5 x Sokken bij elkaar houden: van sokkenknijper tot knopen

sokkenprobleemIk vraag me af of er mensen zijn die Het Sokkenprobleem níet hebben. Sokken bij elkaar houden in de was valt niet mee.

Het Sokkenprobleem

Ik denk niet dat ik het sokkenprobleem hoef uit te leggen. Want ik geloof dat bijna iedereen er last van heeft. Maar voor de zekerheid:

met het sokkenprobleem bedoel ik verdwijnende sokken. Sokken die gezellig als stel de wasmachine ingaan, maar er als single weer uitkomen.

Omdat het sokkenprobleem zo'n  wijdverbreid probleem is zijn er allerlei oplossingen voor bedacht. Zoals een sokkenknijper, een sokken klem en een sokken houder.

Hieronder een overzicht van 5 gadgets om sokken bij elkaar te houden.

Sokkenhouders in het algemeen

Sokkenhouders zijn een soort klemmetjes, clips of knijpers waarin je twee bijpassende sokken klemt voordat ze de wasmachine ingaan. Zo weet je zeker dat ze bij elkaar blijven. Bij de Blokker heb je al een setje van 6 sokkenhouders voor maar 1,-. Dus duur is het niet.

sokkenhouders

De sokkenhouder methode werkte bij ons niet zo goed.

Ook raakte ik al snel de sokken knijpers óók kwijt.

Waarschijnlijk ging het al vrij aan het begin van het wasproces mis. De kinderen smeten hun vieze sokken roekeloos in de wasmand. En ik deed ze van daaruit meteen in de wasmachine. Ik had meestal geen zin om zweterige sokken bij elkaar te zoeken en in een sokkenklem te doen.

Een oplossing zou zijn om alle kinderen sokkenhouders geven en ze te instrueren om ze in de sokkenklem in de wasmand te doen.

Het sokkenprobleem: 5 trucs om sokken bij elkaar te houden

1. Qnoop: sokken met knopen

Bij Qnoop verkopen ze sokken met een knoopje eraan, en met een knoopsgat. Als je ze in de was doet, knoop je ze even aan elkaar zodat ze niet kunnen verdwijnen. Qnoop sokken kosten 14,95 per paar.

Screen Shot 2017 12 24 at 11.46.27

2. Sokken bij elkaar houden in de was met sokken sorteer knijpers

sokkenknijper
36 stuks voor 11,74 bij bol.com

3. Sokken bij elkaar houden met Sockstar Sokkenclip

Deze sokkenclips om sokken bij elkaar te houden zijn er in verschillende kleurtjes, en ook in een luxe blikverpakking.

sokken bij elkaar houden
20 clips voor 10,95

4. De Pairreto sokkenknijper

Een doosje met 5 Pairreto’s in één kleur kost €3,50 en houdt tot 10 sokken bij elkaar als sokkenknijper. Ze hebben zelfs een heus filmpje waarin gedemonstreerd wordt hoe je deze gadget moet gebruiken.

5. Sock tabs

Deze methode klinkt wel wat arbeidsintensiever. De sock tab heeft wel wat weg van een knoop vind ik. Je kunt ze aan je sok vastmaken en je sokken vervolgens gewoon dragen. Doe je ze in de was, dan bevestig je de twee sokken aan elkaar met de sock tab. De sock tabs lijken me een goed alternatief voor Qnoop.

Sokken knijpers Action en sokkenknijpers Hema

Sokken knijpers van de Action zouden een mooie oplossing zijn, want bij de Action is alles altijd lekker voordelig. Maar helaas verkoopt de Action geen sokken knijpers. Ook ons aller Hema laat het jammerlijk afweten als het gaat om Hema sokkenknijpers.

Jammer, want zowel de Action als de Hema vind ik typisch winkels die dit zouden kunnen verkopen!

sokkenprobleem oplossingen

Hierboven gaf ik een lijst met gadgets die zijn bedacht voor sokken bij elkaar houden zoals de sokkenknijper.

Maar er zijn ook andere oplossingen.

