Reacties

De was ophangen: binnen én buiten. De ultieme gids! — 33 reacties

 1. Ik heb de was ook al buiten gehad. Ik heb het 's ochtends op tijd gewassen en buiten gehangen, het was net droog aan het eind van de dag. Ik wacht nu weer tot het nog een beetje warmer is zodat het ook goed droogt. Maar met dit mooie weer is het wel heel verleidelijk!

  • Ik denk dat ik ook te laat was met ophangen inderdaad Henny. Als ik net als jij de was meteen 's ochtends had opgehangen was het misschien wel droog geworden. Nu hing ik de was pas buiten op rond 14 uur...

 2. Als het die dag droog blijft, dan hang ik de was buiten. Ik doe dat wel aan een verplaatsbaar wasrek, zodat de boel halfklam 's avonds ook weer gewoon zo naar binnen kan.

  Voordeel is dat je buiten toch een deel van de nattigheid kwijtraakt.

 3. Heb het vorige week al een keer buiten gehad.
  Ik heb een wasrek op wieltjes dus ik kan dat heel makkelijk buiten en binnen zetten.
  Eind vd dag was het net niet helemaal droog maar dat heeft 's avonds binnen verder gedroogd.

  • In de zomer drapeer ik de kleine dingetjes vaak een beetje over de rand van de wasmand. Zo wordt het ook droog, en het voelt toch als minder werk dan echt ophangen ; )

 4. Ik wilde ook mijn was buiten hangen, er waren twee dingen di mij tegen hielden:
  -tijdens de was die draaide, hingen de dekbedden uit het raam. Een uurtje later waren ze niet zo droog meer, maar wel fris.
  -ik zet de hygrometer op het kozijn, samen met de dekbedden.

 5. Gisteren heb ik een paar dingen buiten gehangen, handoeken, overhemd en 1 broek, die laatst was nog niet droog aan de band. Lekker in de zon en wind dan wil het wel drogen.

 6. Ik hang mijn was nooit buiten aangezien ik op drie hoog woon. Ik gebruik de droger voor de handdoeken en het beddengoed. Het wasrek zet ik vaak in de woonkamer omdat daar 's avonds de verwarming aan staat. Dan is de was 's avonds ook droog en berg ik het op voordat we naar bed gaan.

 7. Ik heb nog geen idee hoe ik dat hier ga doen. Bij ons vorige huis had ik een droogmolen, maar de was droogde bijzonder slecht in onze tuin. Vast vanwege de koude kleigrond, de fruitbomen en het natte gras.
  Bij dit huis heb ik nog geen plek voor de droogmolen en wellicht heb ik liever een paar waslijnen of zet ik een rek buiten. Dan zou ik het echt moeten doen omdat de was zo lekker ruikt als ie buiten droogt. Hier in huis heb ik een grote zolder waar de was goed droogt en ook op de overloop kan ik nog het een en ander kwijt. Daar heb ik vanmiddag een rek met theedoeken en kleine handdoeken opgehangen en dat kan ik waarschijnlijk morgenochtend al droog afhalen. Fijn zo'n droog huis :-)

  • Wat handig, een grote zolder om de was te drogen! Ik droog de was normaal binnen in de berging. Maar buiten droogt hij veel sneller. Bovendien vind ik was die buiten is gedroogd altijd zo lekker fris ruiken en 'uitgewaaid'!

 8. Te ruim behuisd heb ik een speciale wasdroogkamer.

  Op twee droogrekken hang ik daar mijn was te drogen.
  Het raam staat er altijd open, dus het lijkt een beetje dat het buiten hangt.
  Last van de regen heb ik zo nooit.

  Vriendelijke groet,

 9. Ik heb mijn was ook al buiten gehad.
  Maar dan wel op mijn verrijdbare droogtoren,voor het geval dat.
  Ik hang het nog niet aan de droogmolen.
  Heb er geen zin mijn was dan alsnog opnieuw binnen op te hangen.

 10. Ik kan de was nog niet buitenhangen. Er komt nog geen zon in de achtertuin. Behalve helemaal achterin maar daar past het niet.
  Over een paar weken is de zon hoog genoeg om boven te huizen uit te komen en dan kan ik het buiten hangen. Waarschijnlijk dan nog niet aan mijn droogmolen maar wel op mijn rekje met inderdaad wieltjes. Ideaal. Dus nu hangt het nog binnen of gaat het in de droger.

 11. Oh van alleen het plaatje word ik al helemaal blij! Volgens mij woon je heerlijk! Wassen? Haha, ik loop een beetje achter maar ons zoontje van 1 slaapt nog bij ons op de kamer dus ik gebruik zijn kamertje als washok :-).

 12. Oh dat kan nu bij ons nieuwe huis ook! Ik wist het nog niet goed of het al kon. Maar dit inspireert wel moet ik zeggen! Ik heb altijd te weinig plek voor al onze was... Dus eigenlijk te veel was. Een deel buiten hangen zou een enorme uitkomst zijn. Ben ik misschien ook eindelijk eens bij ;-)

  Liefs,

  Eva

  • Ja het droogt buiten een stuk sneller Eva! In de zomer heb ik meestal veel minder was achterstand dan in de winter. Leuk dat je bij je nieuwe huis meer ruimte heeft. In de zomer kan buiten was ophangen best een fijn klusje zijn. Lekker in het zonnetje.

 13. Ik hang de was pas buiten als ik heeeeel zeker weet dat ie droog wordt. Zo vaak gehad dat ie binnen weer opgehangen moest worden. En aangezien was ophangen nog steeds geen hobby van me is doe ik dat niet weer!
  Wat ziet je blog er tegenwoordig (misschien al wel heel lang) mooi uit zeg! Heel proffesioneel!

 14. Toevallig heb ik ook nog getwijfeld of ik de was buiten zou hangen. Heb het toch maar niet gedaan en de droger weer aangezet. Ik vind het wel heerlijk het buiten te hangen. Net als het dekbed uit het raam. Lekker fris!

 15. Hier hangt het gewoon binnenstebuiten aan de lijn, maar zo is het ook de wasmachine ingegaan.
  Wil en heb geen wasdroger, energie monsters zijn het.
  Nu is de was ook snel droog. Hans

 16. Ik hang mijn was eigenlijk nooit meer buiten. Ik heb een droogrek en dat waait vaak om als het op het balkon staat. Dan zet ik mijn parasolvoet op de poten. Maar wat een gedoe! Ik hang het tegenwoordig op het rekje in de studeerkamer. En dan laat ik de deur open; dan gaat het lekker ruiken in huis! De droger gebruik ik alleen voor handdoeken, trouwens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder