Gezond leven in cijfertjes

Screen Shot 2018 04 29 at 12.43.09

Ik zat met mijn jongste dochter te lunchen, en het gesprek kwam op gezond leven en wat je daarvoor moet doen. En voor ik het wist lepelde ik een boel cijfertjes op.

Het leek me leuk om die met jullie te delen!

Gezond leven in cijfertjes

 1. Vrouwen hebben dagelijks 2000 calorieën nodig, mannen 2500.
 2. Zet dagelijks minimaal 10.000 stappen voor een goede gezondheid.
 3. Beweeg dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief. Wil je gewicht verliezen met meer bewegen? Kijk dan eens naar het programma Sportrusten van Koen de Jong!
 4. Eet dagelijks 250 gram groentes eten.
 5. Eet dagelijks minimaal 2 stuks fruit.
 6. Eet niet vaker dan 7 keer per dag
 7. Poets 2 keer per dag om tandbederf te voorkomen.
 8. Neem maximaal 6 gram zout tot je per dag.
 9. 10 mediteren per dag met behulp van Headspace is al heel goed voor je mentale rust!
 10. Een ontbijt levert idealiter 300 tot 400 calorieën op.
 11. Zorg dat je per dag niet meer dan 90 gram suiker binnenkrijgt. Zie ook Blij Suikervrij.

Lees ook Elektrische fiets gezond?

Tip: ik heb de Lifesum app ontdekt! Hij is gratis en geeft informatie over hoe gezond bepaald voedsel is!

Weet jij nog leuke cijfertjes met betrekking tot gezond leven? Vertel het in de comments!

Similar Posts

25 Comments

 1. duidelijk lijstje, iets waar ik me goed aan hou, al blijft die 250 gram groente lastig hoor, dat is zo veel, maar ik doe elke dag mijn best :)

 2. Dat per dag niet meer dan 90 gram suiker jawel lastig overal zit tegenwoordig suiker I.. Elke dag 250 gram groente lukt mij wel heel erg goed. Ik zit soms zelfs op 400 gram! Leuk zo die cijfertjes.

 3. Eh.. wat dacht je van deze: minstens eens per 2 à 3 jaar komt het Voedingscentrum weer met een nieuw cijfertje dat écht waar is…
  Ik ken ze allemaal wel, maar kan er niet zoveel mee. Ieder mens zit anders in elkaar. Het zijn misschien handige richtlijnen om mee te beginnen als je er echt een puinhoop van gemaakt hebt, maar luisteren naar je lichaam en uitvinden wat voor jou werkt is veel belangrijker (ik ben op die manier de afgelopen 2 jaar 35 kilo afgevallen, dus ik durf toch te denken dat ik ergens iets goed doe)

 4. Wow, 90 gram suiker. Echt veel! Gelukkig kom ik daar niet aan.
  Die hoeveelheden calorien vind ik niet handig. Lengte, fysieke activiteit, leeftijd, gezondheid, temperatuur. Het speelt allemaal mee. Ik tel trouwens nooit calorien. Laatst toevallig voor de grap mijn ontbijt op de weegschaal gelegd. Ik maakte een fruitsalade van banaan en peer. Dat was al iets van 400 gram. Ik vind 250 gram fruit heel weinig.

 5. Hmm..sommige punten haal ik wel, maar nog lang niet alles. Op mijn telefoon zit zo’m stappenteller. Er is maar een dag geweest dat ik de 10.000 gehaald had haha.

 6. Weet je wat vaak een “probleem” is als je gezond probeert te leven? De ene bron zegt dat dit gezond is, een ander beweert weer wat anders. Hoe kan je nu weten wat gezond is? Een voorbeeld: het is bekend dat ongeraffineerde suikers slecht zijn voor de gezondheid. Je kunt dan alternatieven nemen als palmsuiker of stevia. Maar je hoort ook dat ook dat niet goed is: het zou nog steeds onder andere de suikerverslaving in de hand werken.

 7. Leuk dat je dit opgesomd hebt, ik kende ze al. Echter 2 x per dag poetsen om tandbederf te voorkomen is niet helemaal waar, in die zin dat als je de hele dag door frisdrank/sap/aanmaak (iets met suiker) zou drinken (continu slokjes) je alsnog een grote kans hebt op tandbederf, ondanks het 2x poetsen. Met name bij jonge kinderen.

 8. Oei de beruchte cijfers waar ik me denk ik niet aan houd als ik heel eerlijk naar mezelf kijk. Vooral de hoeveelheid groente en suiker die ik binnen krijg. Groente te weinig, suiker te veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.