Reacties

Gezond leven in cijfertjes — 25 reacties

  1. Dat per dag niet meer dan 90 gram suiker jawel lastig overal zit tegenwoordig suiker I.. Elke dag 250 gram groente lukt mij wel heel erg goed. Ik zit soms zelfs op 400 gram! Leuk zo die cijfertjes.

  2. Eh.. wat dacht je van deze: minstens eens per 2 à 3 jaar komt het Voedingscentrum weer met een nieuw cijfertje dat écht waar is...
    Ik ken ze allemaal wel, maar kan er niet zoveel mee. Ieder mens zit anders in elkaar. Het zijn misschien handige richtlijnen om mee te beginnen als je er echt een puinhoop van gemaakt hebt, maar luisteren naar je lichaam en uitvinden wat voor jou werkt is veel belangrijker (ik ben op die manier de afgelopen 2 jaar 35 kilo afgevallen, dus ik durf toch te denken dat ik ergens iets goed doe)

  3. Wow, 90 gram suiker. Echt veel! Gelukkig kom ik daar niet aan.
    Die hoeveelheden calorien vind ik niet handig. Lengte, fysieke activiteit, leeftijd, gezondheid, temperatuur. Het speelt allemaal mee. Ik tel trouwens nooit calorien. Laatst toevallig voor de grap mijn ontbijt op de weegschaal gelegd. Ik maakte een fruitsalade van banaan en peer. Dat was al iets van 400 gram. Ik vind 250 gram fruit heel weinig.

  4. Weet je wat vaak een "probleem" is als je gezond probeert te leven? De ene bron zegt dat dit gezond is, een ander beweert weer wat anders. Hoe kan je nu weten wat gezond is? Een voorbeeld: het is bekend dat ongeraffineerde suikers slecht zijn voor de gezondheid. Je kunt dan alternatieven nemen als palmsuiker of stevia. Maar je hoort ook dat ook dat niet goed is: het zou nog steeds onder andere de suikerverslaving in de hand werken.

  5. Leuk dat je dit opgesomd hebt, ik kende ze al. Echter 2 x per dag poetsen om tandbederf te voorkomen is niet helemaal waar, in die zin dat als je de hele dag door frisdrank/sap/aanmaak (iets met suiker) zou drinken (continu slokjes) je alsnog een grote kans hebt op tandbederf, ondanks het 2x poetsen. Met name bij jonge kinderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder