Low carb recepten en keto recepten met 4 ingrediënten

low carb recepten

Voedingsdeskundige Pascale Naessens geeft in haar kookboek Nog eenvoudiger deel 2 low carb recepten en keto recepten met maar 4 ingrediënten. Dat was overigens ook de reden dat ik dit kookboek met low carb recepten meenam uit de bibliotheek: de belofte dat je maar 4 ingrediënten nodig zou hebben om de recepten te maken.

Een ketogeen dieet wil overigens zeggen dat je minder dan 50 gram koolhydraten per dag eet, schrijft Pascale. In haar boek vind je dan ook diverse ketorecepten.

Low carb eten+ keto recepten pascale naessens

Pascale omschrijft haar manier van eten als 'gematigd koolhydraatarm mediterraan'. Dat vindt zij de lekkerste keuken, maar het is ook de 'meest wetenschappelijk onderbouwde en bewezen gezonde manier van eten,' aldus Pascale. Ze vervangt koolhydraten zoals aardappels en pasta met groenten en meer vet, vooral olijfolie. Dat betekent in de praktijk dat je ontbijt met bruine boterham bijvoorbeeld vervangt door fruit en je aardappels bij de warme maaltijd met extra groenten.

Low carb recepten kenmerken zich door minder (snelle) koolhydraten. Snelle koolhydraten zijn brood, aardappelen, pasta, patat, loaded fries, koeken, taart. In plaats daarvan eet je groenten, fruit, noten, zaden, vis, vlees en eieren.

Pascale beschrijft in haar boek Nog eenvoudiger wat ze zelf eet:

 • Veel groenten, fruit, noten, zaden, vis, scharrelei en vlees (zie ook Scrambled egg!)
 • Ze is zuinig met koolhydraten, ook met de gezonde variant. Denk aan kikkererwten, bruine rijst, linzen, quinoa.
 • Pascale eet zelden of nooit brood, pasta, rijst, ontbijtkoeken, aardappels

Low carb recepten die klaar zijn in 10, 15, 20 en 25 minuten

Pascale Naessens low carb recepten kosten nooit meer tijd dan 25 minuten om klaar te maken. Sommige recepten heb je zelfs klaar in 10 minuten. En dat dan ook nog eens met maar 4 ingrediënten. Sommige recepten zijn ook nog eens keto recepten en/of vegan. De porties in de recepten zijn voor 2 personen, maar je kunt dit natuurlijk makkelijk vermeerderen.

Op de achterflap staat veelbelovend: Lekker en gezond, Weinig werk, wei overgewicht heeft zal ervan vermageren, vier ingrediënten en toch volwaardige gerechten.

De low carb recepten die mij het meest aanspreken:

 1. Knapperige zalm met groentespaghetti: hiervoor heb je nodig 300 gram zonder vel, 100 gram kokosrasp een halve citroen en 1 spitskool. De spitskool snijd je in reepjes en vormt de spaghetti.
 2. Kip met champignons en roomsaus. Hiervoor heb je nodig 500 gram bruine champignons, 2 kleine kipfilets 100 gram spekreepjes en 124 ml room. Dit recept is ook nog eens keto. Bij dit gerecht miste ik wel een beetje de aardappels moet ik bekennen. Maar dat is denk ik even wennen.
 3. Boerenkool met koolrabi en chorizo. Deze spreekt me aan omdat je zelfs maar 3 ingrediënten voor nodig hebt! 20 cm chorizo, 1 bundel boerenkool van ongeveer 400 gram en 1 grote koolrabi. Lees ook mijn post over Koolrabi klaarmaken.

Low carb recept Kip met courgette, yoghurt en rode curry

Een stap voor stap beschrijving van hoe je onderstaand low carb recept klaarmaakt vind je op de site libelle.be

Over het boek Nog eenvoudiger 2

Nog eenvoudiger 2 ziet er niet eenvoudig uit vind ik. Het oogt luxueus en ik was verbaasd dat dit boek low carb recepten met maar 4 ingrediënten bevatte. Zo oogt het niet vind ik. Maar Pascale Naessens maakt haar belofte beslist waar: de recepten bestaan uit maximaal 4 ingrediënten, en ze zijn ook nog eens vrij snel klaar.

Het is mooi vormgegeven, met foto's van de gerechten en achterin staat bovendien een handige index. Iets dat ik heel belangrijk vind bij kookboeken.

Mijn conclusie over de low carb recepten in Nog eenvoudiger 2

Op basis van de cover van dit boek had ik een andere inhoud verwacht. Maar ik moet toegeven dat de low carb recepten die Pascale Naessens inderdaad vrij eenvoudig klinken. Ik ben geen avontuurlijke kok, maar doordat ze er maar 4 ingrediënten voor een gerecht nodig zijn, zijn de recepten laagdrempelig.

Zelf doe ik eigenlijk maar wat... Ik baseer mijn voedingsgewoonten vooral op het advies van Het Voedingscentrum en het motto: 'Alles met mate.' Zo streef ik bijvoorbeeld naar 250 gram groenten per persoon, per dag. Maar ik eet 's ochtends en tussen de middag wel gewoon brood en 's avonds aardappels of pasta bij de groenten.

Omdat ik genetisch aanleg heb voor een hoog cholesterol moet ik zeggen dat dit boek me wel tot nadenken stemt. Misschien moet ik toch eens wat van die recepten gaan uitproberen en kijken wat het effect is. Ook voor mijn man, die graag wat kilo's kwijt wil.

Zie ook:

unnamed

Praktische informatie

Nog eenvoudiger 2 is voor 25,99 te koop bij bol.com.

low carb recepten

Lees ook Bakken met 3 ingrediënten en mijn post over Koolhydraatarme recepten ontbijt!

Hoe denk jij over koolhydraten en low carb eten?

Similar Posts

21 Comments

 1. Vier ingrediënten klinkt prima, maar ik houd me (heel bewust!) niet bezig met koolhydraten en dat soort dingen. Ik kan er nogal makkelijk in doorslaan en dat voorkom ik liever. Daarom eet ik wat gezond is, zonder te letten op calorieën en koolhydraten, enz.

  1. Ja, dat was voor mij de magische zin waardoor ik het kookboek meenam: koken met maar 4 ingrediënten. Slim van je om je zelfkennis te gebruiken, en sommige dingen niet toe te passen! Gelijk heb je!

 2. Het zijn fijne recepten van haar, ik volg haar FB pagina.
  Vooral mannen vallen snel als ze echt kha gaan eten en dan niet smokkelen. Als je man van vlees en kip houdt is het makkelijk te doen. Vaak is lunch meenemen een moeilijk punt, staan daar ook adviezen over in het boek?

  1. Dat klinkt veelbelovend voor mij man. Hoewel hij 's avonds ook nog wel eens chocola zit te eten. Dus op zich zou hij daar eerst eens mee moeten stoppen lijkt me.

  2. Dat is nou leuk, want pure chocola mag gewoon bij koolhydraatarm eten!Want er is niks mis met vet.Sterker nog, vet is nodig voor de energie.
   Wie echt netjes koolhydraatarm eet(goede uitleg in de boeken van Yvonne Lemmers) ziet ook het foute cholesterol dalen.

 3. Veel mensen houden een low carb dieet aan om af te vallen. In het begin bereik je snelle resultaten maar je verlaagt wel de energiebehoefte van je lichaam heb ik van een diëtiste begrepen. Uiteindelijk resulteert dat erin dat je makkelijk teveel eet en dus weer aankomt. Gewoon gezond eten en letten op de hoeveelheden is denk ik het beste.

 4. Ik vraag me af of KHA eten je gaat helpen bij je cholesterol. Als een te hoog cholesterol gehalte samenhangt met je voeding is dat toch meestal het gevolg van te veel en vooral verkeerd=verzadigd vet eten en niet van koolhydraten. Wel kan overgewicht een te hoog cholesterol veroorzaken maar daar lijkt me bij jou geen sprake van. Ik weet niet in hoeverre een genetisch bepaald te hoog chol gehalte gecorrigeerd kan worden door voeding of alleen door medicatie.

  1. Dat legt ze eigenlijk niet specifiek uit Leontine. Ze noemt het alleen als 1 van de voordelen van low carb eten. Medicijnen wil ik niet! Ik let er nu op dat ik gezond eet en veel beweeg.

 5. Nog een aanvulling: het is wel belangrijk dat als je koolhydraten eet je dan kiest voor volkoren produkten, peulvruchten en groentes, dus geen snelle koolhydraten van van witte bloem.

 6. ieder zijn kookboek, ieder zijn gedacht en smaak denk ik er over
  Als ik eens wat anders wil doen, neem ik hier het sportkookboek, daar staat duidelijk bij uitgelegd wat en hoe, voor of na een inspanning, ik vindt dat vollediger...
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 7. Kook ook koolhydraatarm en ben 6 kg kwijt in een maand tijd
  En mis de piepers en pasta's niet eens
  Met een goed recept eet je genoeg om verder te kunnen en is nog eens lekker ook
  Groetjes

 8. Gewoon niet. Daar let ik niet op. Ik ben dol op pasta dus ik begin er niet aan. Ik probeer gewoon ‘normaal’ te koken. Zo veel mogelijk vers en een beetje afwisseling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.