Reacties

Dekbed wassen? Tip: was hem bij een tankstation! — 49 reacties

 1. Bij ons dorp is ook zo'n wasmachinestation. Was ook fijn toen mijn wasmachine kapot was. Kon ik toch zelf mijn was wegwerken.
  Ik heb idd daar ons dekbed ook gewassen.
  Ik vind €31,- voor een dekbed reinigen juist wel erg veel geld! Doe dat maar 2x per jaar, €62,-!!
  Dan kun je bijna beter regelmatig een nieuw dekbed kopen.

 2. Wat ik vernomen heb is dat veel mensen met paarden daar de dekjes van de paarden ook uitwassen. Om te voorkomen dat alles onder de paardenharen komt en ik de hele nacht lig met rode ogen niesbuien en een piepende ademhaling sla ik dus over. Heb zelf een 8 kilo trommel thuis. Hier kunnen de eenpersoons dekbedden in. De lits-jumeaux gaat in twee delen in bad en dat doe ik op een dag dat de mussen dood van t dak af dreigen te vallen. Dan is t dezelfde dag nl nog droog. Wij hebben schapenwol dus als dat niet meteen droogt dan krijg je er een hele muffe lucht aan.

 3. Hier wassen mensen daar de smerigste dingen. Paardendekens, hondendekesns met stront en kots, monteursoverallen met smeer en olie, een veehouder wat daar zijn overallen niet meer omdat ze er zo goor werden. Nou dan gaat daar niets van mij in. Zeker geen dekbed.

 4. Zijn er in Nederland geen wassalons? Hier in België ga ik jaarlijks naar een wassalon waar ik ook voor 4 euro mijn dekbed zelf kan wassen. Liefst ga ik op een warme zomerdag zodat ik het thuis aan de wasdraad snel droog krijg. In deze wassalons kun je zelfs je was in droogkasten drogen of gebruik maken van de strijkrollen.

 5. In de jaren 70 van de vorige eeuw was er in de wijk waar ik woonde een wasserette. Iedere donderdag, na mijn werk, draaide ik er een was, ging boodschappen doen, en als ik terugkwam kon het in een droger. Intussen dronk ik een kop koffie, las de krant en tegen 9 uur was ik weer thuis met een tas vol schone was. Ook mijn (katoenen) zomerdekens en mijn hoofdkussen waste ik daar.

 6. te weinig! Ik ken wel van die grote wasmachines bij supermarkten/ tankstations in Frankrijk, daar zie ik ze geregeld. Hier hebben we ook een Dio drogist en laatst zag ik iemand met kleding uit komen en bleek hier oom een stomerij et zijn, waarschijnlijk doen ze het hier ook wel.

  • Ja, dat is een groot voordeel van een eenpersoons dekbed inderdaad! Mijn man en ik hebben dus tweepersoons, en het winterdeel past helaas echt niet in de wasmachine.

 7. Ik vind het een vies idee dat mijn dekbed wordt gewassen in een machine waar een ander bijv eerder zijn paardedeken in heeft gewassen of iets anders vies.
  ik denk dat er bij een professionele wasserij beter gelet wordt op wat er in de trommels verdwijnt. (hoop ik)

 8. Het winterdeel van mijn supergrote donzen dekbed kan nét in de machine (mijn derde Miele sinds ik uit huis ben, zeg 40 jaar). Daarna doe ik hem om en om een half uur in de droger, halve dag over de lijn, half uur droger en dat 3 a 4 x. Doe ik steeds als ik wissel.
  Het hoofdkussenverhaal vind ik ronduit .............smerig maar ik geloof je wel. Ze gaan dit weekend erin!

 9. Hier wassen we het een paar keer per jaar.. Bloed zweet en tranen om dat kreng er in te krijgen haha

  In de zomermaanden slapen we hier onder een dunnen besprei (ikea) en die gaat dan wekelijksd door de was.. met het zonnetje en hoge temperaturen zijn die dingen zo droog.

  Kussens vervangen we hier elk seizoen.. Puur vanwege de whiplash in mijn nek, heb ik sneller een nieuwe nodig. Gelukkig hebben we betaalbare, maar wel goede, dus dat is prima te doen voor ons :)

 10. Ik ga er mee naar de plaatselijke wasserette, stop het in de grootste wasmachine, ga in de tearoom ernaast koffie drinken tot mijn dekbed gewassen is, gooi het in de droogkast (wasdroger), doe nog een boodschapje en ga met een proper en droog dekbed naar huis. Kost een paar euro. Ik neem wel mijn eigen wasmiddel mee.

 11. ik heb een machine van 9 kg dus de eenpersoonsdekbedden was ik zelf. Ik zelf heb een extra grote en die was ik bij een wassalon. Daar zijn wasmachines en drogers die 18 kg aan kunnen... en paardendekens zijn daar verboden

 12. Wat handig! Ga het onthouden want krijg inderdaad mn dekbed niet in de machine. Om hem frisser te krijgen hang ik m nu altijd buiten, maar ga eens kijken of we een tankstation in de buurt hebben met machines

 13. Ik wist niet eens dat dit bestond joh! Ik heb het hier in het noorden nog nooit gezien, maar ook niet op gelet natuurlijk. Ik prop het gewoon in onze eigen wasmachine en dat gaat prima, alleen het drogen is wel een lastig verhaal...

 14. Handig die grote wasmachines, hè? Dat weet je dan nu voor de volgende keer. Wij hebben twee eenpersoonsdekbedden. Dat wast wat makkelijker. Ik was ze een keer of drie per jaar.

 15. Ik wist niet dat je wasmachines had in een takstation.
  Ik was mijn dekbedden wel vrij regelmatig, daarvoor ga ik naar de wasserette waar ze ook van die grote wasmachines hebben. Ik heb zelfs een donsdeken dat niet synthetisch is, maar dat wel gewassen kan worden. Ik laat het steeds extra zwieren en dat is het vrij snel ook weer droog...

  De eenpersoons gaan gelukkig wel gewoon in mijn eigen machine.

 16. Ik hang mijn dekbed wel regelmatig buiten. Maar ik was hem niet echt vaak. In de buurt hebben we ook een tankstation met wasmachines maar heb dat nog nooit geprobeerd. Maar gelukkig passen die van mij wel net in de wasmachine.

 17. Ah ik dacht al: gewoon in je wasmachine! Maar wij hebben twee eenpersoons dekens, dus dat past wel in de trommel. Nooit bij stil gestaan dat het met een tweepersoons lastiger wordt joh. Maar voor voor een klein bedrag bij een tankstation is ook prima dan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder