Reacties

Zorg jij goed genoeg voor je hoofdkussen? — 34 reacties

 1. Hey NIcole,

  nee... inderdaad... nooit geweten.
  Ik was de slopen, dat natuurlijk wel, maar het kussen zelf?
  En dan twee keer per jaar?
  Ik ga straks het etiket even bekijken...

  Dank voor de tip en heb het goed vandaag!
  Groetjes van Marlou

 2. Het vinden van een goed hoofdkussen vind ik zo een werk en dan heb ik een nieuwe en moet ik echt wennen aan een ander kussen. Een heel goed idee om de etiketten eens goed te lezen en ze te gaan wassen. Ik denk hier ook niet vaak aan.

 3. Ik heb een hele harde van iekeaa met hogere en lagere delen, echt het lekkerste dat ik ooit heb gehad. Kwam bij de kringloop eenzelfde tegen helemaal nieuw in folie dus heb nu reserve.

 4. Ik denk niet vaak genoeg - ongeveer eens per jaar in de zomer (zodat het drogen sneller gaat). De slopen uiteraard tweewekelijks en in de zomer vaker. Ik heb maar liefst vier lagen om mijn kussen: de verwijderbare en wasbare tijk om het kussen zelf, een antimijt sloop, een witte sloop die je uit kan koken, en een mooie gekleurde sloop van het dekbed (tip: koop extra slopen bij je dekbedhoes, want de slopen slijten sneller dan de hoes).

  Mijn moeder had ook nog eens een molton sloop om de hoes. Ik vroeg me laatst af waarom ik zoveel lagen om de kussen heb, en mijn moeder het me zo geleerd heeft. Ik denk dat ik het inmiddels weet: mijn moeder was van huis uit gewend aan kapokken en veren kussens [ze maakte ze ook nog zelf toen ik nog thuis woonde!]. Daar zitten scherpere stukjes aan en ze zijn ook stoffiger dan synthetische kussens. Mijn (astmatische) moeder zorgde daarom voor een extra laag en dat heb ik heb ik klakkeloos overgenomen.

  Hebben jullie ook van die bedtextiel gewoontjes overgenomen van je ouderlijk huis?

  • Dat zijn flink wat lagen om je kussen inderdaad. Grappig hè hoe je sommige dingen overneemt van je ouders : ). Ik zit nu te denken welke bij mij afstammen van mijn moeder.

 5. Oh my.. ik ben spontaan in een paniekaanval beland na het lezen van dit artikel en google er nu op los. Ik heb mijn kussen al een jaar of 20... En ik heb het misschien 2 keer gewassen......
  Ik stel mezelf gerust met de gedachte dat het ieder weekend buiten aan de waslijn hangt... ook bij -20 in de vrieskou dus dat de meeste bacterie dat niet overleven...maar ik vrees dat er op korte ttermijn een nieuw kussen komt...

 6. Ik ben altijd nogal gehecht aan m'n kussen en moet lang wennen aan een nieuwe, dus die van mij gaat gerust tien jaar mee. Denk dat mijn vorige kussen zelfs zo'n 15 jaar dienst heeft gedaan. Ik was 'm ook niet, moet ik zeggen. Mijn dekbed wel, eens in de zoveel tijd.
  Ik heb geen droger, dus ik krijg 'm dan ook nooit voor de avond droog. En een avond op een ander kussen? Hm. Dilemma...

 7. Ik was mij kussen ook zeker twee keer per jaar want ik ben erg gehecht aan mij kussen. Wist niet dat die tennisballen voor de droger waren. Dit had ik ooit ergens gelezen en doe die altijd in de wasmachine ;) Maar stop mijn hoofdkussen ook nooit in de droger.

 8. Zo vaak zal niet gaan: ze drogen alleen in de volle zon, als ik ze in de winter was en binnen op een rekje leg, gaat het drogen zó langzaam dat er juist schimmels inkomen. Dus ik hou het op eens per jaar.
  Tussendoor leg ik ze wel bij het verschonen buiten, lekker boven op de waslijnen. En ik doe overal ook een molton sloop eerst om, waarvan sommige waterdicht zijn. Je ligt 's nachts zonder dat je het weet te snotteren, tranen en kwijlen, en dat gaat allemaal je kussen in.
  Helaas hebben we ook een paar veren kussens, die kun je niet wassen :-(

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>