Verkiezingen 2021, Paspoort vol gaten + Linkparty reminder

as ye sow 52cf17 1600

Vandaag is de derde en laatste dag van de verkiezingen. We hebben keus uit maar liefst 37 partijen.

Ik vind het er niet makkelijker op worden, en voel de druk om de juiste beslissing te nemen. Want van het belang van stemmen ben ik goed doordrongen door mijn opa en ouders, en ik geef die boodschap op mijn beurt weer door aan mijn kinderen. Bovenstaande afbeelding vertelt het belang van stemmen in een notendop:

‘Je oogst wat je gezaaid hebt en je wordt geregeerd zoals je gestemd hebt.’

‘Ga niet naar Nieuwsuur’ rap

In het politieke gekrakeel genoot ik erg van het liedje en de beelden van verbouwereerde politici in het filmpje van Arjen Lubach en Sosha Duysker met de boodschap: ‘Ga niet naar Nieuwsuur!’ In dit programma werden lijsttrekkers namelijk stevig aangepakt, en kwamen ze niet weg met loze praatjes. Met als gevolg dat een paar politici niet meer durfden ; )

Sosha Duysker zingt onder andere handige tips om onder Nieuwsuur uit te komen zoals: ‘Zeg dat je verkeerd bent gereden, of net overleden.’

‘De Jonge wilde stemmen met paspoort vol gaten’

Laat het maar aan de Telegraaf over om er een sensationele kop van te maken. Hugo de Jonge ging stemmen met zijn oude paspoort, waar gaten in zaten en dat dus overduidelijk ongeldig was. Hij moest terug naar huis, om het goede paspoort te halen. Zijn woordvoerder legde uit: ‘Ze lagen in dezelfde la’.

Tot zover vond ik het grappig, maar Hugo de Jonge geeft zijn vrouw de schuld:

’Ik was pas laat thuis vannacht, mijn vrouw had de spullen klaargelegd. Ik heb het niet meer gecheckt, stom natuurlijk. Mijn fout, ik had het moeten checken.’

Het doet me erg denken aan Adam en Eva, Hugo!Adam

Maar dan nu door naar de wekelijkse Linkparty reminder. Hieronder kun je jouw blogpost delen en leuke nieuwe blogs ontdekken.

Wekelijkse linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe vond jij het stemmen? Was het een lastige keuze of eenvoudig?

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.