Netflix versus Videoland

netflix versus videoland

Net als Netflix Nederland biedt Videoland allerlei series en films aan die je op elk gewenst moment kunt kijken.

Twee keer heb ik een abonnement genomen op Videoland omdat ze een serie hadden die niet op Netflix te vinden was. Een abonnement op Videoland is de eerste twee weken gratis, vandaar dat ik het probeerde. In mijn agenda noteerde ik meteen de datum waarop ik zou moeten opzeggen. Want een vast abonnement wilde ik niet.

Nou had het gekund dat ik Videoland zo geweldig vond, dat ik besloot te blijven, maar dat was niet het geval.

En ik wil bovendien niet twee abonnementen hebben, zowel op Netflix als Videoland.

Videoland versus Netflix

Het grootste verschil tussen Videoland en Netflix vind ik dat Videoland veel meer Nederlandse series en films aanbiedt. Maar laat ik daar nou net niet zo van houden…

  • Videoland heeft een gratis proefperiode van 2 weken – Netflix heeft een gratis proefperiode van 1 maand
  • Videoland heeft 1 soort abonnement van 8,99. Daarmee kun je onbeperkt kijken, en op meerdere apparaten tegelijk. – Netflix heeft 3 soorten abonnementen. Het goedkoopste abonnement kost 7,99 maar dan kan er maar 1 iemand tegelijkertijd op een apparaat kijken. Voor 10,99 kun je op twee verschillende apparaten Netflix kijken en voor 13,99 per maand op 4 apparaten.

Op dit moment heeft Videoland de serie The Handmaiden’s Tale, naar het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Deze serie zou een reden voor mij zijn om een abonnement op Videoland te nemen. Ik vind het erg jammer dat Netflix deze serie niet heeft. Soms biedt Videoland dus iets goeds, wat Netflix helaas niet heeft.

Mijn conclusie over Videoland versus Netflix

Videoland is goedkoper dan Netflix, omdat je voor 8,99 onbeperkt op meerdere apparaten tegelijk kunt kijken. Bij Netflix moet je daar meer voor betalen. Maar als je een eenpersoons huishouden bent, dan is Netflix 1 euro goedkoper met 7,99.

Qua dienstverlening bieden Netflix en Videoland ongeveer hetzelfde: onbeperkt series en films kijken, een eigen profiel, aanbevelingen op basis van je kijkgedrag etc.

Het grote verschil zit het hem wat mij betreft in het aanbod. En daar wint op dit moment Netflix het toch bij mij van Videoland.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Zie ook mijn post over Netflix alternatieven voor meer alternatieven voor Netflix en Netflix prijzen 2022

Wat vind jij van Videoland versus Netflix?

50 Comments

    • VeggieMo
  1. VeggieMo
  2. Bepje
  3. Lena
  4. Maaike

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh