Lekkere broodjes met een gezicht

broodje met gezicht

In een ver verleden, toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten, had ik voor bijna elke dag van de week een bepaald type lunch. Dat was nog in de tijd dat kinderen tussen de middag thuiskwamen van school!

Elke dag een bepaald soort lunch

Op dinsdag aten we ‘harde bolletjes*,’ op woensdag serveerde ik saucijzebroodjes en op donderdag maakte ik tosti’s voor de kinderen. Vrijdag aten we zelfgemaakte hamburgers uit de oven tussen de middag. Maandag kwam er bekaaid af: dan kregen ze een gewone boterham. Maar juist door die suffe maandag, viel het lekkers op de andere dagen meer op!

Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat elke dag haar ‘eigen kleur’ heeft. In het chaotische schoolleven, probeerde ik onder andere met deze specifieke lunches structuur en ritme aan de kinderen te geven. Ze konden bij wijze van spreken aan de hand van de lunch zien welke dag het was!

Lekkere broodjes met een gezicht

Hieronder een blogpost uit 2009 waarin ik trots de creaties van twee van mijn kinderen liet zien:

Van mijn 12-jarige:

broodje met gezicht

Van mijn 8-jarige:

broodje met gezicht

Leuk gedaan toch?
En dan te bedenken dat  mijn lunch op het moment meestal een simpele volkoren boterham met kaas en karnemelk is…
*Dat waren bijvoorbeeld Kaiserbroodjes, een Italiaanse bol of een petit pain

Similar Posts

15 Comments

  1. Ik weet nog dat ik elke dag mijn brood weg gooide, ik verbleef al jong op de overblijf op school namelijk, en dan de boterhammen met zweterige kaas erop, of warme rookvlees, oh zo vies! Dus toen al ben ik gaan ontwikkelen dat ik mijn lunch in die tijd oversloeg, natuurlijk had ik honger als ik om 4 uur uit school kwam en pas om half 5 thuis was. En wij aten pas rond half 7 in de avond… ahum…. ja, ik heb het echt over de seventies al, het was een toer ook, om te zorgen dat ik mijn brood kon laten verdwijnen zonder dat de overblijfjuf het zag, hahaha

    X

  2. Wat leuk, en best wel heel knap gemaakt. Ik doe het ook met een bruine boterham met kaas of ham hoor, en als ik uit m’n bol ga bak ik pannenkoekjes voor mezelf.

  3. Wat leuk, zeg! Mijn dochter ging naar de overblijf. Ik probeerde wel vaak iets leuks mee te geven. Een mandarijn met een gezichtje er op getekend of een versierde banaan of zo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.