Reacties

Low carb recepten en keto recepten met 4 ingrediënten — 21 reacties

 1. Vier ingrediënten klinkt prima, maar ik houd me (heel bewust!) niet bezig met koolhydraten en dat soort dingen. Ik kan er nogal makkelijk in doorslaan en dat voorkom ik liever. Daarom eet ik wat gezond is, zonder te letten op calorieën en koolhydraten, enz.

  • Ja, dat was voor mij de magische zin waardoor ik het kookboek meenam: koken met maar 4 ingrediënten. Slim van je om je zelfkennis te gebruiken, en sommige dingen niet toe te passen! Gelijk heb je!

 2. Het zijn fijne recepten van haar, ik volg haar FB pagina.
  Vooral mannen vallen snel als ze echt kha gaan eten en dan niet smokkelen. Als je man van vlees en kip houdt is het makkelijk te doen. Vaak is lunch meenemen een moeilijk punt, staan daar ook adviezen over in het boek?

  • Dat klinkt veelbelovend voor mij man. Hoewel hij 's avonds ook nog wel eens chocola zit te eten. Dus op zich zou hij daar eerst eens mee moeten stoppen lijkt me.

  • Dat is nou leuk, want pure chocola mag gewoon bij koolhydraatarm eten!Want er is niks mis met vet.Sterker nog, vet is nodig voor de energie.
   Wie echt netjes koolhydraatarm eet(goede uitleg in de boeken van Yvonne Lemmers) ziet ook het foute cholesterol dalen.

 3. Veel mensen houden een low carb dieet aan om af te vallen. In het begin bereik je snelle resultaten maar je verlaagt wel de energiebehoefte van je lichaam heb ik van een diëtiste begrepen. Uiteindelijk resulteert dat erin dat je makkelijk teveel eet en dus weer aankomt. Gewoon gezond eten en letten op de hoeveelheden is denk ik het beste.

  • Als je nou levenslang op deze manier blijft eten Jo? Gaat het dan wel goed? Ik geloof dat het voor de schrijfster van het boek echt een 'way of life' is.

 4. Ik vraag me af of KHA eten je gaat helpen bij je cholesterol. Als een te hoog cholesterol gehalte samenhangt met je voeding is dat toch meestal het gevolg van te veel en vooral verkeerd=verzadigd vet eten en niet van koolhydraten. Wel kan overgewicht een te hoog cholesterol veroorzaken maar daar lijkt me bij jou geen sprake van. Ik weet niet in hoeverre een genetisch bepaald te hoog chol gehalte gecorrigeerd kan worden door voeding of alleen door medicatie.

  • Dat legt ze eigenlijk niet specifiek uit Leontine. Ze noemt het alleen als 1 van de voordelen van low carb eten. Medicijnen wil ik niet! Ik let er nu op dat ik gezond eet en veel beweeg.

 5. Nog een aanvulling: het is wel belangrijk dat als je koolhydraten eet je dan kiest voor volkoren produkten, peulvruchten en groentes, dus geen snelle koolhydraten van van witte bloem.

 6. ieder zijn kookboek, ieder zijn gedacht en smaak denk ik er over
  Als ik eens wat anders wil doen, neem ik hier het sportkookboek, daar staat duidelijk bij uitgelegd wat en hoe, voor of na een inspanning, ik vindt dat vollediger...
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 7. Kook ook koolhydraatarm en ben 6 kg kwijt in een maand tijd
  En mis de piepers en pasta's niet eens
  Met een goed recept eet je genoeg om verder te kunnen en is nog eens lekker ook
  Groetjes

 8. Gewoon niet. Daar let ik niet op. Ik ben dol op pasta dus ik begin er niet aan. Ik probeer gewoon ‘normaal’ te koken. Zo veel mogelijk vers en een beetje afwisseling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder