|

Sokken bij elkaar houden: gadgets die helpen

sokkenprobleemIk vraag me af of er mensen zijn die Het Sokkenprobleem níet hebben. Sokken bij elkaar houden valt niet mee.

Ik heb het over het verschijnsel dat losse sokken de onhebbelijke gewoonte hebben om te verdwijnen. Meestal doen ze dat in hun eentje, zodat jij achterblijft met 1 los exemplaar.

Omdat het sokkenprobleem zo universeel is, zijn er allerlei gadgets op de markt gebracht om het op te lossen. Hier onder een overzicht van oplossingen voor het sokkenprobleem.

Het sokkenprobleem: trucs om sokken bij elkaar te houden

1. Qnoop: sokken met knopen

Bij Qnoop verkopen ze sokken met een knoopje er aan, en met een knoopsgat. Als je ze in de was doet, knoop je ze even aan elkaar zodat ze niet kunnen verdwijnen. Qnoop sokken kosten 14,95 per paar.

Screen Shot 2017 12 24 at 11.46.27

2. Sokken sorteer knijpers

sokken bij elkaar houden
36 stuks voor 11,74 bij bol.com

3. Sockstar Sokkenclip

Deze sokkenclips om sokken bij elkaar te houden zijn er in verschillende kleurtjes, en ook in een luxe blikverpakking.

sokken bij elkaar houden
20 clips voor 10,95

4. De Pairreto

Een doosje met 5 Pairreto’s in één kleur kost €3,50 en houdt tot 10 sokken bij elkaar. Ze hebben zelfs een heus filmpje waarin gedemonstreerd wordt hoe je deze gadget moet gebruiken.

5. Sock tabs

Deze methode klinkt wel wat arbeidsintensiever. De sock tab heeft wel wat weg van een knoop vind ik. Je kunt ze aan je sok vastmaken en je sokken vervolgens gewoon dragen. Doe je ze in de was, dan bevestig je de twee sokken aan elkaar met de sock tab. De sock tabs lijken me een goed alternatief voor Qnoop.

Sokken bij elkaar houden: samenvatting

Sokken bij elkaar houden is een probleem in vrijwel elk huishouden volgens mij. In deze post liet ik 5 oplossingen/ gadgets zien die bedoeld zijn om je helpen om sokken bij elkaar te houden. Qnoop en Sock Tabs zijn gadgets die je permanent aan je sokken hebt zitten. De overige 3 zijn systemen die je gebruikt op het moment dat je sokken de was ingaan.

Uiteraard zijn er ook andere oplossingen om sokken bij elkaar te houden. Zoals een wasnetje gebruiken.

In mijn post Het sokkenprobleem: 7 oplossingen vind je meer huis, tuin en keuken oplossingen om sokken bij elkaar te houden.

Wat doe jij om sokken bij elkaar te houden?

Similar Posts

66 Comments

 1. Ik snap niet dat mensen een “sokkenprobleem” hebben als je ze in de wasmachine steekt gaan er 2 sokken in dus moeten er ook 2 terug uitkomen….. Als je je sokken uitdoet en ze in elkaar hangt met het beengedeelte en zo in de wasmand gooit, zijn ze er altijd per paar in. Voor je ze in de wasmachine gooit trek je ze uit elkaar en gooit ze direct in de machine dus hoe kan een sok dan verdwijnen ? Haal je de wasmachine na de was leeg, dan trieer je het gerief en zie je meteen of er nog één of ander stuk in de trommel van de machine is blijven hangen. Ik heb op de 35 jaar dat ik de was doe nog nooit een sok “verloren”. Ik denk dat het gewoon een kwestie is van zorgvuldiger omspringen met je gerief…

 2. In de wasmachine raken die sokken niet kwijt, dus slaan die gadgets wat mij betreft de plank mis. Sokken raken kwijt omdat kinderen(of mannen ;-)) ze laten verdwijnen. De enige oplossing daarvoor is
  A: De boel beter dresseren (lukt soms maar matig)
  B: allemaal dezelfde sokken kopen.

  1. Dit is inderdaad het probleem.
   Hier net zo. De kleintjes trekken overal hun sokken uit. Met tot gevolg dat ze door het hele huis zwerven. En dus kwijtraken. De wat ouderen doen ze wel weer netjes in de wasmand. Daarvan raak ik er dus zelden kwijt. Maar dan de pubers……
   Die doen hun was niet in de was, maar laten het op hun kamer slingeren. Dus weer overal sokken ????
   De beste manier om halve paren te voorkomen is gewoon allemaal dezelfde sokken. Dan past alles bij elkaar????

 3. Nog meer van die onzintroep, die de marketingmannen aan ons kwijt kunnen. Dit is toch geen probleem dat moet worden opgelost? Ik ben nooit een sok kwijt geraakt in de 45 jaar dat ik een wasautomaat heb. Gewoon na het wassen de trommel van wasmachine en in mijn geval de droger nakijken. Soms zit er wel eens een sok in een ander stuk wasgoed gedraaid, maar dat komt dan vanzelf te voorschijn.

   1. Hahaha, nee Nicole…. het is niet DEZELFDE wasautomaat, maar ik bedoelde meer dat wij bijna 45 jaar getrouwd zijn dus een huishouden hebben mét een wasautomaat. Ik denk dat we inmiddels nummer 5 hebben. We hebben wel een zeer bejaard koffiezetapparaat. Er is een nieuwe voor het dagelijks gebruik, maar soms – met veel bezoek – start ik de oude ook erbij op. En dan doet hij het nog steeds erg goed.

 4. Hier drie mannen met allemaal donkere sokken. Dus in deze donkere dagen moet ik de schone sokken overdag bij elkaar zoeken. Ze hebben alle drie zo hun eigen sokken en als er per ongeluk een paar van de een in de kast van de ander komt is de ‘ramp’te overzien ;-)
  Als ik een donkere was doe dan zorg ik dat ik alle ondergoed en alle sokken in de was heb, dat scheelt. Verder hebben ze veel sokken, scheelt ook. En af en toe keer ik eens een mandje sokken om en zoek ze bij elkaar. Ik heb ook een zoon die het niet kan boeien als het niet helemaal bij elkaar past. ‘Er zijn grotere wereldproblemen’zegt ie dan :-)
  Mijn sokken hebben een ander kleurtje en ook ik heb best veel sokken. Dus altijd genoeg in de kast. Op dat vlak ben ik geen minimalist.

 5. Hahahaha, nee dat probleem hebben wij niet. Mijn neefje wil altijd perse 2 verschillende sokken aan, dus daar is dat probleem al helemaal niet. Tip; ben je nou een echte vrek en je gebruikt die ene sok dan niet meer, kun je hem altijd als maandverband gebruiken, hahaha. Geen tip van mij, en ik doe dat niet, maar zag ik bij een programma op youtube.

 6. Ik gooi alle sokken in een grote mand en eens in de zoveel tijd laat ik de kinderen alles bij elkaar zoeken. Leuk klusje voor ze, wie de meeste paren heeft gevonden is de winnaar.

 7. Elk paar oprollen en in elkaar draaien. Zo raak je nooit geen sokken kwijt. Weliswaar ouderwets maar uitermate effectief.

 8. wij hebben niet echt een sokken probleem alleen als je in de zomer allemaal vd halve sokjes draagt in sneakers dan is het nog wel eens lastig welke van wie is maar ja ach

 9. Ben eigenlijk nooit sokken kwijt. Bij het sorteren van de vuile was gaan alle sokken in een netje. Soms mis ik er eentje die dan nog in de wasmand ligt, dus die was ik dan de volgende wasbeurt. Ik hang ze wel als paar op, dat vind ik makkelijker bij het opruimen. Kwijt ben ik eigenlijk nooit iets. Soms een verdwaalde meisjessok extra die meegesmokkeld wordt in de gymtas van de zonen :) Lastiger is het uit elkaar houden van de sokken van de zonen die inmiddels dezelfde maat hebben. Maar een echt probleem is dat niet; dan hebben ze een keer andermans sokken aan, soit.

 10. Handige blog. Hebben inmiddels een halve wasmand vol enkele sokken. Denk dat ik ze binnenkort gewoon maar allemaal wegkieper, want tijdens het wassen komen we de andere helft ook niet meer tegen. Irritant blijft het wel!

 11. Ik doe ze dus gewoon in een wasnetje als het een apart paar is en voor de rest hebben we inderdaad overwegend dezelfde sokken. Een paar of 3. Kan niet fout ;-)

 12. WAHA geweldig dat hier zelfs hele uitvindingen voor gemaakt zijn. Ik vind de sokken met de knoop en het knoopsgat erg leuk gevonden maar wel een beetje aan de dure kant. Voor dat geld heb ik een hoop (dezelfde kleur) sokken.

 13. Wellicht gek, maar ik ben nog nooit een sok verloren in de wasmachine. Heel soms blijft er wel eens een in de wasmand achter of gesorteerd bij de verkeerde was. Die komt dan al snel boven water

 14. Nou ik ben dus WEL zo iemand die geregeld zo’n eenzame sok uit de droogkast haalt en dat zal zeker aan mij liggen (ik heb mijn naam niet gestolen), dus die gadgets zijn volledig aan mij besteed! Fijn luchtig blogje!

  X Lazy Bird

 15. ik heb meer een probleem met rechtse en linker sokken als daar 10 paar dezelfde uit de was komen. De ene net iets meer versleten als de andere. Dat vind ik uitzoeken. Nee sokken ben ik eigenlijk nooit kwijt
  gr Roos

 16. Ik ken het probleem, maar ik raak jammer genoeg niet enkel sokken kwijt in de was. Bij puberdochter halen de sokken vaak de wasmand niet en vind ik ze terug in of onder het bed. Als ik ze al terugvind tenminste ;-)

 17. Zelden een sok kwijt geraakt en bovendien heb ik een hekel aan gadgets , die kosten geld en ze moeten als je ze niet gebruikt ook weer ergens opgeborgen worden. Niets voor mij dus.

