Reacties

5 Bespaartips die je nog niet kende + 1 bijzondere! — 11 reacties

  1. Dat van die 40.000 euro geldt alleen voor paren, want dat is namelijk de grens waarboven je vermogensrendementsheffing gaat betalen. En dat is meer dan je op dit moment aan rente ontvangt.
    Voor alleenstaanden is het ongeveer 20.000. Let op ook al het geld op spaarrekeningen van de kinderen of, als je een appartementwoont, het vermogen dat in de vve pot zit, je geld in beleggingen moet je mee nemen. Het is het bedrag in box 3 van de belasting aangifte en dus heel wat meer dan alleen spaargeld.

    • Bedankt voor de aanvulling Willemien. Die 40.000 geldt inderdaad voor paren. Aangezien ik getrouwd ben heb ik dat bedrag gebruikt.

      Voor alleenstaanden geldt een buffer van 20.000,-

  2. grappig dat je nog nieuwe tips ontdekt hebt. Ik ben geen (echte) consuminderaar in de strengste zin des woords, maar wel een oplettende ehm persoon.
    Ikzelf vind het t moeilijkst langdurig de basis vol te houden ( ik ben toch blijkbaar gevoelig voor impulsaankopen/ heb blijkbaar behoefte aan eens uit de band te springen, maar dat kan dan heus ook, maar dan denk ik soms achteraf, doe ik de hele maand zuinig en bespaar ik enkele euries, geeft ik dat en misschien nog wel meer hups in een klap “zomaar”weer uit.).

  3. ik zit ook met een blogje in gedachten over besparen, of groener doen…
    maar als ik dan eens goed ga nadenken dan kan ik aan de ene kant goed oplettend zijn, aan de andere kant zodra ik onder de douche sta ben ik het allemaal zo weer vergeten…

  4. Je maakt me nieuwsgierig. Ik ben benieuwd of ik er ook wat uit zou halen. De tandartsverzekering heb ik al niet meer, want idd. veel duurder. De oven staat hier altijd uit behalve bij bakken natuurlijk. Evenals de kookplaat (inductie). Ik ga eens kijken of ik dat boekje kan krijgen.

  5. Waar baseren zij die minimale buffer van 40.000 euro op? Als dat inderdaad puur gaat om de spaargeldgrens voor een stel, dan lijkt me dat een beetje onzinnig. Gezien de absurd lage spaarrente op het moment, loont het op dit moment meer om af te lossen. Dat neemt niet weg dat je idealiter wel een buffer moet hebben, maar het verschilt nogal per huishouden hoe hoog die zou moeten zijn. Je zou eens op de site van Nibud kunnen kijken, wat in jullie situatie als buffer geadviseerd wordt.

    Ik zal eens kijken of ze het boekje al bij de bieb hebben. Door de tips hier ben ik toch nog niet echt overtuigd dat het die 17,50 waard is eerlijk gezegd…

  6. Ik ben het niet helemaal eens met die tip over het maximale eigen risico nemen. Je weet nooit wat het volgende jaar je gaat brengen. Als wij voor het maximale eigen risico hadden gekozen hadden we nu een flinke financiële strop gehad. Tot dit jaar mankeerde Sander echt nooit iets, maar dit jaar dus wél en dan ben je héél blij dat je geen €850 hoeft neer te leggen, maar dat je elke maand een tientje extra aan de verzekering hebt betaald.

  7. Aflossen levert nu wel meer op dan op je spaarrekening laten staan vanwege de lage rente, alleen moet je wel genoeg reserve houden zeker met een gezin, of dat 40.000 moet zijn kan verschillen per situatie denk ik.
    Andrea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>