Noodpakket samenstellen

noodpakket samenstellen

Het stond op de voorpagina van de krant. ‘Zelfs de koning zei het: we moeten gaan preppen.’ Oftewel, we moeten een zogenoemd noodpakket samenstellen zodat we minstens twee tot drie dagen kunnen overleven bij rampen. Dit met het oog op ‘toenemende dreigingen op energienetten, weten, waterwerken en haven,’ aldus onze koning.

Het belang van een noodpakket samenstellen

In het verleden ben ik wel vaker opgeschrikt door dit soort onheilsberichten en dan kocht ik snel wat dingen voor een noodpakket, zoals een waterfilter, een noodradio en flessen water.  Van het waterfilter moet ik nog steeds googelen hoe het werkt, en het water was op een gegeven moment ver over de uiterste houdbaarheidsdatum. Mijn gevoel van ‘gevoel van urgentie’ ebde weg. Maar hé, als de koning het zegt dan word ik weer ‘wakker’.

Goed nieuws: meeste spullen noodpakket waarschijnlijk al in huis

In het artikel zeggen deskundigen dat je de meeste spullen voor een noodpakket waarschijnlijk al in huis hebt. Het probleem is alleen dat ze niet netjes bij elkaar liggen, maar verspreid over het hele huis.

Succesvol preppen = spullen uit noodpakket bij elkaar leggen

Eigenlijk is een noodpakket samenstellen heel simpel. Je moet gewoon met de checklist voor een noodpakket in je hand je hele huis doorstruinen en alle benodigde spullen verzamelen.  Leg alles bij elkaar in een handige doos of waterdichte rugzak.

Noodpakket samenstellen is net als een vakantie plannen

De moraal van het verhaal in de krant is dat een noodpakket samenstellen hetzelfde is als plannen voor een vakantie. Dan bereid je je toch ook voor?

noodpakket samenstellen

Leestip

Noodpakket auto

boodschappenlijstje voor noodpakket

Hoe lang zou jij jezelf kunnen redden?


Discover more from Huisvlijt

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Similar Posts

16 Comments

  1. In de situatie dat er bv door een cyber aanval of storing 1-2 dagen geen water of stroom heb ik water voor 2 dagen op zolder en houdbaar eten (geen winkels, geen pin) maar ook koffie bv nescafé en een koekje. Zaklampen, kaarsen, lucifer en koken op mijn oude kampeerspullen op campinggaz. Alles is bij- en aangevuld ja. Plus basis medic kit. Wc papier extra. Ze krijgen mij niet gek nee. Simpele transisterradio. Dat wel. Koop niet zo’n pakket met droogvoer 1) duur 2) niet te vreten 3) gewoon een blik chili of nassi is ook prima. Dus inderdaad soort vakantie-pakket ja. En denk aan een boek! Met een vriendin hele verhalen zitten verzinnen, heerlijk.

  2. Nou als zelfs de koning het zegt????? Zou voor mij bijna een reden zijn om het niet te doen : ) . Maar zonder dollen , ik heb het overgrote deel van deze dingen al jaren in huis. Niet alleen handig bij een ramp maar ook bij een langdurige stroomstoring zijn veel van deze dingen handig om in huis te hebben. Tot nu toe nog nooit nodig geweest. Maar zoals mijn moeder bij leven altijd zei, beter mee verlegen dan om verlegen. Op zich zijn er ook geen grote investeringen mee gemoeid dus waarom niet?

  3. Waarschijnlijk zo’n 3/4 weken. Wij hebben als extra een waterput,campinggasjes en ik kan een rocketstoof bouwen. Maar zonder gas en elektrisch zou het in de winter heel koud zijn

  4. Een voorraad aanleggen die de eerste levensbehoeften voor een aantal weken kunnen overbruggen is altijd handig. Prettig bij kortstondige storingen in de infrastructuur waardoor winkels tijdelijk niet meer bevoorraad kunnen worden.
    Echte preppers, ik spreek liever over mensen die voorbereid zijn op wat kan komen, gaan echter vele malen verder als vorengenoemd lijstje. Het is voor hen een soort van levenswijze waar ze nooit met iemand over praten. De angst dat iemand te weten komt over hun voedselvoorraden is dan ook reëel aanwezig als er langdurig geen voedsel meer te verkrijgen is. De Duitsers hadden daar in 1945 en de eerste jaren na de oorlog een spreekwoord voor. En dat was niet voor niets: “Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral.”

  5. Noodpakket had ik vanmorgen ergens gelezen. Je weet maar nooit. Kan raar lopen. Wij hebben genoeg toilet papier en water flessen. Lantaarn ook en kaarsen en nog wart. Altijd handig. Fijne dag.

  6. Tja, dat kraanwater heb ik niet in huis, maar wel wat flessen sap, dus om te drinken is er altijd wel iets. Ik ga er maar vanuit dat we geen weken zonder water zullen zitten. Verder ben ik half opgevoed door mijn oma, die de hongerwinter bewust had meegemaakt. Ik heb dus in ieder geval altijd blikvoer in huis, vanwege dat stemmetje van oma: zorg altijd dat je genoeg eten in huis hebt. ;) Verder geen noodpakket oid, geen transistorradio, maar wie weet komt dat nog eens.

  7. Serieus? Doen mensen dit? Ik dus niet. Ik ben waarschijnlijk de eerste die verhongert. Het zij zo. Maar dan heb ik ook niet in angst geleefd ;-) (Disclaimer: grapje. Iedereen moet dat helemaal zelf weten natuurlijk maar ik ben daar absoluut niet mee bezig)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.