Reacties

Hoe vaak bed verschonen? Het antwoord + 3 tips! — 55 reacties

 1. Ieuw... 1 keer per jaar? pfffffffffff hahahaha

  Hier hetzelfde als jij met uitzonderingen in het jaar, in de wintertijd, eens per week, standaard, als we tropenhitte hebben verschoon ik zelfs twee keer per week, zweten gaat immers sneller etc. dus de lakens plakken om je lichaam en als ik iets erg vind? Dan zijn het lakens die plakken of niet meer lekker liggen, fris en knisp wil ik graag op mijn bed hebben.

  Mijn verschoondag is meestal op vrijdag of zaterdag, lekker in het weekend, een schoon bed! Dat is bij mij zo gegroeid, en dan in de zomers met hele warme dagen, op de helft ongeveer, de dinsdag of woensdag... Dan kan het nog weleens verspringen.

  X

  • Ik elke 2 weken, ik slaap alleen dus dat scheelt. Na dit artikel gelezen te hebben ga ik het wel vaker doen denk ik.

 2. Wat een handig artikel! Ik verschoon mijn bed ongeveer 1x in de week soms is het anderhalve week. Ik kan het namelijk niet alleen dus als mijn vriend bijv nachtdienst heeft wil het wel eens een paar dagen schelen.

 3. Wauw, 1 keer per jaar, dat is echt bizar! Hier is het een klusje dat niet wekelijks gebeurt. Ik vind het altijd zo'n gedoe met dat beddengoed dat dan al mijn droogrekken bezet houdt. Het opmaken is ook niet mijn hobby, maar het scheelt dat we 2 aparte matrassen en dekbedden hebben.

 4. Ik zie er ook best tegenop...gelukkig hebben we twee aparte matrassen en twee aparte dekbedden, dat is nog iets makkelijker dan zo'n grote lap....maar ik vind het ook best zwaar, dat gesjouw met die lakens over de matrassen e.d. .... mis eigenlijk wel zo'n groot houten "kloprek"van vroeger, waar je de dekbedden lekker over kunt gooien zo dat ze kunnen luchten. Zoek eigenlijk altijd nog zoiets, of een "bouwtekening"zodat ik het kan laten maken.

 5. ieksssssss, ben ik blij dat ik niet in Engeland woon ! en als ik dit artikel zo lees, ben ik een keurige huisvrouw. Maar ik vraag manlief altijd even om hulp bij dat ellendig grote dekbed, met z'n 2-en is het een klusje van niks

 6. Oeps, 1 keer per week halen wij niet. Ik heb er zo'n hekel aan, haha! Met mijn korte armpjes is het een drama om het bed op te maken. Maar pas bij elk seizoen? Ieuw! Wij zitten toch nog wel net onder dat gemiddelde van elke 25 dagen. Ongeveer elke 2 tot 3 weken verschonen we het bed wel. Al streef ik ernaar om het vaker te doen, zeker na het lezen van deze blog over huidschilfers en dergelijke...

 7. Ha Nicole,

  ja... mooi artikel en... lekker schoon.
  Ik vind niets zo fijn als in een schoon bedje stappen.
  Dus... wat mij betreft ook: iedere week.
  En bij mij is dat elke vrijdag!

  groetjes, Marlou

 8. Mijn man en ik genieten zo van een schoon bed hahaha! Het is net alsof dat we dan ook beter slapen haha. Wij hangen het dekbed ook vaak buiten om te luchten! We verschonen het bed elke week!

  • Heerlijk inderdaad zo'n vers gelucht dekbed. Ik kan het helaas niet zo makkelijk uit het raam hangen omdat het dan op het (vieze) schuine zolderdak ligt. Maar ik drapeer het wel over de deur, om het op die manier te luchen.

 9. Oké dan, één keer per jaar? Brrr... Mijn bed wordt soms dagelijks verschoond, omdat ik helaas 's nachts regelmatig badend in het zweet wakker word. Geloof me, tussen dat beddengoed wil je niet nog een nacht slapen. Maar als het niet dagelijks of na een paar dagen hoeft, doe ik het één keer per week (en gaat de vlag uit, want wát een rotklus!)

 10. Oei, ik wist niet dat Engelse zo ehhh... onhygienisch waren. Ik kan mijn wollen dekbed gelukkig gewoon wassen. En ik vind het heerlijk om het elke dag even buiten in de vrieskou te hangen. Misschien ben ik dan toch een voorbeeldige huisvrouw ;-)

 11. Ik vind het ook een rot klus, terwijl het achteraf eigenlijk altijd zo weer gedaan is. Hier wekelijks en in t slechtste geval een keer in de 2 weken.

 12. Eens per week is wel het uitgangspunt. Ik vind een schoon bedje zooooo lekker. Maar het is een klus. Ik heb twee bedden van 180x220, dus altijd even klooien. Het babybed gaat gelukkig snel :)

 13. Ik heb een groot Queen size bed waar ik alleen met mijn Teckeltjes in slaap. Om de 14 dagen doet mijn poetshulp alles verschonen. Dat vind ik genoeg.

 14. Noem mij maar een viespeuk. En daar komt nog bij dat ik in Engeland woon! Als weduwe slaap ik een heerlijk super kingsize bed met een zwaar donzen dekbed waar nog eens een voering over zit. En b eddegoed verwisselen op mijn eentje is een rotkarwei. En dankzij lockdown komt er weinig bezoek van m'n kinderen. Kussens: na 2 weken omdraaien, dekbed: van links naar rechts draaien en ook nog eens omkeren, onderlaken: ook een halve cirkel ronddraaien zodat de linkerkant de rechterkant wordt, de topper op het matras: ga ermee naar een wasserette op een droge zonnige, winderige dag en droog het in de tuin. En neem het bezoek in de arm om me even te helpen met het wisselen van de hoes op het dekbed. En verwissel vaak je nachtjapon!

 15. Op de vraag hoe vaak moet je je bed verschonen luidt mijn antwoord: dat is voor iedereen anders. Mensen die veel in bed liggen of overmatig zweten of allergieen hebben doen er misschien verstandig aan vaker te wassen en mensen die weinig in bed liggen en het bed nauwelijks vuil maken misschien wat minder. Het is maar net wat je fijn vindt en hoeveel tijd je daaraan kunt en wil besteden. Zelf vind zo ongeveer om de week wel prettig maar het is maar net hoe het uit komt in de planning. Dat kan de ene keer zondag middag zijn en de andere keer woensdagochtend ofzo. Er gaat overigens niet boven een heerlijk schoon bed met heerlijk frisruikend beddengoed!

  • Hoe bepaal je of je het bed wilt verschonen Caroline, als je geen vaste routine hebt? Dat vind ik intrigerend, omdat ik zelf die routine wel nodig heb.

 16. Beddengoed gaat elke week in de machine. Maak t bed vaak meteen weer op als t droog is. De dekbedovertrekken helpt mijn dochter mee. Ik heb er altijd twee om. Eerder zalfde ik me in voordat ik t bed in ging vamwege maar eczeem. Daardoor werd de onderste rand toch smoezelig. Nu doe ik net als bij de kussens er twee om. De onderste was ik niet altijd mee. Ons dekbed zelf kan ik niet wassen is te zwaar en te groot. Ook ons echte veren kussen kan niet gewassen worden. Heb al diverse andere kussens geprobeerd maar elke keer halen we toch de oude van de zolder dus nu laat ik t zo.

  • Het winterdeel van ons dekbed kan ik helaas ook niet snel wassen. Er is de tip om dat bij een pompstation met wasmachines te doen. Maar daar hoor ik dan weer over dat veel mensen er ook vieze paardendekens in wassen. En dat schrikt me dan weer af.

 17. Lekker joh.. een schoon bed... maar lees ik nou 1 keer per jaar... brrrr. dan zit je toch ondertussen echt wel vastgeplakt.

  Love As Always
  Dimario

 18. hier standaard op zondag dat alle bedden verschoond worden! mijn man doet die van ons want ik trek dat niet en de meiden doen het zelf, heerlijk een fris bed wat het liefst buiten heeft gehangen :D

 19. Ik verschoon ons bed 1x per week, dat wil zeggen de kussenslopen, het hoeslaken en het laken wat ik gebruik onder het dekbedovertrek, het dekbedovertrek zelf kan dan een paar weken blijven liggen. Wel hang ik dan het dekbed (met overtrek) een poos uit het raam om te luchten.
  Zo 1 x in de vier weken gaat ook het dekbedovertrek en de molton in de was. Dit bevalt me prima!

 20. Elke donderdag! Zonder uitzondering. Ook bij mijn kind doe ik dat. Van het dekbed en kussen was ik niet helemaal op de hoogte eerlijk gezegd. Maar zowel onze dekbedden als kussens zijn gemaakt van dons dus dat is toch een ander verhaal. Uithangen zou ik inderdaad wel vaker mogen doen. Aldus verschonen een keer per week. Wassen op 60 graden. Bij kussens altijd twee slopen over elkaar gebruiken (en allebei na een week wassen). Sinds we nieuwe matrassen hebben 'mogen' we geen molton meer gebruiken. Dat door de samenstelling van het matras. Daar kunnen we de tijk (afritsbaar in twee delen) overigens wel van wassen. Maar dat moet ik natuurlijk wel een keer doen...
  Krijg heel veel jeuk van de statistieken die je noemt...

 21. Ik verschoon 1 tot 2 keer per week. Vond het vooral een crime toen de jongens een stapelbed hadden en dan die bovenste verschonen. Anders vind ik het niet zo'n vervelend klusje en een schoon bed vind ik zo fijn ook.

 22. Beddengoed: elke week
  Molton: om de week
  Dekbed en kussens: elk kwartaal.
  Ik ben goed bezig!
  En als ik ooit een miljoen win, huur ik iemand in om elke dag mijn bed te verschonen.
  Heerlijk, zo’n fris bedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder