Reacties

Scrambled egg maken, oftewel roerei voor 1 à 2 personen — 35 reacties

 1. een puur ei, of het nu gekookt/gebakken/roerei of welke vorm dan ook is, vind ik het, mede door de geur, niet echt lekker, maar door er tuinkruiden, stukjes paprika etc aan toe te voegen vind ik het best te eten.

 2. Wij eten het regelmatig want het is een van de favo ontbijten van mijn kinderen. Nu moet ik wel zeggen dat mijn roerei ook gewoon geweldig lekker is haha. Ik doe er zelf wel altijd een drupje melk bij.

 3. Zoals sommige mensen al beschreven kun je met scrambled eggs meerdere kanten uit. Garnalen of stukjes gerookte zalm erbij smaken ook goed. De hoofdzaak is dat je snel te werk gaat en terstond eet. Ik gebruik altijd een goede kwaliteit steelpan met dikke bodem. Dat roert beter dan een koekepan. Dus, dek de tafel en bereid wat sneden brood die je in de toaster doet zodra de eieren in de pan gaan. Ik doe een flinke klont boter in de pan en als dat begint te smelten gaat er ook een scheut melk bij. Kluts de eieren alvorens ze in de pan te doen en begin dan stevig te roeren met een houten lepel. Doe dat niet te lang. Vlammetje uit en roer er wel of niet nog wat anders door. Zout en peper op tafel zetten. Toast op een bord en scrambled eggs er bovenop. Enne, vul de vuile pan terstond met koud water. Die pan naderhand afwassen kan langer duren dan je over je scrambled eggs doet.

 4. Gezellig dat je langskwam in mijn blog Solitude. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig naar je en ben ik meteen komen kijken. En echt daar heb ik geen spijt van, wat een leuk en ontzettend gezellige site met al die onderwerpen waar ik zelf ook graag wat van mag weten. Als je het goed vind link ik je even. Of misschien heb jij een banner die je liever geplaatst ziet. Zowiezo zet ik je ertussen dan kan ik vaker langs komen. En je recept Scrambled eggs is super en ook waardevol. Tevens waardevol omdat er ook een vergelijking is gemaakt tussen diversen en hoeveel calorieen elk heeft.

  Groet Diana

 5. Zoveel verschillende manieren om een roerei te maken. Wat leuk om dit te lezen.
  Het was een van de eerste "gerechtjes" die ik als kind leerde maken. haha. Maar dan deden wij er geen water maar een scheutje melk bij.

 6. Ik ben meer het type van de "mislukte" boeren omelet. Bijvoorbeeld als er wat overblijft van een stuk kip met champignons, groenten en saus. Dan kiep ik er een paar losgeklopte eieren bij en kijk of het een mooie omelet wil worden, of iets met een lossere structuur. Geen natte drab, want ei moet wel gaar zijn. Maar voornamelijk geldt: het moet wel lekker zijn.

 7. Scrambled Eggs (je schrijft het met een s aan het einde want je gebruikt bijna altijd meer dan 1 egg ;-) vind ik altijd lekker. Mijn favoriet is gewoon de eieren breken boven een pan met boter of olie en dan alles steeds een klein beetje laten stollen en dan weer roeren. Dus niet van te voren de eieren kloppen, dan krijg je een mooi wit en geel eindresultaat die je afmaakt met wat peper en zout naar smaak.

 8. Ik doe altijd de peper en het zout pas als het ei klaar is. Heb wel eens ergens gehoord of gelezen dat je ei dan luchtiger blijft. Geen idee of dat zo is eigenlijk. Maar meestal maak ik omelet. Dat vind ik toch net iets lekkerder.

 9. Ik vind roerei super leuk, sws eiergerechten wel. Meestal maakt mijn vriend dat, maar het lekkerste vind ik als hij er nog stukjes spek door heen doet. Niet gezond natuurlijk maar ach, af en toe moet het kunnen.

 10. hahaha, wat leuk, jaren geleden heb ik ook eens een blog over het roerei geschreven. Er valt een hoop te vertellen over ene , op het oog , zo eenvoudig recept

 11. Mijn roerei is elke keer weer anders, ik doe er elke keer iets anders bij... Aangezien ik geen vlees eet, is het hier ook een belangrijke voedingsbron.
  Groente omelet... Het is heel erg voedzaam, snel klaar en ik ken weinig mensen die het niet lusten.

 12. Ondanks dat ik voornamelijk plantaardig eet, vind ik een ei op zijn tijd heerlijk. Een roerei is eigenlijk altijd goed en erg makkelijk om te maken. Ik wist niet eens dat het ook in de magnetron kon. Wat grappig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder