Reacties

Schuifspeldjes: gebruik jij ze goed? 4 veelgemaakte fouten! — 14 reacties

 1. nou dat lukt mij echt niet met het dikke en nogal springerig en wilde haar waarmee oudste dochter en ik gezegend zijn, een zo'n speldje, whahahahahahaMaar t zier er leuk uit dat wel ;-)

 2. Ik heb bijna 20 jaar geleden (oeps, ik word oud) op de kapperschool gezeten en dan moesten we ook kapsels opsteken en wij gebruikten deze speldjes zoals jij ze ook gebruikt. Dus met de gladde kant naar beneden. Ik heb dan ook nooit geweten, en school dus ook niet, dat dat niet juist is. Het is ook veel makkelijker om het op onze manier te doen, zeg maar.

 3. Ik gebruik ze soms als mijn haar voor mijn ogen zit en het me irriteert omdat ik moet schoonmaken of zo iets. Maar 10 minuten later gooi ik ze er weer vloekend uit en zet een pet op mijn hoofd of zo.

 4. Eerlijk gezegd geloof ik er nix van dat de ribbels naar beneden moeten, dan steekt dus het opstekende eindje altijd ergens vervelend in je hoofdhuid.

  Ik kocht laatst schuifjes, zoals ze ze hier in het zuiden noemen, bij de Jumbo, omdat ik een asymetrische staart wilde en er steeds een bosje haar uit bleef glijden.
  Dat heb je met lang stijl haar.
  Die schuifjes waren met 1x gebruik totaal uitgebogen.
  Dus ik ga weer terug naar de clipjes.

  • Het komt weer helemaal in hoor! Mijn odchter van 12 gebruikt ze. Scheve scheiding en dan een hele rijd ( 4 ofzo) schuifjes. Maar welke kant ze boven doet. Ik zal voor je kijken.

  • Beetje haarlak eroverheen spuiten. Of droogshampoo.. dan blijven de speldjes beter zitten

 5. Apart zeg, mn kapper doet het bij mij zoals ik zelf ook altijd doe, ribbels boven. Ik gebruik zelf ook altijd de stroeve schuifjes. Als je die eenmaal hebt gebruikt wil je de gladde niet meer, ideaal. Ze zijn iets duurder dan de gladde, maar door het fijne effect heb je er minder van nodig ook..

  • Ja leuk hè?! Ik vind Bobby Pin ook zo'n grappige naam. Ik heb het eens even opgezocht, want ik dacht dat dit schuifje dan misschien wel door ene mevrouw Bobby Pin is bedacht, maar dat is niet zo.

   De Bobby Pin kwam op toen vrouwen hun haren in een boblijn gingen dragen. De Bobby Pin werd gebruikt op de boblijn in het gareel te houden.

 6. Ik gebruik bijna dagelijks een schuifspeldje in mijn haar, maar ook altijd met de gladde kant beneden. Kan me niet voorstellen dat andersom prettig zit, maar ik ga het morgen proberen!

 7. Krijg ik ook een dochter bij het filmpje waarop ik het mag uitproberen? Die van mij begint al te huilen als ik haar haren kam. Ik mag een half staartje maken en heeeel soms een paardenstaart. Het idee van opsteken geeft nog meer tranen. Maar dit idee is zo gaaf!!!!

 8. Dat verhaal van de haarspeldjes is klets. Als je versierde schuifspeldjes koopt zit de versiering aan de kant van de knik. Volgens het verhaal hier zou dat dan andersom moeten zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder