Vals spelen

valsspelenWinacties en giveaways organiseren is een hele klus! En er komt heel wat administratieve rompslomp bij kijken.

Ik kan soms wat verstrooid zijn als het om administratieve dingen gaat, dus moet ik extra goed opletten om geen fouten te maken. Daardoor kost een winactie me best veel tijd.

Daarom gebruik ik graag Rafflecopter. Dat is een handige online hulp die je helpt je winacties netjes te organiseren.

Maar er is één nadeel aan winacties organiseren: mensen blijken vals te spelen!

Valsspelen bij winacties

In het formulier van Rafflecopter kunnen mensen die aan een winactie meedoen aanvinken wat ze hebben gedaan. Bijvoorbeeld dat ze Huisvlijt hebben geliked op Facebook. Of dat ze een emailabonnement hebben genomen.

In eerste instantie geloofde ik dat gewoon. Ik trok een winnares met Rafflecopter en mailde haar het goede nieuws. Maar op een dag besloot ik toch even te controleren of ze ook echt hadden gedaan wat ze zeiden. En voor ik het wist was ik 10 winnaars verder! Want één voor één hadden ze niet gedaan wat ze beweerden. Wat was ik blij toen ik bij Anita aankwam, en dat het wél klopte!

Ik kan je wel zeggen dat ik daar een vervelend gevoel van kreeg… Gelukkig heeft Rafflecopter ook een knop  met Disqualify, maar leuk is het niet.

Je steekt tijd en moeite in een winactie, en mensen spelen gewoon vals! Bah.

Organiseer jij wel eens winacties? Of doe je er wel eens aan mee?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik speel regelmatig mee, maar ik speel niet vals. Ik dacht eigenlijk dat rafflecopter dat op de een of andere manier zelf controleert. Niet dus.

 2. Ik dacht, net als Sanna, dat Rafflecopter dat controleerde – ze vragen immers ook je twitter-gebruikersnaam, facebook-account, of wat je dan ook nodig hebt voor die actie.

  Zelf doe ik wel eens mee met een winactie, maar omdat ik druk bezig ben met mijn huis leger krijgen alleen als ik iets echt leuk vind. Valsspelen doe ik niet aan, ik zou me er helemaal niet prettig bij voelen. Pas geleden heb ik trouwens mijn eerste ‘eigen’ winactie gedaan, maar daar kreeg ik geen reacties op, en dat scheelt administratieve rompslomp ;-)

 3. Ik heb waarschijnlijk vals gespeeld met je winactie, alleen absoluut niet met opzet. Ik had aangegeven dat ik je zou liken op Facebook, maar ik kon je niet vinden op Facebook! Ik heb heel lang gezocht en ook op vele manieren je naam ingevuld, maar geen resultaat. Best raar…?
  Ik was het eerlijk gezegd alweer vergeten, maar nu herinner ik het me weer. Ik hoop maar dat ik hierdoor niet een mooie prijs ben misgelopen

 4. Ik krijg toevallig komende week mijn eerste winactie online. :-) Hartstikke leuk natuurlijk! Ik was eerlijk gezegd van plan om op een ‘simpele’ manier de winnaar uit te loten, door middel van briefjes oid. ( Rafflecopter ken ik eigenlijk niet eens )

  Ik speel ook wel eens mee met een winactie, maar niet heel vaak. Ik heb ook wel eens wat gewonnen en dat kwam echt als een verrassing omdat het een langlopende actie was.

 5. Ik vind best jammer dat je om te kunnen winnen moet liken en dat soort dingen. Ik doe fat nooit omdat ik geen facebook heb en wil maar kan dus niet meedoen dan.

  1. Leuke url Ineke ; )

   En je kunt nog steeds op 3 manieren meedoen: een emailabonnement nemen, de vraag beantwoorden en een comment achterlaten!

   Dat zijn 3 kansen.

  2. Dank je voor je reactie. Ik vul een nepsite in omdat ik niet lijk te kunnen posten zonder? Het vakje blijft dan rood en de reactie gaat niet door of vergis ik me?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.