Reacties

5 x Sokken bij elkaar houden: van sokkenknijper tot knopen — 67 reacties

 1. Ik snap niet dat mensen een "sokkenprobleem" hebben als je ze in de wasmachine steekt gaan er 2 sokken in dus moeten er ook 2 terug uitkomen..... Als je je sokken uitdoet en ze in elkaar hangt met het beengedeelte en zo in de wasmand gooit, zijn ze er altijd per paar in. Voor je ze in de wasmachine gooit trek je ze uit elkaar en gooit ze direct in de machine dus hoe kan een sok dan verdwijnen ? Haal je de wasmachine na de was leeg, dan trieer je het gerief en zie je meteen of er nog één of ander stuk in de trommel van de machine is blijven hangen. Ik heb op de 35 jaar dat ik de was doe nog nooit een sok "verloren". Ik denk dat het gewoon een kwestie is van zorgvuldiger omspringen met je gerief...

  • Wauw, in 35 jaar geen enkele sok verloren! Dat is volgens mij best bijzonder Liesbet. Ik vind het knap. Bij ons gaat het helaas toch vaak mis namelijk.

 2. In de wasmachine raken die sokken niet kwijt, dus slaan die gadgets wat mij betreft de plank mis. Sokken raken kwijt omdat kinderen(of mannen ;-)) ze laten verdwijnen. De enige oplossing daarvoor is
  A: De boel beter dresseren (lukt soms maar matig)
  B: allemaal dezelfde sokken kopen.

  • Dit is inderdaad het probleem.
   Hier net zo. De kleintjes trekken overal hun sokken uit. Met tot gevolg dat ze door het hele huis zwerven. En dus kwijtraken. De wat ouderen doen ze wel weer netjes in de wasmand. Daarvan raak ik er dus zelden kwijt. Maar dan de pubers......
   Die doen hun was niet in de was, maar laten het op hun kamer slingeren. Dus weer overal sokken ????
   De beste manier om halve paren te voorkomen is gewoon allemaal dezelfde sokken. Dan past alles bij elkaar????

 3. Nog meer van die onzintroep, die de marketingmannen aan ons kwijt kunnen. Dit is toch geen probleem dat moet worden opgelost? Ik ben nooit een sok kwijt geraakt in de 45 jaar dat ik een wasautomaat heb. Gewoon na het wassen de trommel van wasmachine en in mijn geval de droger nakijken. Soms zit er wel eens een sok in een ander stuk wasgoed gedraaid, maar dat komt dan vanzelf te voorschijn.

  • Hahaha, nee Nicole.... het is niet DEZELFDE wasautomaat, maar ik bedoelde meer dat wij bijna 45 jaar getrouwd zijn dus een huishouden hebben mét een wasautomaat. Ik denk dat we inmiddels nummer 5 hebben. We hebben wel een zeer bejaard koffiezetapparaat. Er is een nieuwe voor het dagelijks gebruik, maar soms - met veel bezoek - start ik de oude ook erbij op. En dan doet hij het nog steeds erg goed.

 4. Hier drie mannen met allemaal donkere sokken. Dus in deze donkere dagen moet ik de schone sokken overdag bij elkaar zoeken. Ze hebben alle drie zo hun eigen sokken en als er per ongeluk een paar van de een in de kast van de ander komt is de 'ramp'te overzien ;-)
  Als ik een donkere was doe dan zorg ik dat ik alle ondergoed en alle sokken in de was heb, dat scheelt. Verder hebben ze veel sokken, scheelt ook. En af en toe keer ik eens een mandje sokken om en zoek ze bij elkaar. Ik heb ook een zoon die het niet kan boeien als het niet helemaal bij elkaar past. 'Er zijn grotere wereldproblemen'zegt ie dan :-)
  Mijn sokken hebben een ander kleurtje en ook ik heb best veel sokken. Dus altijd genoeg in de kast. Op dat vlak ben ik geen minimalist.

 5. Hahahaha, nee dat probleem hebben wij niet. Mijn neefje wil altijd perse 2 verschillende sokken aan, dus daar is dat probleem al helemaal niet. Tip; ben je nou een echte vrek en je gebruikt die ene sok dan niet meer, kun je hem altijd als maandverband gebruiken, hahaha. Geen tip van mij, en ik doe dat niet, maar zag ik bij een programma op youtube.

 6. Ik gooi alle sokken in een grote mand en eens in de zoveel tijd laat ik de kinderen alles bij elkaar zoeken. Leuk klusje voor ze, wie de meeste paren heeft gevonden is de winnaar.

 7. Ben eigenlijk nooit sokken kwijt. Bij het sorteren van de vuile was gaan alle sokken in een netje. Soms mis ik er eentje die dan nog in de wasmand ligt, dus die was ik dan de volgende wasbeurt. Ik hang ze wel als paar op, dat vind ik makkelijker bij het opruimen. Kwijt ben ik eigenlijk nooit iets. Soms een verdwaalde meisjessok extra die meegesmokkeld wordt in de gymtas van de zonen :) Lastiger is het uit elkaar houden van de sokken van de zonen die inmiddels dezelfde maat hebben. Maar een echt probleem is dat niet; dan hebben ze een keer andermans sokken aan, soit.

 8. Handige blog. Hebben inmiddels een halve wasmand vol enkele sokken. Denk dat ik ze binnenkort gewoon maar allemaal wegkieper, want tijdens het wassen komen we de andere helft ook niet meer tegen. Irritant blijft het wel!

 9. WAHA geweldig dat hier zelfs hele uitvindingen voor gemaakt zijn. Ik vind de sokken met de knoop en het knoopsgat erg leuk gevonden maar wel een beetje aan de dure kant. Voor dat geld heb ik een hoop (dezelfde kleur) sokken.

 10. Wellicht gek, maar ik ben nog nooit een sok verloren in de wasmachine. Heel soms blijft er wel eens een in de wasmand achter of gesorteerd bij de verkeerde was. Die komt dan al snel boven water

 11. Nou ik ben dus WEL zo iemand die geregeld zo'n eenzame sok uit de droogkast haalt en dat zal zeker aan mij liggen (ik heb mijn naam niet gestolen), dus die gadgets zijn volledig aan mij besteed! Fijn luchtig blogje!

  X Lazy Bird

 12. ik heb meer een probleem met rechtse en linker sokken als daar 10 paar dezelfde uit de was komen. De ene net iets meer versleten als de andere. Dat vind ik uitzoeken. Nee sokken ben ik eigenlijk nooit kwijt
  gr Roos

 13. Ik ken het probleem, maar ik raak jammer genoeg niet enkel sokken kwijt in de was. Bij puberdochter halen de sokken vaak de wasmand niet en vind ik ze terug in of onder het bed. Als ik ze al terugvind tenminste ;-)

 14. Zelden een sok kwijt geraakt en bovendien heb ik een hekel aan gadgets , die kosten geld en ze moeten als je ze niet gebruikt ook weer ergens opgeborgen worden. Niets voor mij dus.

 15. De gadgets vind ik te tijdrovend en te duur voor de lading sokken van een gezin van 5. We hebben geregeld "weessokken" doordat mijn kinderen (en mijn man!) hun sokken laten slingeren. Ik heb een speciale lade in de kast waar ik al deze sokken in gooi en af en toe halen we daar weer setjes uit.

 16. Uhm eerlijk? Heeeeel af en toe overkomt het mij weleens. Maar ik vind ze altijd terug. Zoals iemand hierboven al beschreef. Kleuter drentelt het hele huis door en gooit alles neer waar ze maar kan. Ze leert steeds beter alles zelf op te ruimen (samen met mij of alleen), maar ik ben nog steeds diegene bijvoorbeeld die haar sloffen naar boven brengt om ze tijdens het kusje geven voor wij slapen onder haar bed neer te leggen.
  En on topic, een sok kan toch niet verdwijnen in een machine? Je hoort weleens dat een huisdier (hond) een sok inslikt, maar dat is ook nog eens hartstikke link.

