Netflix account delen wordt minder makkelijk

Netflix account delen

Je Netflix account delen met anderen.

Heel veel mensen doen dat.

Het is makkelijk gedaan, en sympathiek. En als je de kosten voor het Netflix abonnement deelt, ben je nog voordeliger uit ook. Bovendien vindt Netflix het goed als mensen in één huishouden hun account delen.

Zelf ben ik ook zo begonnen met Netflix.

Netflix account delen met mijn oudste dochter

Mijn oudste dochter had een abonnement, en ik liftte mee op haar account. Maar Netflix is bezig om je Netflix account delen moeilijker te maken. De reden is begrijpelijk: ze willen eraan verdienen. En al die mensen die meeliften op het account van iemand anders, zijn geen betalende gebruikers. Netflix vindt het oké als je jouw account deelt met huisgenoten, maar ze willen niet dat je mensen die elders wonen van jouw account gebruik laat maken.

Maar laten we eerst eens beginnen met hoe je dat doet: je Netflix account delen.

Hoe Netflix account delen? 1 goede en 1 minder goede manier

Laten we er even vanuit gaan dat jij een Netflix account hebt, en nu wil je dat je partner en kinderen daar ook gebruik van kunnen maken.

De simpelste manier om je Netflix account te delen is je partner/kinderen je emailadres en wachtwoord geven van jouw Netflix account. Maar een veel bétere manier is door een profiel voor hen aan te maken.

Dus: hoe een Netflix account delen? Maak een profiel aan voor de persoon waarmee je wilt delen! Daarvoor log je in op je Netflix account, en klik je rechtsboven op ‘Manage your profiles’ en kies ‘Add profile’.

Hieronder zie je de profielen van mijn man en kinderen:

Screen Shot 2021 03 15 at 15.58.34

Zo manier hebben zij hun eigen Netflix profiel en voorkeuren. Mijn man is bijvoorbeeld dol op Star Trek. Als hij dat op mijn Netflix account zou kijken, dan zou ik allemaal suggesties krijgen voor dat soort series. En hij zou voortdurend aanbevelingen krijgen voor Koreaanse drama’s.

Dankzij zijn eigen Netflix profiel hebben we daar geen last van. Je kunt maximaal 5 profielen maken op jouw abonnement. Maar let op: afhankelijk van je abonnement bij Netflix kun je op 1, 2 of 4 schermen tegelijk kijken.

Netflix biedt 3 soorten abonnement:

 1. Basic: 7,99 en je kunt op 1 scherm Netflix kijken
 2. Standaard: 10,99 en je kunt op 2 schermen tegelijkertijd Netflix kijken
 3. Premium: 13,99 en je kunt op 4 schermen tegelijkertijd Netflix kijken.

Dus stel dat jullie met z’n drieën zijn thuis, en je hebt een standaard abonnement van 10,99. Dan kunnen twee mensen in jouw huishouden Netflix kijken, en de derde heeft pech.

Netflix account delen kosten

Stel je deelt een account met een 4 mensen. Dan is het handig om een premium abonnement te nemen. Je kunt dan de kosten delen door ze in vieren te splitsen. Iedereen betaalt 3,50. Op die manier heb je een heel goedkoop Netflix abonnement.

Wat gaat Netflix doen tegen delen?

Omdat Netflix een bedrijf is, en geld wil verdienen, zijn ze zich aan het bezinnen op een manier om een Netflix account delen moeilijker te maken. Door een extra controle in de vorm van een code. Die code wordt gestuurd naar de eigenaar van het Netflix account via sms of email. Wil iemand op dat Netflix account iets kijken, dan moet hij of zij die code invoeren. Foolproof is dit natuurlijk niet, want je kunt die code doorgeven aan je vriend/kennis/hond etc. Maar het maakt een Netflix account delen wel ietsje moeilijker.

In onderstaand filmpje doet een Engelsman verslag van Netflix’ plannen:

Tegelijkertijd kun je het ook zien als een extra bescherming van jouw account. Stel dat iemand jouw Netflix wachtwoord raadt, en er stiekem op zit te kijken. In zo’n geval is die extra controle met code zo gek nog niet. De extra controle beschermt dan niet alleen Netflix, maar ook jou.

Hoe kun je controleren of iemand anders stiekem van jouw account gebruik maakt?

We zijn er steeds vanuit gegaan dat je ervoor kiest om je Netflix account te delen. Maar wat als je ongewenste meelifters hebt? Je kunt dit eenvoudig nakijken via je account.

 • Je klikt linksboven op Account, en kiest ‘Account’.
 • Vervolgens kijk je bij Settings en klik je op: Recent device streaming activity. Je krijgt dan een overzicht van de locaties waarop Netflix is gekeken met jouw account.

Let op: als je VPN gebruikt kan het zijn dat er locaties als Texas en Saskatchewan tussen staan. Ik schrok me wild, en dacht dat ik gehackt was! Maar toen herinnerde ik me: VPN. Daarmee verberg je jouw locatie als je over het internet surft, en kun je bijvoorbeeld instellen dat je in de VS woont.

Samenvattend

Een Netflix account delen is niet moeilijk. Maar controleer wel op hoeveel schermen je tegelijkertijd Netflix kunt kijken met jouw abonnement. Het is vervelend als iedereen zit te kijken, en dat jij dan vervolgens geen toegang meer krijgt.

P.S. Ben je op zoek naar leuke series en films op Netflix? Ik heb een hele rubriek met Netflix reviews!

Deel jij jouw Netflix account? Wat vind je van de plannen van Netflix om dit moeilijker te maken?

Leestips

Netflix alternatieven

Netflix prijzen

Similar Posts

7 Comments

 1. Ik lift mee bij een goede vriendin van mij. Daarvoor met mijn ouders die het hadden opgezegd, maar nu weer hebben geloof ik. Echter, mocht het ooit verdwijnen om wat voor reden dan ook, wie weet zal ik zelf wel kijken voor een abbo.

  Voor het bedrijf is het natuurlijk wel handig, ze moeten ergens de kosten vandaan halen om de mooie producties te maken. Als die code alles is wat nodig is eventueel, haalt het weinig uit verder denk ik.. je deelt eventueel toch al, dus is die code opsturen naar hen die mee kijken toch ook een kleine moeite?

  X

 2. ja fijn is dat, Nicole,

  ik deel het abo met mijn dochter, de kleinkinderen en mijn verloofde.
  We zijn met z’n vijven en ieder een eigen smaak.

  Ik mag dat wel…

  groetjes!

 3. Wat goed van de tip om te checken of iemand anders via je account kijkt. Nu je het zegt hebben we op locatie (als we ergens logeerden) weleens ons account gebruikt en zijn we vergeten uit te loggen. Is wel essentieel om te weten inderdaad. Verder begrijp ik Netflix wel. Aan de andere kant zijn we begonnen met kijken via het account van een vriendin en waren we zo tevreden dat we zelf een abonnement hebben aangeschaft. Zo zou Netflix het ook kunnen zien (of ben ik nu wat naïef)?

 4. Ik las het van de week ergens, maar wist niet hoe ze dat precies gingen checken.
  Wij delen ook een abonnement, waarom? Tja ik kijk eigenlijk alleen met kerst dus dan mag ik inloggen bij een nichtje op haar account.

  Misschien komende kerst maar een abonnement nemen en na de feestdagen weer opzeggen ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.