Mady onderbroek: de meest gedragen onderbroek van Europa?

mady onderbroek
Mady onderbroek van de Zeeman

Dat is, met 4 miljoen verkochte onderbroeken per jaar de Mady onderbroek van Zeeman!

Duur is de Mady onderbroek niet: voor twee onderbroeken betaal je 3,99.

Daar staat tegenover dat het niet het meest flatteuze model is. In het Engels worden ze ook wel Granny Pants genoemd.

Mady onderbroek

De Mady onderbroek van Zeeman bestaat uit 95% katoen en 5% lycra. Een fijne combinatie. Ik houd van natuurlijke stoffen zoals katoen. En lycra zorgt ervoor dat een kledingstuk netjes in model blijft. De Mady onderbroek is verkrijgbaar in de maten M t/m XXSL. Wonderlijk genoeg niet in maat S! Ik vraag me af waarom niet.

Mady onderbroek slecht uit de Kassa Paneltest

Hoewel de Zeeman dus zegt dat de Mady onderbroek het meest gedragen wordt, kwam hij als één na slechtste uit de Kassa Paneltest. De onderbroek van Zeeman kreeg van de vier vrouwelijke testers gemiddeld een 5,1. De enige onderbroek die nog slechter scoorde was de Koala onderbroek van Wibra.

Dat had ik niet verwacht, gezien het feit dat de Mady de meest gedragen onderbroek van Nederland is!

Een stukje geschiedenis van de onderbroek: ooit zat er een gat in het kruis!

 • In de 19e eeuw waren onderbroeken meestal open in het kruis. Aan het eind van de 20ste eeuw ging het kruis ‘dicht’.
 • Lange tijd kwamen onderbroeken tot op de knie. Vanaf de jaren 20 werden onderbroeken korter. De onderbroeken in de jaren 50 lijken qua model redelijk op de moderne onderbroek, maar waren wel aanzienlijk groter.
 • In de jaren 90 werd de string populair, maar die heeft nu weer afgedaan.
 • Op dit moment dragen de meeste vrouwen bikinimodel slips en heuponderbroeken.

Materiaal van onderbroeken: katoen of microvezel?

Van mijn moeder leerde ik dat onderbroeken het beste van katoen kunnen zijn. Katoen ademt namelijk, terwijl polyester ondergoed gaat broeien en kans geeft op infecties. ‘Katoen is hygiënischer!’ zei mijn moeder. Ik houd me daar nog steeds aan!

Maar ondertussen zijn er ook onderbroeken van microvezel te koop. Microvezel is weliswaar van polyester, maar toch ademend. Tijdens het hardlopen draag ik zelfs juist microvezel kleding omdat ik weet dat dit mijn huid droog houdt.

En toch blijf ik braaf katoenen onderbroeken kopen. Bij de Hema om precies te zijn.

Het Mady model van de Zeeman vind ik toch wel erg groot…

Mady onderbroek Zeeman

Bestel nu jouw Mady onderbroek bij Zeeman!

Van wat voor materiaal koop jij je onderbroeken? En wat vind je van de Mady slip?

Similar Posts

19 Comments

 1. Ik vind de Mady onderbroek helemaal niet lekker zitten, ik draag altijd Sloggi onderbroeken, ze zitten heerlijk , ook 95% katoen, ze zijn wat duurder maar ze blijven ook heel lang mooi.
  Groet Adriana

 2. Hier dragen we onderbroeken van Anni Rolfi, te koop bij het K ruidvat voor zo’ n 7 euro per stuk. da’s niet goedkoop maar ze zijn vaak in de aanbieding van 2 + 1 gratis. En super degelijk. Ze zijn 100 procent katoen en heel comfortabel. Ook het herenmodel hebben we hier in huis.
  Groet, Greetje54

 3. Hier ook een sloggifan :-) alhoewel de huismerk van livera onderbroeken er erg op lijken en iets goedkoper zijn. Ik draag graag bilbedekkende slips, tevens graag degelijk voor onder mijn uniform.
  Mijn oudste dochter kocht de mady voor op skikamp, lekker groot=lekker warm, en ze waren lekker goedkoop, was de gedachte, maar zo superslank als ze is( 50 kilo) moest ze daar toch een L van nemen(terwijl ze bij bijvoorbeeld: h en m de dames maat xs of s heeft). Dus hoe t zit met die maten van mady begrepen wij ook niet.

  1. Kennelijk zijn de maten toch recent anders geworden, ik droeg altijd XL, en die zat prima, maar de laatste keer dat ik ze kocht vond ik ze toch kleiner vallen, (vooral rond het bovenbeen) Dacht al dat ik aangekomen was, maar toch (gelukkig) niet. Maar om nu een XXL te gaan dragen vind ik ook geen optie, dan wordt het broekje nóg hoger, dus toch maar es op zoek naar een alternatief.

   1. Dat het elastiek rondom het bovenbeen varieert hoor ik van meer mensen Ineke! Blijkbaar is het model wat dat betreft niet erg constant. Misschien zijn de Dolce onderbroeken bij de Action die Sylvia in de comments noemt een alternatief?

 4. Ik koop strings bij de H ema, 3 stuks € 3,00. Meestal hebben ze 3 kleuren wit-zwart en rood/rose. En de gewone slip. Niet zo’n grote tot aan de navel maar een heupslip. 95% katoen en 5 % lycra. (de strings overigens ook) Kosten 3 stuks € 3,00. Ook weer in een beperkt aantal kleuren, wit, zwart, huidskleur en ik zag vd week grijs en roze-rood liggen. (niet gekocht) Strings draag ik onder een lange broek en met een jurk of rok draag ik een slip. Dat zit beter, buk maar eens met een string onder een rok. Nee geen details…. maar dit is geen goede combinatie. Voordeel van dit ondergoed; het kan in de kookwas. Soms wel zo prettig (met die maandelijkse feestjes)

 5. De Mady onderbroeken zijn er toch in meerdere modellen? heup en taillemodel heb ik liggen en bij`mij zitten ze perfect. Ze blijven goed in model en ik doe er best lang mee. Een enkele keer is het elastiek niet goed aangenaaid, maar dat is ook zo verholpen.
  Ik heb er nogal veel waaronder een aantal oudere en die gaan nu mee met vakantie, draag ze 1x en dan gooi ik ze weg.
  De sloggi’s zitten bij mij dan weer niet mooi, althans het model wat ik nu heb en ik vind ze dan weer te duur om andere te kopen om uit te proberen. Hou het maar bij Mady.

 6. Katoen. Toen ik zwanger was had ik zelfs speciale broekjes met een verhoogd badstof kruisje omdat er toen net bekend werd dat inlegkruisjes zo funest voor daar onder zijn. Hele artikelen van gynaecologen die dames ter behandeling kregen die ze nooit hadden gezien als ze geen inlegkruisjes hadden gebruikt. Ik was de broekjes trouwens op 60 graden.

 7. De Mady ken ik niet dus kan ik niets over zeggen.
  Zelf koop ik liefst 100% katoen, dat vind ik het fijnst dragen.
  Wáár ik ze koop verschilt nog wel, als ik ze ergens in de aanbieding zie dan koop ik er wat als ik ze nodig heb.

 8. Vind ik veel onderbroeken kopen. Ik koop ze meestal bij Makro en ook wel Hema. Soms ook bij de lingeriewinkel :-))

  Ik begrijp wel waarom er veel onderbroeken gekocht worden, zeepleveranciers tonen altijd de wijnvlek of een andere vlek, maar nooit de lastig uit te wassen vlekken, als er iets mis is gegaan.
  Mijn oplossing is Ossegalzeep. Daarna een goede wasbeurt. Grappig toch die moeilijke wijnvlek…. Ossegalzeep dus, kost niks en doet het goed, nadeel, ik doe al jaren met die ene zeep, ook op de bloedvlekken in lakens van gasten.
  Ossegalzeep, dag wachten en wassen. Ook op lage temperaturen.

 9. Ik zie rechtsbovenaan een advertentie van Marlies Dekkers. Dat is geen Zeeman. Aantrekkelijk. Meestal koop ik bij Makro, soms Hema en af en toe duur bij de lingeriewinkel.

  Ossegalzeep voor al uw vlekken en je hoeft niet zo vaak een slip meer te kopen.

 10. Al jarenlang ben ik een enorme fan van de onderbroeken van de Action, ja daar komt ie weer! Ik draag de Dolce, 96% katoen en 4% lycra elastaan, ze zitten als gegoten en zijn uiteraard goedkoop. Ik wil niet meer anders en ook liefst niet experimenteren met andere merken. Niets vervelender dan een onderbroek die je voelt zitten.

 11. Ik draag wel Mady, vind ze lekker hoog zitten, alles past erin :D
  Alleen in de kwaliteit niet constant, soms is een beenelastiekje wat krapper.
  Kost weinig , ik klaag niet.

 12. Ik heb de naadloze microvezel broekjes van de primark 3 stuks voor zes euro , en ik doe er al jaren mee en ze zitten heel goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.