Bespaartips die je nog niet kende

bespaartips

Als het om bespaartips gaat, is er meestal weinig nieuws onder de zon. Zeker niet als je regelmatig naar programma’s als ‘n Dubbeltje op z’n kant kijkt. Daarnaast komen op blogs ook vaak bezuinigingstips voorbij.

Maar het boekje Bespaar geld met 275 gouden bespaartips wist me aangenaam te verrassen! De tips zijn samengesteld op basis van informatie van de Consumentenbond en het Nibud.

 5 Ahaaaa! Bespaartips!

Hier onder 5 bespaartips die ik zinnig en nieuw vond:

 1. Stel, je jaarlijkse tandartscontrole bestaat uit: twee kleine röntgenfoto’s en tandsteen verwijderen. Dan ben je per jaar zo’n 63,- kwijt. Dat is voordeliger dan de goedkoopste tandartsverzekering! Je kunt dus besparen op een aanvullende tandartsverzekering in dat geval.
 2. Het eigen risico van je zorgverzekering is dit jaar 360,-.  Stel je verhoogt dit eigen risico tot 860,- . Dan bespaar je maandelijks flink. Zet het bedrag van het totale eigen risico ad 860,- op een spaarrekening. Als je dan ziek wordt heb je het achter de hand. Zo niet, dan heb je fijn geld bespaard!
 3. Koop je drogisterij producten bij de Duitse DM drogist!
 4. Los niet af als je minder dan 40.000 euro spaargeld hebt! Dit is je minimale buffer. Kijk dat is nog eens duidelijk, en praktische informatie. Nu weet ik zeker dat wij niet extra gaan aflossen.
 5. Elektrisch scheren is goedkoper dan met een mesje. Dat had ik dus nooit gedacht!
 6. Aargh! Het ovenklokje dat de tijd aangeeft gebruikt jaarlijks net zoveel energie als voor het bakken van taarten en broodjes! Uitzetten dus.

Over Bespaar Geld

Bespaar Geld is een vrij klein boekje. Op de voorkant staat een telraam. Eerlijk gezegd was dat wat me naar het boekje lokte. Ik houd van een eenvoudige aanpak. Het boekje staat boordevol handige informatie, gerankschikt op onderwerp. Denk aan energie, verzekeringen, algemene geldzaken, huishouden, voeding, belastingen, auto’s en computers e.d.

bespaar geld

Ik vind het een aanrader!

Praktische informatie

Bespaar geld is voor 17,95 te koop bij bol.com. De prijs vond ik eigenlijk best hoog. Omdat het zo’n klein boekje is, had ik gedacht dat het zo’n 12,50 zou kosten.

P.S. Je kunt ook leuk besparen door te kiezen voor je Netflix account delen!

Misschien gaan ze ervan uit dat je het aankoopbedrag zo terug verdient, dankzij de tips ; )

Zie ook Zorgverzekering jongeren!

Similar Posts

11 Comments

 1. Dat van die 40.000 euro geldt alleen voor paren, want dat is namelijk de grens waarboven je vermogensrendementsheffing gaat betalen. En dat is meer dan je op dit moment aan rente ontvangt.
  Voor alleenstaanden is het ongeveer 20.000. Let op ook al het geld op spaarrekeningen van de kinderen of, als je een appartementwoont, het vermogen dat in de vve pot zit, je geld in beleggingen moet je mee nemen. Het is het bedrag in box 3 van de belasting aangifte en dus heel wat meer dan alleen spaargeld.

  1. Bedankt voor de aanvulling Willemien. Die 40.000 geldt inderdaad voor paren. Aangezien ik getrouwd ben heb ik dat bedrag gebruikt.

   Voor alleenstaanden geldt een buffer van 20.000,-

 2. grappig dat je nog nieuwe tips ontdekt hebt. Ik ben geen (echte) consuminderaar in de strengste zin des woords, maar wel een oplettende ehm persoon.
  Ikzelf vind het t moeilijkst langdurig de basis vol te houden ( ik ben toch blijkbaar gevoelig voor impulsaankopen/ heb blijkbaar behoefte aan eens uit de band te springen, maar dat kan dan heus ook, maar dan denk ik soms achteraf, doe ik de hele maand zuinig en bespaar ik enkele euries, geeft ik dat en misschien nog wel meer hups in een klap “zomaar”weer uit.).

 3. ik zit ook met een blogje in gedachten over besparen, of groener doen…
  maar als ik dan eens goed ga nadenken dan kan ik aan de ene kant goed oplettend zijn, aan de andere kant zodra ik onder de douche sta ben ik het allemaal zo weer vergeten…

 4. Je maakt me nieuwsgierig. Ik ben benieuwd of ik er ook wat uit zou halen. De tandartsverzekering heb ik al niet meer, want idd. veel duurder. De oven staat hier altijd uit behalve bij bakken natuurlijk. Evenals de kookplaat (inductie). Ik ga eens kijken of ik dat boekje kan krijgen.

 5. Waar baseren zij die minimale buffer van 40.000 euro op? Als dat inderdaad puur gaat om de spaargeldgrens voor een stel, dan lijkt me dat een beetje onzinnig. Gezien de absurd lage spaarrente op het moment, loont het op dit moment meer om af te lossen. Dat neemt niet weg dat je idealiter wel een buffer moet hebben, maar het verschilt nogal per huishouden hoe hoog die zou moeten zijn. Je zou eens op de site van Nibud kunnen kijken, wat in jullie situatie als buffer geadviseerd wordt.

  Ik zal eens kijken of ze het boekje al bij de bieb hebben. Door de tips hier ben ik toch nog niet echt overtuigd dat het die 17,50 waard is eerlijk gezegd…

 6. Ik ben het niet helemaal eens met die tip over het maximale eigen risico nemen. Je weet nooit wat het volgende jaar je gaat brengen. Als wij voor het maximale eigen risico hadden gekozen hadden we nu een flinke financiële strop gehad. Tot dit jaar mankeerde Sander echt nooit iets, maar dit jaar dus wél en dan ben je héél blij dat je geen €850 hoeft neer te leggen, maar dat je elke maand een tientje extra aan de verzekering hebt betaald.

 7. Aflossen levert nu wel meer op dan op je spaarrekening laten staan vanwege de lage rente, alleen moet je wel genoeg reserve houden zeker met een gezin, of dat 40.000 moet zijn kan verschillen per situatie denk ik.
  Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.