Wasknijpers in alle soorten en maten

wasknijpers

In de curver doos bij onze waslijn zitten wasknijpers. En die wasknijpers zijn een mengeling van oude houten wasknijpers en vrolijk gekleurde, plastic wasknijpers.

In de praktijk zijn de vrolijk gekleurde plastic wasknijpers favoriet. Ik deel onze waslijn met de achterburen (mijn ouders). Als ze me voor zijn met de was ophangen zijn alle leuke wasknijpers op. Dan ben ik veroordeeld tot de oude houten wasknijpers!

Tegelijkertijd moeten de vrolijke plastic wasknijpers om de haverklap vervangen worden. Terwijl de oude houten wasknijpers al jaren meegaan. Maar afgezien van hun vrolijke uiterlijk vind ik de plastic wasknijpers ook het fijnst omdat ze wijder open kunnen. Ik kan er dus ook dikkere spijkerbroeken makkelijk mee ophangen.

Smart wasknijper: Peggy

Je verzint het niet, maar ze hebben nu dus een ‘smart’ wasknijper uitgevonden. Peggy heet het ding. Peggy is een wasknijper die je combineert met de Peggy app op je smartphone. Peggy waarschuwt je bijvoorbeeld als het weer verandert en het gaat regenen. Dat vind ik dan wel weer enorm handig moet ik toegeven.

Maar Peggy komt best betweterig op mij over. Want als het mooi weer wordt stuurt Peggy berichten als:

peggy

De Peggy wasknijper is nog in productie en is een initiatief van Omo. Ze brengen deze smart wasknijper als een manier om meer tijd voor je gezin te hebben. Hier onder de suikerzoete commercial:

Aangezien we nog op Peggy moeten wachten, wat zijn onze opties als het gaat om wasknijpers?

Wasknijpers: dit zijn je opties

Modellen

De meeste wasknijpers doen hun naam eer aan: ze knijpen de was aan de waslijn. Je drukt er op, en dan opent de wasknijper zich, en kun je de was ophangen. Behalve dit model heb je ook houtenwasknijpers met een soort van inkeping. Daarmee druk je de was als het ware vast op de lijn.

Materialen

Behalve deze twee modellen kun je vervolgens nog kiezen uit verschillende materialen:

 • plastic

  wasknijpers plastic
  36 stuks voor 1,25 bij de Hema
 • hout

  wasknijpers
  36 stuks voor 1,25 bij de Hema.

Speciale wasknijpers

Behalve de ‘gewone’ wasknijpers heb je ook nog speciale wasknijpers. Wasknijpers die bijvoorbeeld geschikt zijn voor dikkere materialen. Zoals deze:

4, voor 6,50

En dan heb je ook nog de zogenoemde ‘novelty’ wasknijpers. Die hebben geen extra nut, maar ze zien er gewoon erg leuk uit.

wasknijper
27,75 bij bol.com

Conclusie over wasknijpers

Wasknijpers zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Je kunt kiezen voor houten wasknijpers en plastic wasknijpers. Daarnaast zijn er ook nog wasknijpers die je op de was duwt.

Wat voor soort wasknijpers gebruik jij? En wat vind jij van die Peggy wasknijper?

Similar Posts

77 Comments

 1. Ik heb ook van alles wat. Maar, houten wasknijpers gaan niet per definitie langer mee. De goedkope houten knijpers gaan ook gauw stuk. Bovendien geven houten wasknijpers soms af. Ik ga dus over op plastic.

   1. Misschien ook mijn eigen schuld hoor, maar ik laat de knijpers wel eens aan de droogmolen hangen. Ze worden dan nat, en nat hout geeft een beetje af.

 2. Ik gebruik meestal houten wasknijpers, maar ook plastic. Soms is het wel zo als de houten wat ouder zijn dat ze wat roest afgeven, en de plastic variant breekt soms. Als de meeste stuk zijn ga ik over op stevigere plastic knijper.

 3. Plastic is mijn favoriet (wel het grote formaat ivm spijkerbroeken ed) echter om de drie maanden moeten we nieuwe kopen. Hier met elke dag felle zon breken ze heel snel af. Gelukkig zijn ze niet zo duur

 4. Ik heb van alles wat…Als ze kapot zijn koop ik nieuwe, maakt niet uit welke. Maar die Peggy zie ik mezelf nog niet gaan gebruiken. Lijkt me nogal onzinnig…alsof je zelf niet na kunt denken. Weer zo’n irritante app erbij. En de kinderen van nu denken straks echt dat je niets meer kunt zonder smartphone, zelfs geen was ophangen.????

 5. Ik heb wasknijpers die al dertig jaar rn die al twintig jaar meegaan en helaas gaat daar nu af en toe eentje van stuk. De nieuwere soorten zijn binnen een paar jaar stuk. De kwaliteit is niet meer wat het geweest is. Ik doe er voorzichtig mee en ik hang bijna alle was in huis te drogen.
  De plastic knijpers zijn hier ook favoriet. Ik vind ze fijner vast pakken.

 6. Haha! Die Peggy is helemaal niets voor mij! Ik heb er sowieso al een hekel aan als anderen zeggen wat ik moet doen met mijn kids. Laat staan dat Peggy mij daarover moet sms’en ;)

 7. Manlief had plastic maar dat vind ik niks. We hadden eens plastic van sorbo en die sprongen regelmatig hard uit elkaar in heel veel kleine stukjes, toen ben ik direct overgestapt op hout. Wel alleen van een bepaald merk omdat die sterke veren hebben. En ik laat ze nooit buiten hangen, dan heb je ook geen probleem met afgeven.
  Zo’n wasknijper als Peggy lijkt me onzin, ik kijk wel naar buiten. Bovendien heb ik helemaal geen ruimte voor dergelijke apps op mijn telefoon.

 8. Eens in de zoveel tijd verkoopt de Aldi stevige plastic wasknijpers in een zak van 100 stuks. Ik gebruik deze nu een jaar of 4 en er is er nog geen een stuk. Voor die tijd heb ik er vele versleten. Met het open knijpen braken ze dan stuk, echter laat ik knijpers nooit buiten aan de lijn hangen. Ze gaan mee naar binnen en worden op een vaste plek opgeborgen.

 9. Ik heb houten en plastic wasknijpers maar mijn voorkeur gaat uit naar plastic. Hoewel de houten steviger zijn kunnen ze afgeven.
  En die Peggy wasknijpers whaha beetje betweterig is hij wel, maar lijkt me super handig! Ben wel benieuwd wat ze dan zouden kosten

 10. Ik heb een keer bij zo’n ouderwets winkeltje gevraagd of ze ook onverwoestbare hadden. Dat hadden ze en die leven nu al jarenlang! Ik vind het de moeite waard dus om goeie te kopen :)

 11. Hier gebruik ik ook voornamelijk plastic wasknijpers.. langzaam beginnen de oudsten (10 jaar oud) nu wel kapot te gaan en heb ik een pakje nieuwe gekocht! Maar een pakje plastic knijpers is nog altijd veel goedkoper en beter voor het milieu dan aanschaf van een wasdroger..

 12. Goeie kopen is zo’n fijne investering! Ik heb die van Inox gekocht via de site waschbaer.nl
  Roestvrijstaal. Staat rustig aan de waslijn, ook als je ze laat hangen.
  Ik had er zo de balen van dat ik steeds van die plastic wasknijpers aan het weggooien was!
  Nu gebruik ik de roestvrijstalen buiten en het restje overlevende houten en plastic knijpers binnen (maar binnen gebruik ik ze bij uitzondering).
  Dus wat mij betreft is je overzicht welke keuze je hebt incompleet! Voor mij geen plastic of hout meer, heerlijk!

 13. De Peggy wasknijper vind ik nogal wat overbodig. Ik denk dat het in weinig situaties echt handig is. Thuis hebben wij houten wasknijpers.

 14. Ik gebruik eigenlijk alleen knijpers wanneer ik op vakantie ben, op mijn wasrek, hang ik mijn was gewoon op. Hier wel altijd plastic knijpers.

 15. Nooit bij stilgestaan dat dit iets is om bij stil te staan ;-) Nu ik erover nadenk hadden we vroeger thuis wel houten en die waren regelmatig kapot en vies.

  Ik heb ooit een mandje gekocht bij de Action uit pure noodzaak en nooit ergens op gelet. Ze zijn van plastic, net als het mandje.

 16. Haha die eenden wasknijper is echt super grappig! Ik heb hier net zoals de meesten denk ik, ook van alles en nog wat..

 17. Eerlijk gezegd gebruik ik eigenlijk nooit wasknijpers maar die met die eend is wel erg leuk. Moet zeggen een wasknijper met wifi vind ik wat ver gaan.

 18. Ik vind vooral die grote plastic wasknijpers fijn. Daar blijft de was beter bij hangen.
  Die peggy wasknijper vind ik echt apart. Gaat mij wel wat ver al die technologie. Het is maar een wasknijper. Is het niet een 1 april grap?

 19. mijn moeder gebruikt houten wasknijpers, maar deze beginnen nu wel wat ouder te worden waardoor ze kapot gaan. zelf heb ik bij mijn uitzet plastic wasknijpers ooit gekocht in een aanbieding

 20. De Peggy is niet mijn ding, zal ik dus niet aanschaffen.
  Ik heb ong 15 jr geleden grote plastic wasknijpers gekocht bij de AH, fijn in gebruik, ook nooit meer gezien.
  Verder gebruik ik altijd houten wasknijpers en heb er naast nog de houten bolwasknijpers, Te koop oa bij handiggoed.nl

 21. Leuk stukje, gebruik zelf van plastic, van de wibra. En vroeger heeft er een was knijper fabriek in Nietap gestaan. Was veel werk om die dingen te maken.

 22. Ik sla de knijpers meestal over en vrees dat Peggy werkloos naast de gewone knijpers in het bakje onder het wasrek komt te liggen… Komt ook omdat ik alleen maar binnen kan drogen. Zodra ik weer was buiten kan hangen lijkt Peggy me wel handig, want ik merk het altijd te laat als het regent.

 23. Oh wauw, ik gebruik eigenlijk alleen houten wasknijpers voor het beddengoed… Verder hang ik het gewoon op aan mijn wastoren. Ik zou mijn houten wasknijpers wel graag in willen ruilen voor die schattige eendjes!

 24. Wij hebben altijd houten en plastic wasknijpers gehad. Gek genoeg ben ik mijn hele mandje kwijtgeraakt met het verhuizen, dus ik droog mijn was nu zonder. Die speciale zien er geweldig uit, maar zijn ook aardig aan de prijs, whew!

 25. In de gevangenissen worden houten wasknijpers gemaakt. De gevangenen krijgen daar, afhankelijk van hun inzet 0,72 tot maximaal 1,52 per uur voor. Die gasten doen niet alleen werkervaring op maar door de overwinsten die er behaald worden met tijdrovend handwerk betalen ze zelf een deel van hun kost en inwoning.
  Vandaar dat mijn eerste keuze uitgaat naar houten wasknijpers.

 26. Wasknijpers… het is bij ons echt een allegaartje van zowel houten knijpers als verkleurde knijpers. Ik moet zeggen dat ik zelf altijd wel twee gelijke kleuren pak als ik de was ophang, mijn vriend pakt gewoon zomaar wat knijpers.

 27. Wasknijpers gebruik ikzelf niet.. Haha, ik hang alles zo op dat ‘t niet kan vallen of vliegen door de wind

 28. Haha! Net als je denkt dat het niet gekker kan, komt Peggy om de hoek zetten. Het is een hilarisch én geniaal idee. Ik gebruik helemaal geen wasknijpers eigenlijk, sterker nog, ik heb ze niet eens in huis. Halleluja voor de droger ;-)

 29. Nee, die Peggy wil ik ook niet. :-) Ik heb alleen maar houten wasknijpers, maar die gaan redelijk snel stuk. Ze schieten los van het klemmetje. Of ze vallen op de grond en dan bijt de hond ze stuk, als ik er niet op tijd bij ben (en ze is snel!).

 30. Ik zal een van de weinige zijn volgens mij, maar ik gebruik eigenlijk nooit wasknijpers. Alleen op de camping en die zijn van plastic
  Voor mij gaat de Peggy wel een beetje ver

 31. Hang zelden iets aan de waslijn. Laatst vroeg iemand mijn om een wasknijper (om kreeften uit de sloot te vissen), toen moest ik echt even heel hard zoeken

 32. Ik heb een grote bak met knijpers en daar grijp ik gewoon wat uit als ik ze nodig heb. Heb niet echt bepaald een voorkeur, maar vind vaak de sterke, krachtige knijpers die goed klemmen het fijnste.

 33. Wat grappig, nooit geweten dat er zoveel zijn Wij gebruiken ze niet, vind het niet fijn dat er dan zo’n afdruk in kleding komt en we hebben de ruimte op zolder om het netjes uit te hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.