Reacties

Wasdroger: Alles wat je weten wilde + sokken in de droger? — 41 reacties

 1. Mijn droom apparaat, maar doordat we maar met zijn 2tjes zijn vind ik het een beetje onzinnig en staat het dus redelijk onderop mijn wishlist. Met het weer van momenteel kruipt hij wel iets naar boven, want buiten drogen lukt inderdaad niet en doordat ik al mijn wassen draai in het weekend is er in huis soms te kort ruimte.

  • Dat lijkt me inderdaad wel lastig, als je binnen niet echt plek hebt om je was op te hangen. Dan heb je de droger dus niet eens alleen nodig voor het drogen, maar ook door ruimtegebrek!

 2. Volgens mij heb je een klein rekenfoutje gemaakt, als het gebruik van een droger 100 euro per jaar is, en je geeft aan dat het gemiddeld 10 euro per week is, kom ik per week gezien op ruim 500 euro per jaar.

  Wij noemen het inderdaad anders. De droger. En wij gebruiken hem heel weinig, alleen als de kinderen ziek zijn om beddengoed snel weer gewassen en droog te hebben. Bij ongelukjes in bed om het dekbed zelf na het wassen goed te kunnen drogen en onze jassen drogen wij ook in de droger, met een stel tennishallen er bij om de jassen weer goed opgeklopt te krijgen! ik denk dat ik hem meestal 1x per maand gebruik, ik heb op zolder 4! Droog rekken hangen en staan ruimte genoeg om alles te drogen. Elke ochtend draai ik een wasje die ik in de middag op hang. Is het vorige wasgoed nog niet helemaal droog geen probleem ruimte zat dan laat ik het nog een dagje hangen.

 3. Ik noem het the dryer???? en gebruik het ook vaak zomers om de was "af te maken". Eerst min of meer drogen op de waslijn en dan in de droger en direkt uit de droger strijken...strijkt veel makkelijker.

 4. Ik heb geen droger en wil er ook geen. Maar als ik zo'n groot gezin zou hebben als jij dan vind ik het echt geen luxe.
  Ik heb een grote zolder waar ik de was droog en op de overloop en op een deur van een slaapkamer die we niet gebruiken kan ook nog een droogrek. De was droogt nu niet zo goed, ik droog een deel van de was even na op de verwarming.
  Ik had vroeger een droger met afvoer en later niet meer vervangen. We hebben nog even gedacht over een nieuwe droger omdat ons vorige huis een stuk kleiner was en het in huis wel vochtig werd van de was wat niet zo gied voor mijn longen is. Ik hoorde toen dat het in de ruimte waar een condensdroger staat, het daar erg vochtig wordt. Dat lijkt me niet fijn.
  Volgend jaar wil ik weer een droogmolen in de tuin hebben. Door de zon gedroogd wasgoed vind ik zo lekker ruiken :-)
  Ik was veel minder dan jij. Ik was om de dag een machine. Ik heb wel en grote machine waar 7 kilo in kan.

  • Ik houd ook van de geur van wasgoed dat buiten gedroogd is! Dat ruikt echt heel lekker. Een droogmolen vind ik altijd wel efficient. Hij neemt weinig plek in, maar er kan wel veel aan hangen. Ik heb zelf gewone waslijnen.

 5. Dat je met een groot gezin echt een wasdroger nodig hebt, kan ik goed begrijpen. Ik ken ook veel singles en kleine gezinnen die een wasdroger hebben. Ze vinden het praktisch dat ze dan in een moeite door hun kleren kunnen drogen na het wassen en meteen ook opbergen in de kast.
  Persoonlijk heb ik nog nooit een wasdroger gehad en ik denk niet dat ik er ooit een nodig zal hebben. Ik hoef maar voor twee personen te wassen en die wasjes passen makkelijk op het droogtorentje op het balkon. Ik denk dan: waarom geld uitgeven aan een droger en aan de energie als je was ook vanzelf droogt? Het duurt alleen ff wat langer...

 6. Hier wordt t gewoon de droger genoemd en ik ben erg blij met het apparaat. Ik heb geen ruimte om dingen als beddengoed en handdoeken te laten drogen. Daarnaast vind ik het heerlijk als het er warm en zacht uitkomt. Beddengoed gaat er dan vaak gelijk weer op. Handdoeken zijn dan ook lekker zacht.

  Een droger is niet goedkoop in gebruik, maar wij hebben ons laten voorrekenen dat met ons gebruik zo'n hele dure AAAA+++++++ echt onzin was. Dat haalden we er gewoon niet uit. En een eigen analyse van de details van de labels toonde aan dat de verschillen niet heel groot waren.

  Volgens mij gebeurt hier ook het nodige à la sjoemelsoftware :)

 7. De droger....mijn meest geliefde apparaat. Hij staat nu te vaak aan, maar ik krijg de was nu buiten helemaal niet meer droog en binnen duurt het soms ook te lang. Wel een goede tip van de kastdroogstand. Ik zet hem bijna altijd automatisch op extra droog, maar heb geen idee of kastdroog ook gennoeg is.

 8. We noemen het gewoon de droger en ik vind het een uitkomst in klamme natte tijden.
  Buiten hangen mijn lijnen in de schaduw in deze tijd van het jaar. Ik gebruik hem in de winterperiode veel en in de zomertijd weinig.

  • Bij mij staan de waslijnen nog wel redelijk in de zon. Maar ik merk echt dat de zon weinig kracht meer heeft, want 's avonds is het nog steeds klam. Dus ik heb het maar opgegegeven.

 9. Ik heb geen wasdroger(meer) omdat ik voldoende ruimte heb om de was aan een lijn te drogen. Maar ik ben het met je eens dat het ook met de temperatuur van de laatste tijd erg lang duurt.

 10. Ik noem het de droger en ik zou eerlijk gezegd niet zonder kunnen. De hoeveelheid was die ik heb vind ik te groot om overal in het huis op te hangen. Bovendien vind ik dat een heel akelig gezicht. Ik heb een wand-wasrek in de schuur, daar staat ook de droger en ik kan de dingen die niet in de droger gaan daar ophangen. Een te kleine was doe ik niet in de droger maar hang ik aan het rekje. Het is inderdaad een energieverslinder dus ik gebruik hem wel verstandig ;)

 11. De Miele T410 was er al in 1992 en heeft een verbruik van 2,1 tot 2,5 Kw per droogbeurt is ook afhankelijk hoe goed wasgoed wordt gecentrifugeerd let niet enkel op toeren maar op restvocht %

  Nooit droger gehad maar als kids wat groter worden gaan wij er ook aan geloven nu kun je prima droger kopen met jaarverbruik van iets meer dan 30 euro :)

  Tip niet enkel voor jouw maar voor iedereen die zo,n oude droger heeft. Echt elk jaar even achterwand verwijderen en de hele droger van binnen/buiten onder goed stofzuigen het is niet voor niets brandoorzaak Nr 1 in Nederland.

  • We hebben hem echt ook al heel hartstikke lang. Wat dat betreft mag ik niet mopperen over de kwaliteit. De wasmachine is ondertussen al een vervangen, maar de droger doet het nog steeds.

 12. Wat een handige informatie zeg!!
  Wij doen het met z'n drietjes nog prima zonder droger. Ik heb ook maar 2 keer per week een was en dat droogt prima aan de rekken in de badkamer en aan de kamerdeuren... maar mocht ik ooit wel een droger nodig hebben ben ik heel blij met deze info :D

 13. Nee, wij hebben er geen meer. Toen ik 16 jaar geleden in verwachting was vond mijn moeder dat ik er beslist eentje hebben moest ;-) Dus die droger kocht ze voor ons. Ik vond hem te veel elektra vreten, dus toen hij de geest gaf, hoefde ik geen nieuwe.
  Ik draai 2 à 3 wassen per week: eentje met ondergoed/sokken/doeken en een of twee met kleding. En omdat ik zo'n irritante betweterige linkse milieu-extremist ben, was ik ook nog met groene zeep en Sunlight :-D Dan droog ik de boel aan twee rekken boven de trap.
  Toen onze oude wasmachine overleed, was ik echter wel héél blij met ene nieuwe die 1400 toeren kon centrifugeren. Dan droogt het echt veel sneller :-)

 14. In mijn studentenhuis hebben we geen plek voor een wasdroger, maar ik mis het eigenlijk ook nog niet echt. Toch lijkt het me wel handig om eentje tot je beschikking te hebben.

  • Ik ben onder de indruk zeg! Jij bent dus een handig iemand om bij je te hebben bij aanschaf van apparaten. Ik kan echt totaal niet onderhandelen en afdingen al helemaal niet.

 15. Ah jaaa een droger (zo noem ik hem dus), die zou ik maar wat graag willen hebben! Handdoeken die uit een droger komen voelen ook zo veel lekkerder dan als je ze gewoon laat drogen! Helaas wonen wij in een mini huisje (+ we zijn maar met zijn 2e) dus een droger past bij ons niet. Maar in een volgend huis zou ik er toch echt wel 1 willen hebben!

  • Naast de variant dat mensen een droger komen omdat ze te weinig plek in huis hebben om was op te hangen, is er dus ook nog de variant dat er zelfs geen plek is voor een dróger : )

 16. Wij hebben een miele die we al 7 jaar hebben en die was ook al 2e hands. Ik zou hem niet graag missen. Ik doe in de zomer alles aan de lijn en ook nu best veel op het rekje maar dat is niet afdoende voor een huishouden van 6 personen. En het beddengoed kan ik er ook niet aan kwijt. Ik heb ook niet de ruimte in huis voor nòg een droogrek. Wel leg ik vaak dingen op de verwarming. Maar het is zo ongezellig in huis, overal drogend wasgoed. Daarom ben ik blij met mijn droger!

  • Ik vind wasgoed op de verwarming ook altijd slordig en ongezellig staan inderdaad. Ik hang dekbedhoezen altijd over deuren te drogen. Ik vind die niet fijn om in de droogtrommel te doen.

 17. Ja wij hebben ook een droger met 5 personen gebruik ik hem in de winterperiode 1 a 2 keer p week .Ik kan 1 was ophangen dus probeer ik elke dag 1 was te draaien , maar ik kom er niet altijd mee dus dan doe ik in het weekend met goedkoop stroom de droger erbij aan vooral was met washandjes ondergoed en sokken vind ik prettig om in de droger te doen zoveel ophang werk.

 18. Wij hebben hier ook een droger en met drie kids en twee volwassenen is dat toch erg handig. Moet eerlijk zeggen dat ik altijd toch wel vind dat de was er van slijt. In mijn vorige woning had ik er een met een slang, wat een ellende dat ding hing uit het kattenluik haha
  Anders kon het niet . De kat ging heerlijk krabben aan die slang ( logische natuurlijk( die wilde eruit. Heerlijk die kleine gaatjes in die slang dat werkt echt! ( niet dus)
  Ik probeer wel zoveel mogelijk op te hangen maar vooral in de winter is het een uitkomst.

 19. Een paar jaar geleden heb ik een wasdroger afgeschaft omdat we in een erg vochtig huis wonen. Ik vond de keuze erg lastig en heb uiteindelijk gekozen voor een Miele afvoerdroger. Een condensdroger bleek erg veel duurder te zijn zodat het bij weinig gebruik minstens 10 jaar zou duren voordat die goedkoper is dan een afvoerdroger. Ook reparatie is bij een condensdroger lastiger. Nog steeds tevreden met mijn keuze trouwens.

 20. Wij hebben niet eens een wasdroger. Niet dat we dat niet willen maar er zit hier geen aansluiting daarvoor. Het is toch wel handig want het scheelt een hoop wachttijd zo vergeleken bij de waslijn.

  • Behalve in de zomer. Als het buiten warm is en er staat een briesje gaat het buiten ook best snel. Dan kan ik vaak zelfs best een beetje genieten van het ophangen van de was.

 21. Leuk artikel Liesje,

  Je hebt trouwens nog een 4e wasdroger. Dit is de gaswasdroger. Deze zijn zuiniger alleen hebben een gasaansluiting nodig. Je komt ze eigenlijk bijna nooit tegen.

  Leuke blog, ga zo door :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder