Wasdroger: Alles wat je weten wilde + sokken in de droger?

wasmachine en wasdroger

Ik heb een wasmachine en een wasdroger.

Ik denk dat ik toch wel 4 dagen minstens een was, of meerdere wassen, draai.

Maar precies weet ik het niet, want het gaat eigenlijk gewoon altijd door.

Wasdroger op wasmachine

Om ruimte te besparen staat de droger op de wasmachine. In ons huis in de stad stonden ze bovenop elkaar in de badkamer. Daar kon ik maar één apparaat per keer inschakelen. Als ik klaar was met de wasmachine, dan trok ik aan een touwtje, en dan kon ik de droogtrommel gebruiken.

Was verzamelen

Hier op het platteland staan de wasmachine en wasdroger in de berging. Opnieuw op elkaar. Maar nu kan ik ze wel allebei tegelijk gebruiken. Eigenlijk doe ik dit nooit. Stiekem ben ik bang dat de stoppen dan doorslaan of zo. Bovendien was ik meestal de hele dag, en verzamel van elke was wat er in de droogtrommel kan. En pas aan het eind van de dag zet ik de droogtrommel aan met alle schone was van de hele dag.

Overigens doe ik alleen ondergoed, handdoeken en dingen die niet kreuken in de droogtrommel.

De rest hang ik op aan de waslijn die is gespannen in de berging. Helaas droogt het daar niet echt snel.

Dus zo gauw het weer het toelaat, hang ik de was lekker buiten te drogen.

Wasdroger meer gebruikt in herfst en winter

In de herfst en winter gebruik ik regelmatig onze wasdroger. Het lukt me helaas niet altijd meer om de was buiten aan de waslijn droog te krijgen. Zelfs niet als ik ‘s ochtends vroeg meteen een was draai.

Dat betekent dat ik de was weer aan de waslijn in de berging moet drogen. En het kleine grut, zoals onderbroeken en handdoeken, doe ik in de droger. Ook wel wasdroger, droogtrommel of droogmachine genoemd.

En dat is jammer, want de droogtrommel is een grote energievreter. De was drogen doe ik veel liever buiten.

Ik gebruik de wasdroger ± 4 keer per week

Ik draai vaak meerdere wassen op een dag. Maar de wasdroger draai ik maar één keer per dag. Gemiddeld gebruik ik de droogtrommel denk ik 3 keer per week. En dat betekent een jaarlijkse kostenpost van ± 100,-. Nou valt me dat eigenlijk nog wel mee, want dat is ongeveer een tientje per maand. Dat is het gemak me wel waard.

Maar de wasdroger is wel de grootste energieslurper van alle huishoudelijke apparaten!

Tip: doe een tennisbal in de droger en bespaar zo energie!

6 op de 10 huishoudens hebben een wasdroger.

In 2014 had 63% van de Nederlandse huishoudens een wasdroger. Veertig procent gebruikt hem twee of drie keer per week en bij achtentwintig procent van de huishoudens draait de droger vijf keer per week. Ik zit daar volgens mij tussenin.

Met een gezin van 7 personen heb ik best veel was. Ik hang zo veel mogelijk te drogen aan een waslijn, maar gebruik de droger toch ook best veel in de herfst en de winter.

Er zijn 3 soorten wasdrogers

wasdroger

1. Afvoerdroger

Deze soort wasdroger doet wat de naam al zegt: hij voert de lucht die uit de was komt naar buiten af. Dit type droger hebben wij. In ons huis in de stad stond de droger op de eerste verdieping in de badkamer. De slang van de wasdroger hing ik uit het raam als ik hem gebruikte.

2. Condensdrogers

Een condensdroger voert de vochtige lucht niet. Hij haalt het vocht uit de lucht en vervolgens wordt het opgevangen in een condensbak. Na elke droogbeurt moet je het bakje even leeg gieten.

3. Warmtepompdrogers: een variatie op de condensdroger

Dit is een condensdroger met een warmtepomp. De warmptepomp hergebruikt de warmte uit de lucht. De lucht wordt dus niet afgevoerd. Dit is de voordeligste keuze op de lange termijn. Stel je gebruikt drie keer per week de droger. Met een warmtepompdroger kost je dat 30,- per jaar en met een condensdroger zonder warmtepomp of afvoerdroger 60,-

warmtepomp versus condensdroger
Bron: Milieucentraal

N.B. Bij een warmtepompdroger duurt het langer voordat de was droog is. Dat komt omdat het drogen op een lagere temperatuur gebeurt.

Wij hebben een Miele Novotronic T410

Wij hebben een wasdroger van het merk Miele Novotroic T410. Die hebben we volgens mij al een jaar of 25 inmiddels. Hij doet het prima. Maar het is helaas niet het zuinigste type droogmachine. Want het is dus een afvoerdroger.

4 Tips om je wasdroger zuinig te gebruiken

 1. Verzamel gedurende de dag schone was, en draai pas aan het eind van de dag de droger met álle verschillende was.
 2. Kies voor ‘kastdroog’.
 3. Hang je was buiten als het kan.
 4. Zet hem meteen uit als hij klaar is.

Sokken in de droger?

Officieel wordt afgeraden om sokken in de droger te doen! De reden is dat sokken er snel door zouden slijten. Bovendien lubberen ze sneller uit, en wordt het elastiek dat ze op de plek houdt slapper.

Maar eerlijk gezegd gooi ik sokken graag in de droger!

Alle ‘kleine grut’ doe ik graag in de wasdroger. Simpelweg omdat het best veel werk is om op te hangen. Stel je voor dat je elke sok afzonder met een wasknijper aan de waslijn moet hangen. Zelfs als ik de was buiten droog doe ik dat niet. Meestal drapeer ik de sokken dan simpelweg over de rand van de wasmand.

sokken in de droger

Daar drogen ze ook prima.

En in de winter doe ik zowel sokken als ondergoed dus in de droger.

De beste wasdroger volgens de Consumentenbond in 2023

De Consumentenbond adviseert een warmtepompdroger. Die is weliswaar duurder in de aanschaf, maar is vervolgens veel energiezuiniger. De beste uit de test is volgens de Consumentenbond de AEG T9DENS87:

beste wasdroger 2023

Deze kreeg een 8,1 van de Consumentenbond. De cijfers van een condensdroger blijven steken bij een 6,5!

Zachte handdoeken zonder droger

Wat als je graag zachte handdoeken hebt, maar je hebt geen droger? Is er dan een manier om zachte handdoeken zonder droger te krijgen? Om te beginnen ligt het aan de handdoek zelf. In dit geval speelt goede kwaliteit een belangrijke rol! Als je handdoeken koopt van goede kwaliteit dan zullen ze zachter blijven dan als je heel goedkope handdoekjes koopt.

Daarnaast is er natuurlijk wasverzachter! Daarmee worden je handdoeken zachter. Wil je liever geen wasverzachter gebruiken? Dan is azijn een goed alternatief.

Tot slot moet je handdoeken niet te lang aan de waslijn laten hangen als het zonnig is. Hoe langer je ze in de zon laat hangen, hoe harder ze worden. Het zachtst worden ze als ze kunnen wapperen in de wind. En zo gauw ze droog zijn, haal je ze er af!

Berg je zachte handdoeken vervolgens op in een kast met genoeg ruimte, zodat ze kunnen ‘ademen’. Zo blijven ze namelijk ook zachter.

Conclusie over wasdrogers

Als je een wasdroger wilt kopen kies dan voor een warmtepompdroger. Let daarbij op het energielabel. Kies bij voorkeur een wasdroger met een label van A+++.

Een warmtedroger is weliswaar duurder in de aanschaf, maar je verdient hem terug door lagere energiekosten.

Je was drogen met een zuinige droger kost minder dan de helft van dezelfde droogbeurt met een goedkope machine!  Als je de droger 4 keer per week gebeurt bespaar je met een zuiniger droogmachine 90,- per jaar. Het allergoedkoopst blijft natuurlijk je was gewoon te drogen hangen aan een waslijn of wasrek.

Let op: haal regelmatig het pluis uit je droogtrommel!

Huisvlijt bezoekers over wasmachine en wasdroger

 • Ik zou wel een tussenstuk gebruiken als je de wasdroger en wasmachine op elkaar zet. (Frans)
 • Wij zijn met zijn achten. Ik heb 2 wasmachines en een wasdroger. Ze staan bij mij alledrie in de bijkeuken. En ze kunnen alle drie tegelijk aan. In de droger gaan bij mij handdoeken, washanden, vaatdoeken ed. Ook oudere kleding stop ik er wel eens in. Op zolder heb ik waslijnen, een staand droogrek en een rekje in het trapgat. Dat kan je ook aan een deur hangen. Dat gebruik ik voor de lange dingen zoals beddengoed.
  In de zomer hang ik de was wel buiten. Maar pas als de klok verzet is komt er weer zon in de tuin. En zonder zon droogt het slecht. Dus nog een paar weekjes geduld ;-)
  Ik was iedere dag 2 of 3 wassen soms nog een 4de. Maar als de lijnen boven vol zijn moet ik stoppen. Daar kunnen echt niet meer dan 3 á 4 wassen hangen. Zolderraam een stukje open en het droogt best. Maar ik heb alweer zin om de boel buiten te hangen. Dat scheelt heel wat heen en weer geloop met wasmanden en het ruikt zo lekker. (Grietje)
 • Als hij toch in de badkamer staat sluit hem aan op warm water! Zo bespaar je meer met de elektranota dan met dat knullige water knoeien :) (Nada Surf)
 • Ook ik kan de wasmachine en wasdroger niet tegelijk aanzetten. Maar dat is absoluut geen ramp, ik geloof dat ik de droger dit jaar nog niet aan heb gehad. Ik gebruik hem nu alleen nog maar voor nood en als ik heeeeeel veel was zou hebben, en ik het niet meer kwijt zou kunnen. Ik heb bij de IKEA een soort octopussen gekocht waar zo’n 20 kleine dingen (sokken enzo) aan kan drogen. ‘s avonds hang ik die aan de gordijnrail en het droogt als ‘n gek. Handdoeken uit de droger vind ik vreselijk. Ik wil ze gewoon lekker hard hebben. De rest van de was hang ik binnen over de verwarming Of aan die broekhangers in het trapgat. Dat gaat goed. Ik was, denk ik, toch wel ‘n machine of 6 – 7 per week. We zijn met 3 man. PS: bij goed weer hang ik het natuurlijk buiten neer. Doordat we op ‘n winderige plek wonen, droogt dat meestal aardig snel. Alleen bij sokken moet ik toch wel redelijk zeker weten dat ik ze buiten droog krijg, anders hang ik die aan die octopus. (Cilia)
 • Bij ons staan ze naast elkaar in het best wel ruime washok. De wasdroger gebruik ik eigenlijk best vaak, terwijl ik wel waslijnen heb binnen. Maar buiten hangen valt hier een beetje tegen, het stinkt naar de varkens….Niet zo leuk als je op school of op visite naar de stront stinkt….( ruikt…moet ik van mijn boer zeggen) (Truus)
 • Wasmachine en droger staan op elkaar. Kan tegelijk gebruikt worden. Ik gebruik de wasdroger alleen voor ondergoed, handdoeken en beddengoed. En als het buiten kan hangen hang ik het allemaal buiten neer. (Janneke)
 • Wasmachine en wasdroger, droger word niet gebruikt. Was droogt op zolder met raam open. (Deborah)
 • Wasmachine in de douche, geen wasdroger. Ik droog mijn was op twee rekken in mijn extra slaapkamertje. Ik heb geen behoefte aan een droger. Alleen voor m’n grote dekbedovertrekken (240 x 220 cm) zou een droger wel handig zijn. Maar goed, ik red me er tot nu toe prima mee, en dus laat ik het mooi zoals het is. (Butterfly Maiden)
 • Ik heb een was-droog combinatie. 1 apparaat voor beide dingen. Kan dus nooit tegelijk :-) In de droger doe ik alleen ondergoed, handdoeken, beddengoed e.d. Het beddengoed zou ik liever uithangen, maar daar heb ik helaas geen plek voor op mijn ienimeinie droogrekje. (Gewoon Wendy)
 • Wasmachine én droogkast. Ik gebruik de droogkast ook alleen voor de witte was. Dat geeft voor handdoeken een groot verschil: veeeeel zachter! De rest hang ik op in de berging waar de verwarmingsketel staat. Dat is heel handig, want daar is het én warm én door een rooster in de deur en in de muur circuleert de lucht er ook goed.
  Dus wordt de was snel droog. Maar zoals hier al genoemd: buiten drogen ruikt het lekkerst! En dat doe ik dan ook, zodra het kan! Groetjes uit Vlaanderen van Chris!
 • Wij hebben wasmachine en wasdroger bovenop elkaar in de douche. Nu zijn we samen, maar ik draai nog gemiddeld 6/7 x de wasmachine. Toen de dochters nog thuis waren zelfs 12 keer in de week. Ja ik weet het, ik was veel hihi. Maar iedere week verschoon ik het bed, en ik heb gewoon veel was. Alles gaat iedere dag de was in. Mm’n moeder zegt altijd: ‘Meid was toch niet zoveel.’ Zeker een tik. (Hilda)
 • Wij hebben geen wasdroger, alleen binnen een wasrekje en langs de galerij waslijnen. Als het weer het even toelaat zet ik ook alles buiten, dan ruikt het veel lekkerder! Op natte dagen droog ik het toch binnen, maar met mijn dekbedovertrek vind ik dat niet fijn. Dat is eigenlijk te groot voor het droogrekje, en hangt dan over wat stoelen in de woonkamer. Hoewel het eigenlijk niet eens veel langer duurt voor hij droog is (een beetje wel als het vochtig weer is), ‘voelt’ het wel veel langer omdat het dan in de weg hangt. (Jantine)
 • Mijn wasmachine staat in de douche. Een wasdroger heb ik niet. De laatste weken vul ik de machine met douchewater en kruikenwater. Scheelt een stuk in het verbruik.
  Mijn was hang ik meestal op zolder op, en dan zet de ramen tegen elkaar open. Soms droog ik wat was na over de verwarming. Ik heb een grote tuin, maar helaas droogt de was niet goed in de tuin. Teveel fruitbomen en gras en net te weinig wind. In de zomer lukt het vaak wel, en anders hang ik het eerst buiten en later boven. Dan ruikt het in ieder geval lekker naar buitenlucht, en het scheelt vocht in huis. Ik houd de meterstanden wekelijks bij, en het verschil is goed te zien. Wel even leren hoe ik zonder al teveel knoeien het water in de machine krijg. Ik zet nu het vulbakje van het zout van de vaatwasser in de lade van de wasmachine. (Veggiemo)
 • Yep, wasmachine én droger, naast elkaar en er kan er maar 1 draaien. Maar dat geeft niet. Ik was meestal 2 à 3 x per week, en dan 2 wassen achter elkaar. Wat echt niet in de droger kan (sweatspul, wollige truitjes etc) hang ik op. Maar aan het eind van de dag heb ik een droogtrommel vol, en dan kan die aan. (Syl)
 • Wij hebben een wasmachine en een droger, deze staan naast elkaar in de bijkeuken. De droger gebruik ik zo weinig mogelijk. Ik hang het veel liever buiten. (Johanna)
 • Hier een wasmachine in badkamer. We hebben geen droger voor ons gezin met 6 personen. Ik was om de twee dagen, tussen de 3 a 4 in de week met een oude 5 kilo bovenlader. We hebben op zolder een hangend rekje, en een grotere staande. En alles is na 24 uur wel droog in huis. Wasmachine neemt niet veel ruimte in deze bovenlader. Bijkomend voordeel: het is de zuinigste ter wereld d.m.v. warmwateraansluiting energieverbruik slechts 0.09 Kwh per wasbeurt :) Ja, ook gas maar dat is te verwaarlozen, die 75 liter. (Nada)
 • Toen wij ons huis kochten besloot mijn moeder het schuurtje dat tegen het huis aan ligt volledig te betegelen en een verhoging er in te bouwen. Hierop staan de wasmachine en droger langs elkaar. We zijn maar met zijn tweeën, dus ik was niet iedere dag. Bij mij gaat alleen het beddengoed, ondergoed en sokken in de droger, de rest hangt aan uitklapbare rekjes in datzelfde schuurtje. Ik ben ontzettend blij met mijn ‘washok.’ Vooral omdat ik voorheen (op mijn studentenkamer) de was over deuren, stoelen en gordijnrails moest hangen om te drogen. Wat een luxe om daar nu een aparte ruimte voor te hebben! (Renee)

