Reacties

Waslijn buiten, droogrek of droogmolen? — 35 reacties

 1. Ik droog mijn was graag buiten. Dit gaat bij mij vanaf dat de zomertijd is ingegaan tot (beetje afhankelijk van het weer natuurlijk) ongeveer de wintertijd weer ingaat. Daarbuiten staat de zon te laag om een poos op mijn was te komen en dan droogt het gewoon niet goed meer. Dan gaat de was weer naar zolder.
  Ik heb een droogmolen en 2 droogmolenvoeten in de grond. Daardoor kan ik hem dus op 2 plekken neerzetten.
  Ik haal mijn droogmolen altijd weg als de was eraf is. Ik vind het in onze niet zo supergrote tuin een sta in de weg voor de kids.
  En als je hem buitenlaat zonder hoes worden je lijnen vies.

 2. Ik hang de was graag buiten, alle jaargetijden, hier aan de kust waait het altijd wel en kun je na een anderhalf uur de was weer binnen halen meestal.
  Maar in de natte periodes, ben ik best blij dat ik ook nog een droger heb, want binnen drogen duurt dat wat langer en de broekbanden vand e spijkerbroeken bv blijven zo lang nat dat ik ze weer een beetje vind stinken, naar natte was...
  Ook de enorme hoeveelheden handdoeken ( 2 jonge kindjes op zwemles, oudste dochter die en op tennis en op voetbal zit= 3 x trainen en dan nog wedstrijden dus altijd veel was, en dan de gewone handdoeken van het douchen) nou die drogen soms ook traag. Dus dan gooi ik het lekker snel in de droger.
  Ik heb buiten lijnen, ooit had ik een droogmolen maar idd steeds sjouwen met dta kreng bleh.

  • In anderhalf uur de was droog buiten! Dat is lekker vlot. Dat is fijn voordeel van winderig wonen lijkt me!

   Ik snap wat je bedoelt over de geur als de was te langzaam droogt... Dat heb ik soms ook als ik spijkerbroeken binnen laat drogen.

 3. ALs ik zomers wit goed buiten hang, dan poepen de vliegen erop. Juist natuurlijk op dat witte kraagje of een andere zichtbare plek. Nu zijn die vliegen er nog niet zo, daarom vind ik het in deze tijd het prettigst om de was buiten te hangen.
  Ook in de zomer hang ik m'n wasgoed buiten maar witte bloesjes hang ik binnen.
  Ik heb buiten lijnen en nog een oude droogmolen waar maar de helft van de draden inzit.

  • Jakkes, dat is echt vervelend Jolanda! Vooral omdat het allemaal net schoon was. Die vliegen hebben we hier volgens mij niet gelukkig.

 4. Wat een fijn artikel. Mijn vriend en ik zijn ook op zoek naar een passend de oplossing om was buiten te drogen. Ik vind het heerlijk snel droog en fris.

 5. Zo gauw het weer het toelaat hangt mijn was buiten aan de lijn,alles netjes soort bij soort en kleur bij kleur is een beetje een afwijking van mij ,,,,,en anders hangt hij binnen ik heb boven nog een oud droogrek van onze trouw staan al 43j oud en dat werkt prima.

  • Ik ben anders niet zo georganiseerd hoor ,maar dat van die was heb ik van mijn moeder
   ik moest altijd helpen in mijn jeugd en dat was nog op de ouderwetse manier van afkoken
   en dan twee keer spoelen samen de grote stukken uitwringen en ophangen ,ik heb zelfs nog geweten dat mijn moe de lakens op de bleik legde? dat wil zeggen op een grasveld en dan was die spierwit.Ik ben toch blij met mijn machine hoor .
   groetjes Simonne.

 6. Heerijk als de was kan ophangen, wij hebben een molen voor buiten en een rek voor binnen.
  Bij ons hangt het niet alleen af van het weer, maar ook van de buren. Die hebben een allesbrander en afhankelijk van wat ze daar ingooien is de tuin al dan niet een verboden donkere zone.
  Jammer genoeg, de armoede slaat toe en heel wat mensen verbranden tegenwoordig dingen die niet bepaald voor aangename geuren en kleuren zorgen...

 7. Ik hang de was vaak op een uitklapbaar wasrekje, zodat ik het snel onder het afdak kan zetten tijdens de onverwachtse regenbuien! Vind het altijd wel fijn de was buiten de drogen. Als het heel warm is droogt het erg snel en worden de handdoeken wel wat stug.

  • Dat lijkt me wel enorm handig aan zo'n rekje! Dat kun je met was en al veilig stellen bij regen. Ik moet de was echt snel afhalen als het gaat regenen.

 8. Ik hang de was graag buiten op, aan mijn droogmolen. Witte was tegenwoordig wat minder vaak, want daar lijken de vogels extra graag op te poepen. Ik let wel op mest en haal het zo snel mogelijk weer binnen. Niet speciaal vanwege de kleur ofzo, daar had ik eigenlijk nog helemaal niet aan gedacht.

 9. Het meeste gaat hier in de droger en sommige kledingstukken hang ik in huis aan een rekje aan een deur. Ik heb een heel kleine tuin en geen ruimte om daar een wasrek te zetten, laat staan voor een droogmolen. Maar ik zou het wel heel graag hebben hoor, want vooral in deze tijd van het jaar is het heerlijk om de was buiten te laten drogen. Het kost niks en het is altijd zo heerlijk fris..
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 10. Ik heb graag mijn was buiten. Het ruikt zo lekker... Al heb ik een hekel aan al die kleine sokken en onderbroekjes van de meisjes op te hangen. Dat kost zoveel tijd. Eerder gooide ik de kleine dingen wel in de droger en zette hem dan aan als ik alle was gewassen had zodat ik de droger wel vol had, niet voor elk wissewasje aanzetten. Nu doe ik juist deze kleine dingen over het droogrekje leggen. (Alles in het kader van bezuinigen...)Gewoon zonder wasknijper eraan. Verder heb ik 4 lange waslijnen voor de rest van de was. Die heb ik buiten de schutting, langs de oprit, hangen. We wonen een eindje van de weg af, het nadeel is dan dat ik soms de was vergeet binnen te halen omdat ik het vanuit huis en tuin niet zie hangen... Is het soms alweer helemaal klam geworden...

  • Ik leg het kleine grut soms ook over de rand van de wasmanden, en die zet ik dan in de zon. Dat is makkelijker dan het allemaal op te hangen.

 11. Heb op dit moment alleen 2 droogrekken voor buiten. Vreemd is dat je het hier bij ons nauwelijks ziet in de wijk: buiten drogen. Het ruikt zo lekker.
  Mss moet je dure merkkleding gewoon binnen te drogen hangen. Niet handig voor dieven.
  Onze tuin is open en bereikbaar voor iedereen en laat het gewoon buiten als ik weg ga.
  Weinig diefstal hier.
  Groet, Wilma

 12. Ik hang de was zo veel mogelijk buiten. De droogkast gebruiken als het mooi weer is, vind ik energieverspilling. Maarja, het is wel een tijdrovend werkje t.o.v. de droogkast.

  • Ja, in de droger duw je alle was gewoon in, en dan druk je op de aan knop! De was ophangen vraagt inderdaad meer tijd. Maar als je lekker geniet van het zonnetje terwijl je dat doet, is het best een aardig klusje eigenlijk.

 13. Ik hang mijn was op zolder te drogen aan 4 waslijnen en een wasrekje aan de deur.

  Een enkele keer hang ik iets beneden op een wasrek als het snel droog moet zijn. Ik vind het onhandig om met een volle wasmand nat wasgoed naar beneden te lopen en dan ook weer helemaal mee naar boven moet nemen.
  Daarentegen roken mijn buren sigaretten (soms met wiet erdoor) en dan stinkt het echt buiten. Die lucht wil ik echt niet in mijn kleren. Ook vliegen er veel duiven en andere vogels over die regelmatig wat laten vallen. (of zitten op de dakgoot en poepen zo mijn hele ramen onder, dus een wasrek aan de muur is voor mij ook geen optie)

  De hondendekens droog ik wel buiten op het rek, want die was ik alleen als ik ben.

  Diefstal genoeg hier. Zo ben ik al vijverplanten, pompoenen die ik in de voortuin had, aardbeien en ander fruit wat bij mij in de voortuin groeit armer. Helaas doet de politie hier niks aan. Ook al heb ik de dader op foto staan en kan ik zo zeggen waar deze woont.

  • Wat ontzettend vervelend Maaike dat ze gewoon dingen uit je voortuin stelen zeg! En als je bewijs hebt nota bene. Geeft de politie ook een verklaring waarom ze geen actie ondernemen?

 14. Mijn was hangt op het wasrek dat ik dan eerst van zolder naar beneden sjouw. Beetje werk, maar wel heerlijk gedroogde was inderdaad. En dan als de was droog is, het wasrek weer naar boven. Goed voor de conditie!

 15. Ik heb een droogmolen en twee rekjes. De rekjes gebruik ik binnen en buiten. Het probleem dat ik hierboven ergens las van het verkleuren van gekleurde was door de zon kun je heel simpel opvangen. Je draait de was binnenste buiten en hangt het zo op. Zo doe ik het trouwens ook altijd wassen. Scheelt ook verkleuring van de was.

 16. Wij hebben een droogtoren, daar kan 1 volle wasmachine aan was op hangen. Ook klap je 'm zo weer in tot een dun pakket dat makkelijk in de gangkast past. Ideaal. We hangen het altijd binnen, of in de slaapkamer of in de gang. Het balkon is er te smal voor.

 17. Leuk om te zien dat Brabantia ook nog andere droogmolens verkoopt dan de klassieke met een paal in de grond. Ik moet de mijne nog inpluggen - letterlijk. Ik moet nog zien of ik het gemak van een droogkast wil laten gaan voor een droogmolenleven. Wordt ongetwijfeld vervolgd !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>