Het boek van Soof - kook Soof boek: leuk leesvoer

kook soof boek

Een paar weken geleden heb ik de film Soof eindelijk gezien, en inmiddels heb ik ook Het boek van Soof gelezen/bekeken.

Ik had veel positieve dingen over dit boek gelezen en gehoord. Maar eerlijk gezegd viel de film tegen. De film Soof was best leuk hoor, maar ook ook best saai. Eigenlijk gebeurde er weinig, en zo grappig was het ook weer niet. Ik vond de film echt minder leuk dan iedereen tegen me had gezegd.

Desondanks was ik wel benieuwd naar het bóek van Soof! Want dat is geschreven door Sylvia Witteman, en ik vind haar boeken altijd erg leuk.

Het boek van Soof

Het boek vond ik leuker dan de film. Maar helaas kende ik alle columns al, op één na. Voor dit boek zijn oude columns van Sylvia Witteman gerecycled. Zoals altijd zijn Sylvia Wittemans recepten verhalend geschreven, en dat vind ik altijd wel gezellig.

Maar door die verhalende schrijfstijl moet je wel extra goed opletten voor de bereidingswijze.

Ook zit er achterin geen index waar je gerechten kunt opzoeken om ze te maken. Het is alsof de uitgever niet goed kon kiezen: gaan we voor een kookboek of voor een bundel columns? Wat mij betreft is het vooral een leesboek. Toen ik bijvoorbeeld dacht: 'Die gehaktballetjes in tomatensaus voor 25 personen, wil ik best eens proberen te maken!' had ik de grootste moeite het recept terug te vinden. Uiteindelijk zat het verscholen in een column getiteld: 'Partijtje'.

Wat is er leuk aan Het boek van Soof?

 • De foto's uit de film
 • De columns van Sylvia Witteman, hoewel iemand die haar boeken allemaal heeft gelezen die allemaal al kent.
 • De recepten die in verhalende stijl zijn geschreven, en dus gezellig weg lezen.
 • De leuke cover

Conclusie over Het boek van Soof

Wie dol is op de columns van Sylvia Witteman kan beter één van haar bundels met columns lezen. Wie op zoek is naar goede recepten van Sylvia Witteman, kan beter één van haar kookboeken kopen. Wie graag foto's uit de film wil bekijken, zit helemaal goed met Het boek van Soof.

Maar over het geheel genomen vind ik dit boek niet echt een aanrader.

kook soof boek

 

Praktische informatie

Het boek van Soof is voor 19,95 te koop bij bol.com. De prijs valt me dan weer mee!

Wat maakt voor jou een kookboek de moeite waard?

Similar Posts

3 Comments

 1. Ik ken zowel de film als het boek niet, maar word nu toch wel heel nieuwsgierig...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik vond aan beide niet heul veul aan ook. Mijn ideale kookboek bevat veel mooie foto's van elk gerecht in het boek minstens 1. Is in heldere taal geschreven, er zitten "normale" ingrediënten in. Bevat ook een paar nieuwe vegetarische recepten. En is bij voorkeur van een van mijn lieflings koks, bv Jamie of NIgella. En speelt in op het seizoen waarin we leven.

 3. Ik heb een zwak voor kookboeken en ik heb er genoeg, een hele kast vol. Het begint met het uiterlijk, liefst een idyllisch plaatje! Dan kijk ik het in en als er een recept in staat dat ik graag zou maken, ga ik al bijna overstag. Dan doe ik een trucje, ik laat het boek openvallen op een willekeurige bladzijde en kijk hoe de sfeer daar is. Dan haak ik af of ik raak ervan overtuigd dat het bestemd is voor mij. Maar dan komen er natuurlijk andere, financiële kanten kijken! Ja, ja zo gaat dat bij mij...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.