Leestips

Hoe noem jij dit apparaat: wasdroger, droogtrommel, droogmachine of nog iets anders? En heb je er eentje?

Similar Posts

41 Comments

 1. Mijn droom apparaat, maar doordat we maar met zijn 2tjes zijn vind ik het een beetje onzinnig en staat het dus redelijk onderop mijn wishlist. Met het weer van momenteel kruipt hij wel iets naar boven, want buiten drogen lukt inderdaad niet en doordat ik al mijn wassen draai in het weekend is er in huis soms te kort ruimte.

  1. Dat lijkt me inderdaad wel lastig, als je binnen niet echt plek hebt om je was op te hangen. Dan heb je de droger dus niet eens alleen nodig voor het drogen, maar ook door ruimtegebrek!

 2. Volgens mij heb je een klein rekenfoutje gemaakt, als het gebruik van een droger 100 euro per jaar is, en je geeft aan dat het gemiddeld 10 euro per week is, kom ik per week gezien op ruim 500 euro per jaar.

  Wij noemen het inderdaad anders. De droger. En wij gebruiken hem heel weinig, alleen als de kinderen ziek zijn om beddengoed snel weer gewassen en droog te hebben. Bij ongelukjes in bed om het dekbed zelf na het wassen goed te kunnen drogen en onze jassen drogen wij ook in de droger, met een stel tennishallen er bij om de jassen weer goed opgeklopt te krijgen! ik denk dat ik hem meestal 1x per maand gebruik, ik heb op zolder 4! Droog rekken hangen en staan ruimte genoeg om alles te drogen. Elke ochtend draai ik een wasje die ik in de middag op hang. Is het vorige wasgoed nog niet helemaal droog geen probleem ruimte zat dan laat ik het nog een dagje hangen.

 3. Ik noem het the dryer???? en gebruik het ook vaak zomers om de was “af te maken”. Eerst min of meer drogen op de waslijn en dan in de droger en direkt uit de droger strijken…strijkt veel makkelijker.

 4. Ik heb geen droger en wil er ook geen. Maar als ik zo’n groot gezin zou hebben als jij dan vind ik het echt geen luxe.
  Ik heb een grote zolder waar ik de was droog en op de overloop en op een deur van een slaapkamer die we niet gebruiken kan ook nog een droogrek. De was droogt nu niet zo goed, ik droog een deel van de was even na op de verwarming.
  Ik had vroeger een droger met afvoer en later niet meer vervangen. We hebben nog even gedacht over een nieuwe droger omdat ons vorige huis een stuk kleiner was en het in huis wel vochtig werd van de was wat niet zo gied voor mijn longen is. Ik hoorde toen dat het in de ruimte waar een condensdroger staat, het daar erg vochtig wordt. Dat lijkt me niet fijn.
  Volgend jaar wil ik weer een droogmolen in de tuin hebben. Door de zon gedroogd wasgoed vind ik zo lekker ruiken :-)
  Ik was veel minder dan jij. Ik was om de dag een machine. Ik heb wel en grote machine waar 7 kilo in kan.

  1. Ik houd ook van de geur van wasgoed dat buiten gedroogd is! Dat ruikt echt heel lekker. Een droogmolen vind ik altijd wel efficient. Hij neemt weinig plek in, maar er kan wel veel aan hangen. Ik heb zelf gewone waslijnen.

 5. Dat je met een groot gezin echt een wasdroger nodig hebt, kan ik goed begrijpen. Ik ken ook veel singles en kleine gezinnen die een wasdroger hebben. Ze vinden het praktisch dat ze dan in een moeite door hun kleren kunnen drogen na het wassen en meteen ook opbergen in de kast.
  Persoonlijk heb ik nog nooit een wasdroger gehad en ik denk niet dat ik er ooit een nodig zal hebben. Ik hoef maar voor twee personen te wassen en die wasjes passen makkelijk op het droogtorentje op het balkon. Ik denk dan: waarom geld uitgeven aan een droger en aan de energie als je was ook vanzelf droogt? Het duurt alleen ff wat langer…

 6. Hier wordt t gewoon de droger genoemd en ik ben erg blij met het apparaat. Ik heb geen ruimte om dingen als beddengoed en handdoeken te laten drogen. Daarnaast vind ik het heerlijk als het er warm en zacht uitkomt. Beddengoed gaat er dan vaak gelijk weer op. Handdoeken zijn dan ook lekker zacht.

  Een droger is niet goedkoop in gebruik, maar wij hebben ons laten voorrekenen dat met ons gebruik zo’n hele dure AAAA+++++++ echt onzin was. Dat haalden we er gewoon niet uit. En een eigen analyse van de details van de labels toonde aan dat de verschillen niet heel groot waren.

  Volgens mij gebeurt hier ook het nodige à la sjoemelsoftware :)

 7. De droger….mijn meest geliefde apparaat. Hij staat nu te vaak aan, maar ik krijg de was nu buiten helemaal niet meer droog en binnen duurt het soms ook te lang. Wel een goede tip van de kastdroogstand. Ik zet hem bijna altijd automatisch op extra droog, maar heb geen idee of kastdroog ook gennoeg is.

 8. We noemen het gewoon de droger en ik vind het een uitkomst in klamme natte tijden.
  Buiten hangen mijn lijnen in de schaduw in deze tijd van het jaar. Ik gebruik hem in de winterperiode veel en in de zomertijd weinig.

  1. Bij mij staan de waslijnen nog wel redelijk in de zon. Maar ik merk echt dat de zon weinig kracht meer heeft, want ‘s avonds is het nog steeds klam. Dus ik heb het maar opgegegeven.

 9. Ik heb geen wasdroger(meer) omdat ik voldoende ruimte heb om de was aan een lijn te drogen. Maar ik ben het met je eens dat het ook met de temperatuur van de laatste tijd erg lang duurt.

 10. Ik noem het de droger en ik zou eerlijk gezegd niet zonder kunnen. De hoeveelheid was die ik heb vind ik te groot om overal in het huis op te hangen. Bovendien vind ik dat een heel akelig gezicht. Ik heb een wand-wasrek in de schuur, daar staat ook de droger en ik kan de dingen die niet in de droger gaan daar ophangen. Een te kleine was doe ik niet in de droger maar hang ik aan het rekje. Het is inderdaad een energieverslinder dus ik gebruik hem wel verstandig ;)

 11. De Miele T410 was er al in 1992 en heeft een verbruik van 2,1 tot 2,5 Kw per droogbeurt is ook afhankelijk hoe goed wasgoed wordt gecentrifugeerd let niet enkel op toeren maar op restvocht %

  Nooit droger gehad maar als kids wat groter worden gaan wij er ook aan geloven nu kun je prima droger kopen met jaarverbruik van iets meer dan 30 euro :)

  Tip niet enkel voor jouw maar voor iedereen die zo,n oude droger heeft. Echt elk jaar even achterwand verwijderen en de hele droger van binnen/buiten onder goed stofzuigen het is niet voor niets brandoorzaak Nr 1 in Nederland.

  1. We hebben hem echt ook al heel hartstikke lang. Wat dat betreft mag ik niet mopperen over de kwaliteit. De wasmachine is ondertussen al een vervangen, maar de droger doet het nog steeds.

 12. Wat een handige informatie zeg!!
  Wij doen het met z’n drietjes nog prima zonder droger. Ik heb ook maar 2 keer per week een was en dat droogt prima aan de rekken in de badkamer en aan de kamerdeuren… maar mocht ik ooit wel een droger nodig hebben ben ik heel blij met deze info :D

 13. Nee, wij hebben er geen meer. Toen ik 16 jaar geleden in verwachting was vond mijn moeder dat ik er beslist eentje hebben moest ;-) Dus die droger kocht ze voor ons. Ik vond hem te veel elektra vreten, dus toen hij de geest gaf, hoefde ik geen nieuwe.
  Ik draai 2 à 3 wassen per week: eentje met ondergoed/sokken/doeken en een of twee met kleding. En omdat ik zo’n irritante betweterige linkse milieu-extremist ben, was ik ook nog met groene zeep en Sunlight :-D Dan droog ik de boel aan twee rekken boven de trap.
  Toen onze oude wasmachine overleed, was ik echter wel héél blij met ene nieuwe die 1400 toeren kon centrifugeren. Dan droogt het echt veel sneller :-)

 14. In mijn studentenhuis hebben we geen plek voor een wasdroger, maar ik mis het eigenlijk ook nog niet echt. Toch lijkt het me wel handig om eentje tot je beschikking te hebben.

  1. Ik ben onder de indruk zeg! Jij bent dus een handig iemand om bij je te hebben bij aanschaf van apparaten. Ik kan echt totaal niet onderhandelen en afdingen al helemaal niet.

 15. Ah jaaa een droger (zo noem ik hem dus), die zou ik maar wat graag willen hebben! Handdoeken die uit een droger komen voelen ook zo veel lekkerder dan als je ze gewoon laat drogen! Helaas wonen wij in een mini huisje (+ we zijn maar met zijn 2e) dus een droger past bij ons niet. Maar in een volgend huis zou ik er toch echt wel 1 willen hebben!

  1. Naast de variant dat mensen een droger komen omdat ze te weinig plek in huis hebben om was op te hangen, is er dus ook nog de variant dat er zelfs geen plek is voor een dróger : )

 16. Wij hebben een miele die we al 7 jaar hebben en die was ook al 2e hands. Ik zou hem niet graag missen. Ik doe in de zomer alles aan de lijn en ook nu best veel op het rekje maar dat is niet afdoende voor een huishouden van 6 personen. En het beddengoed kan ik er ook niet aan kwijt. Ik heb ook niet de ruimte in huis voor nòg een droogrek. Wel leg ik vaak dingen op de verwarming. Maar het is zo ongezellig in huis, overal drogend wasgoed. Daarom ben ik blij met mijn droger!

  1. Ik vind wasgoed op de verwarming ook altijd slordig en ongezellig staan inderdaad. Ik hang dekbedhoezen altijd over deuren te drogen. Ik vind die niet fijn om in de droogtrommel te doen.

 17. Ja wij hebben ook een droger met 5 personen gebruik ik hem in de winterperiode 1 a 2 keer p week .Ik kan 1 was ophangen dus probeer ik elke dag 1 was te draaien , maar ik kom er niet altijd mee dus dan doe ik in het weekend met goedkoop stroom de droger erbij aan vooral was met washandjes ondergoed en sokken vind ik prettig om in de droger te doen zoveel ophang werk.

 18. Wij hebben hier ook een droger en met drie kids en twee volwassenen is dat toch erg handig. Moet eerlijk zeggen dat ik altijd toch wel vind dat de was er van slijt. In mijn vorige woning had ik er een met een slang, wat een ellende dat ding hing uit het kattenluik haha
  Anders kon het niet . De kat ging heerlijk krabben aan die slang ( logische natuurlijk( die wilde eruit. Heerlijk die kleine gaatjes in die slang dat werkt echt! ( niet dus)
  Ik probeer wel zoveel mogelijk op te hangen maar vooral in de winter is het een uitkomst.

 19. Een paar jaar geleden heb ik een wasdroger afgeschaft omdat we in een erg vochtig huis wonen. Ik vond de keuze erg lastig en heb uiteindelijk gekozen voor een Miele afvoerdroger. Een condensdroger bleek erg veel duurder te zijn zodat het bij weinig gebruik minstens 10 jaar zou duren voordat die goedkoper is dan een afvoerdroger. Ook reparatie is bij een condensdroger lastiger. Nog steeds tevreden met mijn keuze trouwens.

 20. Wij hebben niet eens een wasdroger. Niet dat we dat niet willen maar er zit hier geen aansluiting daarvoor. Het is toch wel handig want het scheelt een hoop wachttijd zo vergeleken bij de waslijn.

  1. Behalve in de zomer. Als het buiten warm is en er staat een briesje gaat het buiten ook best snel. Dan kan ik vaak zelfs best een beetje genieten van het ophangen van de was.

 21. Leuk artikel Liesje,

  Je hebt trouwens nog een 4e wasdroger. Dit is de gaswasdroger. Deze zijn zuiniger alleen hebben een gasaansluiting nodig. Je komt ze eigenlijk bijna nooit tegen.

  Leuke blog, ga zo door :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.