Zoals deze:

1. Koop allemaal dezelfde kleur sokken zodat ze altijd bij elkaar passen.

Door bijvoorbeeld alleen maar zwarte sokken te kopen, of alleen maar groene sokken, maakt het niet uit als je er eentje kwijt bent. Want dan past de sok die je over hebt bij één van je andere sokken. Deze methode heb ik geprobeerd, maar werkte bij mij niet zo goed als ik had verwacht. Sterker nog: het veroorzaakte een nieuw probleem. Want alle sokken leken heel erg op elkaar, waardoor ik regelmatig per ongeluk twee verschillende sokken bij elkaar deed.

Mijn fout was denk ik dat ik weliswaar allemaal dezelfde kleur sokken had gekocht, maar in verschillende winkels en modellen. Mijn tip is dan ook: als je deze methode gebruikt, koop alle sokken in dézelfde winkel en exact hetzelfde model.

3. Verzamel alle singletons en houd één keer per maand een sokkenparty

In onze keuken staat permanent een grote wasmand met losse single sokken. Die liggen daar te wachten in de hoop op een hereniging met hun ontbrekende partner. Ongeveer één keer in de maand ga ik er eens goed voor zitten, en geef ik een Single Socks Party. Dan spreid ik ze allemaal uit op de keukentafel. En dan ga ik er zoveel mogelijk matchen. Ik noem dit ook wel Sokken Memory.

4. Het wasnetje

Er zijn speciale wasnetjes te koop om bh's mee te wassen. Deze methode kun je ook toepassen op sokken. Doe paren sokken in het wasnetje voor je ze in de wasmachine doet, en haal ze er als een paar weer uit!

5. Verklaar 2 verschillende sokken tot de nieuwe mode

Je kunt ook proberen te accepteren dat je allemaal verschillende sokken hebt die eigenlijk niet bij elkaar horen. Want wie heeft eigenlijk bedacht dat sokken hetzelfde moeten zijn? Gooi dit culturele vooroordeel van je af, en draag voortaan vol overtuiging twee verschillende sokken!

6. Koop Uggs

Koop een paar echte Uggs, oftewel laarzen die van binnen helemaal gevoerd zijn met schapenvacht. Want echte Uggs zijn bedoeld om zonder sokken te dragen. Zelf zweer ik echt bij Uggs! Ik heb er zelfs een hele blog over: Alles over uggs.

Afgezien van het feit dat ze je voeten heerlijk warm houden, en heerlijk zitten, maken ze sokken overbodig. Dat is nog eens het probleem met wortel en al uitroeien!

7. Begin helemaal opnieuw

Dit is een gewaagde methode! Verzamel alle single sokken en gooi ze weg of breng ze naar de kringloop. Laat de hoop los dat je ooit hun partner nog terug zult vinden! Nu heb je een schone lei. Vervolgens ga je nieuwe sokken kopen.

Maar, daarbij hanteer je deze regel:

Koop voor ieder gezinslid 14 paar goede kwaliteit sokken.

Vervolgens koop je een wasnetje voor ieder gezinslid. Schrijf op elk wasnetje de naam van het gezinslid. Hang het netje in hun slaapkamer. Voortaan is dit hun sokkennetje. Instrueer elk gezinslid dat ze als ze ooit nog weer schone sokken willen, ze hun vieze sokken in dat wasnetje moeten doen! Voortaan was je hun sokken in het wasnetje.

Sokken bij elkaar houden: samenvatting

Sokken bij elkaar houden is een probleem in vrijwel elk huishouden volgens mij. In deze post liet ik 5 oplossingen/ gadgets zien die bedoeld zijn om je helpen om sokken bij elkaar te houden. Zoals een sokkenknijper. Qnoop en Sock Tabs zijn gadgets die je permanent aan je sokken hebt zitten. De overige 3 zijn systemen die je gebruikt op het moment dat je sokken de was ingaan.

Wist je dat er nu ook speciale Alzheimer sokken zijn? Die zijn bewust verschillend, om zo de verwarring van dementie te laten zien.

Uiteraard zijn er ook andere oplossingen om sokken bij elkaar te houden.

Huisvlijt bezoekers over sokken bij elkaar houden

 • Haha, geweldig. Ook hier een probleem! Gisteren zat Diana nog tussen een hele berg single sokken. Ze had de mand ondersteboven gekeerd om een poging te wagen setjes te maken. We hebben het sokken netje geprobeerd maar geloof het of niet…het netje is verdwenen! Voor Sinterklaas en Kerst krijgt iedereen gewoon exact dezelfde sokken! (Inge)
 • Ik weet wel dat dunne sokken van mijn kinderen eerder verdwijnen dan mijn dikkere wandelsokken. Ook van de huissokken verdwijnt er nooit eentje. Zou de dikte ermee te maken hebben dan deze bij sommige wasmachines tussen het rubber door kunnen gaan? Ik heb laatst alle eenling sokken waarvan ik zeker wist dat mijn kinderen eruit gegroeid waren gewoon weggegooid. Want ook al komt er eentje van deze tevoorschijn dan wordt het paar toch niet meer gedragen. Heel soms komt er een sok tevoorschijn uit een hoek van een dekbedovertrek. Welke dan al weer enkele weken ongebruikt in de kast ligt. Of soms langer als er ene logé geweest is. Maar het rare bij mij thuis is dat alleen de sokken van de kinderen zoek raken. Met mijn eigen sokken heb ik er geen last van. Maar sokken van oudste kunnen best 2 weken over de vloer van haar slaapkamer zwerven en sokken van jongste kom ik op de gekste plekken tegen. (tussen de bankkussen, onder zijn kussen, in de lego kist, achter het boekenrek, in bed, in zijn jaszak) Ik heb ook al sokkenknijpers geprobeerd, maar voor mij werkt dat niet en nu gebruik ik ze alleen om samen op te hangen.
  Het was netje gebruik ik alleen voor bh’s en tere kleding. (Maaike)
 • Die sokkenknijper methode kende ik nog niet! Misschien moet ik dat eens bij mijn sokken met verstopnijd proberen ;) Dat wasnetje is ook een handige tip! Weet je in ieder geval zeker dat als je er een paar in doet, ze er ook weer als paar uit moeten komen. (Gerrienke)
 • Leuke oplossingen! Waar koop je zo’n sokkenknijper? (Resaarcle) (Helaas verkopen de Hema en de Action dus geen sokkenknijpers. Maar je vindt ze bijvoorbeeld wel op bol.com)
 • Hier doe ik altijd de sokkenparty 1x per maand. En de singel sokken die dan nog overblijven. Ja, die verhuizen naar de vuilnis, helaas pindakaas…. (Marjon)
 • Manlief heeft inderdaad allemaal dezelfde sokken, ik draag regelmatig trots twee verschillende en dochterlief heeft op wonderbaarlijke wijze eigenlijk altijd een setje aan. Hoe ‘t kan, geen idee maar die sokken zijn mysterieuze dingen! (Kiran)
 • Een heel herkenbaar probleem. Ik hanteer een combi van 3 en 7. Een wasmand waar alle single sokken in gaan. Nadat ik die een paar keer heb uitgezocht, dan gaat de rest weg. Dat ruimt dan lekker op. :) (Aukje)
 • Hier ook een problem. Probeer de sokken net als iemand anders ook al zei, met de boorden om te rollen. Vaak komen ze er als innig paar weer uit.
  Voor man en zoon koop ik sokken in een pak van 6 met dezelfde kleur. Een kapot, hup weg.
  En hier zie je ook mensen rustig met verschillende sokken aan. Zeker als je thuis bnt. Dochter had gestreepte en donkergroene sok aan. Och, ik heb naar school toch laarzen aan. Alleen hier is het de gewoonte om bij binnenkomst de schoenen uit te doen. Slands wijs…. (Wilma)
 • Dat BH netje daar had ik nog niet over nagedacht, wat meer werk in het begin maar zeker minder werk aan het einde. Goede tip! (Hanna)
 • Komt hij dan ook niet bij jou zeuren als hij niet twee dezelfde sokken heeft? Want dan is het prima. Maar die van mij komen altijd vragen waar de sokken zijn…. (Ineke)
 • Hmm, wij hebben eigenlijk nooit last van vermiste sokken :). Zo'n sokkenknijper lijkt me wel ideaal als je om de haverklap een sok mist! (Carolien)
