Netflix prijzen 2023: ze zijn hetzelfde gebleven

netflix prijzen
Met mijn premium abonnement kunnen 4 mensen kijken

De Netflix prijzen gingen omhoog in 2022.

Hoe hoog zijn ze in 2023?

Goed nieuws: de Netflix prijzen zijn in 2023 hetzelfde gebleven!

In 2022 schreef ik over de stijging van de Netflix prijzen het volgende:

Netflix prijzen: van 7,99 p/m tot 15,99 p/m

Tenzij je een simpel basis abonnement hebt. Dan blijft het 7,99 per maand.

Anders betaal je 11,99 voor een standaard abonnement of 15,99 voor een premium abonnement. Maar omdat mijn hele gezin meelift op mijn Netflix abonnement, heb ik het duurste abonnement: premium.

Netflix prijzen 2023: hetzelfde gebleven

Ik heb het premium abonnement op Netflix omdat het een paar keer voorkwam dat mijn man en ik een serie wilden kijken op Netflix, maar dat dit niet kon! En de reden dat het niet kon, is omdat diverse andere gezinsleden al via mijn abonnement Netflix zaten te kijken!

Gezinsleden verbannen of upgraden?

Toen kon ik twee dingen doen: de rest van het gezin sommeren onmiddellijk te stoppen met kijken, of mijn abonnement upgraden. Ik besloot dan maar te upgraden… Voor een premium abonnement op Netflix betaalde ik tot nu toe 13,99 per maand. Dit wordt twee euro duurder. Oftewel vanaf 2022 ben ik 24 euro duurder uit per jaar.

Netflix tarieven wat kost het? Prijzen overzicht 2023

Hieronder zie je het Netflix prijzenoverzicht voor 2023.

 • Basis abonnement: 7,99 per maand
 • Standaard abonnement: 11,99
 • Premium abonnement: 15,99

Op Netflix prijzen bezuinigen?

Omdat ik 15,99 per maand eigenlijk best veel vind, zit ik te denken of ik hierop kan besparen. Als ik terug ga naar een basisabonnement halveer ik mijn kosten! Wel lever ik dan blijkbaar in op beeldkwaliteit, maar volgens mij zal ik amper het verschil merken. Wel kan er dan nog maar 1 persoon Netflix kijken. Kies ik voor het standaard abonnement, dan kan er nog één ander gezinslid Netflix kijken, als mijn man en ik een serie of film volgen.

Netflix goedkoper abonnement met reclame

In diverse landen, waaronder Duitsland, is het inmiddels mogelijk om te besparen op je Netflix abonnement. De Netflix prijzen voor een abonnement waarbij je ook reclame krijgt zijn lager. Die reclame vind ik tot daaraan toe, maar blijkbaar is het aanbod ook kleiner. Ik denk dus niet dat ik op deze manier op de Netflix prijzen ga bezuinigen.

Netflix tarieven omhoog voor meekijkers

Afgezien van het duurdere abonnement, gaat Netflix vanaf januari 2023 geld rekenen voor mensen die met je account meeliften maar elders wonen.

Op de site van Netflix schrijven ze:

Een Netflix-account is bedoeld om te worden gedeeld in één huishouden (mensen die op dezelfde locatie wonen als de accounteigenaar). Personen die niet tot je huishouden behoren, moeten hun eigen account maken om Netflix te kijken.

De kinderen op mijn adres kunnen dus gewoon gratis blijven meekijken op mijn Netflix account.

Hoe controleert Netflix het delen van een account?

Eén van mijn zoons, die elders woont zou mij geld kunnen gaan kosten. Netflix kan meelifters die elders wonen herkennen aan hun afwijkende ip-adres.

Als ik het goed begrijp moet je vanaf januari 2023 voor meekijkers op een ander adres een speciaal sub account aanmaken bij Netflix.

En voor dat subaccount moet je betalen. Maar dit geldt dan weer alleen als die meelifters op je Netflix account via een een tv-app kijken. Dat doet mijn zoon volgens mij niet, dus misschien heb ik hier dus toch geen last van. Hieronder wat Netflix hier zelf zegt over hun Netflix prijzen:

‘Finally, we’ve landed on a thoughtful approach to monetize account sharing and we’ll begin rolling this out more broadly starting in early 2023. After listening to consumer feedback, we are going to offer the ability for borrowers to transfer their Netflix profile into their own account, and for sharers to manage their devices more easily and to create sub-accounts (“extra member”), if they want to pay for family or friends. In countries with our lower-priced ad-supported plan, we expect the profile transfer option for borrowers to be especially popular.’

Inmiddels is het november 2023 en mijn zoon Ot die dus elders woont kan inderdaad niet meer gratis meekijken via mijn account. Wel kan ik hem voor 3,99 toevoegen aan mijn account. Dan heeft hij een supergoedkoop Netflix abonnement. Maar ja, vergeleken met gewoon gratis meekijken is het toch duur.

netflix prijzen

 

Filosofisch dilemma

netflix prijzen

Maar is het zo erg als niet iedereen apart zijn of haar programma kan kijken?! Is het eigenlijk niet een teken des tijds dat verschillende gezinsleden tegelijkertijd, op een schermpje iets anders kijken?

Is mijn hele Netflix dilemma een schrijnend teken van alles wat er mis is met onze maatschappij?!

Is het een symptoom van een steeds verdergaande individualisering?! Moet ik niet juist gaan voor het basisabonnement zodat we wel sámen moeten kijken, en ik interesse in andere programma’s wreed de pas afsnijdt?!

Hoe Netflix opzeggen?

Als je Netflix wilt opzeggen, of je abonnement wilt aanpassen, dan kun je dat doen via je profiel.

 1. Je gaat naar netflix.com
 2. Dan klik je op het plaatje van je profiel
 3. Vervolgens klik je rechtsboven op het plaatje van je profiel, en klik je op Account.
 4. In het daaropvolgende scherm zie je linksboven: ‘Cancel Membership’!

Goedkopere alternatieven van 10 euro of minder per maand

Als je Netflix te duur vind, dan zijn er diverse alternatieven: NPO Plus, Videoland, Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime.

Wat kost Netflix tot slot

Ik ga mijn overwegingen denk ik maar eens in de gezins-app gooien.

Update: de kinderen hebben aangeboden om voortaan mee te betalen!

Leestips

Similar Posts

26 Comments

 1. Het is niet verkeerd om het centraal te houden en over te gaan op de basic, ook al zou daar niet iedereen het mee eens zijn.

  Love as always
  Dimario

 2. Goed idee, om het met de anderen te overleggen. Ik heb geen Netflix, maar nu ik die prijzen (weer) zie, is dat een extra reden om er niet aan te beginnen. Ik vind het vrij prijzig. Als je dat eruit wilt halen, moet je wel echt trouw kijken, zou ik denken.

 3. Renske schrijft wat ik ook dacht, betalen de kinderen niet mee? Misschien stellen ze dat zelf wel voor in de gezinsapp.

 4. Ik heb Netflix opgezegd. In het begin keek ik wat vaker, ik kan nog tot 5 januari kijken. De bedragen van prijsstijgingen vallen per maand wel mee, maar vermenigvuldig ze eens met 12!!! Het pensioen wordt al ruim 10 jaar niet geïndexeerd. Dus volgend jaar alleen al door dit abonnement op te zeggen 124 euro extra om anders te besteden of te sparen.

 5. Als er zoveel mensen meekijken kun je natuurlijk ook met z’n allen de kosten delen! Wij hebben gewoon een basisabonnement, we kijken nooit tegelijkertijd iets anders, en met het beeld is niets mis. Ik heb overigens geen vergelijkingsmateriaal wat beeld betreft, misschien zie je het verschil wel degelijk als je een ‘minder’ abonnement neemt, maar ik heb nooit meer dan basis gehad.

 6. Ik ga er vanuit dat degene die kijkt ook meebetalen maar als je de prijs te hoog vindt waarom stop je er dan niet gewoon mee? Ik heb het vorig jaar weer een maand volgehouden en werd moet van het scrollen naar wat ik wilde kijken.

 7. Dat is met een gezin in veel dingen zo, je wilt elkaar het leven zo aangenaam mogelijk maken.
  Het is afwegen wat je gaat doen, je kunt ook een bijdrage aan ze vragen voor het maandelijkse multimedia gebruik.
  Een avondje naar de bioscoop gaan kost meer en is nu ook lastig door de corona. Hans

 8. Ik heb al drie keer voorgesteld om te downgraden maar ben weggehoond. Ik denk er nu over om een mediabijdrage te vragen van de kinderen.
  Deze situatie is voor mij de belangrijkste reden om geen Spotify te willen. Voor je weet, vindt iedereen het geweldig en ben ik degene die kan gaan betalen.

 9. Wij hebben Netflix opgezegd omdat we het aanbod vonden tegenvallen en van de series die wij dan wel leuk vonden duurden het zolang tot het volgende seizoen kwam (The Witcher bijvoorbeeld). Nu hebben we Disney+ (op de xbox one) en we kijken bijna elke avond. Het aanbod is vele malen beter, vinden wij dan. ;)

  In jouw geval, zou ik gewoon een bijdrage vragen aan ieder gezinslid die meekijkt. ;)

 10. Ik deel de kosten met mijn kinderen. Binnenkort ga ik weer helemaal voor netflix zitten, er zijn weer een paar goede series qua detectives bijgekomen. Helaas is Dynasty weer afgelopen voor ons, keek ik graag naar samen met mijn dochter. Echt een aanrader! We wachten weer op een nieuw seizoen.

 11. Ik heb geen neflix en ook geen andere extra services. Dat vind ik te duur.
  Ik heb bij ziggo internet + TV + vaste telefoon met onbeperkt bellen. Niet dat ik veel bel, maar ik wil me niet te veel ergeren aan de nummers die je in de wacht zetten terwijl de tikken doorlopen. Ik wil best wel eens een filmpje kijken, maar ik heb te weinig tijd om elke avond te kijken. Dus een film service is aan mij niet besteed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.