Verschil Netflix en Videoland

netflix versus videoland

Net als Netflix Nederland biedt Videoland allerlei series en films aan die je op elk gewenst moment kunt kijken.

Twee keer heb ik een abonnement genomen op Videoland omdat ze een serie hadden die niet op Netflix te vinden was. Een abonnement op Videoland is de eerste twee weken gratis, vandaar dat ik het probeerde. In mijn agenda noteerde ik meteen de datum waarop ik zou moeten opzeggen. Want een vast abonnement wilde ik niet.

Nou had het gekund dat ik Videoland zo geweldig vond, dat ik besloot te blijven, maar dat was niet het geval.

En ik wil bovendien niet twee abonnementen hebben, zowel op Netflix als Videoland.

Verschil Videoland en Netflix

Het grootste verschil tussen Videoland en Netflix vind ik dat Videoland veel meer Nederlandse series en films aanbiedt. Maar laat ik daar nou net niet zo van houden...

 • Videoland heeft een gratis proefperiode van 2 weken - Netflix heeft een gratis proefperiode van 1 maand
 • Videoland heeft 1 soort abonnement van 8,99. Daarmee kun je onbeperkt kijken, en op meerdere apparaten tegelijk. - Netflix heeft 3 soorten abonnementen. Het goedkoopste abonnement kost 7,99 maar dan kan er maar 1 iemand tegelijkertijd op een apparaat kijken. Voor 10,99 kun je op twee verschillende apparaten Netflix kijken en voor 13,99 per maand op 4 apparaten.

Op dit moment heeft Videoland de serie The Handmaiden's Tale, naar het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Deze serie zou een reden voor mij zijn om een abonnement op Videoland te nemen. Ik vind het erg jammer dat Netflix deze serie niet heeft. Soms biedt Videoland dus iets goeds, wat Netflix helaas niet heeft.

Mijn conclusie over Videoland versus Netflix

Videoland is goedkoper dan Netflix, omdat je voor 8,99 onbeperkt op meerdere apparaten tegelijk kunt kijken. Bij Netflix moet je daar meer voor betalen. Maar als je een eenpersoons huishouden bent, dan is Netflix 1 euro goedkoper met 7,99.

Qua dienstverlening bieden Netflix en Videoland ongeveer hetzelfde: onbeperkt series en films kijken, een eigen profiel, aanbevelingen op basis van je kijkgedrag etc.

Het grote verschil zit het hem wat mij betreft in het aanbod. En daar wint op dit moment Netflix het toch bij mij van Videoland.

Inmiddels heb ik op dit moment toch weer een abonnement op Videoland. Lees nu mijn Videoland ervaring.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Zie ook mijn post over Netflix alternatieven voor meer alternatieven voor Netflix en Netflix prijzen 2022

Wat vind jij van Videoland versus Netflix?

Vergelijkbare berichten

50 reacties

 1. Videoland hebben wij 2 weken gratis geprobeerd, maar we vonden er té weinig leuke dingen opstaan, dus uiteindelijk houden wij het bij Netflix. Vooral ons zoontje kijkt er veel op. Zelf volg ik momenteel 1 serie en Sander 2. Qua films vind ik het aanbod dan weer wat minder, maar heel af en toe komt er een film voorbij die we dan wel leuk vinden om te kijken.

  Even off topic: volgens mij is commentluv stuk...

 2. Ik heb Videoland nog niet geprobeerd, maar ik hou niet zo heel erg van Nederlandse series. Naar de serie Soof ben ik wel benieuwd, dus misschien dat ik toch binnenkort eens een kijkje ga nemen. Met Netflix ben ik nog steeds blij, zeker nu het 2e seizoen van The Crown er is!

 3. Ik ben steeds minder blij met Netflix en had daarom de twee weken proef gedaan bij Videoland maar ik vond het aanbod daar inderdaad toch minder nog. Ik ben nu het Pluspakket aan het uitproberen via Kpn.

  1. Wij heben het pluspakket omdat mijn man en zoons graag se serie Game of Thrones zien. Als die serie is afgelopen zeggen we waarschijnlijk het pluspakket op. We kijken gewoon veel te weinig tv. Ook niet die extra zenders.

 4. Ik heb nog nooit iets gehoord over Videoland. Ik vermoed dat dit in België niet gekend is. Wel hebben wij zelf al 2x een abonnement op Netflix gehad, maar telkens waren we een beetje teleurgesteld in het filmaanbod.