 17. Ik ben ook nooit sokken kwijt of kwijtgeraakt en heb me vaak afgevraagd hoe dat bij sommigen komt, uitleg hierboven gekregen.
  Ik gebruik altijd netjes, deels ontstaan ter bescherming van de wollen sokken, kousen, leggings en panty's in de was.
  Ik ervaar veel gemak hiervan en heb voor de was de sokken/ kousen al gesorteerd.

 18. Ik heb dat probleem nooit begrepen eigenlijk, ik heb dat niet voor, of toch heel zelden...

  ze gaan samen aan mijn voeten, samen in de was, samùen op het droogrek/wasdraad en in elkaar gevouwen weer in de schouw, klaar voor een nieuwe ronde! ;)

 19. Haha, hier verdwijnen gelukkig niet zoveel sokken. Maar ik heb stiekem wel een doos vol single sokken. Om de zoveel tijd kijk ik of ik hier weer stelletjes van kan maken.

 20. Super handig dit en blijkbaar is best wel genoeg gadgets voor je problemen met de sokken. Ik heb geen problemen met sokjes. Mijn man wel die alleen de sokjes altijd kapot dan moet wel nieuw kopen.

 21. Ik heb het trouwens nooit, dat ik sokken kwijt ben. De wasmachine lust ze in ieder geval niet! Vaak liggen ze ergens te verstoffen onder een bed of kast, dus dan is dat ook weer opgelost.

 22. Haha, ik heb misschien een wonderkind, maar ik raak nooit sokken kwijt omdat hij het leuk vind ze in de juiste wasmand te gooien haha. Toen hij nog heel was kocht ik allemaal dezelfde. Nu zoekt hij ze zelf bij elkaar als ik de was opvouw en rolt hij ze in elkaar.

 23. Ik vrees dat ik te lui ben voor dit soort oplossingen. Als ik mijn sokken uittrek, gaan zo zo de wasmand in. En meestal komen ze er ook weer gewoon allebei uit. Hier geen sokkenmonster in de wasmachine ;-)

 24. Ze gaan hier al afgescheiden van elkaar de was in, dus die clips gaan niet werken. Ik verzamel alle nekelingetjes in een mand. Eens in de zoveel tijd zoek uit die mand de paartjes weer bij elkaar. De rest gooi ik weg!

 25. Ik had een rigoreuze methode. Kind 1 mocht alleen lichte sokken kind 2 alleen donkere. Bij het opruimen vd wad 3 mandjes, kind 1, kind 2 en "weduwen en wezen". Na schoonmaak en of opruiming vd kamers werden ze wel herenigd. Zo niet na half jaar weggegooid.

  Ik heb inmiddels andere methode. Op de sokken strijk ik gekleurde stippen. Mijn lat heeft ook sokken. Drie kleuren stoppen voor tientje of zo met 100 stippen per kleur van zo'n etiketten leverancier.

 26. Ik ben in de minderheid geloof ik, want er raakt hier zelden een sok kwijt in de was. Soms blijft er op de kamer van de kinderen wel eens een vuile sok onder het bed liggen en soms valt er eentje achter de wasmachine, maar ze komen eigenlijk altijd weer boven water. Ik kan me maar één gelegenheid herinneren dat ik een sok van mezelf kwijt was. Dat vond ik heel vervelend weet ik nog, want het was een lekker paar sokken. Ik was een weekend weg geweest en volgens mij heb ik in het vakantiehuisje ook nog overal gezocht. Maar de sok bleef weg. Járen later, toen ik weer een eenpersoonsdekbedovertrek uit de kast haalde, vond ik opeens de ontbrekende sok! Hij was bij het wassen in de hoes terecht gekomen en daar ook met strijken en opvouwen in blijven zitten.
  Wel jammer dat ik die eerste sok inmiddels had laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder