Reacties

EHBO-doos: wat moet erin zitten? — 56 reacties

 1. Wij hebben zelf een doos samen gesteld met daar in ontsmettingsmiddel schaar ,verbandrolletjes, verbandgaas ,pleisters, watten ,pincet,mittella, toespelden ,wattenstaafjes en nog een paar dingen en die word regelmatig gecrontroleerd .

 2. Bethadine kan over datum gaan, check dat elk jaar even. Verder heb ik in de keukenla wat op maat geknipte pleisters liggen. Net wat handiger dan de ehbo-doos pakken. Ik heb een klein ehbo-setje in mijn handtas, met handschoenen en een kiss-for-life beademingsmondkapje.

 3. Wij zorgen er ook alijd voor dat er een goedgekeurde verbanddoos in de auto caravan of vakantiehuis ligt. En dan is het ook best belangrijk om de boel na gebruik weer compleet aan te vullen. Ik ben het heel lang geleden een keer vergeten en dan ben je niet blij als er in het buitenland iets ontbreekt ;-)

 4. Ro heeft er eentje van zijn werk. Hij is BHV'er dus die is echt compleet. Trouwens maar goed ook dat hij weet hoe je ermee om moet gaan, ik ben geen EHBO-wonder. Alhoewel jodium aanbrengen nog net lukt ;)

 5. Hier ook een eenvoudige verbandtrommel voor kleine wondjes in en om het huis.
  Er is echter ook een grote zeer uitgebreide verbandkist aanwezig waar o.a. tourniquets, hechtmateriaal, aderklemmen en lancetten in zitten. Echt voor noodsituaties dus. Al hoop ik deze laatste nooit nodig te hebben.

 6. goede tip om met enige regelmaat je EHBO koffer te controleren. Ik probeer er een gewoonte van te maken om nadat ik iets eruit gebruikt heb, dat direct weer aan te vullen. Helaas blijft dat wel eens een goed voornemen...

 7. Moet ik toch eens dringend kopen, zo'n EHBO doos! Plakkers heb ik en dat is het dan ook wel, echt niets dat dus echt helpt bij een ongeval, tenzij ik ik mn vinger heb gesneden dus. Oops!

 8. Omdat we altijd in het wild kamperen hebben we standaard antihistamine, DEET en soms zelfs antigif bij ons. Maar dat stelt niets voor vergeleken andere culturen die met ons mee gaan. Het lijkt soms wel of sommigen de inhoud van een ambulance hebben meegenomen.

 9. Die isolatiedeken, dat vond ik een hele goede. Na een EHBO-cursus ben ik als een razende roeland een EHBO-doos gaan aanschaffen, maar heb ik al vrij snel er allerlei dingen bijgekocht. Maar ... goed om te weten (en daar had ik nooit op gelet). Een EHBO-doos heeft altijd een houdbaarheidsdatum! Dus zo nu en dan controleren kan geen kwaad.

 10. Nee ik heb er nog steeds geen, geen goede dan. Maar ook zonder weet ik me aardig te redden met EHBO diploma op zak. Maar een goede doos staat nog wel op de wensenlijst maar heeft gewoon nooit de hoogste prioriteit.

 11. Fijn om dit lijstje te hebben. Toch maar even nalopen inderdaad. Wij hebben zo'n kant en klare kit gekocht met wel een goede schaar. Misschien heb ik geluk gehad haha. Maar ondertussen heb ik er al wat aardig uitgepakt, behalve de pleisters, die gaan bij ons jaren mee. M'n zoontje haat pleisters, dus daar hoef ik niet mee aan te komen.

 12. Ik heb nog nooit iets gebruikt uit de EHBO doos, pleisters, pincet en een een tekentang liggen los in een la.
  Gisterenavond zat ik met de vinger tussen de deur, het was heel fijn dat op mijn volgende adres men pleister in huis had.

 13. Thuis hebben we geen EHBO-doos, maar eerder een medicijnenkastje, haha! Op speelplein hebben we dan weer wel zo'n handige EHBO-rugzak, al heb ik geen idee of deze (nog) compleet is...

 14. Handig dat je dit nog even op een rijtje zet! Belangrijk om regelmatig te checken of dingen niet over datum zijn! Ik vind die cremes ook altijd erg fijn, maar die bewaar ik dan weer in de koelkast.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder