Deurkrans voor Pasen: kopen, knutselen of haken

Deurkrans

Deurkrans voor Pasen, stond er zelfverzekerd op mijn lijstje toen ik ging winkelen op afspraak bij Action.

Want ik dacht die even te halen. In mijn hoofd zag ik hem al voor me: hij zou rond zijn, met een vrolijke gele band erom heen, en bovenaan een olijke paashaas.

Maar wat denk je?

Geen deurkrans voor Pasen bij de Action?!

Geen deurkrans te vinden bij de Action! Ze hadden wel allerlei paasspulletjes, dus ik wist dat ik op de juiste plek zocht, maar geen kransen voor Pasen. Eenmaal thuis ging ik op zoek naar alternatieven. Want nu ik eenmaal dat spijkertje in mijn voordeur heb geslagen, zal ik er deurkransen aan hangen ook!

Deurkrans voor Pasen kopen

Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen tipte mij met deze mooie deurkrans voor Pasen van bol.com:
Paaskrans

'Maar,' schreef ze er behulpzaam bij: 'dat is geen Action prijsje'. En inderdaad: deze paaskrans kost 15,99. Ik had toch meer een prijskaartje van zo'n 4,99 in mijn hoofd.

Waar ga je dan dus naartoe?

Naar AliExpress.

Deurkransen bij AliExpress

Eenmaal bij AliExpress voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik kwam er diverse leuke deurkransen voor Pasen tegen, maar ontdekte al snel dat zo'n echte paaskrans niet op tijd mijn adres zou bereiken. Daarom koos ik voor wat meer algemene deurkransen. Ik kocht in snel tempo twee deurkransen. Deze vrolijke gele:

deurkrans
7,60 bij AliExpress

En deze:

deurkrans
12,06 bij AliExpress

Ik kon ook eindelijk weer eens succesvol Honey gebruiken, en zo extra korting krijgen.

Deurkrans knutselen

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een deurkrans knutsen. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Achteraf bezien had ik ook gewoon zo'n piepschuim ring kunnen kopen, en daar zelf een paaskrans van kunnen knutselen. Voor 4,05 koop je er 6 bij bol.com:

piepschuim ring
Ook voor mensen die niet zo handig zijn, is het hiermee vrij simpel om een deurkrans te maken. Je kunt er bijvoorbeeld geel decoratielint omheen wikkelen, of jute. En dat dan versieren met paasdingetjes of bloemetjes. En als je geen decoratielint in huis hebt, kun je ook gewoon wol gebruiken, en dat om de ring wikkelen.

Een strokrans is ook heel geschikt als basis om een paaskrans of bloemenkrans mee te knutselen:

stro krans

Of gebruik een takkenkrans als basis:

wreath in the form of a nest with eggs

Deurkrans voor Pasen haken

Op de site ByClaire vind je een gratis patroon voor een paaskrans haken. Overigens is deze krans wel een combinatie van stof en haken.

Hieronder vind je nog meer inspiratie voor een deurkrans voor Pasen haken:

Deurkrans  haken in actie

In onderstaand filmpje laat Vonne zie hoe je een piepschuim paaskrans kunt haken. Het viel me op dat ze vertelt dat ze de piepschuim krans kocht bij de Action! Dus nu baal ik nog meer dat ik daar tijdens mijn bezoek aan de Action niet aan heb gedacht...

Bovenstaande patronen voor een deurkrans haken zijn helaas niet gratis, maar er zijn ook boeken met daarin patronen voor deurkransen. En als je die nou leent bij de bibliotheek, dan ben je ook goedkoop uit:

deurkrans haken

paaskrans

Deurkrans ophangen

Stel je heb je mooie paas- of kerstkrans. Dan dient zich de volgende uitdaging aan: Een deurkrans ophangen! Zelf heb ik een klein spijkertje in onze voordeur geslagen, speciaal om deurkransen op te hangen. In theorie heb je twee dingen nodig voor een deurkrans ophangen:

 1. Een touwtje of haakje aan de krans. Dat kan bijvoorbeeld heel simpel een stukje bindtouw zijn. Dat staat nog pittoresk ook.
 2. Een spijkertje of hangertje om de deurkrans aan op te hangen. Wil je liever geen spijker in je deur slaan? Dan kun je ook gebruik maken van een stevige plakhaak, of een speciale krans deurhanger!

Samenvattend

Deurkransen zijn er voor elk seizoen, en ook nog eens voor speciale feestdagen. Ik houd erg van leven met de seizoenen, en vind het daarom leuk om het huis te decoreren in de sfeer van het seizoen of feestdag. Een deurkrans kun je kopen bij onder andere bol.com en AliExpress, maar je kunst ook zelf een deurkrans knutselen of haken. Zie ook mijn post zelf een herfstkrans maken in 3 stappen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo'n deurkrans is ook erg leuk als zelfgemaakt cadeautje!

Leestips

Doe jij aan paasdecoratie?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ja kransen haken, je kunt zoveel haken, bijna alles wel eigenlijk. Of ik mijn huis versier voor Pasen? Nee, dat zat er bij ons niet in, als heiden zal ik maar zeggen. Wel Paasontbijt, maar dat was alles. En ik kreeg natuurlijk wel de grote eieren van chocolade of een paashaas van opa en oma meestal van Jamin in die tijd.

  Later, met mijn eigen dochter, heb ik wel een aantal jaren het huis iets versierd, maar dan met paastakken en wat hangdingen erin, of eieren schilderen ook wel, ook vroeger op school natuurlijk. Maar waar Pasen voor stond, dat leerden we niet. Later zou ik leren vanuit de familie, de tijd van de vruchtbaarheid, lammetjes die geboren werden en het land wat vruchtbaar werd om weer te zaaien en later te gaan oogsten.

  X

  1. Soms denk ik wel eens dat juist mensen die gelovig zijn hun huis eigenlijk niet kunnen versieren met paasdingetjes omdat die niet over het verhaal van Jezus en zo gaan.

   Pasen als een tijd van vruchtbaarheid vind ik ook een mooie gedachte.

 2. ik zie dat ook graag zo'n krans aan de deur, maar ik zag in de winkel een piepklein vogelhuisje liggen, ik heb het zelf wat bewerkt voor pasen en dit aan de deur gehangen
  .Een @->- voor jou.

 3. ha Nicole,

  die gehaakte lijkt me wel wat, maar... ik doe niet aan pasen...
  Wij vieren Pesach en dat is van een heel andere orden.Geen paaskuikentjes en zo.
  Maar... wel een eitje bij de sedermaaltijd...

  Allemaal mooi!
  Groetjes van Marlou

 4. Ik zou zo'n ding zelf maken en dat zeg ik die een bloedhekel aan knutselen heeft. Dat is toch wat wilgentakken snoeien in elkaar draaien geel lintje lichtgroen lintje en wat van die meuk die ze wel verkopen bij Action erin steken? Ik vind paastakken meestal wel leuk maar ben nog aan het verzinnen of ik er dit jaar aan wil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.