Reacties

Droogmolen of waslijn? Wat is handiger? — 77 reacties

 1. Ik heb een droogmolen en ben er zeer tevreden over. Neemt weinig plaats in maar je kunt er veel op kwijt.

  Ik heb voor ´s winters een rekje op zolder, maar dat haalt het echt niet bij de droogmolen.

 2. Een droogmolen kan je inklappen en waslijnen blijven natuurlijk altijd hangen. Je kan er veel op kwijt. Ik heb hem nog niet gebruikt maar ik heb een 2e hands droogmolen van een vriendin overgenomen. Een brabantia. Ik gooi wel vaak de sokken in de droger. veel te veel knijpers nodig met een gezin met 5kids...

  Nelly

 3. hmm ik ben voor waslijn, k ben van het snelle werk en steeds sjouwen met een droogmolen in en uit de schuur en in en uitklappen, hmm nee das dan net weer een brug te ver voor mij ...als luie huis vrouw.
  daarbij als we van het starnd terug komen des zomers gooi ik alle starndlakens ook even over de lijn om te drogen en het zand er uit te laten wapperen....
  en je 2pers dekbedhoes is ook martelen op de droogmolen lijkt me...

 4. ik heb waslijnen tussen de 2 muren hangen. maar dan wel van die waslijnen die je in rollen zeg maar.
  ze worden ook veel gebruikt in badkamers geloof ik.
  Ze zijn van leifheit.. en er kan heeel veel was aan opgehangen worden en ben ik klaar. dan rol ik de lijnen in en heb ik alleen 2 kastjes aan de muur hangen.

 5. Ik woon op een appartement dus gooi alles in de droger.
  Maar als ik moest kiezen, dan zou ik voor een molen gaan. Die draaien zo leuk mee met de wind :D

  En je hebt meer meters op een kleiner oppervlakte, vind ik er beter uit zien.

 6. Ik heb altijd droogmolens. Neemt weinig ruimte in beslag. Maar ik ben het wel met Sillie eens, van het opruimen iedere keer komt vaak niet veel. Maar wij hebben hem dicht bij het terras en dan is het ook wel eens lastig als je buiten wilt zitten. Met andere woorden; wat is wijsheid?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Een droogmolen. Kan altijd weg als het moet. Ik laat hem altijd staan,( te lui) maar heb er wel een hoesje om. Dan blijft hij schoner en langer goed.
  Ik heb geen ervaring met de molen van de Aldi, maar er komt toch veel gewicht te hangen aan zo'n molen. Goed kijken of hij stevig genoeg is.

 8. PS Ik ruim de droogmolen meestal alleen maar op als er een week regen wordt verwacht ofzo, ik ga echt niet na elke was met dat ding lopen slepen...Dan zou het veel te veel werk zijn.

  Het voordeel van een molen t.o.v. een waslijn is, dat je op dezelfde plek kunt blijven staan met je wasmand, en de lege kant van de droogmolen naar je toe draait. Mat een waslijn had ik vaak het probleem dat de lijn aan de zijkanten te hoog en in het midden te laag hing, en ik moest telkens een stuk slepen met mijn wasmand.

 9. Waslijn ! Wat een leuke site is balkon met wasgoed zeg ! Hele leuke tip Dorine. Als ik in de trein zit, maken inderdaad die wasjes aan lijnen mij op 1 of andere manier blij. Het doet me wat.

  Margreet

  • Wij gebruiken nu een droogrek, maar die is langzaamaan ook aan vervanging toe. Wie weet word een droogmolen wel de vervanging. Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar dankzij jouw blog heb ik de vooe en nadelen even op een rijtje. Thanks!

 10. Ik heb een inklapbare droogmolen voor aan de muur en dat bevalt mij uitstekend. Er zit een hoes omheen dus zo opgeklapt en netjes opgeborgen.

 11. Wij hebben een waslijn en ik zou niet anders willen. Bovendien staat er hier vaak een harde wind en ik heb weleens gehoord dat hierdoor droogmolens sneller kapot kunnen waaien. Of dat zo is weet ik niet, want ik heb er geen ervaring mee.

  • Dat lijkt me wel heel handig! Vooral als het ineens gaat regenen. Dan rijd je gewoon de hele droogtoren zelf naar binnen. Nu moet ik als een gek snel de was gaan afhalen bij regen....

 12. Voor als de was buiten kan heb ik een droogmolen.
  Ik heb op twee verschillende plekken een houder in de grond waar ik hem kan plaatsen.
  Ik heb ook wel een droogtrommel, soms is dat gewoon even makkelijk...:)

 13. Ik vind een echte droogmolen juist onhandig in een kleine tuin, omdat-ie dan zo pontificaal ergens in het midden moet staan. Zo'n droogmolen vanuit de muur heb ik wel eens gezien, en is inderdaad handiger. Zelf gebruik ik een wasrek. Dat staat normaal gesproken binnen, en we verplaatsen het naar buiten bij mooi weer. Een droger heb ik niet. O, en we hebben nog een wasrek boven het trapgat hangen. Heel handig voor het beddengoed.

 14. wij hebben een droogmolen. super handig ding. een waslijn kan ook maar ik vind dat persoonlijk nogal armoedig staan :( in huis hebben we op 2 verdiepingen een wasrek hangen. de droger gebruik ik alleen voor mijn handdoeken en kleding word opgehangen

 15. Wij wonen in een appartement met een grote zolder en hebben daar 2 wasrekken staan. Op zolder staat het raam altijd op een kiertje dus het ruikt ook altijd fris, heerlijk.

 16. Ik heb mijn Brabantia droogmolen al 25 jaar. Met veel plezier hangen we daar de was aan op. Ruim hem alleen op als het winter wordt. De droogmolen heeft verscheidene verhuizingen meegemaakt, waarbij helaas de grondankers in de grond achterbleven... Nu staat hij ook in een oude parasolvoet, maar we moesten ook een punt aan de schutting binden met een touw wegens omwaaien waardoor hij helaas niet meer kan ronddraaien. We wachten op inspiratie om een grondanker te regelen...
  We hebben ook nog droogrekjes voor binnen als het regent. Geen wasdroger.

  • Wat fijn dat hij al 25 jaar meegaat en zelfs diverse verhuizingen heeft overleefd Alice. Hopelijk vind je snel nog een goed grondanker.

 17. Wat kun je over huishoudelijk geneuzel toch pagina's volschrijven. Het lijken bijna echte problemen!

  Hier een droogmolen en een rekje binnen. Het kost me ongeveer 30sec om 'm binnen te zetten, dus 'relatief veel werk' is erg subjectief. En er passen met gemak tweepersoons dekbedhoezen op, dus die vervalt ook. Ik vind een waslijn die blijft hangen erg ontsierend in m'n mooie tuin. Nu staat 'ie er alleen als ik 'm nodig heb.

 18. Oh heerlijk, een praatje over de was! Eindelijk, eindelijk heb ik die compleet onder controle. Ik heb een superfijne droogmolen in de tuin, van B. rabantia, met hoes. Staat als een huis. Bij slecht weer heb ik twee! inklapbare, verrijdbare wasrekken. Ook van een duurder merk, maar daardoor zeer degelijk. En last but not least, heb ik in de badkamer van L. eifheit uitschuifbare waslijnen, waar ik bij slecht weer een hele lakenwas op kwijt kan. En voor een landelijke sfeer, heb ik een houten harmonicarek voor alle doekjes, handdoeken en washandjes, die daarop kunnen drogen voor ze in de was kunnen. Kom maar op met de was:).

  Groetjes Jacqueline

 19. Ik gebruik een wasrek omdat we op een appartement wonen. Eerst een hoge maar toen die steeds omwaaide ben ik overgestapt op een laag model. Van de Aldi. Perfect. Past zelfs een 2 persoons dekbedhoes (lits-jumeaux) overheen.

 20. Aaah de droogmolen! Zoveel leuke herinneringen aan. Mijn moeder bouwde er een soort van hutje van met lakens zodat ik er met mijn rolstoel onder kon spelen.

 21. Ik had een droogmolen bij ons vorige huis, maar de was droogde er niet best op. Waslijnen zijn fijner. Ik zet soms een rek neer in onze tuin. Meestal hang ik de was op de lijnen op onze grote zolder.
  Ik wil wel een paar haken in een buitenmuur bij de kantoorkamer. Kan ik daar een wasrekje op hangen. Zag ik bij mijn ouders en ik vind dat ook een handige oplossing.

 22. Mijn vader heeft hier ook een hele mooie en creatieve waslijn in de tuin gemaakt haha, in de badkamer hebben we ook waslijnen en we hebben een carport en daar hebben we ook een waslijn ( voor als t regent lol) ik denk dat ik zou gaan voor een waslijn hahah

 23. Mijn tuintje is te smal voor een droogmolen. De was waait dan tegen een muur en/of de schutting. Hoeft ook niet. In m'n onverwarmde bijkeuken staat m'n wasautomaat en heb ik 4 lijnen gespannen. Het droogt dus ook als het regent. En ik hoef niet ver te lopen en/of een droogmolen op te zetten. Een droogmolen in die bijkeuken lijkt me ook nix. ;-) In de bijkeuken kan ik het ook de nacht laten hangen. Buiten zou ik dat niet doen. Als de was daar hangt, dan staat de deur daar natuurlijk maximaal open.

  • Die van mij zijn permanent en gewone waslijnen op een werkbare afstand. Er hing zo'n plastic dingetjes, maar die heb ik dus meteen vervangen. Kan nu een volle wasmachine aan de lijnen kwijt. Verder heb ik niets in dat hok te zoeken, het hangt me dus totaal niet in de weg.

 24. Ik vind zelf een droogmolen ook fijner dan een waslijn. Je kunt meer kwijt op een kleinere ruimte. Je hebt hem zo ingeklapt als je hem niet nodig hebt en het is snel droog. Ik zal dus niet snel op een drooglijn overstappen.

 25. Ik droog de was niet buiten, hebben we eigenlijk te weinig plek voor. Bij ons staat het op een wasrek in de logeerkamer. Plek genoeg en vind het onzin om een droger aan te schaffen voor een huishouden van 2 personen.

 26. Brabantia droogmolen, al jaren!
  Zou niet anders willen.
  Bij slecht weer een wasrek in de bijkeuken en in het trapgat.
  In het allerergste geval een droger.

 27. Je moet wel een plek hebben voor zo'n molen. Ik gebruik 3 waslijnen en hang dwars op de lijn. Dus echt lopen hoef ik ook niet. De meeste mensen hangen alles met de lijn mee en jammeren dat ze te weinig ruimte hebben. Mocht het slecht weer zijn dat heb ik nog 2 droogrekken en een hangend droogrekje.

 28. Ik heb een droogtoren. Maar zeer zeker niet zo eentje van bol-punt-com van 76 euro! Jeetje! Die van mij is van de Action en kostte 15 euro of zo. Werkt prima

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder