Invisibobble

invisibobbleInvisibobble? Wat is dát nou weer?!

Invisibobble

De simpelste omschrijving van een invisibobble is dat het een soort haarelastiekje is. Je kunt er een paardestaart mee maken, knotjes, twee staartjes etc. Maar het ziet er niet uit als een elastiekje. Eigenlijk lijkt het erg veel op zo’n ouderwetse telefoondraad.

Maar waarom zou je in vredesnaam een invisibobble gebruiken in plaats van een gewoon haarelastiekje? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. De invisibobble is namelijk heel bewust zo gemaakt.

Invisibobble: de gedachte er achter en de voordelen

Doordat de invisibobble als het ware gedraaid is, is hij veel vriendelijker voor je haar. Wie regelmatig een staart maakt met een elastiekje zal vast wel merken dat er bij het uithalen nogal eens wat haren mee komen. Ik verlies tenminste regelmatig haren als ik een staart uit doe. Bij de invisibobble gebeurt dat niet. Of in ieder geval veel minder.

Het materiaal van de invisibobble is:

 • Glad
 • Neemt geen vocht op
 • Verdeelt de druk op je hoofd

Dat laatste is vooral fijn als je iemand bent die hoofdpijn krijgt van een staart, of ‘haarpijn’. Door de telefoonkoord constructie krijg je bovendien niet zo’n rare knik in je haar als je de invisibobble uit doet.

De voordelen van de invisibobble zijn:

 • Het staat leuk, en de invisibobble is in allerlei kleurtjes te krijgen
 • Je kunt hem ook als armband dragen. Een extra voordeel hiervan is dat als je je haar overdag los wilt dragen, maar voor het sporten in een staart, je altijd een ding bij je hebt om je haar vast te steken!
 • De invisibobble voorkomt hoofdpijn door een staart. Hij trekt namelijk niet aan je hoofdhuid of aan individuele haartjes. Dit vind ik nog wel het grootste pluspunt van allemaal!
 • Je kunt hem ook als mouwophouder gebruiken!

Hoe kwamen ze op de naam invisibobble?

Een bobble is het Engelse woord voor iets dat je gebruikt om je haar bij elkaar te binden.  Invisi komt van het Engelse woord invisible, en verwijst er naar dat de invisibobble geen lelijke knik in je haar achterlaat als je hem uit doet!

De prijs van een invisibobble

Invisibobbles worden verkocht in doosjes met daarin 3 invisibobbles. Eén doosje kost 4,95. Per invisibobble komt dat neer op 1,95. Volgens de makers gaat een invisibobble minstens 1 jaar mee.

Invisibobble van de Action en de H&M

Zoals zo vaak met handige producten worden ze nagemaakt. Dat is dus ook gebeurd met de invisibobble. Voor zover ik weet kun je een namaak versie kopen bij de Action, Big Bazar en de H&M (collectie Divided). Heeft jouw H&M geen Divided dan vind je daar ook niet hun invisibobble. Ik spreek uit ervaring.

Bij de Action betaal je 0,59 cent voor een setje van 6 invisibobbles. Dat is dus maar 9 cent per invisibobble. Spotgoedkoop dus vergeleken met de échte invisibobble. Bij de H&M betaal je 1,99 voor een setje van 5 ‘haarelastieken’. Dat is 0,40 cent per stuk. Bij Big Bazar kosten ze 0,95 cent voor 3 stuks.

In volgorde van prijs, van duur tot het goedkoopst:

 • De echte invisibobble: 1,95 per stuk
 • H&M 0,40 per stuk
 • Big Bazar versie: 0,32 cent per stuk
 • Action versie 0,09 cent per stuk

Qua prijs is de Action duidelijk de grote winnaar. Maar geldt dit ook voor kwaliteit en gebruiksgemak?

Invisibobble van de Action: product review

Ik heb de invisibobble van de Action getest. Mijn review kun je  maandag 21 juli lezen op mijn review blog. Lees ondertussen alsvast de review van Aranka. Zij vergeleek de Action versie met het origineel!

Demonstratie van wat je met invisibobbles kunt doen

In onderstaande video maakt een dame in vlot tempo een erg mooi kapsel met invisibobbles. Zelf ben ik nog niet verder gekomen dan er een paardestaart mee maken!

Invisibobble hoe te gebruiken?

