarvan te kijken! Ik kijk al amper naar de tv laat staan dat ik naar Netflix en/of concurrenten ga kijken.
  Het doet mij bijzonder veel deugd om te zien hoeveel geld ik daarmee uitspaar. Dus je blog is toch voor mij erg nuttig!
  Dank je wel!

 5. Ik heb er opzich niet heel veel problemen mee dat disney begonnen is en daardoor het aanbod van netflix wat kleiner word.
  Ik kijk netflix via het account van mijn moeder, ik heb disney plus waar ook vele gebruik van maken en van mijn schoonouders gebruik ik videoland en ziggo.
  Eigenlijk heb ik de meeste series en films dus wel tot mijn beschikking haha

 6. Wij hebben ons televisie abonnement opgezegd en hebben nu Disney plus en Videoland.
  Ik ben groot fan van Disney Plus, tot nu toe komen er elke week wel nieuwe dingen bij. Videoland ben ik niet heel enthousiast over best veel oude series en films. Maar het idee is om elke paar maanden te wisselen van aanbieder. Amazon Prime hadden we voor Disney Plus, staan hele mooie series op ook.

  1. Amazon Prime heb ik vorig jaar ook een maand gratis geprobeerd omdat ik de serie The Amazing mrs. Maisel graag wilde zien. Daarna heb ik het wel weer opgezegd, omdat we al Netflix hadden.

 7. Ik heb een Netflix en Disney+ abonnement. Maar beiden gedeeld met mijn zus en schoonzus. Ik denk dat er voorlopig een wildgroei aan streamingdiensten ontstaat. Maar de voorspellingen zijn dat het illegaal downloaden weer gaat toenemen omdat mensen niet zoveel verschillende abonnementen willen. Er zal ook vast wel een provider komen die alles-in-één gaat aanbieden in de toekomst. Daar wachten we dan maar op.

 8. Ik heb eigenlijk bijna elke abo genomen. Ik houd van keus en de ene week kijk ik meer naar de ene dienst dan de ander. Ik heb verder niet zoveel vaste lasten dus dan kan dat wel.

 9. Ik ben echt retesaai. ‘s Avonds lees ik een boek (-:
  Mijn dochter heeft een abonnement en héél héél af en toe kijken Man en ik ‘s avonds een film, maar dan wanneer Pasen en Pinksteren en zo…
  Groetjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.