  1. Dat is jammer Eline. Zelf keek ik vooral Netflix voor de series, dus het aanbod van films is bij mij ook minder bekend. Maar nu kijk ik dus Korean drama : )

 5. Qua films vind ik netflix ook wat tegenvallen, maar qua series vind ik ze wel heel goed. Alleen jammer dat je soms zo lang moet wachten op een nieuw seizoen. Zoals bij Outlander dat al in veel andere landen te zien is.
  Videoland zegt me weinig. Soof heb ik helemaal niks mee. Heb ik een keer een film gekeken, maar hoef er geen serie van te zien.
  Wij kijken ook weinig kabel. Hendrik Groen kijken we allebei en Het Perfecte Plaatje.

 6. Het gaat inderdaad om welk aanbod je het meest aanspreekt. Zou me niet verbazen als Netflix deze dienst van Videoland op termijn gaat overnemen. Ik kijk via Netflix, ik verwacht ook dat hun aanbod steeds meer zal verbeteren

 7. Wij hebben sinds kort netflix. De Britse films en series vindt ik het mooist, ik hou erg van kostuumdrama`s en detectives. Weet je toevallig hoe dat aanbod is bij videoland ?

 8. Wij hebben Netflix maar de Hand Maiden's tail wil ik ook wel heel graag zien.

  Heb je nog een apart kastje of zo nodig als je Videoland kijkt?

  Wij hebben een apple tv kastje voor Netflix.

  Je hebt een erg leuk blog Nicole, ook altijd leuke reactie's trouwens.

  1. Dankje Lena! Dat vind ik leuk om te horen.

   Ik denk dat je het apple tv kastje ook gewoon voor Videoland kunt gebruiken. Het is puur een kwestie van daar inloggen net als bij Netflix.

 9. Zelf ben ik ook fan van Netflix, vind het alleen zo jammer dat sommige seizoenen van series pas zo laat er op komen te staan. Ik ben nu bij seizoen 3 van Scorpion maar kan helaas niet verder kijken want Netflix heeft dit seizoen niet :/

 10. Ik denk eigenlijk aan 'en en'. Gek genoeg had ik het hier onlangs nog over met iemand, die van zijn stoel viel toen ik vertelde dat ik nog weleens een dvd huur bij Videoland. For real?!? Yes. Want ik heb niet altijd zin om mijn laptop mee op vakantie te nemen. Vaak check ik of er een dvd-speler beschikbaar is in het huis / de locatie en dan huur ik gezellig een serie (vaak Scandinavisch) van Lumière die we meenemen. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik een Netflix-abonnement zou nemen. Maar ik ben wel heel blij dat we dat hebben gedaan. O en ik ben ook geen fan van Nederlandse series.

  1. Een dvd huren heb ik inderdaad al jaren niet meer gedaan, maar dat kan natuurlijk ook.

   Nederlandse series zijn vaak niet geweldig. Behalve dan de serie Divorce. Die vond ik kostelijk.

 11. We zijn een netflix familie en zeer tevreden over. Via de KPN hebben we ook films en series waar we voor betalen die k overigens ook nog niet heb opgezegd. Als we 3-4 films kijken per mad nis het veel, maar voor de kinderen ene grote keuze

 12. Wij delen Netflix ook met familieleden en betalen elk een gedeelte. Dat is wel ideaal. Mijn dochtertje is echt gek van 'Word Party' en ik vind het leuk om af en toe een filmpje te kijken. Ik gebruik het niet heel veel. Videoland heb ik ook gehad, maar vond ik iets minder.

 13. Wij hebben Netflix, maar zie dat videoland een mooi breed nederlands aanbod heeft , zoals doof & zwarte tulp.
  Dus misschien binnenkort toch maar een proef abonement nemen..
  Goed om ze zo eens naast elkaar te zetten.
  Liefs maaike

 14. Ik heb hier ooit zelf ook wat over geschreven. Ik heb videoland opgezegd een poos geleden... keek alleen GTST en rtl 4 dingen. Dus ik dacht: ik neem een abbo op RTL XL voor 3,99 per maand. Kan je vooruit kijken en ook ALLES zien. Vond ik toch wat goedkoper en fijner. Maar dat is vast persoonlijk.

  Wel goede tips in dit artikel.

  Liefs

 15. Ik heb geen ervaring met Videoland maar ben wel blij met Netflix. Wat betreft aanbod, ah dat wisselt toch. En Netflix heeft echt belachelijk goede films en series dus nee ik zou ook niet willen switchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.