Reacties

Deurkrans voor Pasen: kopen, knutselen of haken — 13 reacties

 1. Ja kransen haken, je kunt zoveel haken, bijna alles wel eigenlijk. Of ik mijn huis versier voor Pasen? Nee, dat zat er bij ons niet in, als heiden zal ik maar zeggen. Wel Paasontbijt, maar dat was alles. En ik kreeg natuurlijk wel de grote eieren van chocolade of een paashaas van opa en oma meestal van Jamin in die tijd.

  Later, met mijn eigen dochter, heb ik wel een aantal jaren het huis iets versierd, maar dan met paastakken en wat hangdingen erin, of eieren schilderen ook wel, ook vroeger op school natuurlijk. Maar waar Pasen voor stond, dat leerden we niet. Later zou ik leren vanuit de familie, de tijd van de vruchtbaarheid, lammetjes die geboren werden en het land wat vruchtbaar werd om weer te zaaien en later te gaan oogsten.

  X

  • Soms denk ik wel eens dat juist mensen die gelovig zijn hun huis eigenlijk niet kunnen versieren met paasdingetjes omdat die niet over het verhaal van Jezus en zo gaan.

   Pasen als een tijd van vruchtbaarheid vind ik ook een mooie gedachte.

 2. ik zie dat ook graag zo'n krans aan de deur, maar ik zag in de winkel een piepklein vogelhuisje liggen, ik heb het zelf wat bewerkt voor pasen en dit aan de deur gehangen
  .Een @->- voor jou.

 3. ha Nicole,

  die gehaakte lijkt me wel wat, maar... ik doe niet aan pasen...
  Wij vieren Pesach en dat is van een heel andere orden.Geen paaskuikentjes en zo.
  Maar... wel een eitje bij de sedermaaltijd...

  Allemaal mooi!
  Groetjes van Marlou

 4. Ik zou zo'n ding zelf maken en dat zeg ik die een bloedhekel aan knutselen heeft. Dat is toch wat wilgentakken snoeien in elkaar draaien geel lintje lichtgroen lintje en wat van die meuk die ze wel verkopen bij Action erin steken? Ik vind paastakken meestal wel leuk maar ben nog aan het verzinnen of ik er dit jaar aan wil.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder