Reacties

Wasknijpers in alle soorten en maten + 12 verrassende toepassingen! — 96 reacties

 1. Ik heb ook van alles wat. Maar, houten wasknijpers gaan niet per definitie langer mee. De goedkope houten knijpers gaan ook gauw stuk. Bovendien geven houten wasknijpers soms af. Ik ga dus over op plastic.

 2. Ik gebruik meestal houten wasknijpers, maar ook plastic. Soms is het wel zo als de houten wat ouder zijn dat ze wat roest afgeven, en de plastic variant breekt soms. Als de meeste stuk zijn ga ik over op stevigere plastic knijper.

 3. Plastic is mijn favoriet (wel het grote formaat ivm spijkerbroeken ed) echter om de drie maanden moeten we nieuwe kopen. Hier met elke dag felle zon breken ze heel snel af. Gelukkig zijn ze niet zo duur

 4. Ik heb van alles wat...Als ze kapot zijn koop ik nieuwe, maakt niet uit welke. Maar die Peggy zie ik mezelf nog niet gaan gebruiken. Lijkt me nogal onzinnig...alsof je zelf niet na kunt denken. Weer zo'n irritante app erbij. En de kinderen van nu denken straks echt dat je niets meer kunt zonder smartphone, zelfs geen was ophangen.????

 5. Ik heb wasknijpers die al dertig jaar rn die al twintig jaar meegaan en helaas gaat daar nu af en toe eentje van stuk. De nieuwere soorten zijn binnen een paar jaar stuk. De kwaliteit is niet meer wat het geweest is. Ik doe er voorzichtig mee en ik hang bijna alle was in huis te drogen.
  De plastic knijpers zijn hier ook favoriet. Ik vind ze fijner vast pakken.

 6. Haha! Die Peggy is helemaal niets voor mij! Ik heb er sowieso al een hekel aan als anderen zeggen wat ik moet doen met mijn kids. Laat staan dat Peggy mij daarover moet sms'en ;)

 7. Manlief had plastic maar dat vind ik niks. We hadden eens plastic van sorbo en die sprongen regelmatig hard uit elkaar in heel veel kleine stukjes, toen ben ik direct overgestapt op hout. Wel alleen van een bepaald merk omdat die sterke veren hebben. En ik laat ze nooit buiten hangen, dan heb je ook geen probleem met afgeven.
  Zo'n wasknijper als Peggy lijkt me onzin, ik kijk wel naar buiten. Bovendien heb ik helemaal geen ruimte voor dergelijke apps op mijn telefoon.

 8. Eens in de zoveel tijd verkoopt de Aldi stevige plastic wasknijpers in een zak van 100 stuks. Ik gebruik deze nu een jaar of 4 en er is er nog geen een stuk. Voor die tijd heb ik er vele versleten. Met het open knijpen braken ze dan stuk, echter laat ik knijpers nooit buiten aan de lijn hangen. Ze gaan mee naar binnen en worden op een vaste plek opgeborgen.

 9. Ik heb houten en plastic wasknijpers maar mijn voorkeur gaat uit naar plastic. Hoewel de houten steviger zijn kunnen ze afgeven.
  En die Peggy wasknijpers whaha beetje betweterig is hij wel, maar lijkt me super handig! Ben wel benieuwd wat ze dan zouden kosten

 10. Ik heb een keer bij zo'n ouderwets winkeltje gevraagd of ze ook onverwoestbare hadden. Dat hadden ze en die leven nu al jarenlang! Ik vind het de moeite waard dus om goeie te kopen :)

  • Als in: er zijn binnen de plastic wasknijpers blijkbaar ook nog grote kwaliteitsverschillen :)

 11. Hier gebruik ik ook voornamelijk plastic wasknijpers.. langzaam beginnen de oudsten (10 jaar oud) nu wel kapot te gaan en heb ik een pakje nieuwe gekocht! Maar een pakje plastic knijpers is nog altijd veel goedkoper en beter voor het milieu dan aanschaf van een wasdroger..

 12. Goeie kopen is zo'n fijne investering! Ik heb die van Inox gekocht via de site waschbaer.nl
  Roestvrijstaal. Staat rustig aan de waslijn, ook als je ze laat hangen.
  Ik had er zo de balen van dat ik steeds van die plastic wasknijpers aan het weggooien was!
  Nu gebruik ik de roestvrijstalen buiten en het restje overlevende houten en plastic knijpers binnen (maar binnen gebruik ik ze bij uitzondering).
  Dus wat mij betreft is je overzicht welke keuze je hebt incompleet! Voor mij geen plastic of hout meer, heerlijk!

 13. Nooit bij stilgestaan dat dit iets is om bij stil te staan ;-) Nu ik erover nadenk hadden we vroeger thuis wel houten en die waren regelmatig kapot en vies.

  Ik heb ooit een mandje gekocht bij de Action uit pure noodzaak en nooit ergens op gelet. Ze zijn van plastic, net als het mandje.

 14. Ik vind vooral die grote plastic wasknijpers fijn. Daar blijft de was beter bij hangen.
  Die peggy wasknijper vind ik echt apart. Gaat mij wel wat ver al die technologie. Het is maar een wasknijper. Is het niet een 1 april grap?

 15. De Peggy is niet mijn ding, zal ik dus niet aanschaffen.
  Ik heb ong 15 jr geleden grote plastic wasknijpers gekocht bij de AH, fijn in gebruik, ook nooit meer gezien.
  Verder gebruik ik altijd houten wasknijpers en heb er naast nog de houten bolwasknijpers, Te koop oa bij handiggoed.nl

 16. Leuk stukje, gebruik zelf van plastic, van de wibra. En vroeger heeft er een was knijper fabriek in Nietap gestaan. Was veel werk om die dingen te maken.

 17. Ik sla de knijpers meestal over en vrees dat Peggy werkloos naast de gewone knijpers in het bakje onder het wasrek komt te liggen... Komt ook omdat ik alleen maar binnen kan drogen. Zodra ik weer was buiten kan hangen lijkt Peggy me wel handig, want ik merk het altijd te laat als het regent.

 18. Oh wauw, ik gebruik eigenlijk alleen houten wasknijpers voor het beddengoed... Verder hang ik het gewoon op aan mijn wastoren. Ik zou mijn houten wasknijpers wel graag in willen ruilen voor die schattige eendjes!

 19. Wij hebben altijd houten en plastic wasknijpers gehad. Gek genoeg ben ik mijn hele mandje kwijtgeraakt met het verhuizen, dus ik droog mijn was nu zonder. Die speciale zien er geweldig uit, maar zijn ook aardig aan de prijs, whew!

 20. In de gevangenissen worden houten wasknijpers gemaakt. De gevangenen krijgen daar, afhankelijk van hun inzet 0,72 tot maximaal 1,52 per uur voor. Die gasten doen niet alleen werkervaring op maar door de overwinsten die er behaald worden met tijdrovend handwerk betalen ze zelf een deel van hun kost en inwoning.
  Vandaar dat mijn eerste keuze uitgaat naar houten wasknijpers.

 21. Wasknijpers... het is bij ons echt een allegaartje van zowel houten knijpers als verkleurde knijpers. Ik moet zeggen dat ik zelf altijd wel twee gelijke kleuren pak als ik de was ophang, mijn vriend pakt gewoon zomaar wat knijpers.

 22. Haha! Net als je denkt dat het niet gekker kan, komt Peggy om de hoek zetten. Het is een hilarisch én geniaal idee. Ik gebruik helemaal geen wasknijpers eigenlijk, sterker nog, ik heb ze niet eens in huis. Halleluja voor de droger ;-)

 23. Ik zal een van de weinige zijn volgens mij, maar ik gebruik eigenlijk nooit wasknijpers. Alleen op de camping en die zijn van plastic
  Voor mij gaat de Peggy wel een beetje ver

 24. Ik heb een grote bak met knijpers en daar grijp ik gewoon wat uit als ik ze nodig heb. Heb niet echt bepaald een voorkeur, maar vind vaak de sterke, krachtige knijpers die goed klemmen het fijnste.

 25. Wat grappig, nooit geweten dat er zoveel zijn Wij gebruiken ze niet, vind het niet fijn dat er dan zo'n afdruk in kleding komt en we hebben de ruimte op zolder om het netjes uit te hangen.

 26. Wasknijpers zijn ideaal voor van alles en ik herken wel wat van de toepassingen die jij noemt. Daar gebruik ik ze ook voor. Voor de was heb ik het liefst de houten exemplaren, maar voor het sluiten van een zak etenswaren heb ik dan weer graag plastic knijpers. Geen idee waarom eigenlijk, maar het is zo gegroeid in de loop der jaren.

 27. Ik heb permanente waslijnen in de bijkeuken. Knijpers die ik niet gebruik laat ik gewoon aan die lijnen hangen. Heb dus geen knijperbak. Daarmee sla ik het buk- een graairitueel over. Gebruik de gewone houten, bijvoorbeeld die van de Action of Big Bazaar. Ze gaan erg lang mee. Gebruik ze idd ook voor het afsluiten van chips- of nootjeszakken en vooral voor het afsluiten van diepvrieszakken waar mexikaanse of andere voorgesneden groente in zit. 1x plastic knijpers gehad. Werden erg snel bros en kneep ik binnen een maand stuk. Daar was ik snel klaar mee. Wij maakten voorheel een soort kruisboog met een paar knijpers 2 punaises en een stukje kledingelastiek en schoten daar lucifers mee af. Ook veel als kind gebruikt voor een klepper om te 'luilakken'. Een metalen of kartonnen (sigaren of schoensmeer)doosje die met een knijper bij het voorwiel werd bevestigd, waarbij een andere knijper door de spaken een klepperend geluid gaf.

 28. Wij hebben een volledige emmer vol met allerlei soorten wasknijpers. De houten gebruiken we niet voor buiten omdat deze verkleuren. De beste vind ik deze in rvs. Ah Peggy, daar zou ik voor passen.

 29. Haha zo hee ze vinden echt apps voor alles uit! Bizar hoor. Tijd voor een wereldwijde app/internet-storing. Kijken of men ook nog zonder apps kan functioneren. Ik heb trouwens gewone houten knijpers.

 30. ha Nicole,

  ik heb ook een mengelmoesje: hout en plastic.
  Ik heb nog nooit knijpers gekocht: ik vind ze altijd.
  Hoe dat kan weet ik niet, maar ik heb een mandje vol van alles en nog wat.
  Volgens mij heb ik er zelfs een keer een blogje over geschreven. Haha...

  groetjes!

 31. De Peggy knijper, is een voorbeeld van innovatie die maar door gaat.
  Vraag me af wanneer de mens helemaal stopt met denken en alleen nog maar knopjes kan in drukken.
  Ik hou het bij de ouderwetse houten wasknijper. Hans

 32. Gedichtje:
  Ik was een knijper en kneep was
  Ik kneep pas als de was gewassen was
  Ik droeg hem zwaar met water
  Ik droeg hem lichter later
  Ik droeg hem droog de was
  (Gedicht is niet van mij)

 33. Ik hang veel was op kledinghangers op. Soms gebruik ik wasknijpers om de kledinghangers vast te maken aan de waslijn zodat ze bij veel wind er niet afwaaien

 34. Ik hoop dat Peggy een 1 april grap is. Ik gebruik plastic knijpers maar ik ben zo neurotisch dat ik ik elk kledingstuk ophang met knijpers van dezelfde kleur. Of alle dingen aan de linkerkant van het wasrek met groen en rechts met blauw (ik weet het; ik spoor niet). Dus eigenlijk zouden houten knijpers beter voor mij zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>