4 briljante en originele opruim ideeën

opruim ideeën

Regelmatig kom ik opruim ideeën tegen die zo eenvoudig en effectief zijn, dat ik denk:

‘Waarom heb ík daar niet aan gedacht?!’

Onderstaande 4 opruimideeën vond ik zo briljant, dat ik ze graag met jullie deel.

4 briljante opruim ideeën

Handdoeken opruimen

Hang een diepe mand aan de muur, en je hebt een prachtige manier om je handdoeken op te bergen

handdoeken opruim

Hangend wasrek

Dit idee vond ik bij Little Lucy Lu. Met kettingen is een eenvoudige ladder aan het plafon gehangen. Door er s-haken aan te hangen verandert het in een handig wasrek. Maar je kunt er natuurlijk ook andere dingen aanhangen. Het staat nog mooi ook!

wasrek van ladder

Multifunctionele kledinghanger

Door doucheringen aan een kledinghanger te bevestigen maak je een heleboel extra opbergruimte! Dit idee zag ik op Be different, act normal.

opruim ideeën

Linten netjes opgeruimd

Werk je veel met linten? Onderstaand idee is van een ongelofelijke eenvoud en effectiviteit! Bron: The Crafty Cafe.

linten organiseren

12 Out of the box badkamer opruim ideeën

 1. Bevestig een magnetisch bord of paneel aan de binnenkant van een kastdeur of aan de muur en gebruik magneten om je make-upproducten, zoals lippenstiften, oogschaduwpaletten en borstels, op te bergen. Hierdoor blijft je make-up zichtbaar en georganiseerd.
 2. Gebruik een decoratieve houten ladder als een handdoekenrek. Leun de ladder tegen de muur en hang handdoeken op de sporten voor een unieke en ruimtebesparende oplossing.
 3. Plaats een decoratieve plantenbak op de achterkant van het toilet om extra opbergruimte te creëren voor toiletartikelen zoals toiletpapier, handdoeken of zelfs boeken en tijdschriften.
 4. Hang een over-de-deur organizer aan de binnenkant van een kastdeur om kleine badkamerspullen zoals haardrogers, kammen, en cosmetica op te bergen.
 5. Hergebruik een oude houten ladder als een handdoekenrek. Schilder of schuur de ladder om bij je badkamerstijl te passen en gebruik de sporten om handdoeken op te hangen.
 6. Gebruik decoratieve manden of dozen met labels om soortgelijke items te groeperen en op te bergen. Bijvoorbeeld, manden voor haarverzorging, gezichtsverzorging, enzovoort.
 7. Plaats ladeverdelers in badkamerladen om kleine voorwerpen zoals haarspelden, oorbellen en scheerartikelen te organiseren. Dit voorkomt rommelige lades.
 8. Overweeg een hangende douchecaddy  voor in de douche om shampoo, conditioner en zeep netjes te organiseren in plaats van op de rand van de badkuip.
 9. Bevestig een magnetische strip aan de binnenkant van een badkamerkast of lade om schuifspeljes en haarspelden op te bergen. Hierdoor blijven ze georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk.
 10. Monteer een tijdschriftenrek aan de muur en gebruik de vakken om flessen met toiletartikelen zoals shampoo, conditioner en doucheschuim op te bergen.
 11. Een koekenpanrek aan de muur kan dienen als een unieke plek om handdoeken of washandjes op te hangen.
 12. Installeer een pegboard aan de muur van je badkamer en gebruik haken en planken om handdoeken, manden en andere badkamerspullen op te hangen en op te bergen.

Welke vind jij het beste opruimidee?

Similar Posts

8 Comments

 1. Die ladder vind ik mooi, het kleurtje ook :-)
  Handdoeken strak oprollen doe ik al jaren als we op vakantie gaan. Dan kun je er zoveel kwijt in een tas. Net als shirts. Die nemen opgerold ook veel minder ruimte in.

 2. Ik vindt die handdoeken in de manden erg mooi staan!
  De kledinghangers op meerdere manieren gebruiken lijkt me wel handig.

 3. Het wasrek is ook bekend onder de naam victoriaans wasrek.

  Voor mijn grote collectie oorbellen met clips heb ik dikke brede linten aan een stokje bevestigd en aan beide kanten zitten nu clips. Ook nog kleur bij kleur zodat ik makkelijk iets bijpassends vind.

 4. Hm weet je het probleem met mij is, ook al vind ik het geniaal, zelf heb ik dan bv maar 3 of 4 kleine sjaaltjes, wordt dan net weer niks, idem met lintjes……
  Maar die hangende ladder vind ik leuk staan en idd ook nog eens handig.
  Mijn eigen handigste tip is tegenwoordig-> weggooien/doen :-) dat ruimt pas echt op!

  1. ben het helemaal met je eens , wegdoen en of gooien werkt bij mij ook het beste als ik wil opruimen, zo gingen er dit jaar al 2 kasten de deur uit net als een tv ,ettelijke boeken , oude kleding en andere spulletjes ,het meeste ging naar de kringloop en de kleding in de kleding container en de boeken naar kennissen, zo word het in ieder geval allemaal nog een keer gebruikt, verder gingen er een flink aantal spullen naar mijn dochter die sinds maart op zichzelf woont en ook nog flink wat spullen nodig had en ook nog veel van haar eigen spullen meenam, het rare is dat je zou denken dat ik nu een flink opgeruimd huis heb, maar nee zover is het nog niet helaas.

 5. Erg mooi. De handdoeken ruim ik in de saunaruimte altijd al zo op. Weliswaar in een kastje maar wel zo. Ik vind dat een leuk idee en ga me eens beraden hierover.

 6. Goeie avond, prachtige opruimideetjes…..de link naar be different, act normal werkt niet
  ik kom altijd bij little lucky lu terecht.
  Ik wou graag eens kijken naar de foto in het groot ….lijkt me leuk om na te maken….
  Heb veel sjaals en ze zijn moeilijk op te bergen….
  Dank je voor het delen!
  liefs en fijne avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.