 1. Zorg dat je haar goed geborsteld of gekamd is, zodat er geen klitten in zitten.
 2. Vervolgens houd je  Invisibobble tussen je duim en wijsvinger, en trek je hem over het haar dat je wilt vastzetten. Je kunt het elastiek gebruiken voor een paardenstaart of een knot.
 3. Nadat je het haar er door heen hebt gegrokken, draai je de Invisibobble om het haar heen. Dat doe je net zo vaak tot je tevreden bent over hoe stevig hij zit. Hoe vaker je de Invisibobble om je haar wikkelt, hoe steviger de grip zal zijn.
 4. Als je hem uit wilt doen hoef je alleen maar het elastiek voorzichtig uit je haar te schuiven. Omdat het geen knikken achterlaat, kun je je haar daarna gewoon los laten hangen.

Handige links

 • De officiële invisibobble website. Maar zij versturen alleen naar Duitsland. Je kunt bij hen dus geen invisibobbles kopen.
 • Haren invlechten
 • De nep invisibobbles van de H&M
 • De Nederlandse kapper John Beerens verkoopt de echte invisibobbles op zijn website voor 4,20. Wel betaal je verzendkosten. Pas bij een bestelling vanaf 30 euro hoeft dat niet.
 • Sommige kappers verkopen de invisibobbles ook. Dus als je verzendkosten wilt besparen zou je eens kunnen rondbellen.

Similar Posts

20 Comments

 1. nog nooit van gehoord,maar draag mijn haar op het werk in een staart , dus vandaag maar eens op onderzoek uit bij de Action en HenM ,bedankt voor de tip, voor zon prijsje de moeite van et uitproberen waard

  1. Dat vond ik ook Johmar. Maar ik kan al wel zeggen dat invisibobble van de Action niet zo soepel is als de versie in het filmpje. Die van de Action is een stuk stugger.

  1. Ik vind ze wel een goed idee voor mijn dochters. Als ik eens bij de action kom en ze zie neem ik ze zeker mee. Kunnen ze ze eens uitproberen.

   Over de prijs: Bij de kapperssite die jij noemde kosten ze 4,20 per 3. Dan kom je op een stuksprijs van 1,40. De rest is gewoon goed berekend hoor.

  2. …een doosje van 3 stuks kost 4,95
   ..per stuk is dat 1,65 en jij (en Google blijkbaar ook) komt uit op 1,95 ;-)

 2. Dank je voor het delen! Ik en mijn vriendin kochten onlangs de donut die ook in
  het filmpje wordt gebruikt maar thuisgekomen wisten we niet goed meer hoe we
  het moesten doen dus nu hebben we dankzij jou een mooi voorbeeld.
  Ik ga in de ‘a.ction’ is kijken naar die invisibobble.
  liefs en fijne dag nog!

  1. Die donuts heb ik ook nooit goed begrepen. Maar ik vond het filmpje wat dat betreft ook een eye-opener. Ik had echt: ‘Ahaaa! Daar zijn ze voor!’

 3. in plaats van zo’n donut te kopen heeft mijn oudste dochter een lange sok genomen daar de voet afgeknipt en de sok opgerold zo heb je meteen ook een donut en het werkt nog ook. Misschien een tip om eens te proberen. verder lijken me die invisibobble geweldig eindelijk geen getob meer met elastiekjes die uitgerekt zijn of net niet ver genoeg uitrekken.

 4. Hmm… straks even naar Action, eens proberen en als het leuk is, kunnen we altijd nog een betere kopen.
  Die van Action zal ook wel sneller breken denk ik zo.

  1. Als je goed kijkt zie je in de versie van de Action inderdaad wel waar hij aan elkaar is gemaakt. Maar dat hoeft natuurlijk niet persé te betekenen dat ze sneller stuk gaan.

   Ik ben ook benieuwd hoe ze zich gaan houden.

 5. Dat kapsel uit het filmpje vind ik geweldig mooi.
  Ik ga maar eens op zoek naar de invisibobble ;)

 6. Ik heb twee dochters met lang haar, die alleen maar stiekjes in willen, en dus leek me dit ding erg leuk. Gelijk maar de “echte” besteld, en al snel ontvangen. Ze staan leuk, zitten stevig, maar o, wat een teleurstelling… na een uur waren er al twee gebroken toen ze ze uitdeden na het zwemmen… jammer…

  1. Wat een tegenvaller Truus! Als dat nou bij die van de Action gebeurde, dan zou ik nog kunnen denken: ze waren ook spotgoedkoop. Maar van de echte had ik ook meer verwacht.

 7. Heb de orginale besteld via Lindseys.nl
  Heb ze al een aantal weken en gebruik ze samen met mijn dochter en werken perfect nog nooit zo’n fijn haarelastiekje gehad

 8. Bij Webshop-outlet.nl verkopen ze ze ook maar dan inclusief verzending. Ze zijn wel super handig en zeker het proberen waard.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.