De was ophangen: binnen én buiten. De ultieme gids!

was ophangen

Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, en er stond een straf oostelijk windje. Dus ik dacht: Ik ga de was ophangen!

En ik deed dat was ophangen heel optimistisch buiten.

De was ophangen in februari?

Ik ging wandelen met mijn jongste zoon, en zag bij een huis verderop vrolijke wapperende lakens. Zwaar geïnspireerd wilde ik meteen naar huis om míjn was ook buiten op te hangen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Het staat vrolijk en voorjaarsachtig, maar helaas werd het niet droog voor het donker werd.

Uiteindelijk heb ik de was binnen nóg een keer moeten ophangen.

Ik denk dat ik het voorjaar in mijn hoofd had.

En die mevrouw met de witte lakens ook.

De was ophangen: 9 argumenten op dat buiten te doen

buiten waslijn
Ik hang de was op.

Nu het zonnig en droog is, en de was doen op het programma staat, kan de was lekker buiten aan de waslijn.

9 argumenten om de was buiten te hangen

 1. Je bespaart er mee op je energierekening! Afhankelijk van de leeftijd van je wasdroger bespaar je tussen de 30 cent en de 1,50.
 2. Bij mooi weer is de was sneller droog aan de waslijn dan in de droger
 3. Je bent lekker buiten in de frisse lucht
 4. De zon bleekt je witte was
 5. Je kleding heeft minder te lijden aan de waslijn dan in de wasdroger, en blijft dus langer goed.
 6. Als je buiten de was ophangt, zie je sneller of iets nog niet schoon is. Als je de was in de droger doet, kijk je vaak minder goed.
 7. Er gaat niets boven de geur van was die buiten gedroogd is.
 8. De was buiten ophangen kan een moment van rust zijn, en overdenking terwijl je de was ophangt!
 9. Een waslijn met schone was, wapperend in de wind is gewoon leuk om naar te kijken.

Wat heb je nodig voor de was ophangen?

Voor was ophangen heb je verschillende opties: een waslijn buiten, een stevige droogtoren of een droogrek of droogmolen. En ze hebben allemaal hun eigen voor-en nadelen. Zelf vind ik een waslijn tussen twee bomen erg leuk en pittoresk. Maar dan moet je wel net twee geschikte bomen hebben natuurlijk!

Een droogmolen heeft relatief veel waslijn, en neemt weinig plek in. Het grote voordeel van een wasrek vind ik dat je het snel naar binnen kunt halen als het gaat regenen.

schone was in de regen

'Droog en helder.' Dat zou het vannacht zijn volgens het KNMI.

Dus besloot ik dat ik best de was een nachtje buiten kon laten hangen. Hij was namelijk nog niet droog, en ik had geen zin om alles binnen weer op te hangen.

Maar om een uur of twee vannacht werd ik wakker van de regen die tegen ons zolderraam striemde. Eerst dacht ik nog: 'Gezellig!' Toen herinnerde ik me de was…

Deze ochtend zie ik mij voor een huishoudelijk vraagstuk gesteld: moet ik de was nu opnieuw doen? Eigenlijk wil ik hem gewoon laten hangen tot hij weer droog is. Maar is dat niet vies?

Hoe vies is regenwater eigenlijk?

Moet je was die nat regent opnieuw wassen?

Dit zeiden Huisvlijt bezoekers:

 • De was die gisteren nat was geworden van de regen is inmiddels weer droog, het ruikt niet naar regen dus gewoon opvouwen en de kast in ,gelukkig was mijn dochter de rest van de dag niet thuis want dat is een miepert en zou haar kleding opnieuw willen wassen, maar nu zeg ik gewoon dat ik dat al gedaan heb, oh wat slecht van mij he ;) (Inge)
 • Lekker laten drogen en opruimen. Als je jas van de regen buiten nat wordt, doe je die ook niet meteen in de was hoor.
  Alleen, zoals ik hierboven ergens las, als de was niet meer fris ruikt, nadat het is gedroogd, dan zou je het kunnen doen.. Ik wens je een heerlijke dag, Lieve groet, Mirjam
 • Ik zou vooral niet moeilijk doen. Laten drogen in de kast hangen :d Als het vies is of iets dergelijks, zie je dat snel genoeg. Deb
 • Als het bij mij erg nat is geworden, of een paar keer, was ik het opnieuw, anders ga je het toch echt ruiken. Maar ik woon onder de rook van Rotterdam en aan een vrij drukke weg, dus misschien valt het bij jou mee. (Geertrude)
 • Ik zou het niet nog een keer wassen! Van een regenbuitje in de buurt van de Hoogovens zal het best roeterig worden maar jij woont op het platteland en de wind kwam niet uit het Ruhrgebied dusse………jullie overleven het wel! (Thea)
 • Ik denk dat het eraan ligt waar je woont. Als je in een buurt woont waar veel fabrieken staan, kun je het wel beter een nieuwe wasbeurt kan geven. (Henriette)
 • Dit is wel weer echt een stukje helemaal op maat. Ik had vanmorgen de was buiten gehangen, er was wel regen voorspeld, maar het was zonnig met een strakblauwe lucht. Vlak voor ik boodschappen ging doen, voelde ik aan de was. Het was bijna droog en de lucht nog steeds strakblauw, en ach ik ben nooit meer dan 15 minuten weg als ik bij de supermarkt hier om hoek boodschappen ga doen. Dus heb ik de was laten hangen. En ja hoor, net als ik de supermarkt uit wil lopen, begint het keihard te regenen, :( gelukkig was het maar een buitje dus even gewacht tot het weer droog was en gauw naar huis gefietst. Maar ja, de was wel weer kletsnat, gelukkig had mijn dochter nog wel kans gezien, de kleding die ze vanmiddag aan wilde binnen te halen . De rest laat ik drogen en wacht even af hoe het ruikt als het droog is. Ruikt het fris, dan ga ik het niet opnieuw wassen. (Johmar)
 • Mijn was hangt sowieso nooit buiten maar op de voorzolder. Daar hangt het niet in de weg, het kan niet natregenen en verkleurt ook minder. En ik kan het rustig laten hangen als ik ff geen puf heb om het op te ruimen. Regen kan vies zijn, afhankelijk van waar je woont en van welke kant de wolken gekomen zijn. Toen ik aan de kust woonde, onder de rook van de Hoogovens, zat er vaak veel roet in de lucht. Dat slaat dan ook neer op je was. (Marlien)
 • Lijkt mij niet. Mijn oma liet vroeger de witte was 'bedauwen.' Dan legde je de kledingstukken op de dauw in het gras. Daar werd het schoon van. (Maia)
 • Ik weet niet of je was vies wordt van regen. Persoonlijk haal ik de was ‘s avonds altijd binnen, ook als deze nog klam is. ‘s Avonds / ‘s nachts is de luchtvochtigheid namelijk altijd groter en wordt je was altijd eerder natter dan droger. Daarbij: op reis in Senegal vertelden mensen me dat je was niet ‘s nachts buiten moest laten hangen omdat beestjes er dan eitjes in konden leggen…. Mijn was hangt dan ook NOOIT ‘s nachts buiten. (Bespaarzuinig)
 • Nee joh, zondag waren we er niet en had ik ook was buiten hangen,is later weer fris droog gewapperd en nog net zo wit hoor. (Sterre)
 • Gebruik je neus en je nuchtere verstand, niet zomaar opnieuw wassen hoor. Het is snel genoeg weer aan de beurt… (Jolanda)
 • Zelf haal ik het er altijd af. Maar of het van een buitje vies wordt. Ik zou het gewoon riskeren en niet weer doen. (Johanna)
 • Ik was het alleen opnieuw als het niet meer fris ruikt. (Amber)

Was ophangen 8 stappenplan

 1. Check voor het was ophangen eerst even buienradar. Kijk ook zelf kritisch naar de lucht en temperatuur buiten. Kun je de was buiten ophangen? Of is binnen beter.
 2. Haal de schone was uit de wasmachine en doe die in een schone wasmand. Haal eventueel even een doekje door een vieze wasmand.
 3. Ga met de wasmand naar je waslijn/droogmolen/droogrek.
 4. Hang één voor één de schone was op. Voordat je hem ophangt sla je hem even goed uit. Dat scheelt kreukels, en zo droogt het veel netter op.
 5. Soms kun je jezelf tijd besparen door bijvoorbeeld blouses en jurken meteen aan een hanger te doen, en die met hanger en al aan de waslijn te hangen.
 6. Hang je kledingstukken op de juiste manier op! Ik hang t-shirt bijvoorbeeld altijd ondersteboven aan de waslijn, zodat ik niet de schouders uit model trek.
 7. Als alles hangt is het tijd om te relaxen : )
 8. Is de was droog? Laat hem dan niet eindeloos lang hangen omdat je geen zin hebt om hem af te halen. Zeker als de zon fel schijnt zal je was daardoor verkleuren.

N.B. Sommige mensen scheppen er eer in om de was keurig op te hangen. Bijvoorbeeld alle onderbroeken bij elkaar, alle shirts bij elkaar, en alle broeken bij elkaar. Of ze hangen alles keurig kleur op kleur.

Ik vind dat er heel mooi en netjes uitzien, maar zelf doe ik dat niet.

De was ophangen maart 2016

was ophangen

Toen ik vanochtend naar huis fietste vanuit de stad, zag ik diverse hoopvolle huishoudens die de was buiten hadden opgehangen om te drogen. De was doen is altijd net iets leuker als je hem buiten kunt hangen vind ik.

Thuis besloot ik de gok ook te wagen en mijn was buiten te drogen. Ik hing de was op rond 11 uur vanochtend. Hopelijk is het rond half vijf droog.

Het is zonnig, en er staat een stevig windje. Maar de wind is wel koud, en de temperatuur frisjes.

De was ophangen februari 2018

was drogen

Ik mag een dekbedhoes testen van dekbed-discounter.nl.

En hoewel ik het ergens jammer vind om zo'n kreukloze dekbedhoes te wassen, was ik nieuwe dekbedhoezen toch liever eerst even.

Was buiten hangen in februari?

Aangemoedigd door het zonnetje, en de wapperende was bij andere huisvrouwen, besloot ik de dekbedhoes buiten aan de waslijn te hangen. Ik deed dat rond 12.45.

Dit zijn hier de weersomstandigheden:

 • Temperatuur 4,6°C
 • Gevoelstemperatuur 3,4°C
 • Regen 0 mm
 • Zonintensiteit 289 W/m2
 • Luchtvochtigheid 65%
 • Windkracht 1 Bft i
 • Windrichting NO i

En nu maar hopen dat de hoes droog is voor het donker wordt. Ik verschoon de bedden elke woensdag.

Dus morgen hoop ik onder mijn nieuwe dekbedhoes te schuiven : )

N.B. Morgen ga ik de dekbedhoes voor het eerst gebruiken. De review verschijnt op mijn blog Review Eerst.

Update dag later

Het is gelukt! Ik haalde de was om 17 uur af en hij was droog!

De was buiten ophangen 2021

de was ophangen buiten

Heerlijk! Het kan weer: de was buiten drogen.

Er gaat niets boven een vrolijk wapperende schone was buiten aan de waslijn!

En het ruikt daarna ook altijd zo lekker fris.

N.B. De was is opgehangen door mijn jongste dochter terwijl ik ons hondje Trixie uitliet. Zelf gebruik ik altijd wasknijpers.

De was ophangen: wanneer kun je de was weer buiten ophangen?

was ophangen

Toen ik terugkwam van mijn hardlooprondje voelde ik de warmte van de zon op mijn rug, en ik besloot optimistisch:

'Ik ga de was buiten ophangen!'

Ook al had ik mijn handschoenen nog aan, ik geloof in de kracht van de zon. Bovendien bestaat er ook nog zoiets als 'vriesdrogen'. Het kan buiten zo koud zijn dat je was dáár van droogt!

Echt waar.

Omdat ik de schone was vanochtend al rond kwart voor negen ophing, verwacht ik dat hij door de kracht van de zon, rond een uur of 3 wel droog zal zijn. Of dit optimisme terecht is, zal vanmiddag moeten blijken.

Buienradar belooft een onbewolkte dag, dus ik heb goede hoop.

P.S.

In het licht van de wereldgebeurtenissen stelt iets als 'de was buiten hangen' natuurlijk niets voor. Maar zoals Saskia en Serge zongen:

't Zijn die kleine dingen die het doen, die het doen...'

Was ophangen buiten: wat zijn je opties?

Huisvlijt bezoekers over de was ophangen buiten

  • Schone was is lekker. Schone was die buiten gedroogd is, is nog lekkerder. (Nicky)
  • Heerlijk dat de was ophangen weer buiten kan! Dan is de lente bijna in het land! (Sandra)
  • Ik hang mijn was nooit buiten, aangezien ik in een omgeving woon waar veel verkeer rijdt. Plus vanwege mijn allergie vind ik het ook niet heel handig. (Tessa)
  • Ik vind het zalig als ik de was buiten kan drogen. Ik vind het stukken leuker dan het ophangen van de was binnen of het gebruik van de droogkast. Ik vind was die buiten heeft gehangen ook altijd zo lekker ruiken! (Even delen)
  • Droog vriesweer met een beetje wind, ook ik droogde de was buiten. Zalig! (Liesbeth)
  • Ha Nicole, inderdaad… in het kader van het wereldgebeuren… Buiten de was ophangen. Mijne hangt ook … heerlijke geur… Laten we zorgen, dat we ons prettig voelen. Liefs, Marlou
  • Ja, ik ga dat ook doen, de was buiten hangen, maar alleen als ik de hele dag thuis ben… .Een @->- voor jou. (Zonnebloem)
  • Buiten de was ophangen kan ik niet meer, maar binnen met het raam open gaat goed. Ik heb ook geen wasdroger, in de gang is het in een uurtje droog als de zon schijnt. Hans
  • Het is voor mij al de tweede keer dat de was ophangen buiten kan. Maar deze keer ging het beter dan de eerste keer. Wat een heerlijke dag. (Dimario)
  • Het is een van de kleine geneugten van het leven: zongedroogde was. Ik heb al een aantal keren handdoeken droog gekregen en tafellakens, maar broeken moeten nog binnen nadrogen. Ik vind het er ook gezellig uit zien! (Anoniem)
  • Ik was alleen in het weekend en kijk dan naar de luchtvochtigheid. Zo weet ik of de was ophangen buiten of binnen moet. Mijn eerste was hing een paar weken geleden al buiten. Afgelopen zaterdag droogde het ook heel snel hier. Altijd fijn want geen droogkosten! (Mevrouw Niekje)
  • Dat is in deze onafgemaakte tuin onmogelijk, was ik nu thuis geweest? Och, dan had het al 6x buiten gehangen in de afgelopen weken :D Als het maar droog is, de wind waait en de zon schijnt. X (Morgaine)
  • Woensdag 2 wassen buiten opgehangen, en ze werden behoorlijk snel droog. Zon en wind zijn de beste wasdroger. Bovendien slijt de was minder en ruikt heerlijk fris. (Wil)
  • Ja!! Ik was ook weer zo blij. Vandaag via marktplaats nog een 'nieuwe' Brabantia droogmolen gescoord. Oude was na 18 jaar op… (Miranda)
  • Lekker hè. Ik vind het ook gewoon zo’n heerlijk lentegevoel als ik op mijn fietstochtje bij verschillende huizen de was weer buiten zie wapperen tussen de weilanden. Heerlijk! (Naomi)
  • Het is weer heerlijk om de was buiten te drogen, ik geniet altijd van die buiten geur en ik gebruik nooit wasverzachter. (Simonne)
  • Heerlijk! De kracht van de zon is sterk hoor, zelfs in de week met vorst, maar heel veel zon, hing ik de was deels buiten. Met een rekje aan het raam van de badkamer (op het zuiden). Het raam bijna helemaal open, dus was effectief buiten maar ook achter glas met zon daarop… Was gewoon in 3 uur droog! (Leesgraag)
  • Ik hang de was nooit buiten maar altijd binnen. (Sjoerd)
  • Ik was nieuw beddengoed ook: alles wat op het lijf zit. En ik heb de eerste was al buiten gehangen, dat was ook beddengoed, maar het laatste stukje moest toch wel binnen want het ging niet zo snel. Mijn waslijn zit namelijk op een balkon op het noorden. (Jascha)
  • Ik heb het afgelopen week ook gedaan. In de zon. en s’ avonds was mijn was droog! Oh ja, ik was ook altijd nieuw beddengoed hoor, staat meestal zelfs op de verpakking dat dat moet, maar vind het vaak ook ergens zonde om zo een platgestreken laken te moeten wassen! ;) (Hippiemeisje)
  • De was kan altijd buiten drogen in de winter, vooral wanneer het droog vriest, de zon schijnt en waait. Wanneer het vochtig, koud en vanzelfsprekend regenachtig is. Begint het najaar, blijft de was binnen. Bekijk het per keer en afhankelijk van de was. Bv spijkergoed hou ik eerder binnen. (Marrian)
  • Nieuw spul was ik altijd: de stofjes die ze gebruiken om het er mooi uit te laten zien, zijn niet goed voor je huid. Ik hang het hele jaar de boel buiten als het maar enigszins droog is of waait. Wij hebben geen droger, die dingen vreten energie! Bij min weer gaat het binnen aan de rekjes. (Irene)
  • Heel eerlijk gooi ik (bijna) alles in de droger. Ik heb ook geen mogelijkheid voor de was buiten ophangen. (Fleur)
  • Alle nieuwe kleding was ik eerst voor gebruik. De chemische lucht die aan veel nieuwe kleding hangt vind ik niet prettig en donkere kleding geeft soms nog af. Ik droog de was het jaar rond buiten. Ik droog de was alleen binnen bij mistig weer. Zelfs als het vriest, lukt het vaak nog om de was heel aardig droog te krijgen aan de  waslijn buiten. (Janny)
  • Ik was bijna altijd alle nieuw gekochte producten (en tweedehands al helemaal). Zeker beddengoed. Niet om jullie bang te maken. Maar toen een grote keten destijds kwam met hotelkwaliteit beddengoed. En ik het meteen wilde gebruiken, kwam ik erachter dat er – echt waar – kleine beestjes mee ingepakt waren. Heel smerig. Terug gegaan natuurlijk. Maar toen heb ik meteen besloten om alles te wassen. Sowieso met kleding voor kleintjes ben ik ook heel voorzichtig (verf- en eventuele gifstoffen). (Rory)
  • Ik heb deze maand al een paar keer de was buiten te drogen gehangen en dan heb ik kinderlijk plezier als ik het zie wapperen in de zon. Heerlijk! (Noor)
  • Ik droog alles binnen sinds er bij de dochter van mijn vriendin een mega dikke spin over het dekbedovertrek heen liep nadat het buiten te drogen had gehangen. Raar he, maar ik ben zóó bang voor spinnen dat ik het echt niet meer durf. Veel plezier met je nieuwe overtrek, ziet er leuk uit! (Marielle)
  • Ik heb in januari ook al eens een wasje gedroogd buiten en in februari weer een paar keer. Geen dikke kleding, maar wel dunne bloesjes en ook lakens en handdoeken. Rond elf uur ophangen en zeker weten voor half vijf er weer afhalen. Anders worden ze weer klam.
  • Het was ook heerlijk weer om dekbedden en kleden te luchten! (anoniem)
  • Ik heb naast waslijnen ook een afdak. De was gaat naar buiten. Soms moet er 'na-gedroogd'worden in de droger. (Izerina)
  • Ik was nieuw beddengoed wel, anders vind ik het zo stinken. Het gaat hier de droger in, eigenlijk gebruik ik de waslijn buiten nauwelijks. Misschien toch maar weer eens in gebruik gaan nemen binnenkort! (Eke)
  • Tjonge, wat heb ik nog toe te voegen…? Ik hang de was sinds kort ook weer buiten als het kan. Ruikt zo lekker fris, daar doe ik het vooral voor. Ik doe het ook alleen als ik weet dat het goed genoeg droogt. (Spil van het gezin)
  • Jazeker, ik heb al een paar keer de was droog gekregen buiten. Heerlijk vind ik dat, geeft weer dat voorjaarsgevoel. Lekker naar buiten lopen voor de was, kippetjes die weer aan de leg zijn, de vogeltjes fluiten.. ja, we gaan de goede kant weer op. (Catharina)
  • Van de week had ik ook mijn was voor het eerst buiten hangen. En ook nog iets wat klam sommige dingen, maar het merendeel was droog! Heerlijk!!!! (Mama en haar gezin)
  • Ik hang mijn was altijd buiten op het balkon te drogen. Zowel in de zomer als in de winter. In de winter duurt het wat langer, maar droog wordt hij altijd. (Sunny Mama)
  • Ik heb al een paar keer dit jaar de was buiten gedroogd en als hij nog niet helemaal droog is gaat hij binnen op een droogrek en heeft hij toch de lekkere buitengeur, want ik gebruik geen wasverzachter. (Simonne)
  • Ik heb er gisteren over zitten twijfelen, maar durfde de was ophangen buiten toch nog niet aan. Dus ben inderdaad wel benieuwd of het jou gelukt is! (Lekker leven met minder)
  • Mijn wasmachine staat op zolder dus mijn was droogt ook op zolder. Wel staan daar altijd de 2 kleine raampjes op een kier open tegenover mekaar. Het enige wat ik met goed weer wel eens buiten wil drogen zijn de dekens van de hond, maar die liggen na afloop toch beneden. Dus geen op en neer gesjouw. Nee, onze was verdwijnt in de wasmand op een hoog, om vervolgens op tweehoog gewassen/gedroogd/ gevouwen wordt. Om dan weer in een wasmand naar een hoog gebracht wordt om in de kasten te verdwijnen. Behalve de theedoeken/vaatdoeken/wc-handdoekjes/dweilen die gaan naar de benedenverdiepingen net als de hondendekens. Ik sjouw zo min mogelijk met de was. Het zal niet de eerste keer zijn dat de wasmand uit mijn handen dondert vanwege de reuma. Gelukkig hebben kinderen/huisdieren/bezoek hier nog nooit hinder van ondervond. (Maaike)
  • Ik moet nog wachten met buiten de was ophangen tot mijn tuin gedaan is. De tuin wordt binnenkort volledig bestraat, maar ligt nu nog vol met grof vuil/oud ijzer en deels een zandbak. Hopelijk van de zomer ook niet weer teveel beestjes die uit de boom van de buren vallen, Afgelopen zomer daardoor de was ook niet buiten kunnen hangen. (Linda)
  • Ik ga gelijk morgen een rood/roze was draaien met kleine meisjeskleding en neem de proef op de som. Op ons dakterras, op het zuiden en uit de wind, zal het wel bijna droog worden toch. (Linda Meester)
  • Ik hang hem heel vaak buiten. Helaas krijg ik hem nu net niet helemaal droog dus dan moet ik hem binnen weer ophangen. (Simpel met een snufje liefde)
  • Ik weet het eigenlijk niet. Zo twijfel ik nog een beetje. Ik moet het onder een carport hangen en daar is helaas niet zo veel zon. Ik wacht nog een beetje tot het warmer wordt. (Sanne)
  • Helaas krijg ik last van hooikoorts zodra buiten de was ophangen kan. De kleding van manlief blijft dus binnen. (Ilse)
  • Ik heb het vanmiddag op het dakterras gehangen, hoop dat het droog is.. (Natasja
  • Ik hang de was graag buiten, maar nu droogt het nog slecht. In de zon gaat het nog, maar zodra die weg is heeft de was toch wel lang nodig. Maar hoop snel ook mijn was buiten te hangen! (Marjon)
  • Onze tuin is op het noorden, zodra er geen zon is droogt er niets. De tuin is te klein om ook maar iets wind te vangen. De was gaat dus alleen naar buiten als het hoogzomer is. (Mieke)
  • Het lukt meestal wel nu de laatste 2 weken, de zonnepanelen draaien ook alweer lekker. Wat nog wat klammig aanvoelt tegen vijf uur gaat nog even op de verwarming of alsnog naar het trapgat. Het ruikt heerlijk, die buitenwas. (Jannie)
  • Wanneer het zonnetje schijnt gooi ik mijn ramen open en hang ik mijn was gewoon lekker buiten, heerlijk! Liefs Joyce
  • Ik heb een ontzettende hekel aan gesleep met was, dus voorlopig wordt het nog even binnen drogen / de droger. Het is wel fijn al de was echt weer goed buiten droogt, want dat ruikt zo heerlijk. Het lekkerste parfum wat je kunt hebben! (Ineke)
  • Toevallig gisteren een droogmolen gekocht. Normaal drogen we binnen en in de droger. Maar nu het weer iets beter gaat worden kan het zo naar buiten. (licht op het hart)
  • Ik hang het bij droog weer alweer een paar weken buiten. Heerlijk en alles lekker droog. De was ruikt super fris. Tja. ..je handen zijn half bevroren door het was ophangen, maar dat mag de pret niet drukken. Op naar de lente. (Riek)
  • Ik vind het nog iets té vroeg. Al krijg ik door de vogeltjes ‘s ochtends en dat het eerder licht is toch echt het idee dat het voorjaar is. Voor nu hangt het nog even op zolder met het raam ver open.. (Deborah)
  • Bijna al onze was droogt in de droger of (deels) aan een rekje. Was die buiten heeft gehangen vind ik wel erg lekker ruiken. Maar ik wil niet afhankelijk zijn van de weergoden. Binnenkort hang ik de spijkerbroeken wel buiten aan de lijn onder het dak overstek. (Ageeth)
  • Ik droog de was helemaal niet meer buiten. Boven heb ik een vrij ruime logeerkamer met daarin een wasrek met 2 “vleugels” eraan. Dat zet ik voor een groot raam wat helemaal open kan. Deuren open boven en je ziet de was heen en weer bewegen van de tocht. In de zomer met warm weer is het dan in een paar uur droog. Hoef ik lekker niet meer trap op trap af met volle wasmanden en (inderdaad) het risico dat het aan het eind van de dag niet goed droog is. (Wilma)
  • Ik droog eigenlijk (bijna) altijd buiten. De droogmolen staat onder een afdak dus bij een regenbui wordt het niet opnieuw nat. De wind kan mooi onder het afdak doorwaaien, meestal is de was met een dag droog. Ik droog alleen in de droger als het dagen achtereen regent.
   Dekbedovertrekken droog ik alleen maar buiten, als je dit in de droger droogt moet je zoveel strijken. Buiten op de lijn is alles mooi strak en hoeft er niets gestreken worden. (Ernie)
  • Ik heb een balkon met overkapping, en zet het vaak buiten. Als het droog is met een windje gaat het heel goed. En als het ‘s avonds nog niet droog is, zet ik de wasrekken binnen en daardoor droogt het binnen dan heel snel. Omdat ik in een flat woon, wil ik niet altijd om de was heen moeten slalommen, dus er gaat een gedeelte in de droger en een gedeelte wat niet in de droger kan op het rek. (Tineke)

Leestip

Hoe pak jij de was ophangen aan?

Similar Posts

33 Comments

 1. Ik heb de was ook al buiten gehad. Ik heb het 's ochtends op tijd gewassen en buiten gehangen, het was net droog aan het eind van de dag. Ik wacht nu weer tot het nog een beetje warmer is zodat het ook goed droogt. Maar met dit mooie weer is het wel heel verleidelijk!

  1. Ik denk dat ik ook te laat was met ophangen inderdaad Henny. Als ik net als jij de was meteen 's ochtends had opgehangen was het misschien wel droog geworden. Nu hing ik de was pas buiten op rond 14 uur...

 2. Als het die dag droog blijft, dan hang ik de was buiten. Ik doe dat wel aan een verplaatsbaar wasrek, zodat de boel halfklam 's avonds ook weer gewoon zo naar binnen kan.

  Voordeel is dat je buiten toch een deel van de nattigheid kwijtraakt.

 3. Heb het vorige week al een keer buiten gehad.
  Ik heb een wasrek op wieltjes dus ik kan dat heel makkelijk buiten en binnen zetten.
  Eind vd dag was het net niet helemaal droog maar dat heeft 's avonds binnen verder gedroogd.

 4. Als het echt heel lekker weer is :) Meestal hang ik dan alle grote dingen zoals handdoeken en broeken op. De kleine dingetjes doe ik alsnog in de droger.

  1. In de zomer drapeer ik de kleine dingetjes vaak een beetje over de rand van de wasmand. Zo wordt het ook droog, en het voelt toch als minder werk dan echt ophangen ; )

 5. Ik wilde ook mijn was buiten hangen, er waren twee dingen di mij tegen hielden:
  -tijdens de was die draaide, hingen de dekbedden uit het raam. Een uurtje later waren ze niet zo droog meer, maar wel fris.
  -ik zet de hygrometer op het kozijn, samen met de dekbedden.

 6. Gisteren heb ik een paar dingen buiten gehangen, handoeken, overhemd en 1 broek, die laatst was nog niet droog aan de band. Lekker in de zon en wind dan wil het wel drogen.

 7. Ik hang mijn was nooit buiten aangezien ik op drie hoog woon. Ik gebruik de droger voor de handdoeken en het beddengoed. Het wasrek zet ik vaak in de woonkamer omdat daar 's avonds de verwarming aan staat. Dan is de was 's avonds ook droog en berg ik het op voordat we naar bed gaan.

 8. Ik heb nog geen idee hoe ik dat hier ga doen. Bij ons vorige huis had ik een droogmolen, maar de was droogde bijzonder slecht in onze tuin. Vast vanwege de koude kleigrond, de fruitbomen en het natte gras.
  Bij dit huis heb ik nog geen plek voor de droogmolen en wellicht heb ik liever een paar waslijnen of zet ik een rek buiten. Dan zou ik het echt moeten doen omdat de was zo lekker ruikt als ie buiten droogt. Hier in huis heb ik een grote zolder waar de was goed droogt en ook op de overloop kan ik nog het een en ander kwijt. Daar heb ik vanmiddag een rek met theedoeken en kleine handdoeken opgehangen en dat kan ik waarschijnlijk morgenochtend al droog afhalen. Fijn zo'n droog huis :-)

  1. Wat handig, een grote zolder om de was te drogen! Ik droog de was normaal binnen in de berging. Maar buiten droogt hij veel sneller. Bovendien vind ik was die buiten is gedroogd altijd zo lekker fris ruiken en 'uitgewaaid'!

 9. Te ruim behuisd heb ik een speciale wasdroogkamer.

  Op twee droogrekken hang ik daar mijn was te drogen.
  Het raam staat er altijd open, dus het lijkt een beetje dat het buiten hangt.
  Last van de regen heb ik zo nooit.

  Vriendelijke groet,

 10. Ik heb mijn was ook al buiten gehad.
  Maar dan wel op mijn verrijdbare droogtoren,voor het geval dat.
  Ik hang het nog niet aan de droogmolen.
  Heb er geen zin mijn was dan alsnog opnieuw binnen op te hangen.

 11. Als de zon schijnt. Ik heb overal waslijnen nu :)
  Maar nu hangt het gewoon in de badkamer. Met de oliekachel aan. Ook om de kou op de bovenverdieping even er een beetje uit te halen.

 12. Ik kan de was nog niet buitenhangen. Er komt nog geen zon in de achtertuin. Behalve helemaal achterin maar daar past het niet.
  Over een paar weken is de zon hoog genoeg om boven te huizen uit te komen en dan kan ik het buiten hangen. Waarschijnlijk dan nog niet aan mijn droogmolen maar wel op mijn rekje met inderdaad wieltjes. Ideaal. Dus nu hangt het nog binnen of gaat het in de droger.

 13. Oh van alleen het plaatje word ik al helemaal blij! Volgens mij woon je heerlijk! Wassen? Haha, ik loop een beetje achter maar ons zoontje van 1 slaapt nog bij ons op de kamer dus ik gebruik zijn kamertje als washok :-).

 14. Oh dat kan nu bij ons nieuwe huis ook! Ik wist het nog niet goed of het al kon. Maar dit inspireert wel moet ik zeggen! Ik heb altijd te weinig plek voor al onze was... Dus eigenlijk te veel was. Een deel buiten hangen zou een enorme uitkomst zijn. Ben ik misschien ook eindelijk eens bij ;-)

  Liefs,

  Eva

  1. Ja het droogt buiten een stuk sneller Eva! In de zomer heb ik meestal veel minder was achterstand dan in de winter. Leuk dat je bij je nieuwe huis meer ruimte heeft. In de zomer kan buiten was ophangen best een fijn klusje zijn. Lekker in het zonnetje.

 15. Ik hang de was pas buiten als ik heeeeel zeker weet dat ie droog wordt. Zo vaak gehad dat ie binnen weer opgehangen moest worden. En aangezien was ophangen nog steeds geen hobby van me is doe ik dat niet weer!
  Wat ziet je blog er tegenwoordig (misschien al wel heel lang) mooi uit zeg! Heel proffesioneel!

 16. Toevallig heb ik ook nog getwijfeld of ik de was buiten zou hangen. Heb het toch maar niet gedaan en de droger weer aangezet. Ik vind het wel heerlijk het buiten te hangen. Net als het dekbed uit het raam. Lekker fris!

 17. Hier hangt het gewoon binnenstebuiten aan de lijn, maar zo is het ook de wasmachine ingegaan.
  Wil en heb geen wasdroger, energie monsters zijn het.
  Nu is de was ook snel droog. Hans

 18. Ik hang mijn was eigenlijk nooit meer buiten. Ik heb een droogrek en dat waait vaak om als het op het balkon staat. Dan zet ik mijn parasolvoet op de poten. Maar wat een gedoe! Ik hang het tegenwoordig op het rekje in de studeerkamer. En dan laat ik de deur open; dan gaat het lekker ruiken in huis! De droger gebruik ik alleen voor handdoeken, trouwens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.