 • Mijn sokken zijn nooit kwijt, die van mijn vriend wel, die heeft ook allemaal zwarte sokken en van hetzelfde merk, maar dan net anders omdat het een ander model blijkt te zijn, de ene wat langer dan de andere bijvoorbeeld, zo irritant. Zo'n sokkenknijper lijkt me ook niet fijn want dan moet je inderdaad vieze sokken half gaan ontleden (aangezien ze als propje de wasmand in gaan) om er vervolgens zo’n ding aan te klemmen, bleh, nee dank je. Uggs, ook niet echt een optie, het dierenleed maakt me dat ik ze liever niet koop en ik denk ook niet dat mijn vriend ze graag zou dragen, hihi. :P Ik heb er ook echt een heleboel apart liggen die, lijkt wel, nooit meer hun wederhelft terugvinden, ik vind het knap. (Amber)
 • O ja het sokkenprobleem, verschrikkelijk! Ik doe ook regelmatig aan sokkenlotto/sokkenparty. Maar wat ik de laatste tijd doe en best goed werkt eigenlijk: ik leg de eenzame sok bij het desbetreffende gezinslid gewoon in de sokkenla. En dan komen de meeste sokken toch weer bij elkaar! (Fleur)
 • Onze oudste heeft sokken met verschillend gekleurde neuzen. Maar geen discipline om ze tegelijkertijd in de wasmand te gooien. Een sokkenknijper zou voor haar dus iet werken. Mijn man heeft allemaal zwarte sokken maar ze zijn verschillend van lengte en boord. Onze jongste gooit eens per maand sokken in de mand En allen gooien ze de sokken in frommels in de wasmand, terwijl ik geen zin heb om vieze sokken uit elkaar te peuteren en per paar bij elkaar te zoeken voordat ik een was draai. Ik probeer al enige tijd tevergeefs de gewoonte te introduceren dat ieder zijn eigen sokken uit de mand haalt en “paart” ;-) Wens me maar geluk (Loonlijstmama)
 • Goeie tips! Die sokkenparty is echt geweldig! XD Ik heb er gelukkig maar heel af en toe last van. Ik heb heel veel zwarte sokken en mijn vriend ook maar ze zijn allemaal net ff iets anders :P (Marushi)
 • Het sokken-kwijtraak-probleem ken ik eigenlijk niet, maar wel een groot probleem vind ik het sokken-met-gaten-probleem. Altijd zitten er wel weer sokken met gaten in de was. Even zo’n klein gaatje dicht stoppen is heel simpel, maar het moet wel iedere keer gedaan worden en daar is niet altijd gelijk tijd voor. Mijn sokkenmand wordt dus ook met de week voller. Ik doe er trouwens wel allebei de sokken in, kapot en heel, dat dan weer wel. (Sandra)
 • Heerlijke post! Ook hier hebben we regelmatig last van weessokjes. Terwijl ik dit typ staat de overvolle mand met weessokjes naar mij te staren, vragend waar hun vriendje blijft. Ik laat de kiennies de mand regelmatig eens controleren in de hoop dat er terug paren gevormd kunnen worden. Ooit dacht ik ook op helemaal opnieuw te beginnen, mjah, da’s er nog niet van gekomen. Wel is het zo dat ik nu enkel nog sokken met streepjes koop voor Arthur en ik ben aan het overwegen om de rest van het gezin ook een kleur toe te kennen. En dan alleen nog maar gelijke sokken kopen. Hupla, elk zijn eigen sokken en nooit meer miserie. :) (Annick)
 • Haha, het voelt inderdaad altijd alsof de wasmachine sokken opeet. Ik snap er niks van hoe het kan, fijne tips wel! (Ysanne)
 • Ik denk dat allemaal dezelfde sokken kopen het handigst is, dan heb je altijd een paar wat bij elkaar past! (Channah)
 • Ik sta bekend om mijn 2 verschillende sokken. Ik draag bijna altijd 2 verschillende sokken. Het liefst ook nog met verschillende kleuren en motiefjes. Als je het dan toch doet, dan moet je het wel goed doen ;) Ik probeer de kinderen wel altijd dezelfde sokken aan te laten doen. (Simpel met een snufje liefde)
 • Ik snap niet dat velen een ‘sokkenprobleem’ hebben. Ik doe al meer dan 35 jaar het huishouden en heb op al die tijd nog nooit een sok ‘over’ of een sok ‘tekort’ gehad. Als je de vuile sokken uitdoet en ze met het been aan elkaar hangt en zo in de wasmand gooit, weet je zeker dat ze er alletwee zijn als je de wasmachine moet vullen. Voor het vullen van de wasmachine sorteer ik de was en voor ik de machine opvul, trek ik de sokkenparen uit elkaar zo weet ik zeker dat de sokken per paar in de machine gegaan zijn. Gaan de sokken in de machine dan moeten ze er ook weer uitkomen…. Ik snap echt niet hoe velen met een sokkenprobleem zitten….. (Liesbet)
 • Ja en dan heb ik heel veel complete setjes sokken en dan weet ik weer niet van welk kind ze zijn ;-) En voordat mensen hun weessokken weg gooien…. Op Pinterest staan heel veel leule sokverwerkings-weetjes: voor monsters, aapjes, sneeuwpoppen enz…. Upcycling heet dat ;-) (Bernardine)
 • Ik heb de moed maar opgegeven. Wij hebben veel wandelsokken (want die zitten het allerfijnst), dus rechts-links sokken. Inmiddels dragen we de paren in alle combinaties: Rechts-links, links-rechts, rechts-rechts en links-links (en oude en nieuwe sokken). Ach. Je draagt er toch schoenen overheen. Hier overigens ook veel eenlingen die hun vriendje waarschijnlijk nooit meer zullen vinden. Pinterest staat vol met plankjes die je aan de muur kunt hangen. Knijpers aan het plankje en daar de eenlingen ophangen tot je de wederhelft weer gevonden hebt. Ook leuk :) (José)
 • Onze wasmachine eet soms sokken. Op tijd en stond, raakt er wel sok tot in de filter van de wasmachine. Zo heeft er een eens sok weken over gedaan. Kreeg steeds een foutmelding. Alles al gedaan wat de oplossing zou zijn voor de foutmelding. Dan toch maar een monteur laten komen.
  De tips voor de foutmelding waren:
  * De stand trommel reinigen gebruiken, er zouden wel “verstoppingen” zijn
  * de machine leeg een 90° graden was laten doen en dan azijn in gieten lost alle zeep en kalk op.
  Als de monteur er was: geen foutmelding.
  Tot manlief de sok vond in de filter. Hier gaan de sokken “normaal”gezien met de boord omgevouwen samen in de machine. Zo heb je geen sokkenknijper nodig. En ik hang ze per paar op. (Sabrina)
 • Wat een fijne tips! Bij ons valt het wel mee qua sokken .. Ik vind altijd alles redelijk snel bij elkaar gelukkig. (Sas)
 • Wij zijn dan maar met twee, maar wat een drama elke dag weer. Mijn vriend heeft eigenlijk alleen witte en zwarte sokken, maar die matchen blijkbaar nooit. Hij kan althans nooit paren vinden. Ik ben wel blij met mijn gekleurde, hahaha. Zo’n netje per persoon is zo’n slecht idee nog niet! (Anne-Sterre)
 • Ook hier een altijd terugkerend probleem. Een sokkenmandje op de droogtrommel waar de eenzame sokken in belanden, na verloop van tijd gaat het mandje op de kop en probeer ik er weer paren van te maken. die overblijven worden met harde hand weggegooid… Zo’n sokkenklem is voor ons gezin niks, gewoon omdat dit toch niet gebruikt gaat worden! Ik heb ook al eens geprobeerd om allemaal dezelfde sokken te kopen maar denk net als jij, verschillende zwarte… Kom je nog niks verder! Ik heb me er maar bij neergelegd dat het altijd een probleem zal blijven! (Jet)
 • Hahaha…. Ik moest erg lachen om je blogpost. Hier ook altijd op mysterieuze wijze verdwijnende sokken! Hoe kan dat toch?? Ik heb al van alles geprobeerd, maar een waterdicht systeem heb ik ook nog niet gevonden. (Gewoon Jolanda)
 • Herkenbaar. Ik heb bij de strijkmand ook een hele stapel met enkele sokken waarvan ik hoop dat de partner zich ooit weer eens zal melden. Het grootste probleem komt van zoonlief. Die gooit eerst alle sokken in zijn kamer en vervolgens de helft in de wasmachine. (Sanne)
 • Herkenbaar! Ik heb dus nu inderdaad allemaal dezelfde sokken, wit en zwart! Een mandje voor de witte sokken en een mandje voor de zwarte sokken, mijn vriend vind het belachelijk maar zo heb ik nu in elk geval altijd matchende sokken! (Danielle)
 • Haha… errug leuke blogpost! Ik probeer onze sokken ook altijd bij elkaar te houden in de was, maar ik ben daar nog nooit 100% in geslaagd en vaak vouw ik dan maar sokken samen die veel op elkaar lijken. Dan gaat het uiteindelijk natuurlijk helemaal fout! Ik had nog nooit van een sokkenknijper gehoord. Dat lijkt mij een goeie oplossing. (Sunny Mama)

Leestip

Bh's opbergen

Wat doe jij om sokken bij elkaar te houden?

Vergelijkbare berichten

67 reacties

 1. Ik snap niet dat mensen een "sokkenprobleem" hebben als je ze in de wasmachine steekt gaan er 2 sokken in dus moeten er ook 2 terug uitkomen..... Als je je sokken uitdoet en ze in elkaar hangt met het beengedeelte en zo in de wasmand gooit, zijn ze er altijd per paar in. Voor je ze in de wasmachine gooit trek je ze uit elkaar en gooit ze direct in de machine dus hoe kan een sok dan verdwijnen ? Haal je de wasmachine na de was leeg, dan trieer je het gerief en zie je meteen of er nog één of ander stuk in de trommel van de machine is blijven hangen. Ik heb op de 35 jaar dat ik de was doe nog nooit een sok "verloren". Ik denk dat het gewoon een kwestie is van zorgvuldiger omspringen met je gerief...

  1. Wauw, in 35 jaar geen enkele sok verloren! Dat is volgens mij best bijzonder Liesbet. Ik vind het knap. Bij ons gaat het helaas toch vaak mis namelijk.

 2. In de wasmachine raken die sokken niet kwijt, dus slaan die gadgets wat mij betreft de plank mis. Sokken raken kwijt omdat kinderen(of mannen ;-)) ze laten verdwijnen. De enige oplossing daarvoor is
  A: De boel beter dresseren (lukt soms maar matig)
  B: allemaal dezelfde sokken kopen.

  1. Dit is inderdaad het probleem.
   Hier net zo. De kleintjes trekken overal hun sokken uit. Met tot gevolg dat ze door het hele huis zwerven. En dus kwijtraken. De wat ouderen doen ze wel weer netjes in de wasmand. Daarvan raak ik er dus zelden kwijt. Maar dan de pubers......
   Die doen hun was niet in de was, maar laten het op hun kamer slingeren. Dus weer overal sokken ????
   De beste manier om halve paren te voorkomen is gewoon allemaal dezelfde sokken. Dan past alles bij elkaar????

 3. Nog meer van die onzintroep, die de marketingmannen aan ons kwijt kunnen. Dit is toch geen probleem dat moet worden opgelost? Ik ben nooit een sok kwijt geraakt in de 45 jaar dat ik een wasautomaat heb. Gewoon na het wassen de trommel van wasmachine en in mijn geval de droger nakijken. Soms zit er wel eens een sok in een ander stuk wasgoed gedraaid, maar dat komt dan vanzelf te voorschijn.

  1. Hahaha, nee Nicole.... het is niet DEZELFDE wasautomaat, maar ik bedoelde meer dat wij bijna 45 jaar getrouwd zijn dus een huishouden hebben mét een wasautomaat. Ik denk dat we inmiddels nummer 5 hebben. We hebben wel een zeer bejaard koffiezetapparaat. Er is een nieuwe voor het dagelijks gebruik, maar soms - met veel bezoek - start ik de oude ook erbij op. En dan doet hij het nog steeds erg goed.

 4. Hier drie mannen met allemaal donkere sokken. Dus in deze donkere dagen moet ik de schone sokken overdag bij elkaar zoeken. Ze hebben alle drie zo hun eigen sokken en als er per ongeluk een paar van de een in de kast van de ander komt is de 'ramp'te overzien ;-)
  Als ik een donkere was doe dan zorg ik dat ik alle ondergoed en alle sokken in de was heb, dat scheelt. Verder hebben ze veel sokken, scheelt ook. En af en toe keer ik eens een mandje sokken om en zoek ze bij elkaar. Ik heb ook een zoon die het niet kan boeien als het niet helemaal bij elkaar past. 'Er zijn grotere wereldproblemen'zegt ie dan :-)
  Mijn sokken hebben een ander kleurtje en ook ik heb best veel sokken. Dus altijd genoeg in de kast. Op dat vlak ben ik geen minimalist.

 5. Hahahaha, nee dat probleem hebben wij niet. Mijn neefje wil altijd perse 2 verschillende sokken aan, dus daar is dat probleem al helemaal niet. Tip; ben je nou een echte vrek en je gebruikt die ene sok dan niet meer, kun je hem altijd als maandverband gebruiken, hahaha. Geen tip van mij, en ik doe dat niet, maar zag ik bij een programma op youtube.

 6. Ik gooi alle sokken in een grote mand en eens in de zoveel tijd laat ik de kinderen alles bij elkaar zoeken. Leuk klusje voor ze, wie de meeste paren heeft gevonden is de winnaar.

 7. wij hebben niet echt een sokken probleem alleen als je in de zomer allemaal vd halve sokjes draagt in sneakers dan is het nog wel eens lastig welke van wie is maar ja ach

 8. Ben eigenlijk nooit sokken kwijt. Bij het sorteren van de vuile was gaan alle sokken in een netje. Soms mis ik er eentje die dan nog in de wasmand ligt, dus die was ik dan de volgende wasbeurt. Ik hang ze wel als paar op, dat vind ik makkelijker bij het opruimen. Kwijt ben ik eigenlijk nooit iets. Soms een verdwaalde meisjessok extra die meegesmokkeld wordt in de gymtas van de zonen :) Lastiger is het uit elkaar houden van de sokken van de zonen die inmiddels dezelfde maat hebben. Maar een echt probleem is dat niet; dan hebben ze een keer andermans sokken aan, soit.

 9. Handige blog. Hebben inmiddels een halve wasmand vol enkele sokken. Denk dat ik ze binnenkort gewoon maar allemaal wegkieper, want tijdens het wassen komen we de andere helft ook niet meer tegen. Irritant blijft het wel!

 10. WAHA geweldig dat hier zelfs hele uitvindingen voor gemaakt zijn. Ik vind de sokken met de knoop en het knoopsgat erg leuk gevonden maar wel een beetje aan de dure kant. Voor dat geld heb ik een hoop (dezelfde kleur) sokken.

 11. Wellicht gek, maar ik ben nog nooit een sok verloren in de wasmachine. Heel soms blijft er wel eens een in de wasmand achter of gesorteerd bij de verkeerde was. Die komt dan al snel boven water

 12. Nou ik ben dus WEL zo iemand die geregeld zo'n eenzame sok uit de droogkast haalt en dat zal zeker aan mij liggen (ik heb mijn naam niet gestolen), dus die gadgets zijn volledig aan mij besteed! Fijn luchtig blogje!

  X Lazy Bird

 13. ik heb meer een probleem met rechtse en linker sokken als daar 10 paar dezelfde uit de was komen. De ene net iets meer versleten als de andere. Dat vind ik uitzoeken. Nee sokken ben ik eigenlijk nooit kwijt
  gr Roos

 14. Ik ken het probleem, maar ik raak jammer genoeg niet enkel sokken kwijt in de was. Bij puberdochter halen de sokken vaak de wasmand niet en vind ik ze terug in of onder het bed. Als ik ze al terugvind tenminste ;-)

 15. Zelden een sok kwijt geraakt en bovendien heb ik een hekel aan gadgets , die kosten geld en ze moeten als je ze niet gebruikt ook weer ergens opgeborgen worden. Niets voor mij dus.

 16. De gadgets vind ik te tijdrovend en te duur voor de lading sokken van een gezin van 5. We hebben geregeld "weessokken" doordat mijn kinderen (en mijn man!) hun sokken laten slingeren. Ik heb een speciale lade in de kast waar ik al deze sokken in gooi en af en toe halen we daar weer setjes uit.

 17. Uhm eerlijk? Heeeeel af en toe overkomt het mij weleens. Maar ik vind ze altijd terug. Zoals iemand hierboven al beschreef. Kleuter drentelt het hele huis door en gooit alles neer waar ze maar kan. Ze leert steeds beter alles zelf op te ruimen (samen met mij of alleen), maar ik ben nog steeds diegene bijvoorbeeld die haar sloffen naar boven brengt om ze tijdens het kusje geven voor wij slapen onder haar bed neer te leggen.
  En on topic, een sok kan toch niet verdwijnen in een machine? Je hoort weleens dat een huisdier (hond) een sok inslikt, maar dat is ook nog eens hartstikke link.

 18. Ik ben ook nooit sokken kwijt of kwijtgeraakt en heb me vaak afgevraagd hoe dat bij sommigen komt, uitleg hierboven gekregen.
  Ik gebruik altijd netjes, deels ontstaan ter bescherming van de wollen sokken, kousen, leggings en panty's in de was.
  Ik ervaar veel gemak hiervan en heb voor de was de sokken/ kousen al gesorteerd.

 19. Ik heb dat probleem nooit begrepen eigenlijk, ik heb dat niet voor, of toch heel zelden...

  ze gaan samen aan mijn voeten, samen in de was, samùen op het droogrek/wasdraad en in elkaar gevouwen weer in de schouw, klaar voor een nieuwe ronde! ;)

 20. Haha, hier verdwijnen gelukkig niet zoveel sokken. Maar ik heb stiekem wel een doos vol single sokken. Om de zoveel tijd kijk ik of ik hier weer stelletjes van kan maken.

 21. Super handig dit en blijkbaar is best wel genoeg gadgets voor je problemen met de sokken. Ik heb geen problemen met sokjes. Mijn man wel die alleen de sokjes altijd kapot dan moet wel nieuw kopen.

 22. Ik heb het trouwens nooit, dat ik sokken kwijt ben. De wasmachine lust ze in ieder geval niet! Vaak liggen ze ergens te verstoffen onder een bed of kast, dus dan is dat ook weer opgelost.

 23. Haha, ik heb misschien een wonderkind, maar ik raak nooit sokken kwijt omdat hij het leuk vind ze in de juiste wasmand te gooien haha. Toen hij nog heel was kocht ik allemaal dezelfde. Nu zoekt hij ze zelf bij elkaar als ik de was opvouw en rolt hij ze in elkaar.

 24. Ik vrees dat ik te lui ben voor dit soort oplossingen. Als ik mijn sokken uittrek, gaan zo zo de wasmand in. En meestal komen ze er ook weer gewoon allebei uit. Hier geen sokkenmonster in de wasmachine ;-)

 25. Ze gaan hier al afgescheiden van elkaar de was in, dus die clips gaan niet werken. Ik verzamel alle nekelingetjes in een mand. Eens in de zoveel tijd zoek uit die mand de paartjes weer bij elkaar. De rest gooi ik weg!

 26. Ik had een rigoreuze methode. Kind 1 mocht alleen lichte sokken kind 2 alleen donkere. Bij het opruimen vd wad 3 mandjes, kind 1, kind 2 en "weduwen en wezen". Na schoonmaak en of opruiming vd kamers werden ze wel herenigd. Zo niet na half jaar weggegooid.

  Ik heb inmiddels andere methode. Op de sokken strijk ik gekleurde stippen. Mijn lat heeft ook sokken. Drie kleuren stoppen voor tientje of zo met 100 stippen per kleur van zo'n etiketten leverancier.

 27. Ik ben in de minderheid geloof ik, want er raakt hier zelden een sok kwijt in de was. Soms blijft er op de kamer van de kinderen wel eens een vuile sok onder het bed liggen en soms valt er eentje achter de wasmachine, maar ze komen eigenlijk altijd weer boven water. Ik kan me maar één gelegenheid herinneren dat ik een sok van mezelf kwijt was. Dat vond ik heel vervelend weet ik nog, want het was een lekker paar sokken. Ik was een weekend weg geweest en volgens mij heb ik in het vakantiehuisje ook nog overal gezocht. Maar de sok bleef weg. Járen later, toen ik weer een eenpersoonsdekbedovertrek uit de kast haalde, vond ik opeens de ontbrekende sok! Hij was bij het wassen in de hoes terecht gekomen en daar ook met strijken en opvouwen in blijven zitten.
  Wel jammer dat ik die eerste sok inmiddels had laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.