 18. De gadgets vind ik te tijdrovend en te duur voor de lading sokken van een gezin van 5. We hebben geregeld “weessokken” doordat mijn kinderen (en mijn man!) hun sokken laten slingeren. Ik heb een speciale lade in de kast waar ik al deze sokken in gooi en af en toe halen we daar weer setjes uit.

 19. Wat handig zeg! Ik moet echt zo een sokken knijper hebben. Nu doen we er niks aan en zoeken we ons een aap om die sokken weer bij elkaar te vinden.

 20. Grappig op te lezen. Was net sokken bij elkaar aan het zoeken en heb er enkele over waarvan ik de tweed niet kan vinden. Bedankt voor de tips

 21. Uhm eerlijk? Heeeeel af en toe overkomt het mij weleens. Maar ik vind ze altijd terug. Zoals iemand hierboven al beschreef. Kleuter drentelt het hele huis door en gooit alles neer waar ze maar kan. Ze leert steeds beter alles zelf op te ruimen (samen met mij of alleen), maar ik ben nog steeds diegene bijvoorbeeld die haar sloffen naar boven brengt om ze tijdens het kusje geven voor wij slapen onder haar bed neer te leggen.
  En on topic, een sok kan toch niet verdwijnen in een machine? Je hoort weleens dat een huisdier (hond) een sok inslikt, maar dat is ook nog eens hartstikke link.

 22. Ik ben ook nooit sokken kwijt of kwijtgeraakt en heb me vaak afgevraagd hoe dat bij sommigen komt, uitleg hierboven gekregen.
  Ik gebruik altijd netjes, deels ontstaan ter bescherming van de wollen sokken, kousen, leggings en panty’s in de was.
  Ik ervaar veel gemak hiervan en heb voor de was de sokken/ kousen al gesorteerd.

 23. Ik heb dat probleem nooit begrepen eigenlijk, ik heb dat niet voor, of toch heel zelden…

  ze gaan samen aan mijn voeten, samen in de was, samùen op het droogrek/wasdraad en in elkaar gevouwen weer in de schouw, klaar voor een nieuwe ronde! ;)

 24. Haha, hier verdwijnen gelukkig niet zoveel sokken. Maar ik heb stiekem wel een doos vol single sokken. Om de zoveel tijd kijk ik of ik hier weer stelletjes van kan maken.

 25. Super handig dit en blijkbaar is best wel genoeg gadgets voor je problemen met de sokken. Ik heb geen problemen met sokjes. Mijn man wel die alleen de sokjes altijd kapot dan moet wel nieuw kopen.

 26. Ik sla de slokken altijd gewoon om en zo zitten ze aan elkaar vast. Een enkele keer gaat het fout, maar meestal kan ik ze makkelijk vinden zonder extra gedoe.

 27. Ik heb het trouwens nooit, dat ik sokken kwijt ben. De wasmachine lust ze in ieder geval niet! Vaak liggen ze ergens te verstoffen onder een bed of kast, dus dan is dat ook weer opgelost.

 28. Wij hebben hier wel eens last van, maar ik vind het geen probleem. Zowel mijn man als ik hebben een jaarvoorraad aan sokken. En ukkie ook al ondertussen. ;)

 29. Haha, ik heb misschien een wonderkind, maar ik raak nooit sokken kwijt omdat hij het leuk vind ze in de juiste wasmand te gooien haha. Toen hij nog heel was kocht ik allemaal dezelfde. Nu zoekt hij ze zelf bij elkaar als ik de was opvouw en rolt hij ze in elkaar.

 30. Ik vrees dat ik te lui ben voor dit soort oplossingen. Als ik mijn sokken uittrek, gaan zo zo de wasmand in. En meestal komen ze er ook weer gewoon allebei uit. Hier geen sokkenmonster in de wasmachine ;-)

 31. Ze gaan hier al afgescheiden van elkaar de was in, dus die clips gaan niet werken. Ik verzamel alle nekelingetjes in een mand. Eens in de zoveel tijd zoek uit die mand de paartjes weer bij elkaar. De rest gooi ik weg!

 32. Ik had een rigoreuze methode. Kind 1 mocht alleen lichte sokken kind 2 alleen donkere. Bij het opruimen vd wad 3 mandjes, kind 1, kind 2 en “weduwen en wezen”. Na schoonmaak en of opruiming vd kamers werden ze wel herenigd. Zo niet na half jaar weggegooid.

  Ik heb inmiddels andere methode. Op de sokken strijk ik gekleurde stippen. Mijn lat heeft ook sokken. Drie kleuren stoppen voor tientje of zo met 100 stippen per kleur van zo’n etiketten leverancier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.