Reacties

Mouwophouder: 3 soorten! — 8 reacties

  1. Ik heb ze ook in huis. Dan bandje om de arm. Leuke tips zie je hier dan. Ik gebruikt het nooit. Zijn altijd wel handig om te gebruiken als te lang zijn. Fijne dagen.

  2. Leuk artikel, de website van eulalie heb ik direct bij mijn favorieten gezet! Ik heb een bretels dragende zoon en zelf vind heb ik ook wat dingen gezien!

  3. Dit artikel roept herinneringen op aan mijn grootvader. Hij was niet zo groot en de mouwen van confectieoverhemden waren meestal te lang. Daarom droeg hij altijd mouwophouders. Niet modieus maar puur praktisch.

  4. Mouwophouders zijn vaak een must voor de NW Europese man. Over het algemeen zijn ze langer dan 1,80 meter, wat inhoudt dat de rug- en armlengte van standaard overhemden over het algemeen wat aan de krappe kant zijn.
    De lengtemaat 7 biedt hierbij uitkomst. De ruglengte is een stuk langer zodat het overhemd altijd keurig op de plaats blijft zitten. Vooral belangrijk is de mouwlengte, die bij maat 7 aanzienlijker langer is dan het standaard model. Dat is belangrijk voor mannen die overhemden dragen met een dubbel manchet, ook wel bekend als French cuffs. Dat dubbel manchet dient 1,5 tot 2,5 cm onder de mouw van het colbert uit te komen. Soms lukt dat niet omdat de mouwen aan de lange kant zijn. Met mouwophouders kun je de lengte van de mouw dan ook perfect op zijn plaats houden.
    Vandaar dat ik in incidentele gevallen dan ook mouwophouders gebruik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>