Reacties

Rijbewijs verlengen: hoe lang is jouw rijbewijs nog geldig? — 64 reacties

 1. Als het goed is krijg je binnenkort ook een brief van de gemeente om je rijbewijs te verlengen.
  Althans hier wel, anders is het echt opletten om het niet te vergeten,

  • Ik kreeg recent inderdaad een mailtje in mijn overheid brievenbox of zo. Maar ik moest daarvoor wel helemaal inloggen. Dus geen papieren brief.

 2. Ik moet zeggen dat ik, ondanks dat ik erg geordend ben, het toch fijn vindt de gemeente een bericht stuurt dat je rijbewijs of paspoort verlengd moet worden, hierdoor vergeet ik het nooit meer. Paspoort is ook belangrijk als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat, deze moet namelijk nog 6 maand geldig zijn.

  • Nee hoor in Amerika hoeft dat niet, hij mag alleen niet verlopen in de tijd dat je er bent, maar dat vind ik vrij logisch. Toevallig zit mijn man er nu en zijn paspoort verloopt in juli ;)

  • Oh, dat lijkt me inderdaad wel lastig. Je moet daar dan ook wel rekening mee houden met je woonplek. Hier op het platteland is een auto toch wel belangrijk. Maar als ik in de stad woonde met goed ov deed ik de auto zo weg.

  • Je hele leven lang! Dat is handig zeg. Nou begin ik me meteen af te vragen waarom we het in Nederland eigenlijk moeten verlengen. Het is immers niet dat je eerst moet laten zien dat je goed kunt rijden.

 3. Als het goed is krijg je een herinnering van de RDW voordat je rijbewijs verloopt :) Kleine correctie: vanaf 75 jaar is je rijbewijs 5 jaar geldig, en bij de laatste keer verlengen vóór je 75ste is het maximaal tot je 75ste geldig.

 4. Je hebt er vaak geen erg meer in omdat ze zo lang geldig zijn maar als het goed is krijg je én een brief van je gemeente en een melding van mijnoverheid ;-) dus je eb nog even de tijd.
  Euroman en ik moeten ca 1/2 jr na elkaar verlengen, vorig jaar pas gedaan.

 5. Toevallig net vorige week een nieuwe aangevraagd. Hij was ook verlopen. Blijkbaar krijg je wel een waarschuwing via MijnOverheid, maar daar kijk ik niet zo vaak op

  • Ja, dat heb ik inmiddels ook gemerkt. Na het publiceren van deze post kreeg ik inderdaad een mailtje dat ik een bericht van MijnOverheid had.

 6. HIhi ik wilde ook zeggen dat je een herinnering krijgt maar dat is nogal mosterd na de maaltijd.
  De mijne is geloof ik geldig tot 2021. Dat betekent dat ik dan alweer 20 jaar mijn rijbewijs heb ????????????

 7. heb net ook maar even gekeken, mijn rijbewijs is geldig tot juli 2019 en mijn identiteitskaart is geldig tot maart 2024, dus heb nog ff de tijd.

 8. Oh wat een goede reminder dit, ik weet dus echt niet hoelang hij nog geldig is. Zal meteen eens kijken want kan mij voorstellen dat er weer eens een nieuwe moet komen!

 9. Het kan inderdaad geen kwaad om de datums te controleren. Ik zit eraan te denken om in mijn agenda op mijn telefoon vast een herinnering in te stellen. Zo kan ik het nooit vergeten.

 10. Dit zijn dingen die ik echt typisch vergeet maarrrr vlak voor mijn verhuizing heb ik zowel mijn paspoort (die al verlopen was) en mijn rijbewijs verlengd.

 11. Ik zou eigenlijk niet weten hoelang die van mij nog geldig is. Ik heb ze ook nog maar 2 jaar. Maar ik weet dat mijn papa nog altijd zijn papieren rijbewijs heeft.

 12. Mijn rijbewijs is geldig tot ik sterf hahaha zo was dat in België. Nu zijn ze jammer genoeg het rijbewijs aan het updaten en moet binnenkort iedereen om de 10 jaar een nieuw rijbewijs aanvragen. Bummer!

 13. Ik let er altijd wel op, ik moet hem volgend jaar in 2019 voor de eerste keer verlengen. Toch blijf ik het een raar dingetje vinden dat je elke tien jaar zoveel geld moet neerleggen voor een pasje

 14. Ik denk dat je het belangrijkste vergeten bent- die boete, die is uiteindelijk nog te overzien, maar als je rijbewijs verlopen is ben je niet verzekerd! Als er dan iets gebeurt, kan de schade in de tienduizenden euro’s looen en dat lijjt me een groter probleem....

 15. Ook wij krijgen een brief van de gemeente dat een rijbewijs vervangen moet worden. Ik kan me zo voorstellen dat je niet dagelijks op een rijbewijs kijkt of deze al verlopen is. Misschien een idee om bij de gemeente aan te geven.

 16. Ik heb een tijdje geleden een brief in de bus gehad met de boodschap om mijn rijbewijs te verlengen.. Mijn rijbewijs is tot begin juli geldig. Nu ik je blog lees herinner ik me die brief weer en moet ik dus echt even aan de slag..

 17. Oh, ik heb dan wel wat geluk als Belg. Ik heb nog het oude papieren rijbewijs, dat is je hele leven lang geldig. Enkel de nieuwere generatie rijbewijzen in België zijn maar 10 jaar geldig. Vanaf een bepaalde leeftijd moet je wel een attest van medische geschikheid afgeven.

 18. hahah je brengt me aan de twijfel met je post. Ik ga zo even checken of die van mij nog niet verlengd moet worden, want dan is die al een tijdje niet meer geldig... oeps!

 19. toevallig van de week naar gekeken en ook naar de id kaarten van iedereen en kwam er achter dat die van mijn dochter vervangen moet worden voor de zomer

 20. Ai, dat weet ik niet precies. Goed topic. Ik heb wel een rijbewijs in kaartvorm, dus vermoedelijk is ie nog lang geldig. Ik ga zo meteen even kijken.

  • Dat kan ik me voorstellen van die foto's Marie-Lise. Ik las hierboven dat in Denemarken een rijbewijs ook je hele leven geldig is.

 21. Nou ik moet mijn rijbewijs vernieuwen verloopt in sept en wordt dit jaar 80 jaar alles ingeleverd op het dienstcentrum betaald 38,50 voor aanvraag gezondheids verklaring gekeurd kost ook € 60,00 alles is Oke volgens een medewerkster die ik belde maar zal pas mijn rijbewijs krijgen in november kan dus 2 maanden niet rijden.
  Wie betaald mijn verzekering en wegenbelasting voor die 2 maanden?
  En ik kan niet zonder rijbewijs maak er iedere dag gebruik van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder