Reacties

Blij suikervrij: leven zonder geraffineerde suikers en glutenvrij — 45 reacties

 1. Ik ben wel benieuwd naar dit boek! Ik begeleid mensen met een suikervrij dieet voor wetenschappelijk onderzoek en daarom altijd op zoek naar lekkere recepten

 2. Ik haak altijd meteen af als je er allerlei in mijn ogen ingewikkelde ingrediënten voor moet kopen.
  Ik eet al jaren geen geraffineerde suikers en dat heeft letterlijk mijn leven veranderd.
  Ik bak regelmatig zelf en vervang de geraffineerde suikers door andere varianten en doe er dan veel en veel minder in. Ik gebruik dus gewone recepten en vervang alleen de suiker. Hmmmmm lekker.

 3. “Suikervrij” betekent in dit soort situaties vrij van wat de meeste mensen suiker noemen: geraffineerde sucrose. Nogal een mondvol, dus laten we niet muggenziften.
  Als je naar de supermarkt gaat om suiker te kopen kom je niet thuis met een pot honing toch? Als je iemand vraagt of die suiker in z’n koffie wil stop je er geen rijststroop of appeldiksap in?
  Voor mensen zoals wij, die niet tegen suiker kunnen maar wél tegen bv honing, dadelstroop (natuurlijke suikers!) is zo’n boek enorm fijn. Ik vind de titel duidelijk en er staat ook op de voorkant wat ze precies bedoelt.

  • Ook heel veel gewone gezonde mensen voelen zich een stuk beter zonder geraffineerde suiker, hoe hard het Voedingscentrum ook probeert mensen ervan te overtuigen dat er geen verschil bestaat. Tuurlijk, het is een soort suiker. Maar in honing zitten bijvoorbeeld veel goede enzymen. Het werkt zelfs antibiotisch. Niet alle andere stofjes behalve de zoetkracht zijn eruit gehaald.
   Als ik morgen overal weer tegen zou kunnen (ooo dat zou wat wezen!!) zou ik toch suiker en koemelk laten staan.

 4. Als ik op zoek ben naar geraffineerde suikervrije recepten, zal ik aan dit boek denken. Maar ik maak mijn recepten meestal met "normale" recepten en laat er de suiker uit of vervang ze met bijvoorbeeld fruitsuikers.

 5. Ik had vroeger altijd 5 schepjes suiker in mijn thee. als je dan gemiddeld 6 bekers thee per dag drinkt krijg je behoorlijk wat suiker binnen. Smorgens drink ik nu thee zonder suiker ,maar savonds op mijn werk dronk ik nog altijd een bekertje thee met 4 zakjes suiker. Nu stond ik gisteravond met 2 collegaatjes bij de automaat ,liet een bekertje vollopen met heet water , hing er een theezakje in en pakte 4 zakjes suiker die ik staande bij de prullenbak openmaakte en vervolgens gooide ik de inhoud van 2 zakjes in die prullenbak. Haha lachten mijn collegaatjes wat doe jij nu? Mijn onderbewuste aan het werk die mij even onder de neus wreef dat 2 zakjes suiker echt wel genoeg waren.

 6. Volledig suikervrij eten lijkt me heel erg moeilijk, maar ik vind recepten zonder geraffineerde suikers altijd wel interessant als ze niet te ingewikkeld zijn

 7. Dat stukje van 'niet gangbare ingrediënten' is echt een valkuil waar vele boeken in trappen vind ik. Zelf probeer ik mn recepten zo veel mogelijk ingrediënten te gebruiken die je achteraf makkelijk kan opgebruiken.

 8. Interessant onderwerp, al houd ik zelf ook meer van recepten die wat gemakkelijker te maken zijn, met ingredienten die je niet bij tien verschillende winkels hoeft te halen.

 9. Veel te verslaafd aan suiker om het te moeten laten! Zolang het mijn gezondheid niet schaadt, laat ik het zo. Misschien toch maar eens anders beginnen denken...

 10. Zoals anderen hier ook aangeven gebruik ik banaan of dadels om baksels zoeter te maken. Suiker gebruik ik al lange tijd niet. Vind ik niet lekker. Al eet ik genoeg producten buiten de deur of uit de supermarkt waar wel suiker door verwerkt zit. Ik heb lange tijd dit soort bewerkte producten laten staan en man oh man wat voelde ik me geweldig.

 11. Suiker zit vaak verborgen in zoveel producten waar je niet over nadenkt. Daarom is het soms goed om even stil te staan wat je aan suikers binnenkrijgt.

 12. Ik word heel eerlijk gezegd een beetje moe van dat alles waar suiker in zit slecht is enzo. Ik bedoel, dat weten we allemaal wel. Ik let er zelf ook zeker wel op, maar als ik soms verhalen hoor en lees denk ik "slaan we niet een beetje door?" Maar goed, ieder zo zijn eigen ding, toch?

 13. ik eet wel nog eens iets waar suiker in zit, maar suiker echt hebben wij al lang niet meer in huis. We slaan allemaal op tilt. Dus zo min mogelijk geraffineerde suiker hier

 14. Helemaal suikervrij lijkt me onmogelijk, maar om er bewust van te worden lijkt me een hele goeie. Wij zijn hier zeker ons heel erg bewust van! Lijkt me ook een interessant boek.

 15. Helemaal suikervrij lijkt in deze wereld moeilijk, niet onmogelijk, maar moeilijk. In vele ingrediënten vind je al suiker... Daarom is het zeker goed om ervan bewust te zijn hoeveel suiker je inneemt.

 16. Ik hou wel van uitproberen, maar met allerlei ingeredienten die je thuis niet hebt, of bijna nooit gebruikt vind ik het zonde. Dus dit lijkt me niet echt een praktisch boek.. wel leuk om te lezen!

 17. Ik eet zelf zo min mogelijk geraffineerde suikers, maar eet bv veel fruit. Ik hou zelf wel van experimenteren dus misschien moet ik wel daar de bieb om dit boek eerst uit te proberen alvorens het zelf te kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder