Reacties

Armeluiseten van Sylvia Witteman: de moeite waard! — 30 reacties

 1. Lijkt me een leuk kookboek, en ik ben benieuwd naar de overeenkomsten/verschillen met het Bezuinigingskookboek van Jeroen Krabbé en Marjan Berk wat rond de 80's uitkwam. Tenslotte zitten er heel wat jaren tussen maar ook dat boek gebruik ik soms nog steeds.

 2. Ik ben fan van Sylvia en heb een paar kookboeken van haar. De recepten zijn makkelijk te maken en erg lekker. En de schrijfstijl vind ik verfrissend herkenbaar en soms hilarisch!

 3. Nog maar even een tip(van koks zelf) In het gekookte gerecht gebruik je gewoon zout, in de afwerking van een gerecht of koud gerecht zeezout.De Engelsen noemen het daarom ook finishing salt.
  En Jozo is een merknaam, Jozo is JOdiumhoudend ZOut.Er is dus iets toegevoegd an het zout(en smaakt anders)Een tekort aan jodium wil je niet hebben dus voor je alle Jozo wegdoet even checken of je genoeg jodium op andere manieren binnenkrijgt.

 4. Ik heb weleens een boek van haar gelezen. Ik dacht dat daar columns in stonden. Ik vond het eeb erg leuk boek.
  Ik heb kookboeken zat in mijn kast, dus ik zal deze er niet bij kopen. Ook niet omdat ik vegan/glutenvrij kook en dan heb je meestal niet zo heel veel aan dit soort boekjes.
  Er staan goede tips tussen, al heb ik een paar aanmerkingen. Rijst koken vind ik niet moeilijk en zo’n apparaat kopen kost geld en gebruikt vast meer energie dan op je kookplaat/fornuis.
  Zeezout bevat microplastics, helaas :-(

  • Tot nu toe alles van haar gelezen deels om de leuke recepten maar merendeels om haar schrijfstijl humor en eerlijkheid ze maakt je dag vrolijk wat een geweldig mens die de roem nog niet naar het hoofd is gestegen

 5. Ik ga dit boek zeker een kopen of kijken of het in de bib ligt. Echt een boek voor mij. Ze is inderdaad geen voedselgoeroe wat ik helemaal top vindt. En ze heeft nog gelijk ook. Super leuke tips. ????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder